Ova druga je za par desetina hiljada vise ubila civila,jedina je to razlika.
Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Lol Arapski krscani zive sasvim normalno, po Jordanu, Egiptu, Libanonu itd. Kad govoris o Arapima, i Muslimani i Krscani spadaju u taj narod.Robust je napisao/la: ↑12 nov 2023, 14:43Sa ovakvim objavama sami pljujete sebe i svoje izreke da ismijavate zapadnjacke vrijednosti, ovo ti je primjer zapadnjackih vrijednosti i demokratije da pripadnik neke etnicke manjine moze jednog dana doci na vlast u zemlji u kojoj zivi , dok na bliskom istoku u vecinski arapskim zemljama manjina je il pod represijom a svaki pokusaj dolaska na vlast i bavljenja politikom te vodi k kamenovanju, ubijanju, gubljenju ekstremiteta itd.itd.
Živjeli su i Jevreji normalno u Osmanskom carstvu, mnogi su bili na visokim funkcijama.
Cionizam je nešto drugo, taj pokret je narušio odnose između Jevreja i Muslimana.
Cionizam je nešto drugo, taj pokret je narušio odnose između Jevreja i Muslimana.
- ASD
- Kontakt:
Koliko vidim, robust nije spomenuo kršćane.alemsa je napisao/la: ↑12 nov 2023, 14:51Lol Arapski krscani zive sasvim normalno, po Jordanu, Egiptu, Libanonu itd. Kad govoris o Arapima, i Muslimani i Krscani spadaju u taj narod.Robust je napisao/la: ↑12 nov 2023, 14:43Sa ovakvim objavama sami pljujete sebe i svoje izreke da ismijavate zapadnjacke vrijednosti, ovo ti je primjer zapadnjackih vrijednosti i demokratije da pripadnik neke etnicke manjine moze jednog dana doci na vlast u zemlji u kojoj zivi , dok na bliskom istoku u vecinski arapskim zemljama manjina je il pod represijom a svaki pokusaj dolaska na vlast i bavljenja politikom te vodi k kamenovanju, ubijanju, gubljenju ekstremiteta itd.itd.

