Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

miky_hz
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la miky_hz » 14 mar 2011, 21:51

Izat ce ovo na dobru aBd,ako bude ovako kako se spominje u textu onda se treba zahvaliti ovim iz RS-a :) suspenzija saveza moze trajati i manje sto ocekujemo vjerovatno vec imaju spremne neke ljude koji ce uskociti u novi savez,taman u pauzi sad kad reprezentacija nebude imala utakmica,a i do kvalifikacija za klubove koji ce izboriti Evropu da se to sve rijesi,i da rahat nastavimo
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 14 mar 2011, 22:24

Emir_ZENICA je napisao/la:Ma nece do ovog doci,mislis da se nase guzonje nece nagoditi ? Hoce druze,sve za pare ;)
Bas tako kada vide da ce biti kako Fifa kaze oni ce se nagoditi pa makar i neko iz reda ostalog naroda bi bio predsjednik samo da pare im ostanu.
Ukoliko se desi kako pise ova novost izgubit cemo jedne kvalifikacije ali ako ce doci pravi ljudi onda nismo nista izgubili nego samo dobili!
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 14 mar 2011, 22:35

Ali ne razumjem kako ce napravit taj savez. Jer pazite, NFSBIH se ne sastoji samo od nacionalnog saveza. Ispod njega su entiteti i kantoni i regioni. Nema valjda UEFA imena za sve te podsaveze? Ta bagra drzi moc jer oni biraju ko ce sjedit u nacionalnom savezu.

Bas ce bit zanimljivo, ali samo da repka moze igrat i neka rade sta god hoce sa ostalim. Ali ako izgubimo od rumuna, licno sam spreman zrtvovat ove kvalifiakcije ako ce to znacit novi savez od sljedecih, i da je sve sredjeno sa jednim predsjednikom. Jer to je veliki udar srpskim snagama sto se bore protiv BiH. Ne samo u nogometu. Razmislite samo kakav bi to bio znak, da savez najpopularnijeg sporta ima jednog predsjednika i da uz to funkcionise.

A mislim da bi Josip Katalinski mogao imat neku ulogu u novom savezu. I ovaj Imamovic, iako mi je on nekakav sumnjiv tip. Barba je uvijek tu spreman pomoc. Vidjet cemo ko jos zeli nesto uradit. Ali ne treba ocekviat neke legende tu, vazno je da su ljudi sposobni i posteni. Samo neka je Barbarez predsjednik. :)
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 14 mar 2011, 22:39, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 14 mar 2011, 22:38

Ako se oformi novi savez, po sadašnjoj situaciji sigurno tu neće biti ljudi iz RS i njihovi klubovi, jer njima šta čika Dodo kaze, samo to znaju :roll:
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 14 mar 2011, 22:40

dzenan01 je napisao/la:Ako se oformi novi savez, po sadašnjoj situaciji sigurno tu neće biti ljudi iz RS i njihovi klubovi, jer njima šta čika Dodo kaze, samo to znaju :roll:
Pa ko ih je zeljan? Neka igraju kup Marlbora u Laktasima. Borac, Drina, Leotar i Laktasi. Yebo Ligu Prvaka. Doc ce ta bagra i molit ce na koljenima da udju u savez i da im Pusina bude predsjednik. Jer bez UEFA-e oni nemaju nikakvih para. Jednostavno ih nema. Ako probaju nesto mutit da igraju u Srbiji, mogu odma zaboravit jer to je zabranjeno po pravilima UEFA-e.

nihco

Post Postao/la nihco » 14 mar 2011, 22:42

Cartman je napisao/la:Ali ne razumjem kako ce napravit taj savez. Jer pazite, NFSBIH se ne sastoji samo od nacionalnog saveza. Ispod njega su entiteti i kantoni i regioni. Nema valjda UEFA imena za sve te podsaveze? Ta bagra drzi moc jer oni biraju ko ce sjedit u nacionalnom savezu.

Bas ce bit zanimljivo, ali samo da repka moze igrat i neka rade sta god hoce sa ostalim. Ali ako izgubimo od rumuna, licno sam spreman zrtvovat ove kvalifiakcije ako ce to znacit novi savez od sljedecih, i da je sve sredjeno sa jednim predsjednikom. Jer to je veliki udar srpskim snagama sto se bore protiv BiH. Ne samo u nogometu. Razmislite samo kakav bi to bio znak, da savez najpopularnijeg sporta ima jednog predsjednika i da uz to funkcionise.

