Ono sto me raduje je Artestovih 5-8 iz igre i 2-2 za 3 kao i NAPOKON nesto od Blakea koji je dao 9 poena sa 3-5 za 3 poena. Bynum oba slobodna pogodio na samom kraju kada se Dallas mogao i vratiti u mec...da nema povreda rekao bi da je perektan igrac
LA Lakers
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: LA Lakers
Odradjen posao u Dallasu...ocekivana pobjeda jer smo ipak jos uvijek klasu ispred njih.Dallas jednostavno nema visokih igraca koji ce zaustaviti Bynuma(22+15) i Gasola(18pts). Chandler je limitiran igrac a Dirk ne moze sam...uostalom nema ni mase da bi cuvao Bynuma.Cak je i Kobe igrao dosta lose sinoc,imao i tu povredu krajem trece,ne bi trebalo biti strasno...Fisher ostao na nuli i opet smo ih dobili...
Ono sto me raduje je Artestovih 5-8 iz igre i 2-2 za 3 kao i NAPOKON nesto od Blakea koji je dao 9 poena sa 3-5 za 3 poena. Bynum oba slobodna pogodio na samom kraju kada se Dallas mogao i vratiti u mec...da nema povreda rekao bi da je perektan igrac
- Odlicna igra u odbrani
- Steve Blake 9 poena
, i to maltene dvije kljucne trojke, jedna vrlo vrlo teska iz lijevog ugla
- Kobe se povrijedio, izgledalo je teze, ali nasrecu se vratio i pogodio vrlo bitan sut
- Kolektivna igra u napadu, pogotovo dok Kobe nije igrao
- Ron Artest je zlata vrijedan decko, necu da cujem vise protiv njega nista
..Covjek je uhvatio kljucnu loptu i pospremio je u kos, nakon sto se othrvao sa Kiddom, mislim da su mu to bili jedini poeni u drugom poluvremenu, ukupno 12
Pocetak je bio vrlo los, pogotovo Dallas nista nije mogao da pogodi, igralo se vecinom kos za kos, i cekalo se da mi povezemo redove i dodamo u brzinu vise. Nakon sto je Brewer pogodio prvu trojku na utakmici uopce, pocinje nasa serija koja se zavrsava asistom Kobe - a za Artesta koji iz desnog ugla pogadja tricu za 44 - 37. Glupo smo primili kos na kraju iz skoka u napadu Mariona nakon promasaja i na poluvrijeme otisli sa 6 razlike, cini mi se..
U drugom poluvremenu ista meta isto odstojanje, Dallas ne moze da nas stigne, mi igramo poprilicno dobro i u napadu i u odbrani, i kada se Kobe povrijedio tada smo izdrzali sve nalete Dallasa koji je odigrao vrlo losu utakmicu, ali je cinjenica da smo mi fenomenalno igrali u odbrani, samo sto je bio problem sa ofanzivnim skokom Mariona, cini mi se 8 ili 9 nisam siguran. U prvom poluvremenu lose smo stajali na liniji pomoci, ali se poslije i to promijenilo. Nakon sto su nam prisli nakon 4 poena uzastopna na 91 - 89, Gasol jedno bacanje masi, drugo ubaca, i tada Terry masi otvorenu situaciju sa metar i pol sa lijeve strane, maltene je ostao sam i promasio. Bynum dolazi na liniju slobodnih, pogadja oba iako je do tada imao mislim uzasnih 1/6, ali kada je trebalo pogodio je oba. Poslije je Kobe stavio dva bacanja i to je to..

- Steve Blake 9 poena
- Kobe se povrijedio, izgledalo je teze, ali nasrecu se vratio i pogodio vrlo bitan sut
- Kolektivna igra u napadu, pogotovo dok Kobe nije igrao
- Ron Artest je zlata vrijedan decko, necu da cujem vise protiv njega nista
Pocetak je bio vrlo los, pogotovo Dallas nista nije mogao da pogodi, igralo se vecinom kos za kos, i cekalo se da mi povezemo redove i dodamo u brzinu vise. Nakon sto je Brewer pogodio prvu trojku na utakmici uopce, pocinje nasa serija koja se zavrsava asistom Kobe - a za Artesta koji iz desnog ugla pogadja tricu za 44 - 37. Glupo smo primili kos na kraju iz skoka u napadu Mariona nakon promasaja i na poluvrijeme otisli sa 6 razlike, cini mi se..