Libanon ne možeš u to računati, jer nisu manjina. Država je podijeljena.
Pa ok, Kurda ima i krscana, a njima je problem "narod" ne religija jer su vecina Muslimani jel. Arap, Musliman, Arap krscanin = jedan narod, razlicite religije. Ne zale se na diskriminaciju.ASD je napisao/la: ↑12 nov 2023, 14:56Koliko vidim, robust nije spomenuo kršćane.alemsa je napisao/la: ↑12 nov 2023, 14:51Lol Arapski krscani zive sasvim normalno, po Jordanu, Egiptu, Libanonu itd. Kad govoris o Arapima, i Muslimani i Krscani spadaju u taj narod.Robust je napisao/la: ↑12 nov 2023, 14:43
Sa ovakvim objavama sami pljujete sebe i svoje izreke da ismijavate zapadnjacke vrijednosti, ovo ti je primjer zapadnjackih vrijednosti i demokratije da pripadnik neke etnicke manjine moze jednog dana doci na vlast u zemlji u kojoj zivi , dok na bliskom istoku u vecinski arapskim zemljama manjina je il pod represijom a svaki pokusaj dolaska na vlast i bavljenja politikom te vodi k kamenovanju, ubijanju, gubljenju ekstremiteta itd.itd.
Libanon ne možeš u to računati, jer nisu manjina. Država je podijeljena.
Preko 8000 ubijenih su zene i djeca.
A vi osudjujte sal Hamasa ,to je bitno..
MashAllah danas kolone u Sarajevu normalnih insana.
Ellham.
A vi osudjujte sal Hamasa ,to je bitno..
MashAllah danas kolone u Sarajevu normalnih insana.
Ellham.
FK SARAJEVO.
- Centre forward
- Kontakt:
Niko normalan ne želi da aplaudira genocidu i ratovima, to uopšte nisu vrijednosti, to je cijela priča.chily-rz je napisao/la: ↑12 nov 2023, 14:39Ja ne želim da aplaudiram genocidu i ratovima, ne želim da mi takvi namecu vrijednosti a to je ono što se dešava.Centre forward je napisao/la: ↑12 nov 2023, 14:30
Pa to je pravo jačeg, čili prijatelju. Tako prosto. Ja to ovdje potenciram sve vrijeme ali NIJEDNOM nisam rek'o da je to normalno i OK. Pa ko god je nešto malo čit'o zna kakva su zvijerstva radili Britanci, Belgijanci i Haolandjani.
Svijet je mjesto bez mrve pravde, niko to ne spori, al' on jednostavno funkcioniše tako, svidjalo se ili ne to tebi i meni. Ovo što radi zvanični Izrael, pa to nije vidjeno u savremenoj historiji sem možda u Ruandi 1994 godine. To svako normalan vidi.
Pa ako ja trajno dodjem na neko mjesto i manjina sam, je li normalno i red da prihvatim osnovne kulurološke postulate tih krajeva koji ne ugrožavaju moja ljudska prava. Samo mi navedi da li se neka vjerska prava uskraćuju muslimanima po Evropi ??
Ja sam ko student bio u Njemačkoj par mjeseci. Ko god je htio da klanja bilo koji od 5 vakata (jer se u fabrici sira radi 3 smjene) mog'o je to bez problema. U BiH to ne možeš, znam i ličan primjer da je jedan momak dobio otkaz samo što je to pit'o. Nije mi običaj al' kunem ti se da je tako bilo.
Postoje individuaalne i kolektivne vrijednosti, prava i obaveze. To se mora odvojiti, bez obzira na kojem meridijanu živiš.
Pis![]()
Nemam ja problem da Njemačka bude Njemačka ali imam problem kad od mene žele napraviti švabu u sopstvenoj državi.
Koja je poenta ludila devedesetih i ratova za nezavisnost i suverenost ako je plan da se odreknemo i jednog i drugog?
Kako misliš da neko od tebe pravi Švabu u sopstvenoj državi? To faktički nije moguće, iz masu razloga. Hajmo od njih prepisat' ono što valja, što se u praksi pokazalo praktičnim i korisnim. Hajde da ne bacamo flaše po našim rijekama, da naučimo vozit' u kružnom i koristit' žmigavac, da kaznimo korupciju sa 20 godina zatvora i co.
Nisam ni ovo shvatio za odricanje nezavisnosti i suverenosti ?? Poenta ludila devedesetih je, po meni, prevashodno bila da sačuvamo živu glavu od neprijatelja. Ono najgore je, opet po meni, da ništa iz toga nismo naučili.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
- ASD
- Kontakt:
Ma generalno su i ti kršćani religiozni, pa su im okolni muslimani sličniji nego sekularni stanovnici zapadnih zemalja.alemsa je napisao/la: ↑12 nov 2023, 14:59Pa ok, Kurda ima i krscana, a njima je problem "narod" ne religija jer su vecina Muslimani jel. Arap, Musliman, Arap krscanin = jedan narod, razlicite religije. Ne zale se na diskriminaciju.
Tako je, vise imaju zajednickog sa Muslimanima nego sa zapadnim Krscanima.ASD je napisao/la: ↑12 nov 2023, 15:02Ma generalno su i ti kršćani religiozni, pa su im okolni muslimani sličniji nego sekularni stanovnici zapadnih zemalja.
Pa ja osudjujem i jedno i drugo ali koji ce mu **** sal hamasa ako protestuje protiv nasilja nad civilima a isti taj hamas takodjer ubija civile. Debil na kvadrat, da se nasao neko pametan pa i njega i sal bacio sa mosta.
Tebi je sal Hamasa na protestima u Sarajevu ok?
I ovo tekbiranje ti je ok?
Haj kad nemamo svojih problema, neka e na volej nabacujemo sa ovakvim glupostima. Da smo drzava kako treba, ovaj koji je nosio sal bi bio uhapsen.
Protesri za mir da, svakako. Prvi bih i ja otisao i podrzao gradjanske proteste protiv ubijanja civila. Ali ovi islamisticki pro Hamas protesti, samo su dokaz da mi nikakve veze sa multieticnosti nemamo i da ova drzava ne moze opstati unitarna.
Svi smo se ibretili Z slovu po skupovima u RS-u, a ovakvi skupovi su prihvatljivi?
Bar onda sami sebi priznajte "ne zelimo gradjansku BiH, nego muslimansku".
Nije to nasilje nego genocid i etnicko ciscenje a nasillje je npr ako te neko baci s mosta zbog sala.
Koliko god se mi ulizivali i pusili k.urac zapadu i svima okolilo od ove drzave nema nista svakako.
FK SARAJEVO.
- ASD
- Kontakt:
Hassan Eslaiah, novinar i jako objektivan izvještavač iz Gaze.
Ovaj derpe što ga ljubi je Jahia Sinwar. Šef Hamasa u Gazi.

