Premijer liga BiH - aktuelno

H8Z7
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la H8Z7 » 30 okt 2023, 08:43

Kožulj izgleda napušta Zrinjski.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 30 okt 2023, 09:18

Virtu4l je napisao/la:
30 okt 2023, 07:24
Borac izgleda daleko najozbiljnije u dosadašnjem dijelu prvenstva. Rutinski su riješili sve ove "manje" utakmice, izgubili od nas u prvom kolu i imaju dva remija sa Zrinjskim i Sarajevom. Njima se sezona lomi od 15. do 18. kola jer imaju četiri vezana gostovanja i ako to prežive bez nekih kikseva, vjerovatno će biti najozbiljniji kandidat za titulu.

Zrinjski se odlično drži obzirom na borbu na dva, tri fronta. Imali su nekoliko netipičnih kikseva za njih, što nije nimalo bezopasno jer izgleda da ove sezone imaju opasnu konkurenciju. Njima je najvažnije uzeti što više bodova do pauze jer će na proljeće sigurno biti odlični i po meni su i dalje najozbiljniji kandidat za titulu.

Sarajevo drži priključak, ali zaostatak za Borcem se ipak povećava. Njima je sljedeće kolo najvažnija utakmica dosadašnjeg dijela sezone, sve osim pobjede protiv Borca im vjerovatno debelo umanjuje šanse za prvo mjesto. Očigledan je pad forme, protiv Igmana su se provukli, Sloga ih je lagano pobijedila, a tu su i povrede, uz onu Renanovu koji je izgleda nenadoknadiv. Ne vjerujem da će izdržati ovu trku sa Borcem i Zrinjskim, previše osciliraju i sigurno će imati još kikseva na "manjim" utakmicama, a na tim mečevima se uzimaju titule.

Borba za četvrto mjesto bi mogla biti interesantna. Mislio sam da su Široki i Velež jedini kandidati, ali mogli bi se sad i mi utrpati u tu borbu jer ma koliko da smo očajni, Široki i Velež su isto tako loši. Igramo najlošiju sezonu od rata i tu smo na 4 boda zaostatka, uz novog trenera bi se to moglo malo i okrenuti.
Mislim da vam i raspored ide na ruku vise nego nama, sve zavisi kako ce vam se zavrsiti sapunica s Basicem. U sljedeca 4 kola jedina utakmica u kojoj se ne mozete nadati bodovima je u BL i onda vam mi dolazimo u goste 9.12. ili 10.12.

S druge strane, nama je sljedecih 5 utakmica svaka na noz i onda 5 “laganijih” ide nakon toga osim Borca ali ovaj put dolaze u Mostar pa je lakse doci do makar 1 boda.

GOSK - Velez
Velez - Zrinjski
Siroki - Velez
Velez - Sarajevo
Zeljeznicar - Velez

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 okt 2023, 09:34

MostarskiSin je napisao/la:
30 okt 2023, 09:18
Mislim da vam i raspored ide na ruku vise nego nama, sve zavisi kako ce vam se zavrsiti sapunica s Basicem. U sljedeca 4 kola jedina utakmica u kojoj se ne mozete nadati bodovima je u BL i onda vam mi dolazimo u goste 9.12. ili 10.12.
Prema mojim informacijama priča sa Bašićem je završena, jedino pitanje je ide li danas ili na pauzi, ali on je bivši. Na zimu bi se trebalo dovesti nekoliko ozbiljnih igrača i trebali bi biti još konkurentniji na proljeće, samo je važno sad sakupiti što je više moguće bodova pa možda i otkinuti koji bod u gostima.

Ja sam odavno računao na vaš težak raspored i tu sam vidio šansu, što se evo i ostvaruje jer mi je fasinantno da smo mi ovako očajni i da smo na zaostatku od samo 4 boda, to dovoljno govori koliko ste loši vi i Široki.

