FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
42
21%
2. Borbu za Evropu
93
47%
3. Sredinu tabele
38
19%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 200

drzgemboadislic
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la drzgemboadislic » 31 okt 2023, 08:56

Ostaviti Bašića, on nam je izborio Evropu.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 31 okt 2023, 09:00

MocMahale444 je napisao/la:
30 okt 2023, 22:27
Edis i klan su oČerali pokojnog Odu.
Kakav Edis i pita od 3km.

Druze ko šiša Basica ali poredis ekipu u kojoj je hodzic i santos, sa ekipom gdje igra Alison i Turanjanin.

Vec dugo vremena vam se govori kako Bekric nije za SD.
Otjerao ga Edis. A nisu ljudi (koji i danas upravljaju) iz sjene, koji dovode i kreiraju budzet za Stokica, Mladenovica, Livaju. Edis je vjerovatno i Capljicu kriv jer je preuzeo tim kojem ni imena igraca nije znao.

Kao i prvi put u vezi Edisa, popusili ste pricu koju vam serviraju isti ljudi. Posteno je priznati, tad i jeste bila pita od 3KM. Danas to nije, ali svi kazemo "slab roster" i forsiramo kako nemamo para. A po otkazu, ima i zajebanu platu. Nek nama Alihodzic ne valja, a nekakav Kolasinac je trenercina..

Vodio je i Basic tog Santosa i Hodzica, pa iskreno da sudije nisu okrenule utakmice protiv Posusja i Veleza, mi nikad ne bi. Nisam vidio ni tad (pisao o tome) neki pomak, kao ni sad. A na isti nacin smo ispadali i igrali.

Izuzev Mekica, sve do i jednog igraca igraju losije.
I treba spomenuti da smo proslu sezonu izgurali na tri stoepra (Kosoric, Cocalic, Drina), na ledjima Bece, Gasala i Hajdarevica, sa jednim desnim bekom, Stilicem i Bekricem, sa Mufticem koji je bio puno slabiji golman nego danas.
I Amoahom, doduse i on je jos tu ali ga ne prepoznajemo.

Jedino sto je isto, to je nepravda prema Haracicu.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 31 okt 2023, 09:15

zeljovolimte je napisao/la:
31 okt 2023, 09:00
MocMahale444 je napisao/la:
30 okt 2023, 22:27
Edis i klan su oČerali pokojnog Odu.
Kakav Edis i pita od 3km.

Druze ko šiša Basica ali poredis ekipu u kojoj je hodzic i santos, sa ekipom gdje igra Alison i Turanjanin.

Vec dugo vremena vam se govori kako Bekric nije za SD.
Otjerao ga Edis. A nisu ljudi (koji i danas upravljaju) iz sjene, koji dovode i kreiraju budzet za Stokica, Mladenovica, Livaju. Edis je vjerovatno i Capljicu kriv jer je preuzeo tim kojem ni imena igraca nije znao.

Kao i prvi put u vezi Edisa, popusili ste pricu koju vam serviraju isti ljudi. Posteno je priznati, tad i jeste bila pita od 3KM. Danas to nije, ali svi kazemo "slab roster" i forsiramo kako nemamo para. A po otkazu, ima i zajebanu platu. Nek nama Alihodzic ne valja, a nekakav Kolasinac je trenercina..

Vodio je i Basic tog Santosa i Hodzica, pa iskreno da sudije nisu okrenule utakmice protiv Posusja i Veleza, mi nikad ne bi. Nisam vidio ni tad (pisao o tome) neki pomak, kao ni sad. A na isti nacin smo ispadali i igrali.

Izuzev Mekica, sve do i jednog igraca igraju losije.
I treba spomenuti da smo proslu sezonu izgurali na tri stoepra (Kosoric, Cocalic, Drina), na ledjima Bece, Gasala i Hajdarevica, sa jednim desnim bekom, Stilicem i Bekricem, sa Mufticem koji je bio puno slabiji golman nego danas.
I Amoahom, doduse i on je jos tu ali ga ne prepoznajemo.

Jedino sto je isto, to je nepravda prema Haracicu.
U pravu si sto jest jest. Mene je Basic kupio evropom i utakmicom sa borcem. Bilo je tu lijepih stvari, iznosenje lopte, dupli pasovi, odlicna saradnja jasarevica i amoaha... Ali stade i bas zakova sve. Osim Mekica i Jasarevica donekle niko nije napredovao. Ovcina nista, ostali nista, niko da nauci centrirat na Krpica. Ja opet ponavljam imamo mi ekipu za potuc se za Evropu i nije kasno. Neko mora malo razdrmat cjelu ekipu.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 31 okt 2023, 09:16

