NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

macak_
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la macak_ » 13 nov 2023, 11:35

Pa realno je u pravu. Samo sto ne shvata sustinu problema.

Ove druge komponente su svjesno dovele do toga da srozaju sav sport na nivou drzave, kroz nefunkcionisanje saveza, a onda stranačkim parama digli par klubova da mogu dominirati i uzimati pare.

Gurbetima iz B komponente za 30 godina nije palo na pamet da srede sport u drzavi, pa onda da naprave model kako i da klubovi dodju na zelenu granu. Tu im ne smetaju Dodik i Covic, njima je dovoljno da nama fudo dovede nekog turčina ili da stranka godinama postavlja ljude da peru pare. SItni šićar, to je to.

Dovoljno je vidjeti kako su se naguzili u fudbalskom i košarkaškom savezu.
Pravda za flash-a!!!

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 13 nov 2023, 13:15

Ne treba Hondi nikakav psiholog. Najbolje bi mu bilo par dana nakon utakmice sa Zvijezdom da uzme loptu, lopatu, kramp i jedno ogledalo A4 formata. Ode u neku vukoje'binu i krene kopat kanal :mrgreen: Malo kramp pa pocisti lopatom i tako. Kad skonta da mu je to smor, nek pogleda u loptu koju je ponio, a onda nek uzme ogledalo i nek dobro hrakne u njega. Par puta nek ode kopat u zimskoj pauzi i poslije toga ili ce razigrat ili nek upise njemacki jezik.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 13 nov 2023, 13:51

Ljudi kad igramo utakmicu zadnju utakmicu ove godine koja je jako bitna.

Preko vikenda ne možemo zbog Bosne. Subota trening reprezentacija, nedelja utakmica Bosna-Slovačka?

Petak zbog terena nemoguce.

Jedino ponedeljak poslije radnog vremena oko 16-17.

Neka savez plati troškove zbog njih ne možemo igrati u subotu i nedelju.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 13 nov 2023, 13:53

avenija je napisao/la:
13 nov 2023, 13:51
Ljudi kad igramo utakmicu zadnju utakmicu ove godine koja je jako bitna.

Preko vikenda ne možemo zbog Bosne. Subota trening reprezentacija, nedelja utakmica Bosna-Slovačka?

Petak zbog terena nemoguce.

Jedino ponedeljak poslije radnog vremena oko 16-17.

Neka savez plati troškove zbog njih ne možemo igrati u subotu i nedelju.
Čeka se potvrda saveza ali planirano je da se igra 24.11. u 18:00h.
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 13 nov 2023, 16:34

Znači valja nam čekati 24.11 da završimo sezonu. Ne razumijem zašto u subotu nismo mogli odigrati na Kamberovića polju utakmicu ili u petak i da se završi sezona, ovako moraš jos dvije sedmice raditi treninge i održavati ekipu u formi
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 13 nov 2023, 16:39

MINISTAR MIRZA MUŠIJA: BIVŠA VLADA ZDK TREBA DATI ODGOVOR ZAŠTO JE NK ČELIK IZOSTAVLJEN IZ RASPODJELE SREDSTAVA IZ TRANSFERA ZA SPORT

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Mirza Mušija oglasio se povodom reakcija u javnosti na odluku Vlade o odobravanju sredstava sa Transfera za sport u 2023. godini u iznosu od 344.500,00 KM sportskim klubovima, sportskim udruženjima, klubovima osoba sa invaliditetom i sportistima pojedincima sa područja ZDK-a, a koju je Vlada usvojila na prijedlog ovog ministarstva.

Sredstva su namijenjena za sufinansirane aktivnosti klubova najvišeg državnog ranga ligaškog takmičenja - Premijer lige, sufinansiranje klubova koji su ostvarili plasman u viši rang takmičenja te sufinansiranje perspektivnih sportista pojedinaca koji su osvojili medalju na svjetkom i evropskom prvenstvu, a dodijeljena su putem drugog javnog poziva u 2023. godini.

Ministar Mušija pojašnjava da je javni poziv raspisan po drugi put, jer prilikom prvog javnog poziva nije bilo moguće pružiti podršku sportskim klubovima budući da je u to vrijeme klubovima još uvijek bila u toku sezona 2022/2023. te nisu bili poznati ishodi takmičenja. Također, navodi da je procedura javnog poziva provedena za vrijeme bivše Vlade ZDK-a.

