NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

dinodino2019
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la dinodino2019 » 16 nov 2023, 11:24

Truhlo poštujem tvoje misljenje, ali cesto se pravis da znas previse. Nisam ja rekao da Smajic treba sad biti starter ili da je neki ekstra kvlaitet ili buducnost, ali momak je prosao sve nase omladinske kategorije bio standardan uvijek, pokidao krizne ligamente u dresu Čelika, godinu dana se oproavljao i vratio na teren. Ako si igrao nogomet i razumiješ se onda znaš kakva je to povreda. Kad god je dobio šansu u vecini utakmica je opravdao povjerenje, takve igrace moras imati medju 25 u rosteru. Njega mozes staviti na beka, stopera, zadnjeg veznog, mozda nece odigrati nesto ekstra, ali ce ti s vremena na vrijeme zakrpiti neke pozicije. Koji to jos mladi igraci mogu igrati vise pozicija u timu, ja ne znam niejdnoga. Šetkic u Srebreniku dobar u skoku, problem je kada je lopta dole, momak je sirovina teza ne zna igrati ni desnom ,a kamo s lijevom nogom. Pehilj je trčkaro, ganjao i šta je to neki kvaltiet, to isto je garantujem ti mogao uraditi i junior Ahmetspahić koji je mlađi od njega 4 godine. Ne volim to izdizanje nekih igrača, a omaložavanje nekih naših.

Usput svakako ide rekonstrukcija ekipa na polusezoni. U drugom dijelu sezone sigurno ćes uci bez Pehilja, Šarića, Žune, mozda Salkanovića i Arnautovića koji je najgori igrač Čelika ovu polusezonu.
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 16 nov 2023, 11:47

dinodino2019 je napisao/la:
16 nov 2023, 11:24
Truhlo poštujem tvoje misljenje, ali cesto se pravis da znas previse. Nisam ja rekao da Smajic treba sad biti starter ili da je neki ekstra kvlaitet ili buducnost, ali momak je prosao sve nase omladinske kategorije bio standardan uvijek, pokidao krizne ligamente u dresu Čelika, godinu dana se oproavljao i vratio na teren. Ako si igrao nogomet i razumiješ se onda znaš kakva je to povreda. Kad god je dobio šansu u vecini utakmica je opravdao povjerenje, takve igrace moras imati medju 25 u rosteru. Njega mozes staviti na beka, stopera, zadnjeg veznog, mozda nece odigrati nesto ekstra, ali ce ti s vremena na vrijeme zakrpiti neke pozicije. Koji to jos mladi igraci mogu igrati vise pozicija u timu, ja ne znam niejdnoga. Šetkic u Srebreniku dobar u skoku, problem je kada je lopta dole, momak je sirovina teza ne zna igrati ni desnom ,a kamo s lijevom nogom. Pehilj je trčkaro, ganjao i šta je to neki kvaltiet, to isto je garantujem ti mogao uraditi i junior Ahmetspahić koji je mlađi od njega 4 godine. Ne volim to izdizanje nekih igrača, a omaložavanje nekih naših.

Usput svakako ide rekonstrukcija ekipa na polusezoni. U drugom dijelu sezone sigurno ćes uci bez Pehilja, Šarića, Žune, mozda Salkanovića i Arnautovića koji je najgori igrač Čelika ovu polusezonu.
Ma nema uzdizanja "naših" i pljuvanja "stranaca". Svi su oni igrači Čelika i da je Smajić tu od pjetlića, kantona, nije bitno, jednostavno dođe vrijeme kad klub ide stepenicu više i prirodnom selekcijom otpadaju igrači.

Ne pravim se ja pametan, nego komentarišem iz perspektive navijača. Pohvalio sam Smajića protiv Bratstva u Gračanici, protiv Slobode, Žunu u Kaknju na poziciji desetke, ali brate ruku na srce, dvije dobre partije u 15 utakmica nisu dovoljne za ostanak u Čeliku koji teži da raste i ide naprijed. Isto važi i za "strance" Pehilja, Salkanovića, Šarića.

