FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
88
46%
Prolazak u Play off
46
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 192

Devedesetka
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Devedesetka » 13 nov 2023, 20:26

OsmanhodzicBuco je napisao/la:
13 nov 2023, 20:18
spezial je napisao/la:
13 nov 2023, 20:07
Ma hebo gulishu neka nama avramovskog
Drug to je samo jedna utakmica.
Decko igra strašnu sezonu pratio sam ga u još par utakmica.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 13 nov 2023, 20:31

hordasDoboj je napisao/la:
13 nov 2023, 20:16
Ima Guli sa nama dugogodianji ugovor ali da se ne lazemo brzinom, kretnjom i borbom/htijenjem fino nadoknadjuje dribling koji nema. Nadam se da ce i dolje imati s kime raditi a posebno kad se vrati - ima fin potencijal ali trenutno nije ni 10% bolji od Francisa a kamoli Ajdina Hasica.

On i jest najbolji kao sto je i Francis u ovim utakmicama gdje ti se otvara protivnik :thumbup:
Ma Guliša je isti tip igrača kao Kyeremeh, samo što je meni Kyeremeh onako, malo bolji.

Gulišu treba prodati poslije ove posudbe i uzeti pare ako mognemo, on kod nas nema mjesta kao stranac jer na ta tri mjesta moraš imati igrače kalibra Renana.

Nisu ni Penaranda ni Kyeremeh neki big deal, i to se može naći bolje, al isto ni od Guliše mi nemamo ništa osim te prodaje pa da se zaradi šta jer je mlad.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 13 nov 2023, 20:31

Mnogo bolje je sto svinjski izgubio.. Velez nama i sa ovim padom koji imamo nemoze nista.. nemojte bit djeca i gledat utakmicu u vrapcu kroz utakmicu koja je bila na kosevu..

Takodje i ovaj poraz zrinjskig je plod umora i sigurno da ce zrinjski do kraja ove polusezone imat hejbet kikseva..Umor tek sad dolazi na naplatu..

Velki pad tempereture (hladnoce sto mnogo utjece na moral i zelju za igrom)

Milion utakmica se nadoknadit jos mora, meznam dali se igra jos koja euro tekma..

Rozman pametno radi, skolovano odmorio Renana ozivio penisa haskic je pro igrac (bio 4 godine na godisnjem)

Steta samo sto rogicu nije davo vise prostora jer od
One slamke golman nikad nece postat..

Gulasa vratit ako postoji kakva rupica u zakonu

bordospartanac
Kontakt:

Post Postao/la bordospartanac » 13 nov 2023, 20:52

Bez obzira sto su nam prisli i sto dizu formu, sto igramo sa njima u Mostaru pobjeda Veleza je ono sto i nama u jednu ruku odgovara. Bez obzira, kako god, mi cemo spremno docekati tu utakmicu i naravno pobijediti akobogda. :opaopa:

Devedesetka
Kontakt:

Post Postao/la Devedesetka » 13 nov 2023, 20:54

Pitar6785 je napisao/la:
13 nov 2023, 20:31
Mnogo bolje je sto svinjski izgubio.. Velez nama i sa ovim padom koji imamo nemoze nista.. nemojte bit djeca i gledat utakmicu u vrapcu kroz utakmicu koja je bila na kosevu..

Takodje i ovaj poraz zrinjskig je plod umora i sigurno da ce zrinjski do kraja ove polusezone imat hejbet kikseva..Umor tek sad dolazi na naplatu..

Velki pad tempereture (hladnoce sto mnogo utjece na moral i zelju za igrom)

Milion utakmica se nadoknadit jos mora, meznam dali se igra jos koja euro tekma..

Rozman pametno radi, skolovano odmorio Renana ozivio penisa haskic je pro igrac (bio 4 godine na godisnjem)

Steta samo sto rogicu nije davo vise prostora jer od
One slamke golman nikad nece postat..

