FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Probisvjet
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Probisvjet » 14 mar 2011, 12:02

johnnyHZ je napisao/la:ma losa stvar je ovdje sto se ne pravi razlika izmedju navijaca kao navijaca-"fukare" i onih koji taj dan nisu bili na ulicama i udarali se saa murijom za tribinu.....oni koji nisu bili na ulici, dosli su sa jednim ciiljem, a to je napraviti belaj,nekome razbiti glavu a isti ti balavci da ga vidis negdje u gradu pobjegao bi 3 dana ga iz kuce izvukao nebi.....
necu reci da prijasnjjih sezona i od strane fukara nije bilo nekih stvari,al valjda tezimo ka nekim normalnim uslovima kada je tribina u pitanju, i koliko sam vidio , i vi tezite ka normaliziranju tribine jer ona djecurlija i ono od onaj dan nadam se da nisu ni najudaljeniji dio skupine....ugl. sretno u nastavku borbe za tribinom,sa uravom i murijom...sramota za jedan od vecih gradova da ne moze pruziti normalan smjestaj gostujucim navijacima...moze pricati ko sta hoce ali to je 80% do uprave.,.. od broja koji dozvole do ulaska itd...
nekada je zenica bila gostovanje na kojem je reddovno bilo svega, a danas je to jedno od najboljih gostovanja,sa svim uslovima....valjda za koju sezonu takvo nesto postane i tuzla...
sto se tice same utakmice, imate jednu od najboljih skola fudbala (bar je tako bilo) ne kontam kako onako igrate samo duge lopte...i vidim da vise gurate neke istrosene igrace nego momke iz omladinskog pogona....
Pa covjece jel mislis da su u FK Slobodi ljudi koji imaju ista zajednicko sa fudbalom (cast pojedincima).
Jasno nam je da su bivsi nogometasi izvan kluba dok papci guraju svoje papke u klub! Isto je meni se cini i sa ostalim klubovima.
Rukovodstva klubova su slika i prilika lopovskog NS BiH.
Sto se tice mladih igraca nema ko da ih pogura.
Sto se tice stadiona i tribina to je frustrirajuce jos od 70-ih godina kada se lagalo da ce Tuzla dobiti stadion.
Ista stvar je sada sa Jasminom Imamovicem i SDP-ovskim trikom oko stadiona i to samo da bi dobili glasove onih koji mastaju o uslovnom Tusnju.
Kako je Jasmin Imamovic obecao (slagao) stadion je trebao do sada biti gotov. Jel znate da jedna fontana koju je pravio kosta kao cetvrtina tribine.
Zalosna je stvar sto na Tusnju nemamo gdje smjestiti gostujuce navijace, a jos zalosnija sto nemamo ni domace!
Do nekih boljih vremena ce doci, ali mozda ce to za nas biti kasno! Bioloski!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

deset
Kontakt:

Post Postao/la deset » 14 mar 2011, 12:26

Moje viđenje ovog derbija je velika sramota nekih naših neodgojenih navijača koji nisu došli zbog Slobode,zbog fudbala,nego su došli samo da naš grad osramote misleći da su neko i nešto, praveći onakve ispade i provokacije.
Poslije ovoga što sam doživio nemogu, a da ne kažem da žalim za Titovim dobom,jer tad si fino mogao svoje dijete povesti,a navijenje je bilo takvo da si uživao na svakoj utakmici,a sad sam čitavo vrijeme samo strahovao kad ću dobiti po glavi ili slušao takve riječi koje i onaj najnepismeniji nebi izgovorio.
Zato moji Tuzlaci se ne pitajte što nam je ovako kad smo i mi sami dio toga.
Policija moooora imati veće ovlasti.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 14 mar 2011, 13:37

U mecu protiv Zelje nece igrat Amer Bekic,zbog tri zuta kartona,Crnkic izjavio da se idu nadigravat sa domacinom,pa sta bude.Vracaju je Raca i Okanovic.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 14 mar 2011, 13:41

Idemo dalje....normalizacija odnosa..cista savjest..ultras mentalitet..
iskreno,volio bih da izgradite stadion sa 15.000-20.000,da nas dođe 2-3.000 milje..
da to bude borba(u sportskom smislu)kako na terenu,tako i na tribinama..
dajte ljudi sta vam je,tapkate u mjestu..

PS.sta vam je sa istocnom tribinom
F.K.SARAJEVO

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 14 mar 2011, 14:43

Jel istina da i Jasmin Imamovic ima upetljane prste u dogadjanja koja su bila u subotu ispred stadiona Tusanj ?