Nemoj da te iznenadi ako se otvori i treće mjesto jer je Sarajevo upravo sad na klackalici i nikad ne znaš kako će kod njih okrenuti. Vidjećemo ima li Rožman taj potencijal da izbjegne njihov čuveni pad kad u 4-5 kola sve uprskaju.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 30 okt 2023, 09:45

Virtu4l je napisao/la:
30 okt 2023, 09:34
MostarskiSin je napisao/la:
30 okt 2023, 09:18
Prema mojim informacijama priča sa Bašićem je završena, jedino pitanje je ide li danas ili na pauzi, ali on je bivši. Na zimu bi se trebalo dovesti nekoliko ozbiljnih igrača i trebali bi biti još konkurentniji na proljeće, samo je važno sad sakupiti što je više moguće bodova pa možda i otkinuti koji bod u gostima.

Ja sam odavno računao na vaš težak raspored i tu sam vidio šansu, što se evo i ostvaruje jer mi je fasinantno da smo mi ovako očajni i da smo na zaostatku od samo 4 boda, to dovoljno govori koliko ste loši vi i Široki.

Nemoj da te iznenadi ako se otvori i treće mjesto jer je Sarajevo upravo sad na klackalici i nikad ne znaš kako će kod njih okrenuti. Vidjećemo ima li Rožman taj potencijal da izbjegne njihov čuveni pad kad u 4-5 kola sve uprskaju.
Ne bi ja baš za europu ni Posušje tako lako zaboravio.Nisu oni nimalo daleko.
Široki možda ove sezone neće više ni igrati na Pecari,selit će se Posušje -Čitluk a koliko znači to mogli smo vidjeti prošle sezone.
Mada uopšte ne mora značiti da će četvrto mjesto i voditi u europu.
Ko će uzeti kup,ko to zna.Kakvi će interesi biti Borca i Zrinjskog za kup.
Ne bi bilo prvi put da ekipa koja je 6/7 u prvenstvu uzme kup.
Uglavnom Borac i Zrinjski će sigurno biti među prva dva ovo sve ispod tu je to negdje.Toplo hladno.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 30 okt 2023, 09:59

Ne znam samo na čemu temeljiš optimizam s tim pojačanjima?
Kako da ih dovedeš? Jesi li ti svjestan da ti je većina ekipe pod amateriskim ugovorima, minimalcima?
I da igraju đuturumi. Znaš li što je tako?

Ko eto komentarisao bi smisleno, a odvojen od realnosti skroz.
Otvara ti se treće mjesto...Ma kad se pojačate na zimu, ide titula hladno ;)
Koševo Zapad

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 30 okt 2023, 10:10

slika

Defanzivac će vjerovatno uskoro se naći i na spisku A reprezentacije naše zemlje

Zolotić i društvo zaustavili i Benficu: "Sve se poklopilo, liga mi odgovara, a život je lijep"

E moj Zola dok ti se sa Benficom hrves naki klocevi igraju za voljenu reprezentaciju
Tesko ce te zvat jer si Zeljino dijete

ZOLA JE LUD
ZOLA JE JAK

ZOLA JE ZELJIN MANIJAK

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 okt 2023, 10:16

Shategabri je napisao/la:
30 okt 2023, 09:59
Kako da ih dovedeš? Jesi li ti svjestan da ti je većina ekipe pod amateriskim ugovorima, minimalcima?
Kako ti više ne dosadi da lupaš te gluposti.
Voli te tvoje Sarajevo.

nastrojeni21
Kontakt:

Post Postao/la nastrojeni21 » 30 okt 2023, 10:16

Samo nemoj da pitar pametuje o optimizmu, aaaa dolazi Viverosss salji avion da pratimo - od njega nista, aaaa dolazi Peneranda jooojjj kad je silovo Reala joojjj gledaj sta u Venecueli pisu za njega - od njega skoro nista, aaaaaj gledaj Dudicaa jest nas poslozio dobili smo 8-0 crnogorce u prijateljskoj, joojjj strasan Fedja - na kraju fijasko, i da ne nabrajam dalje vase optimisticne poduhvate gdje ste ispadali smijesni. Vi ste sa svojim procjenama igraca samo na osnovu CV-a ispadali i smijesni, ali i glupi, razmisljanje da ako je neko, npr. Peneranda, prije 7-8 godina igrao protiv Reala dobro, to automatski znaci da ce danas prepisat nasu ligu, nerazmisljajuci o njegovom motivu, zelji, trenutnoj formi i stanju, i svemu drugom sto je bitno a ne to gdje je nekad igrao.

