RŠD Velež Mostar

aimar21
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la aimar21 » 14 nov 2023, 10:50

JimmyPage je napisao/la:
14 nov 2023, 10:34

Slažem se za Osmana, trenutno je u top 3 golmana lige sigurno po mom mišljenju. On, Marić i Mijatović iz Borca.
Osim nabrojanih stopera tu je i Bajrić al eto uprava valjda zna šta radi. Ante ako se ozlijedi realno opet imaš problem a tu su i kartoni. Tako da ne mislim da bi Šerbečić bio višak, štaviše mislim da bi se preporodio kod nas al opet bi se trebalo riješiti nekoga
Slažemo se otprilike. Mišljenja sam da je Šerbečić dobar igrač koji je potonuo u Sarajevu, kao i mnogi drugi. Sigurno bi uz Hrkaća i Oliveiru bio naš najkvalitetniji stoper i moguće da bi oživio karijeru. Eh sada se nameće pitanje da li ga vrijedi zamijeniti za Osmana? Po meni nikako. Imaš dva super kvalitetna stopera koja se odlično slažu i dopunjavaju. Nakon toga imaš 5 eventualnih zamjena koje mogu popuniti kartone i povrede (Bajrić, Zvonić, Mahmić, Domić i mlađi Halilović). Besim je upitnik, a Osman nije. Bolje dovesti novog stopera koji će biti backup, nego tražiti novog golmana koji će biti prva opcija...
City of sunshine... MUSVDG

Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar

Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan

F1 driver: Juan Pablo Montoya

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 14 nov 2023, 10:56

opalaopala je napisao/la:
14 nov 2023, 10:28
Po meni najjači trenutak kad su oni počeli sa Zrinski a čitava dedarska tribina na khurac, tri puta rekli zrinski i vise nisu kad je zagrmila dedarska, čulo se do Širokog i vamo do Konjica
:thumbup: jaci trenutak nije bio ima par godina otkad je dedara na skandiranje Praljku odgovorila JAVI SEEEEE :mrgreen:
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 14 nov 2023, 10:57

Zamjena Hadžikić - Šerbečić ne bi bila dobra za nas i nadam se da neće doći do toga.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 14 nov 2023, 10:57

Nadam se da ce Hadzikic ostati. Ribic je tu kao drugi golman, treba nam jos jedan golman jer je Nanic zijanio ligamente.

Trebaju nam back-up lijevi- i desni bekovi

Ne znam je li zavrseno, ali svi znaju pricu oko Serbecica. Ne vrijedi zamjena Hadzikic-Serbecic, najbolje bi bilo da Hadzikic ostane i da Serbecic dodje. Onda imamo Hrkac, Oliveira, Serbecic, Bajric, Zvonic.

Defanzivni vezni - Nadam se da Prses produziti ugovor, tu su Dino- i Emir Halilovic. Hasanovic je vjerovatno bivsi nazalost. Trebaju nam dva igraca na ovoj poziciji, najmanje jedan

Ofanzivni vezni - Vehabovic, Mlinaric, Sikalo, Kadric. Treba nam jedan kvalitetan igrac ovdje + Dzenan Puce.

Lijevo krilo - Suljic, Dzafic

Desno krilo - Guliashvili. Treba nam novo krilo umjesto mostarskog Messija

Treba jedan back-up napadac, jer kad ne bude Haskica...

OUT: Muminovic, Domic, Hasanovic, Vukcevic, Peco
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Cernica22
Kontakt:

Post Postao/la Cernica22 » 14 nov 2023, 11:01

Inace mislim da se ne bismo trebali voditi politikom ozivljavanja karijera pa samim tim ne bih dovodio Serbecica, ali ne bih naprimjer ni Zeljkovica vracao ako se ukaze prilika. Okrenuti se igracima tipa Orec koji ce poginuti za svaku loptu, plus 2 juniora i iskustvo u igracima koje trenutno imamo u Haskicu, Hrkacu, Oliveri i Osmanu. Znaci dovesti na prelaznom roku 3 maximalno 4 momka koja ce izginuti, a nikako one koji nemaju skoro ni minute odigrane u ovoj polusezoni.
19V22

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 14 nov 2023, 11:03

Ne znam šta će nam uopšte Šerbečić, čemu gomilanje stopera, Hrkać - Oliveira funkcionišu odlično, a na klupi imaš solidne Mahmića i Bajrića.