Energija navijaca i entuzijazam koji je vladao je izborio Evropu. To nisu ni Mulalic ni Basic. Sa Basicem smo imali 2 dobre partije, zadnja protiv Slobode prosle sezone koja je nazalost ispala, i protiv Borca. To je to sto se tice lige. Kad analiziras poslije odredjenog vremena, ne mozemo reci da ima neki pecat u igri, a upravo je to nekako spominjao na pocetku kad je dosao za trenera.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 31 okt 2023, 09:19

Odu je otjero Misimovic, Gredic je bio u potpunosti protiv toga, i tad je zbog toga dao ostavku na mjesto predsjednika i prepustio klub Misimovicu. Pustite se tih prica Edis ga otjero, bas je Edis vazan faktor bio.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 31 okt 2023, 09:21

inzomni je napisao/la:
31 okt 2023, 01:21
zeljovolimte je napisao/la:
30 okt 2023, 22:23
Treba samo pljuvati po ovima koji su dosli kad niko nije htio.
Edisa koji je bolje vodio ekipu za manje para, nismo se brukali, isti nije imao podrsku.

Sad kad imamo sve uslove i imamo prave profesionalce koji traze ugovor do kraja da se isplati.
Podrzavamo iste i dajemo podrsku iako Basic ima poraza kao Edisu u dva mandata. Za njega trazimo strpljenje.

Edisova igra iz zadnje utakmice koju je vodio ili medju zadnjim (Velez gostovanje) je najgore odigrana utakmica Zeljeznicara koju sam gledo zadnjih 10 godina i tad se vidjelo da lik mora da ide. Bukvalno mora. Ono je bio rak ociju.

Sa Santosom i Hodzom je lik igrao fudbal koji je bio krvarenje zjenica. Pa to je ravno naucnoj fantastici.

Razlika izmedju njega i Basica je ta sto sa Basom stvaramo kakve takve prilike i imamo neku igru na sredini terena. Najveca mana sadasnje ekipe je EFIKASNOST.

Dodjemo do 16 ne znamo sta cemo sa loptom a da ne pricam o tom da niko ne smije probat sut sa distance. Al sut posten, ne glava u patos pa nabij dje ode ko sto Gasal radi. Dodaj na to da imas Krpica u napadu, umjesto Dzene i to je sto zamjeram Basicu otprilike.

Da zna o fudbalu, zna. Da komplikuje - itekako. Itekako. Sto ce ga na kraju kostati posla. Mora skontati da neki igraci ne mogu vise da daju od ovog, a to je jedno nista.

Krpic mora bit klupiran, al mora. Beskoristan do daske. Drlju centriraj u sredini pusti Amoaha sa strane ili daj Arapa na AMF. Jel to tesko skontati? Nije.

Gurni Stilu zadnjih 15-20 min, jer svaku je takvu pokido kako je odigro i imas tu jos i Meku.

Stavi Sabica pored ili iza Arapa, eto sad i Boljevic tu nesto moze dati ako se ne varam lik je sredina terena (ako nije jbg protiv Igmana frajer najvise pokusavo🤣)

Nemoguce da je Haracic tolika taraba da ni minute ne dobije u ovakvoj ekipi. Da ne moze nijedan mlad igrac da bude ispred Kosorica. Nemoguce ba! Ova ekipa je zdrava za Top 5 najlaganije.

Nek nam je Bog na pomoci.
Bolju smo utakmicu tad odigrali u Vrapcicima pod Edisom nego na Grbavici u uzvratu. Izbacali sa linije loptu, branio Hadzikic. Onda u Trebinju Drljo fula prazan gol.
Ispadam edisov advokat, ali on se bar ne kurci da zna kao ovaj. Ti kad slusas Basica, kao da nisi gledao utakmicu.
Igrali smo, bili konkurenti za evropu u vecini slucajeva bili treci sa manje igraca i sa puno manjim budzetom.

Pitam se da li gledamo iste utakmice.
Kakve smo prilike stvorili Posusju, Slogi, Velezu, Sarajevu?
Ja ih se iskreno i ne sjecam, izuzev pred kraj tekme Sarajevu i to je to. Proslog trenera smo kritikovali da ne vjezba realizaxiju, vjerovatno mora igracima objasniti sta je cili ksd dodjes pred golmana.
Mi smo u ovom dijelu sezone dali samo 12 golova i od toga 1 autogol (TC)
5 dali sut sa sutem sa distance (Borac x2, TC, Zvijezda, Gosk nakon suta Haracic prikucao)
1 penal (TC)
3 iz prekida (Siroki, Igman, Zrinski)
2 iz akcija (Gosk, Siroki)

A ocito je da nesto ne stima. On nikada i nigdje nije imao rezultar vrijedan paznje, jedino ako je put Metalegea primjrr. Onda je Vojvodic Murinjo.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 31 okt 2023, 09:23

Bilo je vrijedno pokusati u onom momentu sa Basicem, ali kad se fino sagleda situacija poslije odredjenog perioda, a period je dovoljan da vidis ima li smisla, onda jednostavno zakljucis da rezultata nema. Mozemo mi do sutra pisati ovako ili onako, ali rezultata nema.

