Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

chily-rz
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la chily-rz » 12 nov 2023, 13:54

Ne znam kako rangirate kvalitet ljudstva ako vam je normalno da NATO reketira zemlje okolo, da promoviše i financira genocid. Normalno vam je da vojnici iz Hrvatske, Holandije ili Danske budu dio invazije na bliski istok ali nije vam normalno kad taj bliski istok pocne naseljavati Evropu.

Kako posiješ tako ti se i vrati, kako su posijali ovi predstavnici zapadnih vrijednosti ništa dobro za uzvrat se i ne može očekivati.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 12 nov 2023, 13:54

chily-rz je napisao/la:
12 nov 2023, 13:37
Centre forward je napisao/la:
12 nov 2023, 13:11
Zapdna kultura je širok pojam i nije OK selekivno uzimati neke dijelove iz nje. Svakako kultura koja je najviše doprinijela razvoju civilizacije i koja je postala masovna. Svakako da ima dobre i loše strane, kao svaka druga.
Zavisi koje civilizacije, na bliskom istoku je ta zapadna kultura posijala mržnju i ratove i milijarde ulagala u podijele. U Africi su pravili kolonije, u Južnoj Americi isto tako, nema mjesta na planeti gdje nisu gurali svoje interese. Ta zapadna kultura je uzrokovala smrt na milione ljudi i još više ih raselila. Ta zapadna kultura je cionistima dala državu otimajući Palestincima zemlju.

Dakle "zapad" je napredovao tako što je pljačkao i siromašio druge, jači su pa im se može, valjda se tako pravda i kolonizacija, robovlasništvo, invazije i agresije.
Pojam kultura je mnooogo širi od toga što si ti napisao. Dakle, ne možemo je selektivno posmatrat'. Isto k'o što neki primitivci Arapsku kulturu poistovjećuju sa današnjim stanjem. Ne treba zaboravit' da je ona iznjedrila rudimentarnu nauku i dala temelj svemu što je kasnije "napravljeno". Od matematike i astronomije do medicine. Njen problem je što je tu "stala" i nije nastavila razvoj. Dapače, ona je na nižem nivou neg' prije 2000 godina.

Zapad je napredovao zahvaljujući školi, znanju i prosvijećenosti. Da se ne lažemo, sve plodove koje danas uživamo dala je baš ta prosvećena Zapadna kultura. Jesu li radili sr@nja i grozote. Pa naravno, to je druga strana tehničkog progresa. Da li bi drugi kolonizirali svijet da su mogli da naprave brodove, topove i mape. Da svakako, samo je pitanje da li bi bili više ili manje brutalni.

Da se dotaknem i drugog citata. Naravno i da je Evropa pod uticajem USA, kao što je ova bila pod njenim uticajem prije 200 godina. Ali ipak, pripadaju istom kulturnom miljeu. Veće cijene gasa, će po njihovoj računici vjerovatno, na DUŽI put učiniti nešto bolje.

Ipak mislim da ne možemo poredit' uticaj USA na Evropu i uticaj USA/Evrope na nas. U nekom grubom obliku da, ali suštinski su to dva svijeta različita.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

5Grelej
Kontakt:

Post Postao/la 5Grelej » 12 nov 2023, 13:54

chily-rz je napisao/la:
12 nov 2023, 13:54
Ne znam kako rangirate kvalitet ljudstva ako vam je normalno da NATO reketira zemlje okolo, da promoviše i financira genocid. Normalno vam je da vojnici iz Hrvatske, Holandije ili Danske budu dio invazije na bliski istok ali nije vam normalno kad taj bliski istok pocne naseljavati Evropu.

Kako posiješ tako ti se i vrati, kako su posijali ovi predstavnici zapadnih vrijednosti ništa dobro za uzvrat se i ne može očekivati.
Znači počeo si i prijetiti? :clap:

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 12 nov 2023, 13:55

Ali najsmješnije mi je ovo o Zapadnim vrijednostima lol. Pa ti ljudi su do prije 200 godina imali robove. E, robove su imali. Kao da su živjeli u doba faraona a ne u 19 vijeku. Do prije manje od 100 godina segregacija gdje su crnci morali sjediti pozadi u javnom prevozu, nisu se smjeli miješati s bijelcima, nisu mogli prisustvovati dodjeli Oskara, uloge u filmovima im bile uglavnom vezane za sluge itd. I to će kao nas učiti vrijednostima nekim.

