FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 12 nov 2023, 19:55

Beledija je napisao/la:
12 nov 2023, 19:46
Ružno je javno iznijeti da igrači nisu odlučujući faktor u plasmanu na tabeli za vlastitu ekipu. Šta to znači, jeli se sad namjerno gube( prodaju)bodovi jer se osigurao konačni plasman. Svi mi vidimo šta se radi, međutim sad to nije tako ofirno kao prošle i pretprosle sezone. Na kraju krajeva kakva je to taktika, bacaj pare da bi bio deseti. :cry:
Pogresno si protumacio moj post, ne pitaju se klubovi a kamoli igraci, igramo banana ligu, savez je taj koji igra ! Na zalost svih nas.
Elvir Baljic

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 12 nov 2023, 19:59

Ponosnipodrinjac je napisao/la:
12 nov 2023, 19:35
TuzlaCityfighter je napisao/la:
12 nov 2023, 19:00
12 nov 2023, 18:33

Vidjet ćes da ne možemo. Imamo jednu domaću pobjedu u nepunih 14 kola i sad kao odjednom možemo nanizati 3. Kako da ne.
Igrači nam vise po Wintu, hrane se u pekari preko puta a posle pauza od 15tak dana ne mogu da igraju duže od 30 minuta.
Trebamo pogledati istini u oči.
Da smo cekali na igrace mi ove godine nebi igrali PL BiH 😉
Nekom se o glavu obilo to plesanje po ivici a nama bi mogao taj (ne)sportski segment.
Apsolutno se slazem. Nisam pobornik takvih stvari, ne podrzavam takav nacin funkcionisanja, ali ne pitam se, ne odlucujem. Na zalost neke stvari se desavaju, ne treba biti puno pametan da to vidis.
Elvir Baljic

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 12 nov 2023, 20:06

Imamo utakmicu manje i pet bodova zaostatka.Od sledećeg kola(Sarajevo) svaka tekma je kvalifikacijska.Do kraja jeseni mora se zaostatak svesti na najmanju moguću mjeru.Konkurenti imaju težak raspored za vikend kao i mi. Ko osvoji bodove profitira jer se il odljepljuje ili stiže kolonu iseljenika.Ako ima igara bez granica vrijeme je da ne bude kasno.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 12 nov 2023, 20:54

12 nov 2023, 19:59
12 nov 2023, 19:00

Da smo cekali na igrace mi ove godine nebi igrali PL BiH 😉
Nekom se o glavu obilo to plesanje po ivici a nama bi mogao taj (ne)sportski segment.
Apsolutno se slazem. Nisam pobornik takvih stvari, ne podrzavam takav nacin funkcionisanja, ali ne pitam se, ne odlucujem. Na zalost neke stvari se desavaju, ne treba biti puno pametan da to vidis.
Svaka sezona duže u PL meni čini zadovoljstvo.
Ponekad je teško gledati sve ove probleme i slično ali opet mi draže gledati kako se borimo sa Sarajevom, Željom i sl nego da se iživljavamo na Jedinstvu, Rahiću, Priluku i sl.

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 12 nov 2023, 20:58

12 nov 2023, 20:54
12 nov 2023, 19:59

Svaka sezona duže u PL meni čini zadovoljstvo.
Ponekad je teško gledati sve ove probleme i slično ali opet mi draže gledati kako se borimo sa Sarajevom, Željom i sl nego da se iživljavamo na Jedinstvu, Rahiću, Priluku i sl.
Pa hajde kad je tako nek nam bude drago makar jos 20-30 godina.
Elvir Baljic

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 12 nov 2023, 21:12

Dobro, ako ste vi zadovoljni sa ovim preživljavanjem ok, i ja sam. Samo što neko napisa to ne ide dugoročno jer hodanje na ivici provalije neumitno vodi prvo u Gračanicu, Srebrenik, Bihać pa u Kalesiju POLJICE Priluk itd.Iskreno nisam se nadao ovakvim razvojem događaja.Dva naj jača finansijera na dva poslednja mjesta.

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 12 nov 2023, 21:36

Beledija je napisao/la:
12 nov 2023, 21:12
Dobro, ako ste vi zadovoljni sa ovim preživljavanjem ok, i ja sam. Samo što neko napisa to ne ide dugoročno jer hodanje na ivici provalije neumitno vodi prvo u Gračanicu, Srebrenik, Bihać pa u Kalesiju POLJICE Priluk itd.Iskreno nisam se nadao ovakvim razvojem događaja.Dva naj jača finansijera na dva poslednja mjesta.
Ko zadovoljan ? Kad pogledam tabelu ja bi ekspodirao od muke vjeruj. Ali nemam plaho izbora 🤷
Elvir Baljic

