zeljovac87 je napisao/la:
Šta je sad ovo? A do juće su nam za sve bili krivi ovi iz RS.

Samo budala može vjerovati da su za trenutno stanje u savezu isključivi krivci "oni anamo" ; Aha. Ušanovići, Ćemalovići, Pašalići, Mušovići, Bakovići, Pušine, Tigrovi i ostali idioti su svi redom uvaženi i priznati ex fudbaleri i istaknuti sportski radnici. Ako je i bilo "fudbalera", prodali su se jeftino. Ništa neobično za nas.
Evo "naših" ljudi, "naših nada"

u Izvršnom Odboru NS BiH
Sulejman Čolaković, Mensud Bašić, Muhidin Raščić, Suad Salihbašić, Mirsad Ibrišimbegović
Ovu su naše uzdanice
1.
Sulejman Čolaković ima jednoglasnu podršku NS ZDK, odatle se i dovukao do NS BiH. Pogledajte ljude koji se nalaze u IO
Zeničko – dobojski kanton dobio je svoju „nogometnu vladu“. Za predsjednika NS ZDK, izabran je Sulejman Čolaković, aktuelni predsjednik Nogometnog saveza BiH, koji je na čelu ovog saveza od njegovog formiranja. Na ovaj način, Čolaković je automatski i kandidat NS ZDK za Izvršni odbor i Predsjedništvo NS BiH. Kako saznajemo, Čolaković je dobio podršku svih 27 prisutnih delegata Skupštine koja broji 30 ljudi. Direktor Čelika, Zaim Mujezinović i privrednik iz Žepča, Ivica Ćurić izabrani su za potpredsjednike NS ZDK. U Izvršni odbor još su izabrani: Izudin Ibrahimkadić (Tešanj), Muhamed Begagić (Zenica), Muhamed Osmić (Maglaj), Nurija Čabaravdić (Visoko), Mensur Mušija (Kakanj), Vildan Hamidičević (Zavidovići), Senad Subašić (Jelah) i Amir Mamela (Breza). Osim Čolakovića čiji je zamjenski član u Izvršnom odboru NS BiH, Nurija Čabaravdić, mjesto u najvišem organu NS BiH ispred ZDK dobio je i Muhamed Begagić.
2.
Mensud Bašić, generalni direktor BH Pošte(SDA ili ZgraBiH kadar, nisam siguran), stari sportski radnik
3.
Muhidin Raščić, nekakav iz Goražda, stari sportista