A i vasi komentari o Zelji su mi bas dobri, na pocetku sezone kad smo na nesto i licili, bilo je komentara pa nije ovo toliko ni cudno poslije nas, Zrinjskog i Borca imaju najveci budzet i najbolji roster, nije to tolika "sirotinja", bice oni opasni. Deset kola poslije kad je losa situacija onda nemamo marke i raspadamo se skroz. Sta je na kraju istina, ili vam istina zavisi od rezultata? Tako se valjda navikli razmisljati.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 okt 2023, 10:19

nastrojeni21 je napisao/la:
30 okt 2023, 10:16
A i vasi komentari o Zelji su mi bas dobri, na pocetku sezone kad smo na nesto i licili, bilo je komentara pa nije ovo toliko ni cudno poslije nas, Zrinjskog i Borca imaju najveci budzet i najbolji roster, nije to tolika "sirotinja", bice oni opasni. Deset kola poslije kad je losa situacija onda nemamo marke i raspadamo se skroz. Sta je na kraju istina, ili vam istina zavisi od rezultata? Tako se valjda navikli razmisljati.
Ne možeš ih upratiti, juče jedan piše kolike plate imaju Selimović i Boljević, ovaj danas da je većina igrača pod amaterskim ugovorima i još nije svjestan kakvu glupost je izvalio.
Voli te tvoje Sarajevo.

held9
Kontakt:

Post Postao/la held9 » 30 okt 2023, 10:57

Mogu li se nedgje na internetu gledati snimke cijelih utakmica naše lige?

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 30 okt 2023, 11:01

Peneranda trcao za Messijem, ko Maletic za Ronaldom

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 30 okt 2023, 11:09

Pitari dizu Hadzicikca iz filijale. Interesantan potez, ali nejasno mi je zasto je ovaj Rogic dovodjen. Je li bas toliko los?
1921

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 30 okt 2023, 11:18

Katastrofa realno :mrgreen:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 30 okt 2023, 11:40

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
30 okt 2023, 11:09
Pitari dizu Hadzicikca iz filijale. Interesantan potez, ali nejasno mi je zasto je ovaj Rogic dovodjen. Je li bas toliko los?
Sta znaci dizu
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 30 okt 2023, 11:43

killafrommanilla je napisao/la:
30 okt 2023, 11:40
Sta znaci dizu
Pa uzimaju vaseg ponajboljeg igraca sebi, dok vama preptostavljam salju nekog ko kod njih nema mjesta. I mozda nesto para? Ne znam, ti meni reci.
1921

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 30 okt 2023, 11:53

30 okt 2023, 11:43
Sta znaci dizu
Pa uzimaju vaseg ponajboljeg igraca sebi, dok vama preptostavljam salju nekog ko kod njih nema mjesta. I mozda nesto para? Ne znam, ti meni reci.
Mislim da je dizanje kada Amar Osim dodje na trening Veleza i sa lokalnim mafijasima izvrsi pritisak da se Mujezinovic pusti besplatno u Zelju. Odnosno to je bio pokusaj dizanja :mrgreen:

A ovo bi mogla biti neka trampa, nama skripi stoper njima golman, oni imaju viska dvojicu koji se ne uklapaju. Nadam se da cemo uspjeti izvuci i Zeljkovica i Serbecica za Hadzikica. A mi bi svakako mogli i morali konacno dati priliku Ribicu ili Nanicu i probati tako rijesiti u21 jer ovo sto igraju Sikalo i Kadric je Bogu plakat. Hadzikic je top golman za ovu ligu ali ima i on svojih trenutaka, koje jedino u ovoj ligi nema Maric. I kad bi se tako dogovorilo, ja bih bio zadovoljan i to je normalan posao izmedju dva kluba. Kod njih nemaju mjesta, a mi bi znatno ojacali ekipu u polju s njima dvojicom.