Gulasa vratit ako postoji kakva rupica u zakonu
Kakav bolan crni Velez ganjamo titulu ko uopšte gleda u retrovizor, a pravi je navijac Sarajeva? :rol:

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 13 nov 2023, 20:55

bodi123 je napisao/la:
Ima Guli sa nama dugogodianji ugovor ali da se ne lazemo brzinom, kretnjom i borbom/htijenjem fino nadoknadjuje dribling koji nema. Nadam se da ce i dolje imati s kime raditi a posebno kad se vrati - ima fin potencijal ali trenutno nije ni 10% bolji od Francisa a kamoli Ajdina Hasica.

On i jest najbolji kao sto je i Francis u ovim utakmicama gdje ti se otvara protivnik :thumbup:
Ma Guliša je isti tip igrača kao Kyeremeh, samo što je meni Kyeremeh onako, malo bolji.

Gulišu treba prodati poslije ove posudbe i uzeti pare ako mognemo, on kod nas nema mjesta kao stranac jer na ta tri mjesta moraš imati igrače kalibra Renana.

Nisu ni Penaranda ni Kyeremeh neki big deal, i to se može naći bolje, al isto ni od Guliše mi nemamo ništa osim te prodaje pa da se zaradi šta jer je mlad.
Pa Kyeremeh možda postane domaći igrač. A meni ni smeta da imamo po četiri stranca u ekipi. Ionako će možda jedan otići na ljeto i eto ti opet tri.

Kako od Guliše nemamo ništa od prodaje?

I to traženje stranih igrača kalibra kao što je Oliveira je baš teško. Sa ovakvom politikom ćeš prije pogriješiti jer hoćeš na silu da dovedeš kvalitet, a ne možeš. Praviš korak po korak, polako rasteš i jačaš, ne može ništa na silu.

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 13 nov 2023, 20:57

bodi123 je napisao/la:

Ma tu su meni iskreno ali ne slazem se da ce on biti samo za prodaje - tj. mogli bi ga direktno iz Veleza tusnuti za nekih 300k€. S njim se treba raditi ja ne sumnjam da ce on strasno napredovati, tek je napunio 22. Ono sto se trenutno na njemu vidi da ima ogromnu zelju :thumbup:

Danas 2 gola i zasluzen za treci, u klubu koji treba da je losiji od nas. Nijedno nase krilo nema takakv ucinak u jednoj utakmici :salut:
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 13 nov 2023, 21:09

Najbolji mogući potez je napravljen sa posudom Guliše. Da je bar isto urađeno sa Sahinovicem, Čelikom, Alisahom, Trakom itd. Mi naše mlade igrače trebamo razvijati na posudbama, to je mnogo bolje nego da igrači nikako ne igraju i griju klupu dok godine prolaze.
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 13 nov 2023, 21:18

Strasno los potez sa dresovima ove vicine prchije !
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 13 nov 2023, 21:21

Amcho1 je napisao/la:
13 nov 2023, 21:09
Najbolji mogući potez je napravljen sa posudom Guliše. Da je bar isto urađeno sa Sahinovicem, Čelikom, Alisahom, Trakom itd. Mi naše mlade igrače trebamo razvijati na posudbama, to je mnogo bolje nego da igrači nikako ne igraju i griju klupu dok godine prolaze.
Ma 100%, svaki akademac koji nema prostora za prvi tim, a prekucava za U19 treba ici na posudbu, bar to treba biti prioritet.
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

_weella_

Post Postao/la _weella_ » 13 nov 2023, 21:30

“Potom je Rendulić dobio od novinara portala SportSport.ba pitanje da li očekuje uskoro sastanak sa članovima Upravnog odbora kako bi se razgovaralo o njegovom statusu zbog ovog teškog poraza.”

I onda se čude što im je Sarajevo zatvorilo sva moguca vrata. Ja da se pitam ne bi mogli ni na konferencije ući, kakvi klošari imaju mogucnost postaviti pitanje.
Samo traže senzaciju, otkaz, promjenu…
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 13 nov 2023, 22:16

Mi bi trebali gledati da što prije dovedemo apsolutno najboljeg golmana lige Osmana Hadzikica, dok ga drugi nisu uzeli. Nama je ovakav golman prijeko potreban.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 13 nov 2023, 22:28

Morpheus je napisao/la:
13 nov 2023, 20:55
bodi123 je napisao/la:

Pa Kyeremeh možda postane domaći igrač. A meni ni smeta da imamo po četiri stranca u ekipi. Ionako će možda jedan otići na ljeto i eto ti opet tri.