U drugom poluvremenu ista meta isto odstojanje, Dallas ne moze da nas stigne, mi igramo poprilicno dobro i u napadu i u odbrani, i kada se Kobe povrijedio tada smo izdrzali sve nalete Dallasa koji je odigrao vrlo losu utakmicu, ali je cinjenica da smo mi fenomenalno igrali u odbrani, samo sto je bio problem sa ofanzivnim skokom Mariona, cini mi se 8 ili 9 nisam siguran. U prvom poluvremenu lose smo stajali na liniji pomoci, ali se poslije i to promijenilo. Nakon sto su nam prisli nakon 4 poena uzastopna na 91 - 89, Gasol jedno bacanje masi, drugo ubaca, i tada Terry masi otvorenu situaciju sa metar i pol sa lijeve strane, maltene je ostao sam i promasio. Bynum dolazi na liniju slobodnih, pogadja oba iako je do tada imao mislim uzasnih 1/6, ali kada je trebalo pogodio je oba. Poslije je Kobe stavio dva bacanja i to je to..
P.S. Ja predvidjam pobjedu od 5 - 10 razlike...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Bryant opasno pokvario sut
, + izvrnuo clanak
, mislio sam da je pokidao sve ligamente jer se nije mogao osloniti na nogu , medjutim igleda je istegao , bezveze je riskirao kada se vratio u igro
jos cujem da eto se nada ce igrati u ponedeljak , neznam meni je sigurije da pauzira do play off-a nego da riskira i da ganjaju 2 mjesto
Inace ANDREW BYNUM igac utakmice , dominirao i u napadu i odbrani , jedino mu je Nowitzky stvarao probleme kada bi ga on cuvao , ali sut sa poludistance najboljeg evropljanina nemoze niko da brani, stavos ruku pa cekas sta ce biti
i konacno doprinos sa klupe nije extra procenat suta ali u odnosu na ostale utakmice za mene vrlo dobro
Volim efort igraca kada je Bryant izasao sa izvrnutim clankom , igrali su cvrsce nego inace
Inace ANDREW BYNUM igac utakmice , dominirao i u napadu i odbrani , jedino mu je Nowitzky stvarao probleme kada bi ga on cuvao , ali sut sa poludistance najboljeg evropljanina nemoze niko da brani, stavos ruku pa cekas sta ce biti
Volim efort igraca kada je Bryant izasao sa izvrnutim clankom , igrali su cvrsce nego inace
neno#4 je napisao/la:Ron Artest je zlata vrijedan decko, necu da cujem vise protiv njega nista![]()
![]()
..Covjek je uhvatio kljucnu loptu i pospremio je u kos, nakon sto se othrvao sa Kiddom, mislim da su mu to bili jedini poeni u drugom poluvremenu, ukupno 12
Sto jest jest...Artest je neophodan ovom timu.
neno#4 je napisao/la:tada Terry masi otvorenu situaciju sa metar i pol sa lijeve strane, maltene je ostao sam i promasio. Bynum dolazi na liniju slobodnih, pogadja oba iako je do tada imao mislim uzasnih 1/6, ali kada je trebalo pogodio je oba. Poslije je Kobe stavio dva bacanja i to je to..
Po meni i nije to bila toliko lagana situacija...Terry je itekako respektovao Bynum-ovu blokadu u toj situaciji(logicno) tako da je isao sa nesto drugacijim lukom nego sto bi trebalo i samim tim je imao dosta tezak sut.Bynum me pravo iznenadio sa tih 2-2 sa linije slobodnih utakvoj situaciji.
neno#4 je napisao/la:P.S. Ja predvidjam pobjedu od 5 - 10 razlike...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Svaka cast
Kobe Bryant je napisao/la:Bryant opasno pokvario sut, + izvrnuo clanak
, mislio sam da je pokidao sve ligamente jer se nije mogao osloniti na nogu , medjutim igleda je istegao , bezveze je riskirao kada se vratio u igro
jos cujem da eto se nada ce igrati u ponedeljak , neznam meni je sigurije da pauzira do play off-a nego da riskira i da ganjaju 2 mjesto
![]()
I mene malo nervira sto igra kroz povredu...nije nikako vrijeme za to.I sam kaze kako je mislio da je sezona gotova kada se to desilo,kaze da nikada nije imao tezu situaciju...a onda kasnije se vraca jer je osjetio da moze...po meni nije vrijedno
@ neno#4
svaka cast za prognozu rezultata. Do sad si jedino promasiju prognozu za proslu utakmicu protiv Heata.
