Ujedinjenje Prve lige FBiH i Prve lige RS
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: Ujedinjenje Prve lige FBiH i Prve lige RS
Samo ja neznam koji je racku vise vama pravoslavcima sto se vi protivite !
Vi , zelite neko dobro svojim Klubovima a radite suprotno . Mislite da nesto vas Borac moze uspjet bez BiH , nemoze drugar nece se nista Srbija POMOĆI ! I , dok god ste takvi ova drzava nece ici na bolje to je vas cilj , ma i ne mora ali nece nikad ni to vase biti SRBIJA !
Pozdrav .
Vi , zelite neko dobro svojim Klubovima a radite suprotno . Mislite da nesto vas Borac moze uspjet bez BiH , nemoze drugar nece se nista Srbija POMOĆI ! I , dok god ste takvi ova drzava nece ici na bolje to je vas cilj , ma i ne mora ali nece nikad ni to vase biti SRBIJA !
Pozdrav .
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !
Bjež ba da rat izbije
Šalim se, vrijedi prodiskutovati na ovu temu, možda bi se moglo nešto pokrenuti pa da se ovo realizuje. Lakše bi bilo organizovati takmičenja.

Šalim se, vrijedi prodiskutovati na ovu temu, možda bi se moglo nešto pokrenuti pa da se ovo realizuje. Lakše bi bilo organizovati takmičenja.
Spammer
1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #
- Urban Batalion
- Kontakt:
@code
Kad nedaju ameri od toga nema nista.
Zanimljivo.Moglo bi se nesto uradit.
Kad nedaju ameri od toga nema nista.

Zanimljivo.Moglo bi se nesto uradit.
Sloboda - Celik - Velez PRUGA SLAVNIH !!!
da budem iskren boli me za prve lige.. ja to ne pratim i bas me ne zanima... sto se mene tice mogla bi biti i prva liga HB ja nemam nista protiv
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili.
To bi bila velika stvar za BiH nogomet, ali mislim da od toga jos uvijek nema nista. I Premier liga je spojena politikom tj. na silu, zalosno je da je takvo stanje u nasoj drzavi. Da je ovo prava drzava moglo bi se organizirati bez problema da sve lige funkcionisu predobro.
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****
A šta recimo da SLUČAJNO, naglašavam, da slučajno Željo ispadne u Prvu Ligu, bi l' onda pratio.mak_033 je napisao/la:da budem iskren boli me za prve lige.. ja to ne pratim i bas me ne zanima... sto se mene tice mogla bi biti i prva liga HB ja nemam nista protiv

Spammer
Sarajevski kiseljak - liga sarajevskog regiona, Tuzlanski kiseljak - kantonalna liga TKFabricio je napisao/la:Eagles je napisao/la:ilidzanski dijamant![]()
![]()
![]()

-
- Kontakt:
Ujedinjenjem ove dvije lige ,dobili bi na kvaliteti,to je sigurno.Problem kao uvijek je politika koja bi se umjesala iz poznatih razloga.
Al mi smo ti veliki kao Amerika,ma sta Amerika,ona je mala maca za nas,nemaju oni 3 predsjednika,1000 kantona,1000 entiteta,distrika, p...materina,ministara.
Al mi smo ti veliki kao Amerika,ma sta Amerika,ona je mala maca za nas,nemaju oni 3 predsjednika,1000 kantona,1000 entiteta,distrika, p...materina,ministara.
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!
- L' Imperator
- Kontakt:
ne vjerujem da ce se to uskoro desitiPasodzigera je napisao/la:Ujedinjenjem ove dvije lige ,dobili bi na kvaliteti,to je sigurno.Problem kao uvijek je politika koja bi se umjesala iz poznatih razloga.

#samoRudar #zauvijek
- badblueboylivno
- Kontakt:
Treba ih ujediniti što prije. Dva koja ispadnu iz Premiershipa + 2.-8. iz FBiH + 2.-8. iz RS = 16. 
A također reorganizirati cijeli sustav na području cijele države, i ukinuti entitetske i kantonalne lige, stvoriti lige po regijama.

A također reorganizirati cijeli sustav na području cijele države, i ukinuti entitetske i kantonalne lige, stvoriti lige po regijama.
Hayley <3
po meni najbolji model fudbalskog sustava na podrucju bih je postojao izmedju 1973-1988badblueboylivno je napisao/la:Treba ih ujediniti što prije. Dva koja ispadnu iz Premiershipa + 2.-8. iz FBiH + 2.-8. iz RS = 16.
znaci:
1. rang: premijer liga (12 timova)
2. rang: druga liga bih (16 timova)
3. rang: regionalna liga sjever/jug (po 16 timova)
4. rang: zonska liga (sarajevo, banja luka, tuzla, mostar)
5. rang: medjuopstinske lige (sarajevo, zenica, gorazde, travnik, banja luka, prijedor, bihac, tuzla, bijeljina, zvornik, brcko, doboj, mostar, livno, trebinje, siroki brijeg)
6. rang: opstinske lige
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
obavezno ujedinit druge lige
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
Ovo sve kad sastavis nema klubova da se napravi jedna ligatm84 je napisao/la:znaci:
1. rang: premijer liga (12 timova)
2. rang: druga liga bih (16 timova)
3. rang: regionalna liga sjever/jug (po 16 timova)
4. rang: zonska liga (sarajevo, banja luka, tuzla, mostar)
----------------------------------------------------------------------------
5. rang: medjuopstinske lige (sarajevo, zenica, gorazde, travnik, banja luka, prijedor, bihac, tuzla, bijeljina, zvornik, brcko, doboj, mostar, livno, trebinje, siroki brijeg)
6. rang: opstinske lige