Kako od Guliše nemamo ništa od prodaje?

I to traženje stranih igrača kalibra kao što je Oliveira je baš teško. Sa ovakvom politikom ćeš prije pogriješiti jer hoćeš na silu da dovedeš kvalitet, a ne možeš. Praviš korak po korak, polako rasteš i jačaš, ne može ništa na silu.

Gulišu treba prodati i iskoristiti ovaj dobar momentum koji ima, mogu se uzeti dobre pare, to sam mislio.

Generalno on je igrač sa limitima, nema driblinga i ne može na malom prostoru kombinovati i praviti višak kao što to radi Hasić, a nama su takvi igrači skoro bez značaja jer 90% protivnika u ligi protiv nas igra zatvoreno u duplom bloku. Guliša je tip igrača kao Kyeremeh, kao Ikić, kao Hebibović, to su krila koja su brza, opasna u tranziciji, ulaze puno u gol šanse, ali oni kao takvi trebaju prostor i lakše im je igrati u ovim slabijim ekipama koje se češće brane od nas. Upravo tako je danas dao oba gola Zrinjskom, kad su se ovi otvorili i kad su ostavljali mnogo prostora.

Protiv bunkera ekipa gdje nemaš prostora i gdje trebaš u milisekundi razmišljati, kreirati i driblati, tad trebaš igrače kao Hasić, pa i Penaranda ako se ikad pretvori u šta korisno. Od ovog drugog tipa nemaš puno, i baš zbog toga mislim, a pogotovo jer je i stranac, da on nažalost kod nas nema mjesta, ni u ovom Rožmanovom sistemu koji njeguje igranje lopte po zemlji i kontrolu kroz posjed. Dobar je kažem da ne bude da ga pljujem, i da nije stranac sigurno bi mogao barem na klupi biti da uskoči na svježinu, ali s obzirom da je stranac ne vidim jednostavno prostor da ga ostavimo u ta tri mjesta.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 13 nov 2023, 22:31

Hadzikic mora biti nas na proljece, rjesenje za narednih 7 godina!
NEMA NAZAD

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 13 nov 2023, 22:31

emir79 je napisao/la:
13 nov 2023, 22:16
Mi bi trebali gledati da što prije dovedemo apsolutno najboljeg golmana lige Osmana Hadzikica, dok ga drugi nisu uzeli. Nama je ovakav golman prijeko potreban.
Onana pa odma ispod Hadzikic :urnebes:
Ok golman ali ja vjerujem da Rogic nista losiji nije, samo nikako da dobije sansu. Izgleda da Muhamed mora da brani, drugog opravdanja za onakvog antitalenta nema. Kostati ce on nas borbe za prvaka uopste ako ga nastavi forsirati.

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 13 nov 2023, 22:43

“Poziv u A reprezentaciju je za mene ispunjenje sna. Ranije sam izjavio da sam imao dva sna. Da zaigram za FK Sarajevo, što mi se ostvarilo i da budem reprezentativac svoje zemlje, a taj mi se sad ostvaruje. Želim da pokažem da nisam slučajno tu i da opravdam ovaj poziv. Spreman sam došao na okupljanje i motivisan da radim i da se pokažem u najboljem svjetlu”
- Nihad Mujakić
....sve drugo će proći!

_weella_

Post Postao/la _weella_ » 13 nov 2023, 22:51

Apsolutno ne mogu fuliti sa Hadzikicem jer je ozbiljan golman kojem je Velež oživio karijeru (golman sa 27 godina je u zenitu karijere), ali ako prodaju Šahinovića ostaješ na dva golmana koji se moraju dobro potući za jedinicu, jer ih ništa ne razdvaja kao sada pravilo U-21 zbog kojeg Šaha brani. Da li je to cilj, jer kod golmana je uvijek bolje imati
TOP stalnu jedinicu i slabijeg back-upa kad zatreba.
Rogić nije kalibar da sjedi za Kup.