Vezni red se mora riješiti, fali igrač tipa Radovca.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 14 nov 2023, 11:24

Sinoć smo presingom nadmašili sami sebe.
Pritiskali smo nihovu komplet zadnju liniju uključujući golmana.
Klaf je svjesno išao na konstantan presing jer gosti nisu mogli pratiti taj ritam.
Jednostavno nisu mogli disati. Kad sam vidio da Pršeš vrši presing na njihovog golmana, onda sam shvatio kako je Klaf našpanovo ekipu.
Bruno je unio nevjerovatnu sigurnost u odbrani, a za Antu Hrkaća je suvišno pričati.
Podhitno podebljati ugovore pojedinim igračima, prioritetno Oreču. On je suho zlato.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 14 nov 2023, 11:26

Treba Gulaša kupit od Sarajeva. Ponudit im duplo od cijene koju su oni platili. Opet ce nam se isplatit.
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 14 nov 2023, 11:48

Ja mislim da će Klafurić dovesti svoje igrače i da neće biti povratnika.Šerbečić može doći ali ne na posudbu jer šta će ti ako ne može igrat protiv pitara kao Gulaš sada?Pustiti Osmana je samoubistvo,ali kako se priča da ostaje ukoliko izborimo Evropu.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 14 nov 2023, 11:57

Kakvi Rođeni? Strašni Rođeni!
Armija vlada gRAdom :ljepota:
Ti si naša ljubav jedina!

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 14 nov 2023, 12:22

Gledam press, pa mi je nešto zapelo za uho, a nemam info. Zna li neko o kakvom pomoćnom terenu Klaf govori? Spomenuo je to na pressu, a i u izjavi nakon meča... Imamo onaj sa vještačkom travom i znam da je bilo govora da će se praviti još jedan sa prirodnom do onog terena. Ta priča je bila još dok je Kemo bio u Omladinskom pogonu. Možda radimo još jedan teren?

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 14 nov 2023, 12:34

Velež - Zrinjski: Jako zadovoljan✅

Široki - Velež : U Čitluku, teška utakmica. Težak teren, nadam se pobjedi

Velež - Sarajevo: Nadam se da ćemo proći sa samo novčanom kaznom i da će stadion biti pun. 5 milja najmanje ako ne i vise

Željezničar - Velež: Oni su možda i najbolji na domaćem terenu, teško gostovanje

Velež - Igman: Moramo ovu pobjediti ako mislimo nešto napraviti

3/15. Ja sam prije Zrinjskog rekao da sam zadovoljan sa 8-9 bodova od 15

AŠIK AJŠA… ! :ljepota:
Zadnja izmjena: User14, dana/u 14 nov 2023, 12:36, ukupno mijenjano 1 put.
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 14 nov 2023, 12:35

aimar21 je napisao/la:
14 nov 2023, 12:22
Gledam press, pa mi je nešto zapelo za uho, a nemam info. Zna li neko o kakvom pomoćnom terenu Klaf govori? Spomenuo je to na pressu, a i u izjavi nakon meča... Imamo onaj sa vještačkom travom i znam da je bilo govora da će se praviti još jedan sa prirodnom do onog terena. Ta priča je bila još dok je Kemo bio u Omladinskom pogonu. Možda radimo još jedan teren?
Bilo je svakakvih priča, nadam se da će nam neko od insajdera objasniti ovo. @rainman @djemba @starmocity
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 14 nov 2023, 12:49

OnlyLeft22 je napisao/la:
14 nov 2023, 12:34
Široki - Velež : U Čitluku, teška utakmica. Težak teren, nadam se pobjedi

Velež - Sarajevo: Nadam se da ćemo proći sa samo novčanom kaznom i da će stadion biti pun. 5 milja najmanje ako ne i vise
Protiv Sirokog igramo na neutralnom terenu a oni ce biti umorniji od nas jer u srijedu igraju zaostalu pod BB protiv komsija. Ja se tu nadam najmanje bodu uz pravi pristup, mada su i 3 realna.

Protiv Sarajeva ce biti zeznuto jer ne moze igrati Gulash a Krajnc povrijedjen pa smo ostali samo na Suljicu, Peci i Dzaficu sto se tice krila. Ja bih u toj utakmici krenuo s 3-5-2 ako Mahmic bude spreman kad je vec takva situacija.