Evo nakon sto sam pogledao snimak moze se reci da smo odigrali odlicnu utakmicu i dosli do zasluzene pobjede. Raduje me cinjenica da se nisu predali nakon tijesnog poraza protiv Miamija sto je bio slucaj prije All-Star utakmice i samo su se predavali svojoj sudbini. Nakon povrede Kobe Bryanta (koja po svemu sudeci nije ozbiljna) u napadu smo odigrali timski i pokazali na sto smo spremni kada hocemo da igramo. Sada se naravno potvrdjuje ona izjava Phila Jacksona kada je rekao da ce Lakersi do PO biti u pravoj formi i opet oni stari kao i prethodne dvije sezone.
Sto se tice Kobe Bryanta i tvrdnje da je pokvario svoj sut treba biti realan i reci da covjek ima sigurnu drugih problema nego jednu hebenu kosarkasku utakmicu. Roditelji mu se nalaze u Japanu gdje su prezivjeli sravican zemljotres i opet postoji mogucnost od radijace zbog nuklearne elektrane, novih potresa, tsunamija itd itd. Pitanje je mogu li mu roditelji uopste otici iz Japana jer je tamo cijeli sistem transportnih mogucnosti srusen. Ja sam uvjeren da ce Kobe Bryant biti opet onaj stari samo malo da se situacija smiri i u Japanu i u njegovoj glavi.
svaka cast za prognozu rezultata. Do sad si jedino promasiju prognozu za proslu utakmicu protiv Heata.
Evo nakon sto sam pogledao snimak moze se reci da smo odigrali odlicnu utakmicu i dosli do zasluzene pobjede. Raduje me cinjenica da se nisu predali nakon tijesnog poraza protiv Miamija sto je bio slucaj prije All-Star utakmice i samo su se predavali svojoj sudbini. Nakon povrede Kobe Bryanta (koja po svemu sudeci nije ozbiljna) u napadu smo odigrali timski i pokazali na sto smo spremni kada hocemo da igramo. Sada se naravno potvrdjuje ona izjava Phila Jacksona kada je rekao da ce Lakersi do PO biti u pravoj formi i opet oni stari kao i prethodne dvije sezone.
Sto se tice Kobe Bryanta i tvrdnje da je pokvario svoj sut treba biti realan i reci da covjek ima sigurnu drugih problema nego jednu hebenu kosarkasku utakmicu. Roditelji mu se nalaze u Japanu gdje su prezivjeli sravican zemljotres i opet postoji mogucnost od radijace zbog nuklearne elektrane, novih potresa, tsunamija itd itd. Pitanje je mogu li mu roditelji uopste otici iz Japana jer je tamo cijeli sistem transportnih mogucnosti srusen. Ja sam uvjeren da ce Kobe Bryant biti opet onaj stari samo malo da se situacija smiri i u Japanu i u njegovoj glavi.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
@ neno#4amerosm"]
Ma to protiv Heata sam napisao vise ono u folu da nas malo ohrabrim, ali znao sam tacno sinoc u kojem pravcu ce da se utakmica odvija, bilo je vrijeme da se pokaze da mogu da igraju to...svaka cast za prognozu rezultata. Do sad si jedino promasiju prognozu za proslu utakmicu protiv Heata.
Odbrana je funkcionisala savrseno u napadu organizovano i tecno kako LAL i pretezno igraju..
Strasno mi se svidio komentator sinoc na Sportklubu, covjek je maltene svaku situaciju iskomentirao savrseno...
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Veceras nas ocekuje u Stapelsu utakmica protiv Orlanda s kojom zavrsavamo seriju teskih utakmica, i onda nam slijedi malo laksi raspored na domacem parketu. Ako je vjerovati medijima veceras ce Kobe Bryant biti spreman za utakmicu i nadam se da ce odigrati onoliko koliko bude mogao i da se bezveze neforsira, ostali igraci su dokazali i prethodne sezone da mogu pobjediti i bez njega ukoliko budu igrali timski. Sto se prognoze za vecerasnju takmicu tice ne znam sta bi rekao. Orlando je najludja ekipa u cijeloj ligi, jer ako ih krene sut za tri poena nema te ekipe koja ih moze zaustaviti. S nase strane vaznu kariku moraju odigrati momci ispod koseva i Bynum nesmije veceras sebi dozovoliti luksuz da pravi glupe i bezpotrebne prekrsaje.
PS: Nakon utakmices Dallasom sam citao razne forume i najaci su mi njihovi navijaci koji su nakon poraza izjavili da je ovaj poraz bio namjeran i da je to planirano kao neki vid taktike u mogucem konferencijskom polufinalu.