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 31 okt 2023, 10:29

irfo je napisao/la:
31 okt 2023, 09:19
Odu je otjero Misimovic, Gredic je bio u potpunosti protiv toga, i tad je zbog toga dao ostavku na mjesto predsjednika i prepustio klub Misimovicu. Pustite se tih prica Edis ga otjero, bas je Edis vazan faktor bio.
Šta misliš o hajki na Bekrića ? Je li ipak malo pretjerana, a znamo iz koje se kuhinje servira.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 31 okt 2023, 10:32

Sad nas znaci vodi trener kojem si htio da das otkaz, al nemas para da ga isplatis pa je idalje trener, i to on zna i znaju to igraci koje trenira. I sad tebe treba neko da shvati ozbiljno kao klub i igraci da slusaju trenra ahahah. Idemo ka stabilizaciji. Daj press pusti suzu.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 31 okt 2023, 11:10

Eno podijelio Basa nekakav story o fightu, ziv je :mrgreen:
1921

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 31 okt 2023, 11:11

Ja sam mislio da fight ide u skladu sa ho-ruk Scandi style ili se mozda i on vratio izvoru

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 31 okt 2023, 11:16

Hoće li Nerko dati izjavu pred utakmicu sa Slogom ili će i tu izbjeći kamere kako ne bi kvario sinergiju i pozitivnu afmosferu u ekipi?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Railwayman30
Kontakt:

Post Postao/la Railwayman30 » 31 okt 2023, 12:13

Jako jako puno me sva ova situacija podsjeca na onu(ne znam koja godina je tacno bila) kada se tjerao Brkovic,Telibecirevic...kockaste glave oko kluba bile.

Svi satro sve znali,a niko pojma nije imao sta se desava u klubu

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 31 okt 2023, 13:00

Ovo ko politicari.Nisam ja dede mi on je ma jok on je kriv sestrinog mi djeteta i tako u krug.Niko kriv svi vole Zelju.Evo ja preuzimam krivicu zajedno sa Remzom.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 31 okt 2023, 13:04

Na kraju ce im navijaci biti krivi

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 31 okt 2023, 13:32

Iskreno sve sto se desava smo upravo mi manje vise svi podrzali...sad sto je raja kontala da ce drugacije ispast iako je to bilo tesko sa ocekivat..to je druga tema.

Znam da je frustrirajuce , ali ralno tu smo dje i trebamo bit sa ovim sto radimo...dobicemo i mi tekmi bicemo 5/6. na kraju i tjt...mozda i 7. al to vise nije ni bitno

Ja fino napisa neki dan da imas tri kluba koja su tolkko ispred tebe da ih ne vidis, i imas jos dva koja su realno bolja od tebe ove sezone..al pola ih neda rec.."DOBRI SMO MI SAMO ETO .."

Sportski segment se previse zapostavio zarad neke stablizacije, sad koliko je ro vrijedno??? upitno je..ja mislim da nije....

Premali pomak je na polju para i kluba, a prevelik minus na sportskom planu....moje misljenje.

U sustini bez para nema nista...a para nema ni na vidiku
=\_1921_/=

Blagoje
Kontakt:

Post Postao/la Blagoje » 31 okt 2023, 13:44

FK nema sportski segment. FK ima svoju administraciju i upravljacke strukture, koji su suport osnovne djelatnosti.
Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.

Nastavice se...

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 31 okt 2023, 14:10

StrikeWarzone je napisao/la:
31 okt 2023, 10:29
irfo je napisao/la:
31 okt 2023, 09:19
Šta misliš o hajki na Bekrića ? Je li ipak malo pretjerana, a znamo iz koje se kuhinje servira.
Ja bih najradije da svi odu iz kluba, ukljucujuci i cistacicu, a hajka je jasno zbog cega je na njeg, zamislio usudio se reci u medijima da Veliki Vodja nije perfektan.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 31 okt 2023, 14:20

Railwayman30 je napisao/la:
31 okt 2023, 12:13
Jako jako puno me sva ova situacija podsjeca na onu(ne znam koja godina je tacno bila) kada se tjerao Brkovic,Telibecirevic...kockaste glave oko kluba bile.

Svi satro sve znali,a niko pojma nije imao sta se desava u klubu
Nekad se smjenjivalo nakon poraza od Heartsa u Edinburgu!
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 31 okt 2023, 14:37

E ako će nam Maksimović doći za trenera najbolje da se odmah ugasimo
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: drzgemboadislic, MoSaZeLjo1921 i 41 gost.