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 14 nov 2023, 14:21

Prerano je nas proglasiti za klub koji ispada,20 kola je pred nama do kraja.Pet kola do kraja jesenjeg dijela.2/3 prvenstva su pred nama.Hajdemo utakmicu po utakmicu.Na ovih 10 osvojenih bodova ja dodajem još 6 bodova (Široki i Sloga).Dakle 16.Nešto poput finiša u prethodnoj sezoni.Tad su nas mnogi sahranili ne znajući da mi imamo bezec od Konjica i Zrinjskog u 2 zadnja kola.Osim gostovanja na Koševu gdje smo realno slabiji,ja priželjkujem pobjedu protiv Željezničara.Konjic je pod 2 ?.Prvi ,i ako igramo oprave ,remi bi bio ko kuća.Drugi ,šta ako je Konjic na Tušnju odigrao 3 za 3? Samo se pitam, ne prejudiciram.Ako pak sa Željezničarom remiziramo onda ćemo imati 17 bodova.Ako pobijedimo i Želju zimovat ćemo na +19.
- Igman ima 15 bodova i u naredna 4 kola može realno osvojiti 4 boda.Pobjeda nad Tuzlom i remi kod Veleža.Dakle maksimum 19.
- Gošk ima 16 bodova .Igra protiv Sarajeva,Zrinjskog,Širokog i Željezničara.Oni će obzirom dasu doveli pravog trenera osvojiti od 4-6 bodova.Dakle maksimum 20-22.
- Posušje ima 16 bodova.Imaju teške protivnike u naredna 4 kola.(Želju.Igman Slogu i Borac).GOSTUJU ŽELJI ,SLOGI I DOLAZI IM BORAC.fFavorit su protiv Igmana u Posušju.Dakle maksimum 19.Dakle borba za opstanak se prenosi na proljeće.Za sada osim Zvijezde 09 koja loše stoji na tabeli,Tuzla,Igman,Posušje i Gošk su evidentni kandidati za drugog fenjeraša.Sloga.Široki i Željo su sredina tabele.Velež,Zrinjski,Sarajevo i Borac su već u Europi. Ova duga trosedmična pauza je za nas navijače mrtvilo,što jest ,jest.Ali proći će i to.

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 14 nov 2023, 15:11

Doslo je vrijeme da nas ni jedan ozbiljan trener ne zeli preuzeti...to je fakat. Sve nam govori o stanju u klubu...

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 14 nov 2023, 16:19

Hazre je napisao/la:
14 nov 2023, 15:11
Doslo je vrijeme da nas ni jedan ozbiljan trener ne zeli preuzeti...to je fakat. Sve nam govori o stanju u klubu...
Trener je poslije sponzora naj važnija karika u klubu. Ja vjerujem da je Milenko ostao da bi imali 5-6 bodova više. Ovaj vršilac dužnosti prosuo je bodove kod aktivnog rez. protiv Veleža, Goška i Zvijezde a vjerovatno se mogao izbjeći poraz i od Sloge. Ako je istina da se trener traži a ovi odbijaju onda je mrka kapa Željo i Gošk nađoše trenere ne prođe ni hefta eto da vidimo Stanišiću koliko treba dana. Moguće je da se misli da je Buco kvalitete Vahe.

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 14 nov 2023, 19:00

Hazre je napisao/la:
Mozes li napisati ko nas je odbio , de nam napisi imena tih koji su nas odbili, ne moras razloge ?
Elvir Baljic

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 14 nov 2023, 19:08

14 nov 2023, 19:00
Hazre je napisao/la:
Mozes li napisati ko nas je odbio , de nam napisi imena tih koji su nas odbili, ne moras razloge ?
Nemoj balja ziv bio. Pa znam ja nekolko ljudi iz kluba. Ja samo kazem da vise od mjesec danas nemas trenera. Eto ti sig znas zasto nece niko da preuzme.

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 14 nov 2023, 19:28

Hazre je napisao/la:
14 nov 2023, 19:08
Hazre je napisao/la:
Nemoj balja ziv bio. Pa znam ja nekolko ljudi iz kluba. Ja samo kazem da vise od mjesec danas nemas trenera. Eto ti sig znas zasto nece niko da preuzme.
Nista ti nisam rekao, ako znas samo napisi ko nas je odbio od trenera, nista vise .
Elvir Baljic

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 14 nov 2023, 19:56

14 nov 2023, 19:28
Hazre je napisao/la:

Nista ti nisam rekao, ako znas samo napisi ko nas je odbio od trenera, nista vise .
Nema potrebe, znas i sam gdje skripi...ne bitno da li igrac ili trener

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 14 nov 2023, 19:57

Hazre je napisao/la:
14 nov 2023, 19:56
14 nov 2023, 19:28
Hazre je napisao/la:

Nema potrebe, znas i sam gdje skripi...ne bitno da li igrac ili trener
👍
Elvir Baljic