S druge strane ovih sa Hamasovim zastavama ili koji imaju iste stavove pune društvene mreže. Sve neki veliki muslimani a pozivaju na genocid nad drugim živim bićima, pa kakva god ona bila. Ti ako si musliman ne ostavljaš amin da neko pogine.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 12 nov 2023, 13:56

chily-rz je napisao/la:

Rangiram na osnovu ponasanja i broja krivicnih djela i prekrsaja. Ne generaliziram, imam licno iskustvo sa jedno par desetina hiljada.

Imas ti kakvo iskustvo ili ti je bitno iskljucivo da je musliman, filozofe?

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 12 nov 2023, 13:56

Nek je kvalitet ljudi koji podrzavaju ubistva i genocid nad muslimanima u Palestini ns visokom nivou.Bitno je da musliman umire,ehh ko ne zna ateisticke smradove.
Idi kera kupi ,oblaci ga ko dijete ,hrani ga na flasicu i ne seri.
Uvijek se trazi da se nekom nesta muslimani pravdaju dok se nad njima provode genocid i represije a mi sad kao trebamo raspravljati o dva sala na licu :rol: :rol:
Sta je problem u Allahu Ekber.?,Sta je problem u odvajanjh ljudi i zena?.
11 hiljada civila,pola djece pobijeno poklano ,masakrirano.
I ima budala koja bi o tome "argumento" da se raspravlja.
Kad kazu kriv je hamas sto se ovo desava palestincima isto tako nalon ovoga bice kriv izrael za sve sto ce se desavati izraelcima.Kratko i jasno.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 12 nov 2023, 13:57

Muslimanski tvrdolinijaši po ko zna koji put došli na istu vanjskopolitičku priču kao i srpski desničari. Uh koliko me ovo ne iznenadjuje
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 12 nov 2023, 13:57

5Grelej je napisao/la:

Znači počeo si i prijetiti? :clap:
Prijetim? Narodnom poslovicom ? :rol:

Sve je dobro dok Index hr ne uzimam za relevantan izvor informacija.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 12 nov 2023, 13:59

Standarna ateisticka prica,cim musliman jednom kaze ono sto se njemu stalno govori ide prica o islamskom radikalizmu itd itd.Kad tebe ne zanimaju moji osjecaji ksd me vrijedjas,sto bi mene zanimali tvoji osjecaji.??
Hebe mi se.
FK SARAJEVO.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 12 nov 2023, 14:02

Mislim mozete vi srati koliko hocete i argumentovati ovdje po forumu ali zna se sta 90 posto naroda u Bosni misli.A vi se zakljucajte u kuce i pjenite ili se skupite negdje kao ovi na slikama pa izrazite te svoje stavove sve sa izralelskim teroristickim zastavama.
FK SARAJEVO.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 12 nov 2023, 14:02

Kajzer10 je napisao/la:
12 nov 2023, 13:56

Rangiram na osnovu ponasanja i broja krivicnih djela i prekrsaja. Ne generaliziram, imam licno iskustvo sa jedno par desetina hiljada.

Ne kontam šta je poenta tvog izlaganja, tebi je ok da Amerika sistematski i planski pobije i raseli milione na bliskom istoku ali se zgrožavaš kad neki Arap napravi krivično djelo u Amsterdamu ili Berlinu ?

5Grelej
Kontakt:

Post Postao/la 5Grelej » 12 nov 2023, 14:02

Bundesliga je napisao/la:
12 nov 2023, 13:55
Ali najsmješnije mi je ovo o Zapadnim vrijednostima lol. Pa ti ljudi su do prije 200 godina imali robove. E, robove su imali. Kao da su živjeli u doba faraona a ne u 19 vijeku. Do prije manje od 100 godina segregacija gdje su crnci morali sjediti pozadi u javnom prevozu, nisu se smjeli miješati s bijelcima, nisu mogli prisustvovati dodjeli Oskara, uloge u filmovima im bile uglavnom vezane za sluge itd. I to će kao nas učiti vrijednostima nekim.