Ali onda si ostao u dosta nezavidnoj situaciji, da moraš držati Buljubašića po svaku cijenu po 90.minuta ili rušiti koncept i uigranih 12-13 igrača (dodavanj Trake, Mulalića itd)
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

Bordotim
Kontakt:

Post Postao/la Bordotim » 14 nov 2023, 00:04

NazorUso je napisao/la:
13 nov 2023, 21:18
Strasno los potez sa dresovima ove vicine prchije !
Pa novac je u pitanju. Nema tu mjesta za neku pravdu ili moral. Savez te godinama krade u BL, čekaš 12 mjeseci da ti teren bude gotov, vidimo mi svi kriminaluk koji se dešava, i ti njiha sad nagradiš stime da prodaješ dres BiH. Reprezentacija BiH ti je privatna firma Vice i njemu sluši to samo za novac. Eto zamisli ti imas svoju ekipu, i onda savez protiv tebe radi i ti njiha nagradiš što mozes kupit dres. Besmisleno. Za ono sve što su nam savez i onaj srbin uradili, trebali bi sve to bojkotirati, a ne da prodajemo dresove pa da im punimo kasu. Strasno loš potez.

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 14 nov 2023, 00:40

Naredne dvije utakmice jako važne, ako pobijedimo obje idemo na titulu i pojačavamo se žestoko na zimu.

Sarajevo-Tuzla

17 utakmica
8 pobjeda
3 remija
6 poraza

24:18 gol razlika

Kući omjer 5-0-3.
Jako zahtijevan meč, iako su oni u lošoj formi.

Sarajevo-Velež

40 utakmica
17 pobjeda
14 remija
9 poraza

59:40 gol razlika

U Vrapčićima omjer 6-7-9
Jako teška utakmica, ali nam više odgovaraju nego Tuzla.

Mislim da je 4/6 ovo. Volio bih 6/6 i da rahat dočekamo GOŠK.
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 14 nov 2023, 00:49

AVNOJ je napisao/la:
13 nov 2023, 18:58
GalileoGalilei je napisao/la:
13 nov 2023, 16:33
mirzatele je napisao/la:
13 nov 2023, 16:25
Ja mislim da je bolje što kasnije u subotu jer ima raje koja radi
:D

@boki
Jesi li ti stvarno neinteligentan ili ne čitaš?
Što bi rekao kolega forumaš, sramota je da nemamo grijače guzzova, kabanice, kišobrane, košpe i deke, jer može se ne daj bože neko malo smrznuti, pa belaj. Kako su prije ljudi izdržljivi bili, sad sve nekakve minđe.
I ti kad bi malo razmislio ne bi tako pisao.
I mene je bolio tuki što kisnem dva ipo sata protiv Sigme sad kad se ide na utakmicu sa djecom pet puta se razmišlja. Što mi treba da se smrznu i onda dva dana se jjebeš po domovima zdravlja proklinjes i nogomet i utakmicu i sve.
Ima nas koji imaju prećih stvari od nogometa i nismo zato minđe.
Tako da na tvoj post... :puke:
To zavisi od čovjeka do čovjeka. Ti koji se obično najviše utopljavaju, čuvaju i koji su peke, oni su najviše prehlađeni, šmrcavi i nikakvi. Evo za ovolike godine, nikad se nisam prehladio nakon tekme hvala Bogu, ali se zato maksimalno utoplim.

Kako su prije naše dede i nane bili kao stijene, a zime bile strahovite? Šta bi da si u Skandinaviji gdje srce "puca" od zime, kako bi onda otišao na utakmicu? Kod nas se klima još i promijenila, nije još ni krenula kako treba zima. Prošle godine tek nekad Nove godine pao snijeg, temperature u plusu bile.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Hajdeee, Haksss, Morpheus, Venom i 52 gosta.