FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
42%
Prolazak u Play off
53
24%
Grupnu fazu
73
33%

Ukupno glasova: 219

ledesma
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ledesma » 06 nov 2023, 14:49

MortemHz je napisao/la:
06 nov 2023, 14:38
Evo njegova izjava

- Mali je jedan od najvećih nogometnih potencijala u BIH i odlično se razvija. Mi smo u procesu slaganja momčadi, malo nas poremeti kada izbiva zbog obveza u U21 selekciji BIH, ali sve ide u jako dobrom smjeru. Igra na poziciji zadnjeg veznog. Može igrati i u formaciji s jednim ili dvojicom zadnjih veznih, može biti ‘šestica‘ ili ‘osmica‘. Zaista zna igrati, ima izvanrednu ‘fiziku‘... - biranim rječima govorio je Ibričić o Buljubašiću.

Ima li mladi Buljubašić sve potrebno da potencijalno odmah zaigra u Hajduku?

- Sigurno. Smatram da Hajduk trenutno nema takvog igrača. Mi ga ove sezone polako uvodimo. Ovo je njegova prva prava seniorska sezona, ali već je pokazao da može biti pravi igrač. Bez ikakvog pretjerivanja vjerujem da bi bez problema mogao igrati - uvjeren je Ibričić.
Jedino ako hajduk moze platiti 1,3 mil eur, to je propali klub koji je kao i dinamo i czv drzavni projekat, ali od lopova ne moze da napreduje. Nisu nikakav napredak za igrača, ni oni niti njihova liga.

I koji je ultras fazon baklje, petarde i vatromet? Zar to nije isfuralo? Meni je uvijek bolja opcija koreografija, zastave i dobra pjesma, a baklje ko neandrtalci.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 06 nov 2023, 14:53

Najjače glasanje na svijetu što se ove tekme tiče, svi nešto različito gledali izgleda 🤣🤣
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 06 nov 2023, 15:00

MortemHz je napisao/la:
Evo njegova izjava

- Mali je jedan od najvećih nogometnih potencijala u BIH i odlično se razvija. Mi smo u procesu slaganja momčadi, malo nas poremeti kada izbiva zbog obveza u U21 selekciji BIH, ali sve ide u jako dobrom smjeru. Igra na poziciji zadnjeg veznog. Može igrati i u formaciji s jednim ili dvojicom zadnjih veznih, može biti ‘šestica‘ ili ‘osmica‘. Zaista zna igrati, ima izvanrednu ‘fiziku‘... - biranim rječima govorio je Ibričić o Buljubašiću.

- Sigurno. Smatram da Hajduk trenutno nema takvog igrača. Mi ga ove sezone polako uvodimo. Ovo je njegova prva prava seniorska sezona, ali već je pokazao da može biti pravi igrač. Bez ikakvog pretjerivanja vjerujem da bi bez problema mogao igrati - uvjeren je Ibričić.
opis vrijedi milion eura.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 06 nov 2023, 15:04

Ja sam protiv prodavanja naših top talenata unutar regiona. Prvo, na simboličkoj ravni klubove tzv velike četvorke izdizes iznad sebe, kao da sam im razvojni tim. Kao drugo, ni jedan jedini bh. igrač koji je otišao u Hrvatsku nije kasnije napravio ozbiljan iskorak dalje u Evropu, zato što Hrvati samo prodaju svoje igrače. Ademi je u Dinamu igrao 12 godina u prvom mandatu i bio jedan od nosilaca, nigdje se nije mogao prodati. Iz prve ruke znam da kad bi se neko javio za njega, odmah bi mu rekli, imamo boljeg, bezbeli nekog mladog Hrvata, i njega tušnuli. Dakle, jok prodaju u Hr.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 nov 2023, 15:11

Horde zla na utakmici Sarajevo - Borac
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

meraba
Kontakt:

Post Postao/la meraba » 06 nov 2023, 15:13

bordobjelac je napisao/la:
06 nov 2023, 02:27
meraba je napisao/la:
06 nov 2023, 01:21
Nije mi jasno zasto toliko hvalite penarandu? On igra sam za sebe. Izgubi 99% lopti koje dobije. Dodaje samo kad bas nema nikakvog izlaza i vidi igraca na 2 metra od sebe. Ono treba sto prije otjerati ili mu dati loptu pa nek je valja iza gola a raja nek se divi i aplaudira.
Konačno neko tko se razumije u fudbal.
Večeras je Francis bio Messi za Penerandu.
PREVARANDA

meraba
Kontakt:

Post Postao/la meraba » 06 nov 2023, 15:20

MortemHz je napisao/la:
06 nov 2023, 10:54
Kabiri ulaže više nego Mirvić trenutno.
Pa normalno da ulaze vise kad mirvic nije ulozio ni marku :rol:

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 06 nov 2023, 15:21

Znamo da Ibricic voli Hajduk!!!
Ko je zvao sportskog ditektora Hajduka da dodje na utakmicu...nisam ja, vjerovatno ne ni Mirvic nego vjerovatno Ibricic.
Molim Boga samo da Ibricicu nije vazniji uspjeh Hajduka od njegovog trenutno primarnog posla a to je SD Sarajeva.
Sve mi ovo mirise na to da je on nazvao SD Hajduka i rekao imate kod nas bisera kojeg mozete jeftino kupiti a kasnije na njemu zaraditi milione.
A Bog samo zna kakvu je pricu mozda prodao Mirvicu zasto bi bilo dobro prodati Buljubasica za pišljivih 400k€.
Mozda me puca paranoja a mozda nije daleko od istine.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 06 nov 2023, 15:26

MortemHz je napisao/la:
06 nov 2023, 15:11
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
Dobro izdanje al se moraju skontat pa ogranicit pirotehniku koja proizvodi dim samo jednom na utakmici.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Thasos
Kontakt:

Post Postao/la Thasos » 06 nov 2023, 15:30

Nadam se da Mirva neće napraviti intergalaktičku pogrešku za Buljubašićem.
Na kraju sljedećeg prvenstva hladno bi se za njega moglo uzeti milion eura..
Prvo, ne znam čemu žurba?
Drugo, treba nam al baš!
Treće, jel bolje milion (eto neka je 800 milja) nego sada na zimu 300-400

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 06 nov 2023, 15:34

Bosniacum Lilium je napisao/la:
29 avg 2023, 08:38
Čitam forum, ali skoro nikad ne pišem.