S druge strane ovih sa Hamasovim zastavama ili koji imaju iste stavove pune društvene mreže. Sve neki veliki muslimani a pozivaju na genocid nad drugim živim bićima, pa kakva god ona bila. Ti ako si musliman ne ostavljaš amin da neko pogine.
https://en.wikipedia.org/wiki/Slavery_in_Oman

Kad se poteže pitanje ropstva. Educiraj se, bar danas to nije teško.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 12 nov 2023, 14:03

5Grelej je napisao/la:
12 nov 2023, 14:02
Ja govorim za naše područje a ne za Oman i Afriku levatino jedna. Ne citiraj me sa ovakvim glupostima.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 nov 2023, 14:04

Do kad su arapske zemlje imale robove? zna li se? Ima li potrebe da ja to napišem?

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 12 nov 2023, 14:06

Kako ima jednodimenzionalnih likova da ne povjeruješ ?? :roll:

Kako da napišem a da me ne proglase islamofobom, što bi bio paradox jer i sam sam musliman.

"Allahu ekber" po Kelnu, Esenu, Amsterdamu i co, na protestima bilo koje vrste je opasno za baš te muslimane koji žive tu. Ljudi, to kulturološki ne pripada Evropi, Ti domicijelni ljudi tamo to neće nikad prihvatit', što je samo realno i ništa više. Pravi samo kontra efekat.

Kažem opet, meni je argument historija Evrope koju kad pažljivo čitaš vidiš definiciju konzerviranosti.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

5Grelej
Kontakt:

Post Postao/la 5Grelej » 12 nov 2023, 14:06

12 nov 2023, 14:03
5Grelej je napisao/la:
Ja govorim za naše područje a ne za Oman i Afriku levatino jedna. Ne citiraj me sa ovakvim glupostima.
Nisam znao da živiš na "zapadu" :urnebes:
Bar osam razeda završi, obavezno je.
ASD je napisao/la:
12 nov 2023, 14:04

Do kad su arapske zemlje imale robove? zna li se? Ima li potrebe da ja to napišem?
Pojma nema šta priča, al eto reći će nam svoje mišljenje. :urnebes:
Zadnja izmjena: 5Grelej, dana/u 12 nov 2023, 14:07, ukupno mijenjano 1 put.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 12 nov 2023, 14:07

chily-rz je napisao/la:

znaci i mi sada trpimo naseljavanje razne africke i azijske bagre jer smo imali vojni kontingent u Afganistanu koji nacin rezonovanja u pm :rol: :rol:

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 12 nov 2023, 14:08

A fkt sto se ne skupite i protestvujete za izraelce??
Kad su vec tako ugrozeni,ili za zapaďne zemlje koje su ugrozene od muslimana i islama.Nemojte da samo serete po forumu,uradite nesto konkretno da poduprete vase stavove.

Sta ima veze sto nece neko prihvatiti?Koga briga sta ce svabo prihvatiti uz Izrael i Ameriku dokazano pobili najvise ljudi na svijetu i nekog treba zanimati sta te 3 genocidne drzave misle.
FK SARAJEVO.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 12 nov 2023, 14:09

chily-rz je napisao/la:
Kajzer10 je napisao/la:
12 nov 2023, 13:56

Ne kontam šta je poenta tvog izlaganja, tebi je ok da Amerika sistematski i planski pobije i raseli milione na bliskom istoku ali se zgrožavaš kad neki Arap napravi krivično djelo u Amsterdamu ili Berlinu ?
A pogotovo ja ne kontam sta je tvoja. Ja ne znam sta Amerika ima sa migrantima iz Alzira i Maroka? Pa ja na svakih 10 hiljada sreo jednog migranta iz Palestine i Sirije.
A sve i da ima, kakve to uopste veze ima sa izvodom iz kaznene evidencije prosjecnog migranta?

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 12 nov 2023, 14:10

Centre forward je napisao/la:
12 nov 2023, 14:06
Kako ima jednodimenzionalnih likova da ne povjeruješ ?? :roll:

Kako da napišem a da me ne proglase islamofobom, što bi bio paradox jer i sam sam musliman.

"Allahu ekber" po Kelnu, Esenu, Amsterdamu i co, na protestima bilo koje vrste je opasno za baš te muslimane koji žive tu. Ljudi, to kulturološki ne pripada Evropi, Ti domicijelni ljudi tamo to neće nikad prihvatit', što je samo realno i ništa više. Pravi samo kontra efekat.

Kažem opet, meni je argument historija Evrope koju kad pažljivo čitaš vidiš definiciju konzerviranosti.
Po cemu si ti musliman osim mozda imena?
FK SARAJEVO.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.