A mislim da bi Josip Katalinski mogao imat neku ulogu u novom savezu. I ovaj Imamovic, iako mi je on nekakav sumnjim tip.
ne vidim tu problem. neko mora oformiti savez, postaviti strukturu odozgo prema dole, skupiti timove......poslije se delegira odozdo. bar se cini......
Sent from my Commodore 64

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 14 mar 2011, 22:51

Fudbal ne poznaje granice, Fifa ne zna za kantone ili sta vec oni ce napraviti savez koji ce funkcijonisati bez politike ili mozda ostave ovakav izgled samo 2 stvari da promjene i to da bude jedan presjednik i da i u Federaciji i RS budu bivsi fudbalski asovi, a ne neki Ceke, Dominkovici ili Usranovici.
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 14 mar 2011, 22:54

haxonja je napisao/la:Fudbal ne poznaje granice, Fifa ne zna za kantone ili sta vec oni ce napraviti savez koji ce funkcijonisati bez politike ili mozda ostave ovakav izgled samo 2 stvari da promjene i to da bude jedan presjednik i da i u Federaciji i RS budu bivsi fudbalski asovi, a ne neki Ceke, Dominkovici ili Usranovici.
Ma siguran sam da ce ovaj Imamovic dobit neku ulogu. Pojma nemam sta je on, ali nekako je se dokopao dosta visoko u UEFA-i. Delegat je, i izgleda dosta mu vjeruju.

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 14 mar 2011, 23:01

Cartman je napisao/la:
haxonja je napisao/la:Fudbal ne poznaje granice, Fifa ne zna za kantone ili sta vec oni ce napraviti savez koji ce funkcijonisati bez politike ili mozda ostave ovakav izgled samo 2 stvari da promjene i to da bude jedan presjednik i da i u Federaciji i RS budu bivsi fudbalski asovi, a ne neki Ceke, Dominkovici ili Usranovici.
Ma siguran sam da ce ovaj Imamovic dobit neku ulogu. Pojma nemam sta je on, ali nekako je se dokopao dosta visoko u UEFA-i. Delegat je, i izgleda dosta mu vjeruju.
Zbog toga je on i podnio ostavku.Da nije clan ovoga propalog saveza i da moze konkurisati za taj novi.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 14 mar 2011, 23:03

123456 je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Zbog toga je on i podnio ostavku.Da nije clan ovoga propalog saveza i da moze konkurisati za taj novi.
To i ja mislim, hoce da opere ruke od ove blamaze, iako i on ima dio krivice. Ma kako ti vodis ovaj nas savez na forumu, trebalo bi tebe stavit za predsjednika. Ili barem generalnog sekretara. :D

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 14 mar 2011, 23:06

To i ja mislim, hoce da opere ruke od ove blamaze, iako i on ima dio krivice. Ma kako ti vodis ovaj nas savez na forumu, trebalo bi tebe stavit za predsjednika. Ili barem generalnog sekretara. :D

Mozda nebi bio strucan ali posten 100% bi bio. :mrgreen:
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 14 mar 2011, 23:20

Cartman je napisao/la:
dzenan01 je napisao/la:Ako se oformi novi savez, po sadašnjoj situaciji sigurno tu neće biti ljudi iz RS i njihovi klubovi, jer njima šta čika Dodo kaze, samo to znaju :roll:
Pa ko ih je zeljan? Neka igraju kup Marlbora u Laktasima. Borac, Drina, Leotar i Laktasi. Yebo Ligu Prvaka. Doc ce ta bagra i molit ce na koljenima da udju u savez i da im Pusina bude predsjednik. Jer bez UEFA-e oni nemaju nikakvih para. Jednostavno ih nema. Ako probaju nesto mutit da igraju u Srbiji, mogu odma zaboravit jer to je zabranjeno po pravilima UEFA-e.
Jarane da mene pitaš, ja ih nikad ne bih ni primio, a za par godina će na koljenima moliti da ih primimo ;)

P.S. Ovaj Velid mi izgleda jalijaški na ovoj slici. Opasan je igrač :lol:
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 14 mar 2011, 23:31

Samo me zanima u vezi ovog, nema li kasnije "povlačenja" one opcije dejtonski sporazum i konstitutivnost naroda (jer i nisam baš upoznat s tim stvarima)? Ali mislim da ne bi trebalo, jer nema zakona o sportu, pa vjerovatno to nije regulisano.

