AC Milan
Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
Ako Milan ne prođe u osminu finala Lige prvaka uz zaostatak za Interom 10 bodova već u novembru, a Pioli ne bude smijenjen, sumnjam da ću do kraja sezone ispratiti baš svaku utakmicu Milana. Ne vrijedi se nervirati zbog uprave koju zanima samo novac i fudbalera koji pate od kurcobolje na terenu. 
- Beduin
- Kontakt:
Odlicno ovo sljakamo. Ako ovi igraci ne bojkotuju, opatruiraju trenera, ja glavu dajem. Da ovakve igrace ne mozes pripremiti i motivisati na ovoliko utakmica ili stvarno gubis svlacionicu ili ti pojma nemas.
Ja bih rek'o neki mix oboga da je u pitanju.
Ja bih rek'o neki mix oboga da je u pitanju.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Ma sigurno da neki igrači igraju pod ručnom, ne vjerujem da postoji bojkot, ali da ima nesimpatisanja sa trenerovim odlukama to se vidi na igračima. Theo, Mike pa i Leao ja mislim. Ima još neki igrač koji ne igra ali se ne miriše sa Piolijem. Najgore u tome ako uprava pruži podršku treneru umjesto igračima, ipak su oni koji donose pobjedu kao protiv PSGa a ne trener. Lik je izgleda izgubio povjerenje kod nekih igrača. Ima tu i zasićenja. Nema šanse da će podnijeti ostavku, jbga nema onda odštete, ipak je on đon obraz neki, a i kako će onda opravdati igrače koje su mu doveli, ovako ima alibi kad dobije otkaz. Panjina.
Probudim se jutros, kontam haj da vidim koliko su dobili ono qurac. Tekmu pogledo sa rezultatom i ovim ponistenim golom u vidu. Vise smori i pisati jedno te isto. Lik ponavlja iste greske evo vec trecu sezonu. Bar da docekas Stefanov Milan koji pravi neke nove greske nakon ispravka starih pa da imas neku nadu u nesto. Ali isti qurac svaku jbnu sedmicu pa cak i kad ekipa dobije.
Prvo, ova tekma je najbolji primjer kako Pioli ne pravi takticke izmjene vec striktno kondiciono (ono sto svaki ozb trener radi samo u zavrsnici ili na 3/4+ prednosti). I nije ovo prvi put da mu Junus igra bocnu poziciju. Ovaj odabir na beku je najveca enigma. Znaci imas koliko-toliko spremnog Florenzia vec i ide reprezentativna pauza a i ne riskiras nista bogzna ako i on otpadne. Svaka razumna osoba ce prihvatiti i najgori slucaj gdje on udje na pv i ozlijedi se na neki mjesec recimo, ali da ti to rezultira sa 3b u ovoj utakmici. Ubacivanje dodatnog napadaca i igranje 4-4-2 iako ti je to dokazano najgori sistem od svih koje si probao (gore i od onog kvazi 3-4-3). I ne samo to vec ti u tom slucaju na desnom krilu igra boxtobox igrac a lijevo krilni napadac. Valjda je svrha takvih sistema da igras sa klasicnim krilima i forsiras centarsuteve. Kod mistera to nije slucaj
Dalje imas ovu blijedu desnu stranu. Znaci imas tu osjetljivo bolji kadar igraca i opet ne stima. Zasto Rafa ima onako uspjeha a desno cak ni podjednako jaki dribleri Puli i Chuck nemaju? Jer nema potpore. Najkreativnijeg veznog igraca je u ovom sistemu gurnuo lijevo i samo stvorio vise nepotrebnog disbalansa. A oba ostala igraca desno su svejedno na "vi" u napadackoj fazi. Svaka cast Davideu, ali je on nista vise nego talijanski Van Bisaka. Znaci bukvalno ne postoje utrcavanja iza ili ispred krila. Na lijevoj to Theo radi ne zbog takticke ideje vec sto je to njegov playstyle. Lik je po vokaciji wingback koji igra u ekipi bez toga. Ugl. protivnicima pruzas najlaksi moguci scenario za duplanje, bez pritiska beka ili veznjaka na zadnji red. Evo u ovoj tekmi je Chucku "potpora" bio fakin Rade Krunic i Davide Calabria. I kako da kreiras nesto po desnoj? Pa ni prime Bale ne bi mogao ovdje briljirati.