- Bivša Vlada je usvojila kriterije za dodjelu sredstava i mi, nova Vlada, smo kao legalisti taj poziv proveli do kraja, uvažavajući činjenicu da smo ušli u posljednji kvartal i da nije bilo vremena za ponavljanje javnog poziva. Nova Vlada će donijeti nove kriterije, kojima će nastojati obuhvatiti klubove i pojedince koji sada nisu ispunili uslove. Tu, među ostalima, mislim i na NK "Čelik" Zenica, a bivša Vlada treba dati odgovor zašto je ovaj klub izostavljen u raspodjeli sredstava - rekao je ministar Mušija.

Press služba ZDK

Mnoge bitke političke za iduce izbore će se lomiti preko Čelika i Čelikovo ime će se mnogo koristiti, evo već je počelo, zato bi volio kada bi ljudi iz kluba jasno, glasno, objedanili ono što Čelik traži od kantona u 2024 godini. Kao što je svaki onaj i najmanji neuki navijač znao šta Čelik traži od grada, Fude itd i svi se držali zajedno toga, volio bi vidjeti isti takav pristup prema kantonu, premijeru, ministrima, jasne ciljeve i da nema nejasnoća i držati se strogo postavljenog kursa.

almir2018
Kontakt:

Post Postao/la almir2018 » 13 nov 2023, 17:44

avenija je napisao/la:
13 nov 2023, 16:39
MINISTAR MIRZA MUŠIJA: BIVŠA VLADA ZDK TREBA DATI ODGOVOR ZAŠTO JE NK ČELIK IZOSTAVLJEN IZ RASPODJELE SREDSTAVA IZ TRANSFERA ZA SPORT

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Mirza Mušija oglasio se povodom reakcija u javnosti na odluku Vlade o odobravanju sredstava sa Transfera za sport u 2023. godini u iznosu od 344.500,00 KM sportskim klubovima, sportskim udruženjima, klubovima osoba sa invaliditetom i sportistima pojedincima sa područja ZDK-a, a koju je Vlada usvojila na prijedlog ovog ministarstva.

Sredstva su namijenjena za sufinansirane aktivnosti klubova najvišeg državnog ranga ligaškog takmičenja - Premijer lige, sufinansiranje klubova koji su ostvarili plasman u viši rang takmičenja te sufinansiranje perspektivnih sportista pojedinaca koji su osvojili medalju na svjetkom i evropskom prvenstvu, a dodijeljena su putem drugog javnog poziva u 2023. godini.

Ministar Mušija pojašnjava da je javni poziv raspisan po drugi put, jer prilikom prvog javnog poziva nije bilo moguće pružiti podršku sportskim klubovima budući da je u to vrijeme klubovima još uvijek bila u toku sezona 2022/2023. te nisu bili poznati ishodi takmičenja. Također, navodi da je procedura javnog poziva provedena za vrijeme bivše Vlade ZDK-a.

- Bivša Vlada je usvojila kriterije za dodjelu sredstava i mi, nova Vlada, smo kao legalisti taj poziv proveli do kraja, uvažavajući činjenicu da smo ušli u posljednji kvartal i da nije bilo vremena za ponavljanje javnog poziva. Nova Vlada će donijeti nove kriterije, kojima će nastojati obuhvatiti klubove i pojedince koji sada nisu ispunili uslove. Tu, među ostalima, mislim i na NK "Čelik" Zenica, a bivša Vlada treba dati odgovor zašto je ovaj klub izostavljen u raspodjeli sredstava - rekao je ministar Mušija.

Press služba ZDK

Mnoge bitke političke za iduce izbore će se lomiti preko Čelika i Čelikovo ime će se mnogo koristiti, evo već je počelo, zato bi volio kada bi ljudi iz kluba jasno, glasno, objedanili ono što Čelik traži od kantona u 2024 godini. Kao što je svaki onaj i najmanji neuki navijač znao šta Čelik traži od grada, Fude itd i svi se držali zajedno toga, volio bi vidjeti isti takav pristup prema kantonu, premijeru, ministrima, jasne ciljeve i da nema nejasnoća i držati se strogo postavljenog kursa.
Polako doci ce oni svi na red naredne godine 😉

habuba
Kontakt:

Post Postao/la habuba » 13 nov 2023, 17:47

Ovo piskaranje je obicna glupost i sluzi kao hrana neukima koji su ili operisani od Celika ili nemaju kapacitet da razumiju ono o cemu mi ovdje pisemo vec dugo a o cemu se klub do sada milion puta ocitovao.