PS: Nakon utakmices Dallasom sam citao razne forume i najaci su mi njihovi navijaci koji su nakon poraza izjavili da je ovaj poraz bio namjeran i da je to planirano kao neki vid taktike u mogucem konferencijskom polufinalu.
- majestic24
- Kontakt:
Navijaci im ludi kao i vlasnik!!
Veceras sam nesto skeptican kad je pobjeda u pitanju. Al vidjet cemo opet
Veceras sam nesto skeptican kad je pobjeda u pitanju. Al vidjet cemo opet
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
- majestic24
- Kontakt:
Volio bih ovu utakmicu gledati al mi nepada na pamet da cekam do pola 4 ujutro. Nadam se da ce ostvariti pobjedu i da ce mi staviti osmijeh na lice od ranih jutarnjih sati
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
majestic24 je napisao/la:Volio bih ovu utakmicu gledati al mi nepada na pamet da cekam do pola 4 ujutro. Nadam se da ce ostvariti pobjedu i da ce mi staviti osmijeh na lice od ranih jutarnjih sati
Ista stvar...pogledat cu snimak sutra.Kobe i Barnes i dalje pod upitnikom veceras iako kontam da ce oba igrati.Inace i sam ne znam sta da ocekujem od ovog meca...moze ovo otici i na +15-20 na obe strane...
Nista hajmo svi kolektivno Jerry Buss-u poslati molbu da Lakerse preseli u neki grad na istocnoj obali da mozemo u miru gledati utakmice.adnan24 je napisao/la:majestic24 je napisao/la:Volio bih ovu utakmicu gledati al mi nepada na pamet da cekam do pola 4 ujutro. Nadam se da ce ostvariti pobjedu i da ce mi staviti osmijeh na lice od ranih jutarnjih sati
Ista stvar...pogledat cu snimak sutra.Kobe i Barnes i dalje pod upitnikom veceras iako kontam da ce oba igrati.Inace i sam ne znam sta da ocekujem od ovog meca...moze ovo otici i na +15-20 na obe strane...
Utakmica je inace u 4.30 po nasem vremenu, ali jbg kada na istoku nema nista kvalitetno pa smo odabrali najbolji klub.
Sto se utakmice tice kao sto sam napisao Bynum i Gasol ne smiju praviti glupe prekrsaje da bi i donekle mogi zaustaviti Howarda, no to nije kljucna stvar, jer ako "ludjake" krene sut ne moze ih niko na svijetu zaustaviti. Imam neki osjecaj da ce veceras biti kao protiv Sunsa na pocetku sezone kada su oni pogodili preko 20 trica ako se ne varam.
- majestic24
- Kontakt:
Znas sta...hajmo mi ustati u pola 5 da gledamo utakmicu. amerosm i adnan,sta vas dvojica radite sutra ujutro??
Utakmica bi trebala biti u 3:30 po nasem, pa ce biti mozda lakse ostati budan.amerosm je napisao/la: Utakmica je inace u 4.30 po nasem vremenu, ali jbg kada na istoku nema nista kvalitetno pa smo odabrali najbolji klub.![]()
![]()
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari
- majestic24
- Kontakt:
Pobjedaaaaaaaaaaaa
Joj sta volim kad mi dan pocne s osmjehom
Sta da kazem.hmm..j.ebes ekipu kojoj Fisher ubaci 15 poena. Joj koliko nam je Bynum falio u prvom dijelu sezone to je za nepovjerovati. Tip dominira u reketu. Posebno nam je bitan zbog obrane i skoka. Sto se tice napadackog ucinka nije se bas nazabijao koseva (osim meca s Dallasom).
Veceras je sve bilo na nivou Najbolji za mene je bio Bynum s 10 poena,18 skokova i 4 blokade. Gasol je dodao 23 poena a Kobe i Odom 16.
[youtube][/youtube]
Sta da kazem.hmm..j.ebes ekipu kojoj Fisher ubaci 15 poena. Joj koliko nam je Bynum falio u prvom dijelu sezone to je za nepovjerovati. Tip dominira u reketu. Posebno nam je bitan zbog obrane i skoka. Sto se tice napadackog ucinka nije se bas nazabijao koseva (osim meca s Dallasom).
Veceras je sve bilo na nivou Najbolji za mene je bio Bynum s 10 poena,18 skokova i 4 blokade. Gasol je dodao 23 poena a Kobe i Odom 16.