Sve u svemu, ne postoji ni jedan scenario u kojem ovakve tekme mozes pa cak i salom kriviti igrace. Nije problem izgubiti od Leccea,Udinesea, Frosinonea itd. Izgube i City i Real takve tekme. Problem je sto celavca nadigravaju farmeri pa cak i pojedinim pobjedama. To se ne smije desavati ni rosterima Fiorentine i trenutne Rome. To ni u bilo kakvom scenariju ne bi trebao biti slucaj sa rosterima Milana, Napolia, Intera pa cak i Juveta. Na netu a i pojedini forumasi pisu o nekom dominantnom prvom pvu. Bome nije tako bilo. Pogotovo onaj uvodni dio tekme. Ovaj Adama Traore za sirotinju iz Leccea ih je mlatio pojako a da je imao bolja utrcavanja suigraca moglo je komotno i na pvu biti rasulo. Vrijedi pomenuti i da imamo samo 2 manje primljena gola od ekipe iz zadnje 3 pozicije na tabeli. Valja i to znati.
Prvo, ova tekma je najbolji primjer kako Pioli ne pravi takticke izmjene vec striktno kondiciono (ono sto svaki ozb trener radi samo u zavrsnici ili na 3/4+ prednosti). I nije ovo prvi put da mu Junus igra bocnu poziciju. Ovaj odabir na beku je najveca enigma. Znaci imas koliko-toliko spremnog Florenzia vec i ide reprezentativna pauza a i ne riskiras nista bogzna ako i on otpadne. Svaka razumna osoba ce prihvatiti i najgori slucaj gdje on udje na pv i ozlijedi se na neki mjesec recimo, ali da ti to rezultira sa 3b u ovoj utakmici. Ubacivanje dodatnog napadaca i igranje 4-4-2 iako ti je to dokazano najgori sistem od svih koje si probao (gore i od onog kvazi 3-4-3). I ne samo to vec ti u tom slucaju na desnom krilu igra boxtobox igrac a lijevo krilni napadac. Valjda je svrha takvih sistema da igras sa klasicnim krilima i forsiras centarsuteve. Kod mistera to nije slucaj
Dalje imas ovu blijedu desnu stranu. Znaci imas tu osjetljivo bolji kadar igraca i opet ne stima. Zasto Rafa ima onako uspjeha a desno cak ni podjednako jaki dribleri Puli i Chuck nemaju? Jer nema potpore. Najkreativnijeg veznog igraca je u ovom sistemu gurnuo lijevo i samo stvorio vise nepotrebnog disbalansa. A oba ostala igraca desno su svejedno na "vi" u napadackoj fazi. Svaka cast Davideu, ali je on nista vise nego talijanski Van Bisaka. Znaci bukvalno ne postoje utrcavanja iza ili ispred krila. Na lijevoj to Theo radi ne zbog takticke ideje vec sto je to njegov playstyle. Lik je po vokaciji wingback koji igra u ekipi bez toga. Ugl. protivnicima pruzas najlaksi moguci scenario za duplanje, bez pritiska beka ili veznjaka na zadnji red. Evo u ovoj tekmi je Chucku "potpora" bio fakin Rade Krunic i Davide Calabria. I kako da kreiras nesto po desnoj? Pa ni prime Bale ne bi mogao ovdje briljirati.
Sve u svemu, ne postoji ni jedan scenario u kojem ovakve tekme mozes pa cak i salom kriviti igrace. Nije problem izgubiti od Leccea,Udinesea, Frosinonea itd. Izgube i City i Real takve tekme. Problem je sto celavca nadigravaju farmeri pa cak i pojedinim pobjedama. To se ne smije desavati ni rosterima Fiorentine i trenutne Rome. To ni u bilo kakvom scenariju ne bi trebao biti slucaj sa rosterima Milana, Napolia, Intera pa cak i Juveta. Na netu a i pojedini forumasi pisu o nekom dominantnom prvom pvu. Bome nije tako bilo. Pogotovo onaj uvodni dio tekme. Ovaj Adama Traore za sirotinju iz Leccea ih je mlatio pojako a da je imao bolja utrcavanja suigraca moglo je komotno i na pvu biti rasulo. Vrijedi pomenuti i da imamo samo 2 manje primljena gola od ekipe iz zadnje 3 pozicije na tabeli. Valja i to znati.
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
- Juventinisimo
- Kontakt:
Meni se cini, da ste ne tako davno prizeljkivali da Alegri ostane nas trener...zelje vam se ostvarile... 