Što se tiče Ahmetspahića, rado bih ga volio vidjeti u prvom timu. Nekada Dino pretjeruješ sa zeničanima kao npr Karićem, ali npr Ahmetspahića i guranje njega pozdravljam, bolje da on dobija minute sa klupe kao Hodžić i igra za juniore nego Karić, Pehilj, Salkanović.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 16 nov 2023, 12:20

Napokon da se slozimo oko necega. Nego nadam se da ce se naci dostojna zamjena za Maida, iako su uslovi kako cujem stvarno smijesni, odnosno plata za koju se radi. Ipak nije sve ni do plate posebno mladjima koji se "probijaju" iskustvo rada u Celiku vrijedi ogromne novce...
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 16 nov 2023, 13:05

Bio sam i ja protiv Pehilja, ali je protiv Gradine stvarno pokazao zelju za igrom. Ne mislim da ce biti neki aman zaman spic, ali ako moze dodati koji gol (a treba raditi na igri glavom jer mu to moze biti prednost) i davati svaki put sve od sebe, ima mjesto u trenutnoj ekipi. Za nesto vise, mislim da nije, ali eto nikad ne znas kad neko moze proraditi.

Nasa ekipa mora imati sistemski pristup. Recimo da smo Alija malo i mi unazadili prebacivanjem na razne pozicije i onda dvije godine kasnije nema definisano mjesto u ekipi. Bojim se da ce se isto desiti i Hodzicu. On jedino moze biti bek u ovoj ekipi, a ako zeli biti bek, mora unaprijediti igru prema naprijed. Zato moramo imati sistem koji ce praviti igrace koji nama trebaju. Hibridi poput Smajica su ok, ali u konacnici tu nemas igraca ni na jednoj poziciji.

Ovu pauzu iskoristiti da pojacamo ekipu, ali sto je jos bitnije, da pokusamo reanimirati Alija, Durmisa i Davuda. Malo fizike, malo vise terapije jer imam osjecaj da je glava problem.

I ne smijemo ovo pretvoriti u "domaci" vs "strani" igraci. Realno, imali smo top domacih igraca, ali smo imali i odrona, sto fudbalerskog, sto ljudskog. Isto vazi i za strane igrace.
Celik!3,2,2.

strucnjak9
Kontakt:

Post Postao/la strucnjak9 » 16 nov 2023, 13:17

Nemojte imati prevelika ovekivanja od nasih juniora. Jednostavno nasa skola koja je bila poznata u ex-yu, posljednjih 10-tak godina je unistena do temelja i trebace proci dosta vremena da se to vrati na svoje i da pocnemo ponovo izbacivati vrhunske fudbalere. Dosta klubova u nasoj ligi danas ulaze velike pare u omladinske pogone, skauting sluzbu i skoro da sve ono sto vrijedi, vecinom pokupe Sarajevo, Zrinjski, Borac, Zvijezda 09. Tako da vjerujem da je bilo koji od ovih klubova prepoznao kvalitet kod nekog naseg igraca, da bi vec bio njihov clan.

Maloprije googlam rezultate omladinaca zadnje sezone kad smo bili u PL i naletim na jedan bas zanimljiv podatak. Sadasnja ekipa juniora je u sezoni 2019/20 nastupala u pionirskoj premijer ligi, gdje je zavrsila na predzadnjem mjestu sa samo 11 bodova. Nasao sam ovaj link gdje su danasnji juniori tada izgubili od Sarajeva 8:0. Na nasoj strani su igrali svi ovi koje danas ukivamo u nebesa i prozivamo da se prikljuce 1. timu, nadajuci se da ce neko napraviti veliku karijeru. Na drugoj strani izmedju ostalih je igrao i Tabakovic koji nam je i dao gol. 90% tih igraca Sarajeva iz te generacije koji dominiraju ligom od pionira, vjerovatno nece napraviti nikakve karijere, a mi ocekujemo da 50-60% nasih igraca iz te generacije igra ozbiljnu ulogu kod nas u prvom timu. Neozbiljno i nerealno je ocekivati mega rezultate od djece koja nisu nikad konkurentna bila prosjecnoj djeci iz generacije, a kamoli najboljoj u drzavi.