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 14 nov 2023, 22:19

Ma Balja je upoznat da Buco ostaje do jeseni.Uredu, ako je to stav Husića.Pogrešan ,naravno ali šta je tu je.On se uzda u ovih 6 bodova(Široki -Sloga) i nada se pobjedi ili remiju kontra Žeje na Tušnju.Proljeće će donijeti pravu sliku stanja.Bolje reći odmah poslije završetka jesenje sezone znat ćemo na čemu smo .Ako ne dođe trener i 3 igrača onda ma šta mislili ostajemo u teškim mukama do kraja.Znam da ćemo opstati ali, će biti mučno sve to pratiti.
Podrška Azmiru sve dok je uz nas.Ako ode u neki drugi klub osim Slobode halalim mu.Ako ode u Slobodu haram mu bilo na oba svijeta.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 15 nov 2023, 16:55, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 14 nov 2023, 22:28

Podijeli
U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine formirana su dva predmeta protiv Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine, a na temelju podnesenih krivičnih prijava.

Ovu informaciju objavio je web portal N1 BiH.

“Predmeti se nalaze u fazi provjere navoda iz podnesene krivične prijave, te će nakon donošenja tužilačke odluke, javnost biti informisana u potpunosti”, potvrđeno je za N1 iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine

Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine nisu željeli govoriti o imenima i detaljima s obzirom na zaštitu interesa predmeta na kojima rade.

N1 nezvanično saznaje da se na spisku osoba koje su obuhvaćene krivičnim prijavama koje Tužilaštvo BiH provjerava nalazi 12 osoba, a među njima su i predsjednik N/FS BiH Vico Zeljković, njegov savjetnik Marko Miličić, te član Izvršnog Odbora N/FS BiH Azmir Husić.

Također, prema nezvaničnim informacijama Tužilaštvo BiH provjerava rad i poslovanje Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine, tačnije gradnju hibridnih terena u Bosni i Hercegovini, te navodnu trgovinu utjecajem.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 14 nov 2023, 22:30

Vico Zeljković: Anonimne prijave neće zaustaviti naš rad
Zadnje ažuriranje: 14/11/2023 u 21:21
Objavio
Belmin Pezo
Podijeli
1 min čitanja

Podijeli
Nakon što su u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine formirana dva predmeta protiv Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine, a na temelju podnesenih krivičnih prijava, predsjednik Saveza, Vico Zeljković, reagovao je ističući da su takvi postupci postali uobičajeni od početka njegovog mandata.

Zeljković tvrdi da putem određenih anonimnih krivičnih prijava dolazi do pokušaja opstrukcije njegovog rada i stvaranja pritiska na Savez. Unatoć tim naporima, nadležni organi nisu pronašli nepravilnosti u radu Saveza. Zeljković ističe da se ne želi dublje baviti tim temama te je fokusiran na predstojeće obaveze i radne aktivnosti.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 15 nov 2023, 05:40

Hazre je napisao/la:
U nedostatku informacija neminovno počinju raznorazne glasine koje vremenom prelaze u dezinformacije. Tuzla siti je postao zatvoren klub koji u ionako slaboj medijskoj pokrivenosti prešao u totalnu informacijsku blokadu. Stoga nije zamjeriti nekome ko nije zadovoljan takvim stanjem pa javno iznese šta se priča na ulici, restoranu, komšiluku ili na poslu. Ja nisam sretan takvim odnosom, ipak se nadam boljim vremenima.

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 15 nov 2023, 07:34

tuzlac je napisao/la:
14 nov 2023, 22:28
Podijeli
U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine formirana su dva predmeta protiv Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine, a na temelju podnesenih krivičnih prijava.

Ovu informaciju objavio je web portal N1 BiH.

“Predmeti se nalaze u fazi provjere navoda iz podnesene krivične prijave, te će nakon donošenja tužilačke odluke, javnost biti informisana u potpunosti”, potvrđeno je za N1 iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine

Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine nisu željeli govoriti o imenima i detaljima s obzirom na zaštitu interesa predmeta na kojima rade.

N1 nezvanično saznaje da se na spisku osoba koje su obuhvaćene krivičnim prijavama koje Tužilaštvo BiH provjerava nalazi 12 osoba, a među njima su i predsjednik N/FS BiH Vico Zeljković, njegov savjetnik Marko Miličić, te član Izvršnog Odbora N/FS BiH Azmir Husić.

Također, prema nezvaničnim informacijama Tužilaštvo BiH provjerava rad i poslovanje Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine, tačnije gradnju hibridnih terena u Bosni i Hercegovini, te navodnu trgovinu utjecajem.
Ma moga je i potpisati prijavu, zna se od koga i zbog cega. Stolica u savezu je cudo.
Elvir Baljic

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.