RainMan
Kontakt:

Post Postao/la RainMan » 14 nov 2023, 12:51

14 nov 2023, 12:35
aimar21 je napisao/la:
Bilo je svakakvih priča, nadam se da će nam neko od insajdera objasniti ovo. @rainman @djemba @starmocity
Mala nadogradnja na postojeći teren kako bi zadavoljio uslove za internacionalne utakmice. Neke stvari spomenute su još u planu, ali nisu prioritet.

Posjeta Red Armija prije utakmice je dodatno motivisala igrače. Hvala momci.

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 14 nov 2023, 12:56

RainMan je napisao/la:
14 nov 2023, 12:51
aimar21 je napisao/la:
Mala nadogradnja na postojeći teren kako bi zadavoljio uslove za internacionalne utakmice. Neke stvari spomenute su još u planu, ali nisu prioritet.

Hvala na informaciji kao i uvijek :thumbup:

Kakvu kaznu očekuješ zbog svega onoga sinoć?
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 14 nov 2023, 13:15

RainMan je napisao/la:
aimar21 je napisao/la:

Rainman,nije te odavno bilo.Osvježi malo informacije.
Ovo što čujemo skoro sve glasine,ne moraš detalje iznositi.
Općenito stanje ok,zadovoljavajuće,planovi neki okvirni, prelazi rok?
Ako bude neka suspenzija mislim da bi trebali virtualne ulaznice,mi nećemo izdati klub sigurno.
Ako treba i po 10 kupovati.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 14 nov 2023, 14:16

Mislim da su Vehabović i Šikalo dobili treći žuti, što znači da će pauzirati protiv Širokog.
Vjerujem da će Klafurić biti prisiljen da mjenja taktiku zbog Mahmića, i da protiv Širokog odigramo drugačiju utakmicu, manje lijepu i manje otvorenu.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

RainMan
Kontakt:

Post Postao/la RainMan » 14 nov 2023, 14:16

14 nov 2023, 12:56
RainMan je napisao/la:

Hvala na informaciji kao i uvijek :thumbup:

Kakvu kaznu očekuješ zbog svega onoga sinoć?
Nezvanična odluka je novčana kazna. Medjutim, Zrinjski je prije objave uložio žalbu za "neprofesionalno ponašanje organa sigurnosti" tokom utakmice. Trenutno obe strane lobiraju u savezu. Dajemo sve od sebe.
Espiritosanto je napisao/la:
14 nov 2023, 13:15
RainMan je napisao/la:

Rainman,nije te odavno bilo.Osvježi malo informacije.
Ovo što čujemo skoro sve glasine,ne moraš detalje iznositi.
Općenito stanje ok,zadovoljavajuće,planovi neki okvirni, prelazi rok?
Ako bude neka suspenzija mislim da bi trebali virtualne ulaznice,mi nećemo izdati klub sigurno.
Ako treba i po 10 kupovati.
Stanje u klubu je trenutno odlično. Igrači su zadovoljni, Klafurić ima potpuno povjerenje kluba. To je glavni razlog zbog čega još uvijek nismo ozvaničili poziciju SD. Uprava je najviše ponosna na fantastičnu posjetu svake utakmice.

Planovi do kraja godine su već ozvaničeni, uključujući transfer politiku za naredni prelazni rok, ali nema potrebe da ih javno ovde iznosimo. Klafurić ima potpunu slobodu da dovede igrače koje želi.

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 14 nov 2023, 14:40

RainMan je napisao/la:
14 nov 2023, 14:16

Stanje u klubu je trenutno odlično. Igrači su zadovoljni, Klafurić ima potpuno povjerenje kluba. To je glavni razlog zbog čega još uvijek nismo ozvaničili poziciju SD. Uprava je najviše ponosna na fantastičnu posjetu svake utakmice.

Planovi do kraja godine su već ozvaničeni, uključujući transfer politiku za naredni prelazni rok, ali nema potrebe da ih javno ovde iznosimo. Klafurić ima potpunu slobodu da dovede igrače koje želi.
Hvala na informacijama, vrijedne su pravo! Lijepo je čuti da je sve posloženo i da se ide u pravom smjeru. Poznavajući Klafov background, ne sumnjam da ima kontakt sa baš dobrim rješenjima...

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.