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
Ja stvarno ne znam zasto vi toliko svi serete po Maxu, volio bi vidjeti trenera koji bi bolje vidio juve od njega, kamo srece da je Max nas trener, covjek koji ima neku ideju cilj, zna kako doci do pozitivnog rezultata i sa znatno inferiornijom ekipomJuventinisimo je napisao/la: ↑12 nov 2023, 00:35Meni se cini, da ste ne tako davno prizeljkivali da Alegri ostane nas trener...zelje vam se ostvarile...![]()
Mozda za pocetak da dodjete gledati utakmicu, kao Paolo nekad, a da malo ohladite ta putovanja sve vas yebloThe Rossoneri CEO was not in Lecce yesterday because he was busy in Dubai inaugurating the new offices of the Rossoneri club in the area. Moncada was also on a business trip . Upon their return, hypothetically in the middle of the week, the management will sit down with Pioli and try to understand how to overcome this crisis phase that the team is going through, with an important focus on the injury problem
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
Cudi me da ne ode glava Carlu, nego odmah po medicinskom timu, ovdje se za isto tjera Mister. Mozda za pocetak da i mi promijenimo citav medicinski tim....."Marca" reports, Real Madrid has decided to part ways with Niko Mihic, head of the medical staff, due to too many injuries suffered by the
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
Treba promjeniti medicinsku ekipu, igrače, skauting službu i SD, samo trenera ne. Nije do njega....
- Juventinisimo
- Kontakt:
Logicki...cim nema rezultata dolazi do toga...do duse, nasi Juventini seru po Maxu i kad smo na celu kolone..ima "nas", nije da nema..ronaldo99 je napisao/la: ↑12 nov 2023, 07:36Ja stvarno ne znam zasto vi toliko svi serete po Maxu, volio bi vidjeti trenera koji bi bolje vidio juve od njega, kamo srece da je Max nas trener, covjek koji ima neku ideju cilj, zna kako doci do pozitivnog rezultata i sa znatno inferiornijom ekipomJuventinisimo je napisao/la: ↑12 nov 2023, 00:35Meni se cini, da ste ne tako davno prizeljkivali da Alegri ostane nas trener...zelje vam se ostvarile...![]()
Vodja copora je Pogba, a GIBRA je asistent...ima tu jos nekih pionira, tiktokera, itd...desava se i najboljim..
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
- Beduin
- Kontakt:
A da ti brate malo pocnes citati sta se pise, prije nego uvijek kontriras tek onako reda radi? Sta mislis?milanist je napisao/la: ↑12 nov 2023, 13:00Cudi me da ne ode glava Carlu, nego odmah po medicinskom timu, ovdje se za isto tjera Mister. Mozda za pocetak da i mi promijenimo citav medicinski tim....."Marca" reports, Real Madrid has decided to part ways with Niko Mihic, head of the medical staff, due to too many injuries suffered by the
Pa masa nas je ovdje upravo i pisala o medicinskom timu, o kondicionim trenerima i ostalom osoblju koje priprema i prati igrace i servira Pioliju, da se to napokon mora preispitati. A na to necemo ukazivati mi ovdje ili Amerikanac, nego valjda Pioli treba da vidi, shvati, posumnja kako nesto ne funkcionise ovdje medju ostatkom osoblja. Osim ako nije poput tebe pa sve ove povrede pripisuje visoj sili i slucajnosti.
Sa druge strane, za rezultate kluba je striktno odgovoran trener. I kad ide klubi i kad mu ne ide. On je prvi na udaru kritika i prvi koji se mijenja kada ekipa ne ostvaruje zadane rezultate.
075 ❤
075 ❤
Bas zato sto citam ovo i pisem. Pa vrati se koliko god hoces unazad, vecinom se krivi Pioli za povrede, tu i tamo ostali tj medecinsko osoblje. Dezurnim kriticarima je za sve kriv mister pa tako i za povrede. Nista ja ne izmisljam ovde, vec se tako pise.Beduin je napisao/la: ↑12 nov 2023, 14:18A da ti brate malo pocnes citati sta se pise, prije nego uvijek kontriras tek onako reda radi? Sta mislis?milanist je napisao/la: ↑12 nov 2023, 13:00Cudi me da ne ode glava Carlu, nego odmah po medicinskom timu, ovdje se za isto tjera Mister. Mozda za pocetak da i mi promijenimo citav medicinski tim....."Marca" reports, Real Madrid has decided to part ways with Niko Mihic, head of the medical staff, due to too many injuries suffered by the
Pa masa nas je ovdje upravo i pisala o medicinskom timu, o kondicionim trenerima i ostalom osoblju koje priprema i prati igrace i servira Pioliju, da se to napokon mora preispitati. A na to necemo ukazivati mi ovdje ili Amerikanac, nego valjda Pioli treba da vidi, shvati, posumnja kako nesto ne funkcionise ovdje medju ostatkom osoblja. Osim ako nije poput tebe pa sve ove povrede pripisuje visoj sili i slucajnosti.