[youtube][/youtube]
majestic24 je napisao/la:Pobjedaaaaaaaaaaaa
Sad mi krivo sto nisam gledao
Bynum za 27 minuta 18 skokova,4 blokade,10 poena i to 9 ofanzivnih skokova...RASTI HOWARDE JOS SI MALI
Rutinska i ubjedljiva pobjeda za koju su bile dovoljne dvije kvalitetne cetvrtine. Ekipa je opet sinoc odigrala timski i sve je bilo podredjeno kolektivnu i na kraju se to pokazalo na rezultatu. Igrac utakmice definitivno je Bynum koji je izdominirao Howarda i istog natjerao na devet izgubljenih lopti i usput mu slozio tri blokade.
Kobe Bryant je nakon utakmice izjavio da je odigrao veoma lose i da je u prvom poluvremenu imao los sut iz razloga sto se nije mogao da kvalitetno odrazi da bi uputio kvalitetan sut jer se je bojao kako ce biti pri doskoku, no kako sam kaze istu blokadu je uz pomoc Jacksona i igraca razbio na poluvremenu i u nastavku pruzio bolju partiju. Sada igraci imaju tri dana odmora da izlijece "sitne" povrede, jer sljedeca utakmica se igra tek u Petak na domacem parketu protiv Minnesote gdje ocekujem nastavak fenomenalnog niza nakon All-Star pauze.
Kobe Bryant je nakon utakmice izjavio da je odigrao veoma lose i da je u prvom poluvremenu imao los sut iz razloga sto se nije mogao da kvalitetno odrazi da bi uputio kvalitetan sut jer se je bojao kako ce biti pri doskoku, no kako sam kaze istu blokadu je uz pomoc Jacksona i igraca razbio na poluvremenu i u nastavku pruzio bolju partiju. Sada igraci imaju tri dana odmora da izlijece "sitne" povrede, jer sljedeca utakmica se igra tek u Petak na domacem parketu protiv Minnesote gdje ocekujem nastavak fenomenalnog niza nakon All-Star pauze.
Sad sam odgledao cijelu tekmu...definitivno je odbrana dobila ovaj mec,perfektna kroz 48 minuta.U prvom poluvremenu napad veoma los,posebno Bryant ali spasavao je ofanzivni skok.U trecoj cetvrtini proradio i napad,Kobe odlican u tom periodu.Na pocetku cetvrte cetvrtine odlicna igra klupe koja je prelomila mec tako da je zadnjih 10 minuta bilo samo odradjivanje posla.U tom periodu Odom,Barnes i Brown igrali odlicno.Bynum po meni igrac utakmice,prije svega zbog odlicne odbrane nad Howardom tako da tu nismo morali udvajati kao inace a samim tim uspjeli smo zatvoriti i njihov sut za 3 poena...Gasol i Fisher takodje odlicni.
I kao sto rece @amerosm sad slijedi pauza do petka sto ce nam odlicno doci da se malo igraci oporave od ove teske serije utakmica.Inace sad do 1. aprila ne igramo u gostima.
I kao sto rece @amerosm sad slijedi pauza do petka sto ce nam odlicno doci da se malo igraci oporave od ove teske serije utakmica.Inace sad do 1. aprila ne igramo u gostima.
I ako sinoc nismo igrali bila je odlicna noc za nas. Portland je pobjedio Dallas i tako smo nakon dugo vremena zauzeli poziciju broj 2 na zapadu. Sada istu treba zadrzati i treba izbjeci glupe poraze koje je ove sezone bilo mnogo, a ni Boston i Chicago nisu daleko i sada treba iskoristiti prednost domaceg terena do 1.aprila kada opet moramo igrati u gostima. Eh samo sada kada se sjetim cetiri glupa poraza u Stapelsu protiv Memphisa, Bucksa, Sacramenta i Indiane.

Ocigledno je da smo itekako podigli formu, mislim ipak je bilo vrijeme da proigramo, mada su mnogi sumnjali u ovaj tim i pravili razne kombinacije, tradeove i slicno. Igra ce biti sve bolja i bolja, da li cemo moci do titule odlucivat ce nijanse, ali ja mislim da Lakersi moraju da igraju finale Zapada sto je i pokazala utakmica u subotu, kada smo maltene vodili 80 posto utakmice, to je samo jedna utakmica, ali ipak je dosta kazala. Odmah protiv Orlanda je Fisher iskocio i pokazao da moze jos da igra kvalitetno ipak.
U petak lagano dobiti Minesotu i podignuti samopouzdanje na jos veci nivo. Kobe ne bi smio da igra vise od 25 minuta.
U petak lagano dobiti Minesotu i podignuti samopouzdanje na jos veci nivo. Kobe ne bi smio da igra vise od 25 minuta.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....