E ako toga nema onda neće biti problem napraviti taj novi savez, pa ja njih ne bi ni planirao u novom savezu, nit bi ih šta pitao, jer kad su htjeli igru neka je sami onda igraju. Pa spominjala se prije opcija, da bi savez bio pod suspenzijom dok se ne bi formirao ovaj novi, ali rekli su da postoji šansa da bi se do slijedeće utakmice reprezentacije moglo sve riješiti, iako bi šanse bili minimalne (ali bi bilo šanse).
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 14 mar 2011, 23:43

Scenarij 1:

BiH igra sa Rumunijom krajem marta, a onda savez stupa na snagu sa odlukama, gdje ce biti usvojeno sve prema statutu fifa-uefa i agonija se nastavlja do daljnjeg gdje se sprovedba odluke opstruira i prolongira godinu dana. Fifa i Uefa ce i dalje upozoravati a oni ce raditi u tehnickom mandatu kao i sto i sad rade drzeci pat poziciju sto duze...tako im odgovara.

Scenarij 2:
BiH igra sa Rumunijom krajem marta, a onda nastupaju sankcije, prinudna uprava po novom statutu, formiranje novog tijela - skida se suspenzija do uzvratnog meča sa rumunima u junu. savez bojkotuju srbi (hrvati nece jer ce dobiti predsjednicku fotelju), a onda klubovi iz rs-a napustaju ligu, gdje se borac buni jer gubi titulu - neregularnom ligom proglasavaju sami. nakon toga, nova sezona i vracanje srba pod okrilje saveza jer im bojkot nista ne donosi i nova skupstina vanredna gdje sve dolazi na svoje.

Scenarij 3:
Pola ovih sto su u savezu ce do sjednice dati ostavke kako bi izbjegli sankcije...krnji savez ce izgubiti na validnosti sto ce fifa iskorisitit i poslusnike nagraditi funkcijama ali da sprovedu njihove odluke...kukoljak zla ostaje, u savezu su novi losi temelji izliveni i pitanje kad ce se sve vratiti na staro...

kako god okrenes, ne pise se dobro!

FIFA/UEFA
Kontakt:

Post Postao/la FIFA/UEFA » 15 mar 2011, 00:31

Cartman je napisao/la:
kulac bi leotar putovo toliko xD
treba nam jos igraca iz BiH

emiiNa_
Kontakt:

Post Postao/la emiiNa_ » 15 mar 2011, 12:04

Sta reci .. najbolje rijesenje je suspenzija! -i ako boli .. boli i mene, i reprezentivce, i navijace, i Bosnu .. ali mora se :( :(
I kad je tuga i kad je sreća sve dok nas ima i ti si vječna!

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 15 mar 2011, 12:17

Comon Fifa!

Nema više labavo, sad ili nikad'. Ne suspnezuju li nas, bit ću jako ljut. Dosta se gospoda provlačila. Nema drugog ni boljeg rješenja.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 15 mar 2011, 14:36

MinistaR je napisao/la:Comon Fifa!

Nema više labavo, sad ili nikad'. Ne suspnezuju li nas, bit ću jako ljut. Dosta se gospoda provlačila. Nema drugog ni boljeg rješenja.
Gospon @Ministar :mrgreen: nije problem razvalit.To kod nas ide sad pa sad.
Da je nesto skuckat,pa kako treba napraviti.
E to vec ide mnogo,teze.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 15 mar 2011, 15:34

Hare, mozda gospodin Ministar ima neke informacije koje mi nemamo. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 15 mar 2011, 16:48

Suspenzija bagre u Savezu DA,suspenzija nevine reprezentacije BIH NE! Nadam se da ce FIFA prepoznati prave krivce,a to sigurno nije reprezentacija!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.