UrbanBatalion
Kontakt:

Post Postao/la UrbanBatalion » 14 mar 2011, 14:46

harry_90 je napisao/la:Jel istina da i Jasmin Imamovic ima upetljane prste u dogadjanja koja su bila u subotu ispred stadiona Tusanj ?
I ja sam cuo da je on poslao specijalce. :evil:
Al saltcityattack je moj idol.

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 14 mar 2011, 14:51

UrbanBatalion je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Jel istina da i Jasmin Imamovic ima upetljane prste u dogadjanja koja su bila u subotu ispred stadiona Tusanj ?
Budite normalni :roll:
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 14 mar 2011, 14:53

To mi nenormalni :lol: ma samo kazem,tako sam i ja cuo,mozda zna neko vise o ovome ? Mada me ne bi ni cudilo da jeste.

UrbanBatalion
Kontakt:

Post Postao/la UrbanBatalion » 14 mar 2011, 14:54

Frutek je napisao/la:
UrbanBatalion je napisao/la:
Budite normalni :roll:
Svima da vam kazem za ovo u subotu sto se desilo je licno kriv Jasmin Imamovic eto da znate on nam je poslao Specijalce da nas sve rastjera i to je i uspio , zato predlazem mirne proteste ispred opstine Tuzla...pozdrav svim vjernim navijacima a Suljic Muhamedu zelim sve najgore...

Ovo je sa fb grupe Fukare Tuzla. Sad koliko je za vjerovati ...

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 14 mar 2011, 14:57

Cujem u vasoj skupini sve djeca 15-16 godina ... hahah ... jbga .. pa gdje je starija raja ??
1947!

UrbanBatalion
Kontakt:

Post Postao/la UrbanBatalion » 14 mar 2011, 14:58

Ljumani_Banovici je napisao/la:Cujem u vasoj skupini sve djeca 15-16 godina ... hahah ... jbga .. pa gdje je starija raja ??
Nema puno starije raje, vise je mlađih momaka. Zato to tako izgleda.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 14 mar 2011, 15:01

Ljumani_Banovici je napisao/la:Cujem u vasoj skupini sve djeca 15-16 godina ... hahah ... jbga .. pa gdje je starija raja ??
I to si procitao po raznim forumima,sto pricaju,vide jednog do dva momka te dobi i odmah svi haha.Momci dodju bodrit svoj klub,nema tu nista lose,ili ima,sta mislis ?

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 14 mar 2011, 15:02

harry_90 je napisao/la:
I to si procitao po raznim forumima,sto pricaju,vide jednog do dva momka te dobi i odmah svi haha.Momci dodju bodrit svoj glup,nema tu nista lose,ili ima,sta mislis ?
ne ne, nego sam bio s jaranom na utakmici ... nemam sta reci, normalno ima pravo bodrit ko hoce, ali mlado bogami.
1947!

UrbanBatalion
Kontakt:

Post Postao/la UrbanBatalion » 14 mar 2011, 15:07

Ljumani_Banovici je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:
I to si procitao po raznim forumima,sto pricaju,vide jednog do dva momka te dobi i odmah svi haha.Momci dodju bodrit svoj glup,nema tu nista lose,ili ima,sta mislis ?
ne ne, nego sam bio s jaranom na utakmici ... nemam sta reci, normalno ima pravo bodrit ko hoce, ali mlado bogami.
Jedna stvar je logicna sto se toga tice, za 5 godina ti momci ce biti iskusniji i jaci. 8-)

Shaban
Kontakt:

Post Postao/la Shaban » 14 mar 2011, 15:15

Ma super!
Hajmo sad malo teorije zavjere prosipat- Čuj jamin Imamović poslao specijalce :lol: :lol:
Da ta dječurlija imaju imalo mozga skontali bi što se ne dozvoljava ulaza na Sjevernu tribinu stadiona Tušanj. To je zato što je ona u fazi IZGRADNJE i samim tim je neuslovna. Mnogi se pozivaju na to što je "navijačima" bio dozvoljen ulaz na nju protiv Slavije. E gospodo nije bio dozvoljen ulaz nego su "navijači" razvalili ogradu na jednom mjestu jer građevina nije bila ograđena po propisima pa su ljudi ušli na istu. E ako vam nije poznato kada narod već uđe na takvu građevinu najgora stvar koja se može desiti je da ih počnu naganjavati i tjerati sa građevine rizikujući pri tome da se masa ljudi teže i lakše povrijedi a čak možda i desi koji smrtni slučaj. I onda kreću tužbe protiv odgovornih.
E sada su se organizatori malo bolje pripremili pa nakon najave da će neki silom ući na "građevinu" pozvali dodatno obezbijeđenje i naravno specijalce, kojima je i inače zadatak sprječavanje navijačkih nereda a bezmogenosi su nasrnuli kamenicama i flašama na iste.
Haloooo i sad kukaju što su dobili batine. Ko tebe kamenom ti njega pendrekom - jednostavna matematika.
Meni je muka ići na Slobodine utakmice radi onih patokara što nose sa sobom paprikaš, gulaš i polovku rakije za pasom, s jedne strane i ovih junoša koji znaju s kamenjem na daljinu pokazivati muškost a veze o fudbalu nemaju, s druge strane.
Dok se ne omogući normalno praćenje utakmice ljudima koje ineresuje utakmica nema ništa od normalne Slobode. I nikakva nama novoizgrađena tribina tu neće pomoći jer smo ko narod kita

UrbanBatalion
Kontakt:

Post Postao/la UrbanBatalion » 14 mar 2011, 15:29

Shaban je napisao/la:Ma super!
Hajmo sad malo teorije zavjere prosipat- Čuj jamin Imamović poslao specijalce :lol: :lol:
Da ta dječurlija imaju imalo mozga skontali bi što se ne dozvoljava ulaza na Sjevernu tribinu stadiona Tušanj. To je zato što je ona u fazi IZGRADNJE i samim tim je neuslovna. Mnogi se pozivaju na to što je "navijačima" bio dozvoljen ulaz na nju protiv Slavije. E gospodo nije bio dozvoljen ulaz nego su "navijači" razvalili ogradu na jednom mjestu jer građevina nije bila ograđena po propisima pa su ljudi ušli na istu. E ako vam nije poznato kada narod već uđe na takvu građevinu najgora stvar koja se može desiti je da ih počnu naganjavati i tjerati sa građevine rizikujući pri tome da se masa ljudi teže i lakše povrijedi a čak možda i desi koji smrtni slučaj. I onda kreću tužbe protiv odgovornih.
E sada su se organizatori malo bolje pripremili pa nakon najave da će neki silom ući na "građevinu" pozvali dodatno obezbijeđenje i naravno specijalce, kojima je i inače zadatak sprječavanje navijačkih nereda a bezmogenosi su nasrnuli kamenicama i flašama na iste.
Haloooo i sad kukaju što su dobili batine. Ko tebe kamenom ti njega pendrekom - jednostavna matematika.
Meni je muka ići na Slobodine utakmice radi onih patokara što nose sa sobom paprikaš, gulaš i polovku rakije za pasom, s jedne strane i ovih junoša koji znaju s kamenjem na daljinu pokazivati muškost a veze o fudbalu nemaju, s druge strane.
Dok se ne omogući normalno praćenje utakmice ljudima koje ineresuje utakmica nema ništa od normalne Slobode. I nikakva nama novoizgrađena tribina tu neće pomoći jer smo ko narod kita
Ova tribina je 80% uslovna. Na tekmi protiv Slavije nas 350 je ulazilo 10 minuta. Bez bilo kakvog naguravanja, cak i pri izlazku nije bilo naguravanja. S tim da su neki (izmedju ostalih i ja) skocili sa betonske ograde da bismo brže izašli. Na onom dijelu gdje je nazovi "ograda" od letvi, tom dijelu se niko nije priblizio jer niko nije lud. Ukoliko bi i doslo do naguravanja moze se skociti sa vec spomenute betonske ograde i izaci sa tribine. Takodjer kao dodatnu mjeru zastite mogu se postaviti policajci na onaj dio sa drvenom ogradom. Prema tome ova je tribina 80% uslovna, i u ovom trenutku moze primiti 1500 ljudi i da su svi oni sigurni.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 14 mar 2011, 15:31

Dobar post sabane... 8-) Vecina ovdje i nije upucena izgleda...pa pokusavaju neku odgovornost prebaciti na policiju ili sta vec..jednostavno tribina nije dovrsena i normalno da se ne moze uci...a drugo je sto ste protiv slavije usli na silu,kako Saban rece...a ovdje to niko nije spomeno vala...

Niste ni upuceni :roll: cast izuzecima....generalno..i kao klub i kao navijaci ste potpuno neorganizovani..i tu niko drugi nije kriv..