Ovaj derpe što ga ljubi je Jahia Sinwar. Šef Hamasa u Gazi.

Zadnja izmjena: ASD, dana/u 12 nov 2023, 15:12, ukupno mijenjano 1 put.
Nikad mi nije bila jasno zašto su nereligiozni ljudi ili ateisti toliko opsjednuti religijama, uvijek oni nešto dokazuju, nalaze načine da objasne da nije to baš tako. Ne vjeruješ, tvoje pravo šta te boli qrac da li se neko klanja, posti ili moli.
Jao, JEDAN momak nosio šal Hamasa na skupu. Ništa, treba ga odmah uhapsiti, ubiti
Jel' to taj lik odjednom prezentuje Sarajevo? Šta ako sada Amerika ovo vidi i ukine nam svu podršku. De uozbiljite se, na svakom skupu ima ovoga i sa jedne i sa druge strane, nego samo se čeka prilika da se pljuje po nama. Uostalom u Sarajevu ima toliko raje sa Bliskog Istoka da to nije normalno.
Žalosno je što smo se izgleda navikli na ubijenu djecu i one užasne scene iz Gaze, postalo svakodnevnica. Lijepo je taj fenomen Štukan opisao, jednostavno ljudi gube empatiju.
Jao, JEDAN momak nosio šal Hamasa na skupu. Ništa, treba ga odmah uhapsiti, ubiti

Žalosno je što smo se izgleda navikli na ubijenu djecu i one užasne scene iz Gaze, postalo svakodnevnica. Lijepo je taj fenomen Štukan opisao, jednostavno ljudi gube empatiju.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Koliko smo mi nazadno drustvo, najbolji pokazatelj je ovaj koncert ove pjevacice od prije par dana. Strasno kakvi komentari po drustvenim mrezama i portalima, bez da iko ista zna o toj pjevacici. Znaci, bitno je samo njeno porijeklo za linč.
Kako smo samo nazadno društvo, ne podržavamo genocid.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Al’ kako je taj šal, šal hamasa uopste jeste vi dobri s glavom?
Don't hate what you don't understand.
- ASD
- Kontakt:
Društvo koje se skoro ibretilo nakon onog slučaja u Gradačcu.

Ma je bes to kume ba,zamisli sal hamasa lik ima i neko prijetio nekoj pjevaljki a ovamo teroristi ubili 4 hiljade zena zbog porijekla,al bitno je sto je neki prijetio nekog pjevaljki.
Zadnja izmjena: mma_hz, dana/u 12 nov 2023, 15:20, ukupno mijenjano 1 put.
FK SARAJEVO.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.