Sa druge strane, za rezultate kluba je striktno odgovoran trener. I kad ide klubi i kad mu ne ide. On je prvi na udaru kritika i prvi koji se mijenja kada ekipa ne ostvaruje zadane rezultate.
Eto vidis nije Karlo otpustio ovog doktora u Madridu, vec valjda Perez, a kod nas bi sve da radi Pioli. A ovi da hodaju po Dubaiju, Kini, USA i ostalim pizdama materinama. Niko nije ni dosao da gleda utakmocu sa Lecceom.
Dobro i napisase u danasnjim vijestima, kao u fazonu putuje se po svijetu i zavrsavaju neki poslovi a glavna "igracka" zapostavljena. Pametnom dosta!
Otpušten je jer je napravljen veliki propust kod oporavka Gulera od prethodne povrede.
U ovoj priči naš medicinski tim nije problem, njima dođu igrači tek kad se povrijede. Problem su kondicioni treneri i Piolijevi ljudi koji pripremaju igrače na treninzima, pa nakon toga i njegov način fudbala koji se zasniva na dosta trke i presinga (plus nedovoljno rotacija).
Da ponekad promjeni neke stvari, pa da igru više zasniva na pas igri, bilo bi i manje podloge za nove povrede.
U ovoj priči naš medicinski tim nije problem, njima dođu igrači tek kad se povrijede. Problem su kondicioni treneri i Piolijevi ljudi koji pripremaju igrače na treninzima, pa nakon toga i njegov način fudbala koji se zasniva na dosta trke i presinga (plus nedovoljno rotacija).
Da ponekad promjeni neke stvari, pa da igru više zasniva na pas igri, bilo bi i manje podloge za nove povrede.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Nije nikako do Piolija.Milan Muscle Injuries (Long Text)
In the NFL there was a study saying "During acceleration from 80% to 100% of an athlete’s sprint speed, the amount of mechanical energy the muscle must absorb increases by 50%."the amount of how many HIGH INTENSIVE Sprints our players have to put in is probably the highest in whole of Serie A,similar to RB Teams,Liverpool etc. The more often you do these kinda HIGH INTENSIVE Sprints the more your muscle will suffer and the more often the muscle gets injured the easier he picks up another injury.
Thats why Ralph Hasenhüttle (another Red Bull Graduate) at Southhampton said:"This Season we have to change to a more Possession oriented System,the High Pressing is not Sustainable if you cant put in fresh legs every Transferwindow (or Youth Players)"
Klopp against Toulouse almost completly rotated his starting 11 even in the UCL against us he rotated the whole 11 saying "My Medical Department will kill me if the guys play another 90mins"
So whats the way to minimize them?
There is no 100% formular,RB for example has ALOT of different Systems for before and after games to recover and also has alot of Blood Tests to always know exactly what Nutrition the Player needs,which Vitamins,which Diat etc etc.
There are only few Solutions:
1) You invest heavily to upgrade everything to give be able to predict when a player has to sit/do light training etc.
2)You change your System to a less Pressing Oriented one where you sit in a block.
3)A better Rotation to prevent it more.
4)Have enough "Legs" to be able to replace injured players.
- Beduin
- Kontakt:
Pa naravno da ce Perez otpustiti, cuj nije Karlo otpustiomilanist je napisao/la: ↑12 nov 2023, 14:47Bas zato sto citam ovo i pisem. Pa vrati se koliko god hoces unazad, vecinom se krivi Pioli za povrede, tu i tamo ostali tj medecinsko osoblje. Dezurnim kriticarima je za sve kriv mister pa tako i za povrede. Nista ja ne izmisljam ovde, vec se tako pise.Beduin je napisao/la: ↑12 nov 2023, 14:18A da ti brate malo pocnes citati sta se pise, prije nego uvijek kontriras tek onako reda radi? Sta mislis?
Eto vidis nije Karlo otpustio ovog doktora u Madridu, vec valjda Perez, a kod nas bi sve da radi Pioli. A ovi da hodaju po Dubaiju, Kini, USA i ostalim pizdama materinama. Niko nije ni dosao da gleda utakmocu sa Lecceom.