Evo jednog zanimljivog članka o kakvom se liku radi
U izjavi za Sarajevo-x.com Zahid Borovina, predsjednik NK "Gradac", član predsjedništva FSBPK-a i bivši delegat skupštine N/FS BiH, optužuje čelne ljude ovog saveza da svoj posao ne rade po zakonu.
"Što se tiče fudbala, cijeli grad priča, a i ja sam tog mišljenja, da je to društvo tri lica. To su gospoda Mirsad Drljević, član Izvršnog odbora Federalnog saveza, Muhidin Raščić, član Izvršnog odbora državnog saveza i Ferid Čovčić, delegat Premijer lige BiH. Ovaj posljednji ujedno obnaša funkciju sekretara kantonalnog saveza. Inače je penzionisani oficir. Na mjestu sekretara treba da sjedi student omladinac, koji, između ostalog, zna i informatiku i može voditi takve poslove. Pored svega navedenoga je i komesar kantonalne lige".
Borovina napominje da su imenovani poduzeli sve mjere kako bi ga odstranili iz Saveza.
"Na prošloj skupštini sam bio protiv odluka koje su oni donijeli. Odmah sam postao nepodoban. Sve se činilo da se maknem. Za skupštinu državnog saveza sam uredno pozvan, sa svim pratećim materijalima. Ipak, noć prije umjesto mog imena stajalo je ime Seada Ušanovića".
Apostrofira da je sve urađeno nelegalno.
"Donijete su odluke bez validnog pečata i potpisa Federalnog saveza, u kojem lobira Ferid Drljavić. Sve je završeno preko noći. Kada sam došao u hotel 'Park' i kada su mi saopćili odluku, osjećao sam se poniženim. Obratio sam se i čelnicima državnog saveza, ali su rekli da ne kvarimo skup i da se treba donijeti historijska odluka. Napomenuo bih još da moj klub preživljava od sto maraka mjesečne tranše koju dobijamo od Saveza i koja je neredovna.
Za kraj je podvukao kako mu je predsjednik kantonalnog saveza BPK-a poslao jasnu poruku:
"Muhidin Raščić mi je neposredno prije skupštine rekao - ' Vidiš da ima jačih ljudi i od tebe'. Mene moja otvorenost košta. Naime, isticao sam da neću glasati za njega, jer je prokockao moje povjerenje. Ja kao moralan čovjek nemam pravo da pogazim svoju riječ“, zaključio je Borovina.
Kako bi čuli i drugu stranu kontaktirali smo Muhidina Raščića. Nakon što smo mu saopštili izjave Zahida Borovine rekao je.
"Dotični gospodin se na prvenstvenoj utakmici između NK "Gradac“ i NK "Drina“ ponašao nepristojno i neprimjereno jednom sportskom radniku. Vrijeđao je sudiju i gostujuće igrače. Protiv njega je pokrenut disciplinski postupak. Uostalom to mu nije prvi put da svojim ponašanjem stvara negativan uticaj na fudbal. Došlo je krajinje vrijeme da snosi sankcije. Vašem portalu ću ustupiti materijal koji to dokazuje“, rekao je za Sarajevo-x.com Raščić.
Kako je i obećao član IO NSBiH poslao nam je materijale koje možete pogledati. Obje strane imaju svoje argumente i dokaze. Sami prosudite ko je upravu.
4.
Suad Salihbašić, nekakav iz Tuzle;
Predsjednik Općinskog nogometnog saveza Tuzla Salih Delić, za „Tuzlanski list“ izjavio je kako predsjednik NS TK i član IO N/FS BiH Suad Salihbašić – zloupotrebljava položaj.
„Otkako je zamijenio Fikreta Mujkića u IO N/FS BiH on radi protiv ONS Tuzla. Za dvije godine je potrošio preko 6.000 KM na gorivo. Službeni auto koristi u privatne svrhe i do sada nijedan putni nalog nije predočio u Savezu. Za dva popravka auta računi su mu 700 i 900 KM. Čak je i općinski savez Gradačca protiv njega podnio prijavu zbog zloupotrebe položaja“, tvrdi Delić.
Treba reći kakovje ONS Tuzla kandidirala Saliha Šabovića, za novog člana IO N/FS BiH. Drugi kandidat je Salihbašić, koji navodno nema ambicije da bude predsjednik NS TK, ali itekako želi ostati u Izvršnom odboru N/FS BiH
5.
Mirsad Ibrišimbegović
Mirsad Ibrišimbegović, bivši sudija i fudbaler, samo je jedan od primjera pojedinaca koji istovremeno obavljaju funkcije na više nivoa.
U novembru 2005. godine, Ibrišimbegović je, kao jedan od delegata u Skupštini Nogometnog saveza Srednjobosanskog kantona (SBK), izabran za predsjednika i člana Izvršnog odbora ovog Saveza. Skupština u čijem je sastavu bio kandidovala ga je i za člana Izvršnog odbora saveza na državnom nivou.
Sve ostaje u porodici
Mirsad nije jedini član porodice Ibrišimbegović u bh. fudbalu. Njegov sin Senad sudija je u Premijer ligi, a da bi došao do tog nivoa, morao je biti predložen iz kantonalnog saveza čiji je predsjednik upravo njegov otac.
Njegov brat Mesud delegat je u Skupštini državnog saveza, koja imenuje članove Izvršnog odbora ovog saveza, u kome je donedavno bio i Mirsad. Dakle, mogao mu je dati glas podrške na izvanrednoj sjednici Skupštine saveza.
Mirsad Ibrišimbegović je trenutno član Izvršnog odbora federalnog saveza. Poziciju u državnom savezu je napustio zbog pravila o nacionalnoj zastupljenosti. Naime, predstavnici SBK u izvršnom odboru federalnog i državnog saveza rotiraju se na tim pozicijama svake dvije godine.
Obavezno pročitati kakvi likovi nas predstavljaju

Pored ovakvih "prijatelja", ne trebaju nam neprijatelji. Pored ovakvih veličina logično je da nema mjesta za ostale.
Konkretno, ko su ovi likovi, koga oni predstavljaju i ko ih bira. Jel samo do "anamo onih" ? Ne bih rekao.