Mi znamo zasto klub nije konkurisao za sredstva za sport, tako da se klub nema sta ocitavati po tom pitanju. To je samo gubljenje vremena. Kada se steknu uslovi da mozemo konkurisati za ta ili bilo koja druga sredstva onda klub moze da ukoliko ne dobije ista da se javi i obrazlozi kao i uvijek do sada svoje stajaliste i zasto nismo nesto dobili te da trazi pojasnjenje i da drzi one koji nisu dali odgovornim.

Ja se iskreno nadam da ce ova saga oko racuna da se zavrsi sto prije. Na kraju ove polusezone jedna pozitivna vijest poput ove da se nakon vise od 18 godina racun kluba napokon odblokirao bi imala veoma dobar pozitivan uticaj na atmosferu za slijedecu polu sezonu. Uz to je jos i izborna godina tako da bi se i to moglo iskoristiti da se "namaknu" odredjena sredstva kako od grada tako i od kantona.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 13 nov 2023, 17:57

habuba je napisao/la:
13 nov 2023, 17:47
Ovo piskaranje je obicna glupost i sluzi kao hrana neukima koji su ili operisani od Celika ili nemaju kapacitet da razumiju ono o cemu mi ovdje pisemo vec dugo a o cemu se klub do sada milion puta ocitovao.

Mi znamo zasto klub nije konkurisao za sredstva za sport, tako da se klub nema sta ocitavati po tom pitanju. To je samo gubljenje vremena. Kada se steknu uslovi da mozemo konkurisati za ta ili bilo koja druga sredstva onda klub moze da ukoliko ne dobije ista da se javi i obrazlozi kao i uvijek do sada svoje stajaliste i zasto nismo nesto dobili te da trazi pojasnjenje i da drzi one koji nisu dali odgovornim.

Ja se iskreno nadam da ce ova saga oko racuna da se zavrsi sto prije. Na kraju ove polusezone jedna pozitivna vijest poput ove da se nakon vise od 18 godina racun kluba napokon odblokirao bi imala veoma dobar pozitivan uticaj na atmosferu za slijedecu polu sezonu. Uz to je jos i izborna godina tako da bi se i to moglo iskoristiti da se "namaknu" odredjena sredstva kako od grada tako i od kantona.
Čelik je bilo posebno obecanje SDA vlade i nikako se ne bi smjeli zadovoljiti sa onih 20k KM sto nas sljeduje odblokiranim računom.
OK mozda je nerealno ispunjenje obecanja od milion KM jer nemamo politcku podrsku ni snagu kao Borac sa cistih 4 miliona iz budzeta ili Velez sa 2,7 miliona ili Zrinjski ali svakako mozemo se boriti za nekih objektivnih barem 300 000 KM u budzetu sa 2024 sto je 3 puta manje od JAVNO obecanog.

Imali smo jasne zahtjeve od grada koje je svako znao da ga probudis u 03 ujutro i stajali svi iza njih, ne znam zasto takva praksa ne bi bila ista prema kantonu kada se pokazala uspjesnom.

Oktopod
Kontakt:

Post Postao/la Oktopod » 13 nov 2023, 18:04

Iza svakog udarca po lopti mora stajati jedna misao!” – Dennis Bergkamp

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 13 nov 2023, 18:16

avenija je napisao/la:
13 nov 2023, 17:57
habuba je napisao/la:

Čelik je bilo posebno obecanje SDA vlade i nikako se ne bi smjeli zadovoljiti sa onih 20k KM sto nas sljeduje odblokiranim računom.
OK mozda je nerealno ispunjenje obecanja od milion KM jer nemamo politcku podrsku ni snagu kao Borac sa cistih 4 miliona iz budzeta ili Velez sa 2,7 miliona ili Zrinjski ali svakako mozemo se boriti za nekih objektivnih barem 300 000 KM u budzetu sa 2024 sto je 3 puta manje od JAVNO obecanog.

Imali smo jasne zahtjeve od grada koje je svako znao da ga probudis u 03 ujutro i stajali svi iza njih, ne znam zasto takva praksa ne bi bila ista prema kantonu kada se pokazala uspjesnom.
Obeća lisica da će uložit u odbranu kokošinjca.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 13 nov 2023, 18:35

Savez potvrdio 24.11. u 18:00h
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 13 nov 2023, 18:36

JonSnow je napisao/la:
13 nov 2023, 18:16
avenija je napisao/la:
13 nov 2023, 17:57
habuba je napisao/la:

Obeća lisica da će uložit u odbranu kokošinjca.
Najveca lisica svih lisica koja je ikada dosla u Zenicu je polozila oruzje pred N.K Čelik i njegovim navijacima. ;)