Buljubašić je sada već bolji igrač nego što je Djokanovic ikad bio. Njegovo neigranje za mene već znači hendikep za nas. Ne samo da ima fudbalsko znanje, ne samo da je motorički odličan, mali je u glavi mentalni Kilimandžaro. Samo naprijed momcino :bih:
Post iz augusta. Samo za ove što me smaraju oko Julardzije
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 06 nov 2023, 15:39

feniksptica je napisao/la:
06 nov 2023, 15:26
MortemHz je napisao/la:
06 nov 2023, 15:11
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
Dobro izdanje al se moraju skontat pa ogranicit pirotehniku koja proizvodi dim samo jednom na utakmici.
Ma vala i ono gruhanje cijelu utakmicu, ko da sam u ratnoj zoni.
Yebem ga, tako prije nije bilo.
I ono, gađaj vozilo vatrogasaca, policije, jesu HZ tu radi FKS ili da se zayebaju sa policijom i vatrogascima?!

Na kraju krajeva, ne moraju svaku utakmicu biti tri bakljade, recimo ove utakmice Sloga, Gošk, Zvijezda i slično nikako.
Gubi se smisao, al eto, vođe HZ očito ne misle tako.
Koševo Zapad

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 06 nov 2023, 15:49

Iskreno ide na qrac ono prekidanje utakmice svakih 15 minuta bez nekog povoda, pogotovo u situacijama kad ganjaš go zaostatka protiv direktnog konkurenta za titulu. Kao da je ukupan broj prekida utakmice u toku sezone neko mjerilo jačine grupe.
Šal, pjesma i koreografija. :salut:

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 06 nov 2023, 16:07

ado-hz je napisao/la:
06 nov 2023, 15:21
Ko je zvao sportskog ditektora Hajduka da dodje na utakmicu...nisam ja, vjerovatno ne ni Mirvic nego vjerovatno Ibricic.
Molim Boga samo da Ibricicu nije vazniji uspjeh Hajduka od njegovog trenutno primarnog posla a to je SD Sarajeva.
Sve mi ovo mirise na to da je on nazvao SD Hajduka i rekao imate kod nas bisera kojeg mozete jeftino kupiti a kasnije na njemu zaraditi milione.
A Bog samo zna kakvu je pricu mozda prodao Mirvicu zasto bi bilo dobro prodati Buljubasica za pišljivih 400k€.
Eto te kao one nanice što sjede u bašti uz jutarnju kafu, pa naglabaju šta je i kako je.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 06 nov 2023, 16:16

ado-hz je napisao/la:
06 nov 2023, 15:21
Joj brate kod tebe uvijek neke teorije zavjere i paranoja.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 06 nov 2023, 16:20

Previše se pretjeruje sa pirotehnikom, svako malo prekid zbog dima a valja to i platiti. Sada je izuzetno važno dobiti posušje.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 06 nov 2023, 16:24

MortemHz je napisao/la:
Evo njegova izjava

I onda forsiraju Sahinovica, koji ocigledno nije ni blizu talenta i potencijala kojih jeste Buljibasic. I direktno gubimo bodove i bodove tim forsiranje.

Sahinovica treba poslati na sezonu negdje na posudbu, da se negdje drugo birika i uci na greskama. A ne ovo sto radi na nasem golu.
- FKS -

bordobijelisampion
Kontakt:

Post Postao/la bordobijelisampion » 06 nov 2023, 16:33

Solidna brojka na sjeveru, ali navijanje mora bolje momci!
Bravo za Penarandu, Radovića i Julardziju.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 06 nov 2023, 16:33

Ne znam zašto toliko kritika Mustafić dobija? Ok, zna biti uporan sa šutevima sa 25-30 metara koja odu pod oblake, ali ako to zanemarimo i jučer je bio odličan na sredini terena.
Šahinović užasan, katastrofalne 2-3 reakcije, od toga smo jednu kažnjeni. Pod moranje je dovesti golmana novog.
Aničić nesiguran, ali desi se i najboljima. Svakako da treba još jedan stoper, jer od Trake nema ništa.
Za Daniela je upitnik šta raditi, zna biti fenomenalan, a zna svašta i da zasere. Struka najbolje zna, nek odluče šta oni misle.
Kao što sam i neki dan rekao, prodati Almedina prvom prilikom, smiješno je više gledati njegove igre.
Ma na stranu i loša forma, nema niko pravo da se šetka po terenu, to publika ne trpi, što se i sinoć moglo primjetiti.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 06 nov 2023, 16:35

Mene niko ne može ubjediti da je Rogić lošiji, ali momak mora dobiti par utakmica u kontinuitetu da brani. Problem je što stavljanjem Rogića, Julardžija gubi mjesto, a Rožmanu je Edin važna karika.

Ko kritikuje Mustafića, taj blage veze nema. Normalno da će probati s udarcima, jer ima strašan šut, a jučer ništa drugo nije prolazilo.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Arhitekt, broj6, Lecler, mnon46, mosarajvosa83, NeSamSafetee, Proximic, stokastoka23 i 80 gostiju.