Jos jedonm,dobar post Sabane...realan i mislim tacan...a avatar ti je jos bolji,posto sam i sam fan najvecag pjevaca na ovim prostorima :lol: 8-)

JEDAN JE SABAN :D

@urban

...nema tu 80%..pa neko je dogovoran ako vas pusti i ne daj Boze sta bude...mora biti 100%..jbg
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

UrbanBatalion
Kontakt:

Post Postao/la UrbanBatalion » 14 mar 2011, 15:36

sarajlija89 je napisao/la:Dobar post sabane... 8-) Vecina ovdje i nije upucena izgleda...pa pokusavaju neku odgovornost prebaciti na policiju ili sta vec..jednostavno tribina nije dovrsena i normalno da se ne moze uci...a drugo je sto ste protiv slavije usli na silu,kako Saban rece...a ovdje to niko nije spomeno vala...

Niste ni upuceni :roll: cast izuzecima....generalno..i kao klub i kao navijaci ste potpuno neorganizovani..i tu niko drugi nije kriv..

Jos jedonm,dobar post Sabane...realan i mislim tacan...a avatar ti je jos bolji,posto sam i sam fan najvecag pjevaca na ovim prostorima :lol: 8-)

JEDAN JE SABAN :D

@urban

...nema tu 80%..pa neko je dogovoran ako vas pusti i ne daj Boze sta bude...mora biti 100%..jbg
Na tekmi protiv Slavije nismo usli na silu posto smo vec ranije najavili da cemo uci na tu tribinu. Svi su znali da cemo tu biti. Cak smo na dan kada je tekma odgodjena usli na sjever, a sutradan smo se opet uputili na njega i niko nije bio tu da nam kaze da ne mozemo uci na tribinu. Post mu nije tacan. :roll:

Tribina je sigurna i moze se dodatno osigurati, nismo stoka kako vi mislite. :roll:

Sto se tice neorganizovanosti srz problema je u parama u tome sto para nema.

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 14 mar 2011, 16:10

99 % je upetljan Jasmin Imamovic ovo sto se desava sa Fukarama... evo sad cu vam objasnit nesto..

otkako je on nacelnik Tuzle nista ne nije dobro najprije sto se tice Sporta, Kosarka propala, rukomet propao , stadion obecava vec 8 godina da ce ga napravit ali nistaa ...Sjecam se prije par godina kad smo bili na utakmici Kosarke cini mi se protiv Crvene Zvezde uzeo je mikrofon i kazao je sledece: Dragi moji Tuzlaci uskoro ulazem pare i pocinjem da pravim Stadion Tusanj sto smo mu svi uzvratiili gromoglasnim aplauzom i uzvikivali smo Jasmine Jasminee od tada nam obecaje i uvjek nam je zamazao oci i jos da kazem da kako je Tusanj opstinski stadion ukinuo je prijasni ¨Istok¨ i od tada je otjerao sve Fukare sa stadiona Tusanj....naravno poceo je pravit Sjevernu Tribinu pocetkom 2009 godine i evo jos je nisu napravili, sve svastam ali ne kontam zasto uvjek nam zamazu oci sa tim stadionom i sve i onda kasnije nista...Sve bi dao kad bi sad imali ono prijasnje stajanje... a vi i dalje glasajte za Jasmina i podrzajite ga , pa pogledajte samo da on nije zadnji par godina organizovao doceg Nove godine na otvorenom jos govori ako ne bude kao u NY onda necu ni organizovati...uzas stvarnooo...Selim Beslagic je bog.....eto vama Sdp i drzava za covjeka
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 14 mar 2011, 16:50

molotovljev je napisao/la:Idemo dalje....normalizacija odnosa..cista savjest..ultras mentalitet..
iskreno,volio bih da izgradite stadion sa 15.000-20.000,da nas dođe 2-3.000 milje..
da to bude borba(u sportskom smislu)kako na terenu,tako i na tribinama..
dajte ljudi sta vam je,tapkate u mjestu..

PS.sta vam je sa istocnom tribinom
pa istok ono stajanje je sruseno ima i 10 godina :)...da barem ono postoji ebiga :(...njega su srusili kada su gradili atletsku stazu i kada su prvi put dogovorili izgradnju kao nove tribine na istoku...naravno to je propalo ebiga...kamo srece da ima sad ono nase stajanje na istoku, pa svi bi bili zadovoljni :(
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.