Dok npr u Visokom imas 17 aktivnih klubova koji se takmice i ja mislim 12 terena...
- badblueboylivno
- Kontakt:
Ima Livno klubova za općinsku ligu
Troglav (ako uopće ostane među "živima" na kraju sezone, pred propašću je
)
Kamešnica
Hajduk Orguz
Junak Srđevići
Seljak Vidoši
Rujan Čelebić
+ klubovi iz okolnih općina /Glamoč, Kupres, Tomislavgrad/
Šator Glamoč
Kupres
Tomislav
Croatia Tomislavgrad

Troglav (ako uopće ostane među "živima" na kraju sezone, pred propašću je

Kamešnica
Hajduk Orguz
Junak Srđevići
Seljak Vidoši
Rujan Čelebić
+ klubovi iz okolnih općina /Glamoč, Kupres, Tomislavgrad/
Šator Glamoč
Kupres
Tomislav
Croatia Tomislavgrad

Hayley <3
mislim ipak da se ovaj rang meduopstinske lige moze izbaciti..
-
- Kontakt:
Niko ne treba da se izbacuje,nego da se lige na pravi nacin rasporede.novo_ime je napisao/la:mislim ipak da se ovaj rang meduopstinske lige moze izbaciti..
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
ne mora se nista izbacivati ali neke opstine imaju vise a neke manje klubova... bijeljina ima pun ku.rac klubova kao i visoko ili ostali veci gradovi dok recimo neke opstine imaju samo jedan ili dva kluba...
zato nece biti uvijek da ce biti dovoljno klubova za 4., 5. ili 6. rang... sve zavisi od toga jel klubovi iz te regije igraju u vecem rangu...
ali ova podjela je po meni najrealnija...
zato nece biti uvijek da ce biti dovoljno klubova za 4., 5. ili 6. rang... sve zavisi od toga jel klubovi iz te regije igraju u vecem rangu...
ali ova podjela je po meni najrealnija...
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
- spielführer_21
- Kontakt:
Realno, onako baš realno, u ovakvom vremenu moramo imati dvije lige u drugom rangu. I to zbog ekonomije klubova, ali ne ove dvije lige FBIH i RS, jer je opet putovanje za npr. Slobodu Novi Grad u Foču jako skupo i ako još nemaju para za noćenje u hotelu, isti dan moraju putovati 5-6 sati i igrati utakmicu. Ista stvar je i u FBIH kad timovi iz Kladuše ili Cazina putuju u Hercegovinu..
Zato bi najbolje bilo napraviti dvije lige na geografskom principu Istok/Zapad ili Sjever/Jug. To je ekonomski isplativo, a i veći je mamac za publiku kad igraju timovi iz različitih entiteta jedan protiv drugog. A onda za nekoliko godina ako i kada klubovi ekonomski ojačaju napraviti jednu drugu ligu sa manjim brojem klubova da se podigne kvalitet još više..
Zato bi najbolje bilo napraviti dvije lige na geografskom principu Istok/Zapad ili Sjever/Jug. To je ekonomski isplativo, a i veći je mamac za publiku kad igraju timovi iz različitih entiteta jedan protiv drugog. A onda za nekoliko godina ako i kada klubovi ekonomski ojačaju napraviti jednu drugu ligu sa manjim brojem klubova da se podigne kvalitet još više..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Misliš kao prije rata. druga liga zapad i druga liga istok....spielführer_21 je napisao/la:Realno, onako baš realno, u ovakvom vremenu moramo imati dvije lige u drugom rangu. I to zbog ekonomije klubova, ali ne ove dvije lige FBIH i RS, jer je opet putovanje za npr. Slobodu Novi Grad u Foču jako skupo i ako još nemaju para za noćenje u hotelu, isti dan moraju putovati 5-6 sati i igrati utakmicu. Ista stvar je i u FBIH kad timovi iz Kladuše ili Cazina putuju u Hercegovinu..
-
- Kontakt:
Ne slazem se s tobom iz prostog razloga sto nam je drzava geografski takvog oblika da nije moguce napraviti dvije lijepe polovine gdje ce svi biti relativno blizu. A mislim da bi to dosta i rasulo kvalitet klubova i fudbala jer bi opet bilo previse klubava na relativno visokom nivou bez koncentracije kvaliteta. Jedna premier liga sa ovih 16 klubova i jedinstvena druga sa isto toliko bi dosta povecale konkurenciju i za premier i za ispadanje. Tako ne bi dosli u situaciji da se npr GOŠK (bez namjere da vrijeđam taj klub) bori za ulazak u premijer ligu samo zato što niko drugi nema kvalitet za istu. Taj isti GOŠK ce vjerovatno plesat jedno ljeto i onda pravac druga liga federacije. Slicno kao i Budućnost i Drina koje su lani bile ubjedljivo najjace u drugoj a ovde ne mogu nikom opanak okrenut.spielführer_21 je napisao/la:Realno, onako baš realno, u ovakvom vremenu moramo imati dvije lige u drugom rangu. I to zbog ekonomije klubova, ali ne ove dvije lige FBIH i RS, jer je opet putovanje za npr. Slobodu Novi Grad u Foču jako skupo i ako još nemaju para za noćenje u hotelu, isti dan moraju putovati 5-6 sati i igrati utakmicu. Ista stvar je i u FBIH kad timovi iz Kladuše ili Cazina putuju u Hercegovinu..
Trece lige bi vjerovatno najbolje bilo ostavit entitetima,da se i FSRS na neki nacin zadovolji,a treba voditi racuna o troskovima klubova.
Opet,ovo su samo moja mastanja,vjerujem da smo vrlo daleko od svega toga.
Pozdrav,
INTER ZAUVIJEK!
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.