Ovi su vjeverice za tu lisicu. :D

Cod
Kontakt:

Post Postao/la Cod » 13 nov 2023, 18:41

Dajte ljudi klubovi,raznorazna folklor udruženja dobivaju ogromne novce od kantona,Federacije,a mi ništa. Može valjda Škola nogometa dobiti. Jel moguće da stadion na kome igra reprezentacija ne može od kantona,Federacije dobiti 1milion KM da se to sredi,ušminka... a drugi stadioni dobivaju sve i ne moraju nista vratiti? Mi dobili nešto od Saveza i 100 godina igraju daba.

habuba
Kontakt:

Post Postao/la habuba » 13 nov 2023, 18:52

Nemam ni volje ni zelje da objasnjavam po 1001 put zasto su zahtjevi prema gradu isli onako kako su isli i zasto ih je bilo tesko odbiti. Zahtjev prema gradu vs. prema kantonu su ti kao kruske i jabuke. Nisu vezani niti jednim svojim dijelom niti su to bili.

Ja sam za to da klub posluje zakonski i da tako nastupa i pri trazenju sredstava od svih nivoa vlasti. Svakako da se treba boriti za svaki dinar, ali taj dinar mora imati pokrice. Ne vidim kako ce kanton isplatiti 10k, 20k, ili milion Celiku a isto i pod istim uslovima ne isplatiti nekom drugom klublu iz naseg kantona koji se takmici u istom rangu. Ono sto vidim jeste da Celik moze dobiti vise od ostalih ako prijavi projekte koji svojim gabaritima zasluzuju veca izdavanja, bilo da se radi o skoli fudbala, trening centru ili nekom drugom projektu koji je od opsteg a ne samo klubskog znacaja.

Ne mislim da trebamo odustati od potraznje obecanih milion maraka, pogotovo u izbornoj godini ali smatram da to trebamo uraditi diplomatski i sa puno paznje. Da li imam neka ocekivanja da ce obecanje ispuniti, apsolutno ne. Klub se ne trebe niti smije da ikome saginje. Jos bi vrlo jasno pred izbornu kampanju izdao saopstenje u kojem se upozoravaju svi politicki subjekti da ce koristenje klubskih obiljezja ukljucujuci i stadiona biti smatrano zloupotrebom istih i shodno tome da moze da vodi do sudskih procesa. A mi koji pratimo cemo znati i bez klubskih obiljezija da nagradimo one koji istinski donesu boljitak klubu. Neka daju milion klubu i licno cu da radim kampanju po citavoj Zenici za tu stranku bez obzira koja je.

habuba
Kontakt:

Post Postao/la habuba » 13 nov 2023, 18:54

Cod je napisao/la:
13 nov 2023, 18:41
Dajte ljudi klubovi,raznorazna folklor udruženja dobivaju ogromne novce od kantona,Federacije,a mi ništa. Može valjda Škola nogometa dobiti. Jel moguće da stadion na kome igra reprezentacija ne može od kantona,Federacije dobiti 1milion KM da se to sredi,ušminka... a drugi stadioni dobivaju sve i ne moraju nista vratiti? Mi dobili nešto od Saveza i 100 godina igraju daba.
Naravno da moze. Pitanje se postavlja da li uprava NK Celik moze da podnese zahtjeve za to ili da li to mora da uradi vlasnik stadiona (grad Zenica). Ja sam misljenja da je to u nadleznosti grada Zenice, pa je shodno tome do njih da to urade. Zasto to ne rade? Iz istog razloga zbog kojeg su unistili travnjak pauzirajuci odrazavanje istog nekoliko mjeseci.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 13 nov 2023, 19:02

U Bingu u Lukovom Polju imaju magneti sa grbom naseg kluba. Koliko znam, nekad smo i zastitili nas grb. Klub bi trebao uraditi nesto po tom pitanju.
Celik!3,2,2.

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 13 nov 2023, 19:08

Ko ce sad voditi marketing?
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 13 nov 2023, 19:14

sagitarius je napisao/la:
13 nov 2023, 19:08
Ko ce sad voditi marketing?
:?:
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 13 nov 2023, 19:43

AllGunsBlazing je napisao/la:
13 nov 2023, 19:02
U Bingu u Lukovom Polju imaju magneti sa grbom naseg kluba. Koliko znam, nekad smo i zastitili nas grb. Klub bi trebao uraditi nesto po tom pitanju.
Sta pise koja bosanaka firma proizvodi ili ako je strani proizvod, koja uvozi? Jesi li obraco paznju na deklaraciju?

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.