Dobro i napisase u danasnjim vijestima, kao u fazonu putuje se po svijetu i zavrsavaju neki poslovi a glavna "igracka" zapostavljena. Pametnom dosta!
Sigurno nije Anceloti ukazao Perezu i ostalima na medicinsko osoblje i izrazio sumnju u adekvatno vodjenje i pripremanje igraca, nego je Perez to pratio i shvatio da oni ne rade svoj posao kako treba, jelde?
Tako da to nije ni Piolijev posao, da izrazi sumnju i kompetenciju svog medicinskog tima usljed silnih povreda misica kod igraca, kao i da preispita rad osoblja/trenera zaduzenog za fizicku spremu igraca. To je nas posao da ukazemo predsjedniku klubai da smijeni iste ako ne valjaju.
075 ❤
075 ❤
a sto KARDANI ne otpute Piolija??? mislim da Zizu jos uvijek nije potpisao nigdje...eto prilike da se KARDANI pokazu da imaju neke ambicije.... 
Bas mi je drago da si toliko siguran da je to na nagovor Karla uradjeno, nisam znao da si sa njima u kontaktu kolegaBeduin je napisao/la: ↑12 nov 2023, 15:00Pa naravno da ce Perez otpustiti, cuj nije Karlo otpustio
Sigurno nije Anceloti ukazao Perezu i ostalima na medicinsko osoblje i izrazio sumnju u adekvatno vodjenje i pripremanje igraca, nego je Perez to pratio i shvatio da oni ne rade svoj posao kako treba, jelde?![]()
Spinujes sad, ali nebitno, moze Geri i bez Piolia skontati i otpustiti koga zeli, ali ne zeli. Ako mislis da je to 'tvoj' posao, trci pa im javiBeduin je napisao/la: ↑12 nov 2023, 15:00Tako da to nije ni Piolijev posao, da izrazi sumnju i kompetenciju svog medicinskog tima usljed silnih povreda misica kod igraca, kao i da preispita rad osoblja/trenera zaduzenog za fizicku spremu igraca. To je nas posao da ukazemo predsjedniku klubai da smijeni iste ako ne valjaju.![]()
I da dodam nevezano za ovo gore i tebe, jer vidim ima neki misle da igraci dolaze u medicinski tim samo kad su povrijedjeni, i da je to iskljucivo radi medicinski tim, a nisu tu recimo i da rade sa igracima i pokusaju da izbjegnu neke nepotrebne ozljede...... Nejse.
- Beduin
- Kontakt:
Nevjerovatno brate sta si napisao, nevjerovatno. Perez placa ljude da rade svoj posao, kontrolisu progres i rad fudbalera i ostatka tima i onda sam odluci da otpusti ljekarski tim, bez razgovora sa Ancelotijem, jer je Perez strucan i u tom polju.
Odustajem. Nevjerovatno.
Odustajem. Nevjerovatno.
075 ❤
075 ❤
Super tako i treba da odustanes na vrijeme. Inace Perez radi samo sta mu se kaze 
Usput, gdje ja napisa da je 'sam' odlucio? Vec kazem covjek je tu, i sam vidi sta se desava, za razliku od naseg vragolana.
Usput, gdje ja napisa da je 'sam' odlucio? Vec kazem covjek je tu, i sam vidi sta se desava, za razliku od naseg vragolana.
AC Milan have been dealing with many injuries since the start of the season and a solution must be found. Seeing as it’s not the first year with similar struggles, the Rossoneri should consider sacking their Head of Medical.
This season, Milan have suffered over 20 injuries and the many absences are affecting them on the pitch. In the game against Lecce yesterday, another two injuries were added to the list as Davide Calabria and Rafael Leao were subbed off.
As mentioned at the start, this is nothing new and has been a problem for Milan over the last few years. This time out, however, the issue has been a lot more apparent. Serious evaluations will have to be made during the international break.
Calciomercato.com reported earlier today that Pioli and his staff will use the break to properly analyse the issue. They will take a look at what has been done in the 30 days, singling out what has worked and what hasn’t worked for the players.
In case it continues after the break, however, Milan should perhaps consider parting ways with their Head of Medical Stefano Mazzoni. Real Madrid are an example in that sense, as they just sacked their ditto Niko Mihic after six years at the club.
According to Marca, the muscle injuries of Arda Guler (who was linked with Milan) were the straws that broke the camel’s back. The Turkish wonderkid hasn’t been the only one with muscular issues at the club in recent years, and thus the decision was taken.
Mazzoni has been at Milan since 2011 and was promoted to his current position in the summer of 2016.