Jednostavno, veca platezna moc im dozvoljava da vrbuju igrace iz cijele lige. Nije valjda i Siroki filijala kad Ikic predje u Sarajevo :mrgreen:
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 30 okt 2023, 11:56

Virtu4l je napisao/la:
30 okt 2023, 10:19
nastrojeni21 je napisao/la:
30 okt 2023, 10:16
Ne možeš ih upratiti, juče jedan piše kolike plate imaju Selimović i Boljević, ovaj danas da je većina igrača pod amaterskim ugovorima i još nije svjestan kakvu glupost je izvalio.
Selimović 9k
Boljević 7k
:tokralju:
Slijedeći post forumskog Bore Elcica će biti
Allyson 6k
Ovčina 10k.
Jedan lupa da se gasimo, drugi da su nam plate u rangu Borca :urnebes:
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 30 okt 2023, 12:05

nesto moramo spomenuti, lesinare i trans Vultures. Uljudila im se tribina koliko toliko, nisam vidio nesto narocito nacionalistickih parola. ljepsi ambijent od onog gothic, middle age, zatucanog.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 30 okt 2023, 12:10

30 okt 2023, 11:53
30 okt 2023, 11:43

Sta znaci dizu
Mislim da je dizanje kada Amar Osim dodje na trening Veleza i sa lokalnim mafijasima izvrsi pritisak da se Mujezinovic pusti besplatno u Zelju. Odnosno to je bio pokusaj dizanja :mrgreen:

A ovo bi mogla biti neka trampa, nama skripi stoper njima golman, oni imaju viska dvojicu koji se ne uklapaju. Nadam se da cemo uspjeti izvuci i Zeljkovica i Serbecica za Hadzikica. A mi bi svakako mogli i morali konacno dati priliku Ribicu ili Nanicu i probati tako rijesiti u21 jer ovo sto igraju Sikalo i Kadric je Bogu plakat. Hadzikic je top golman za ovu ligu ali ima i on svojih trenutaka, koje jedino u ovoj ligi nema Maric. I kad bi se tako dogovorilo, ja bih bio zadovoljan i to je normalan posao izmedju dva kluba. Kod njih nemaju mjesta, a mi bi znatno ojacali ekipu u polju s njima dvojicom.

Jednostavno, veca platezna moc im dozvoljava da vrbuju igrace iz cijele lige. Nije valjda i Siroki filijala kad Ikic predje u Sarajevo :mrgreen:
Pa ne znam sta da ti kazem, radite sta hoce, vasa stvar. Samo je malo smijesno, iskreno, sta dopustate da vam ljudi rade. Sto se tice vase ekipe, meni ste u jednom momentu djelovali jako ozbiljno i mislio sam da vam ni mi ni Siroki necemo moci parirati za to cetvrto mjesto. Sad vidim da sam pogrijesio. Jeste da ima jos puno do kraja, ali dosta neuvjerljivo djeluje to sve skupa. Kad od nas ovakvih bjezite samo 4 boda, to nesto govori.
1921

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 30 okt 2023, 12:15

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
30 okt 2023, 12:05
nesto moramo spomenuti, lesinare i trans Vultures. Uljudila im se tribina koliko toliko, nisam vidio nesto narocito nacionalistickih parola. ljepsi ambijent od onog gothic, middle age, zatucanog.
Vidjeces proti Zelje dekora..vuk dlaku mjenja ali cud nikada.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Beli98, Combattente87, MostarReds22 i 37 gostiju.