Trebamo samo malo realnosti po pitanju omladinaca i to je to. Ako juniori izbore PL iduce godine, onda obavezno treba pojacati ekipu sa djecom iz okolnih gradova i ekipa, jer bojim se da cemo ispasti ko fisek iz lige nakon godinu dana

https://sportsport.ba/amp/article/327465

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 16 nov 2023, 13:28

Kad se vraća Karalić?
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

flash84
Kontakt:

Post Postao/la flash84 » 16 nov 2023, 13:30

Kad trčiš mozes nešto i napraviti, kad hodaš nemaš čemu da se nadaš.

Ja sam bio protiv da se zenička djeca napadaju i davao sam podršku svo vrijeme ali….U momentu kad je razlika između igraca minimalna ili nikakva jedino ono sto te izdvaja i daje ti prednost jeste trka i borba.

E to je ono sto zamjeram zenickoj djeci. Dodje ti čovjek sa strane i pokaže vise zelje i respekta.

Ovdje ću da pomenem i Mehica kao pozitivan primjer zeničkog djeteta. Momak nije neki fudbalski znalac i to se vidi ali isto tako preore teren i degradira igru protivnika svo vrijeme.

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 16 nov 2023, 14:03

strucnjak9 je napisao/la:
16 nov 2023, 13:17
Nemojte imati prevelika ovekivanja od nasih juniora. Jednostavno nasa skola koja je bila poznata u ex-yu, posljednjih 10-tak godina je unistena do temelja i trebace proci dosta vremena da se to vrati na svoje i da pocnemo ponovo izbacivati vrhunske fudbalere. Dosta klubova u nasoj ligi danas ulaze velike pare u omladinske pogone, skauting sluzbu i skoro da sve ono sto vrijedi, vecinom pokupe Sarajevo, Zrinjski, Borac, Zvijezda 09. Tako da vjerujem da je bilo koji od ovih klubova prepoznao kvalitet kod nekog naseg igraca, da bi vec bio njihov clan.

Maloprije googlam rezultate omladinaca zadnje sezone kad smo bili u PL i naletim na jedan bas zanimljiv podatak. Sadasnja ekipa juniora je u sezoni 2019/20 nastupala u pionirskoj premijer ligi, gdje je zavrsila na predzadnjem mjestu sa samo 11 bodova. Nasao sam ovaj link gdje su danasnji juniori tada izgubili od Sarajeva 8:0. Na nasoj strani su igrali svi ovi koje danas ukivamo u nebesa i prozivamo da se prikljuce 1. timu, nadajuci se da ce neko napraviti veliku karijeru. Na drugoj strani izmedju ostalih je igrao i Tabakovic koji nam je i dao gol. 90% tih igraca Sarajeva iz te generacije koji dominiraju ligom od pionira, vjerovatno nece napraviti nikakve karijere, a mi ocekujemo da 50-60% nasih igraca iz te generacije igra ozbiljnu ulogu kod nas u prvom timu. Neozbiljno i nerealno je ocekivati mega rezultate od djece koja nisu nikad konkurentna bila prosjecnoj djeci iz generacije, a kamoli najboljoj u drzavi.

Trebamo samo malo realnosti po pitanju omladinaca i to je to. Ako juniori izbore PL iduce godine, onda obavezno treba pojacati ekipu sa djecom iz okolnih gradova i ekipa, jer bojim se da cemo ispasti ko fisek iz lige nakon godinu dana

https://sportsport.ba/amp/article/327465
Ko iole normalan može da očekuje nešto od omladinskog pogona, da izbacimo igrača.Rezultati deceniju u nazad u omladinskom pogonu su katastrofalni.Igrača nismo izbacili vani od Salčinovića.Pa dosta je vidjeti ko nam trenira djecu, isti ljudi 20 godina, kakvi su uslovi bili, kakvu su danas i sad da mi kao nesto da očekujemo od njih u seniorima, a lupala ih sela u kadetima i juniorima.Zadnja generacija juniora koja je nesto napravila bila je 2008-09.
Daleko smo mi još od profesionalnog funkcionisanja kluba, kolko god to teško zvuči i još teže izgovoriti, ali to je ta surova realnost.Kad platu ne možemo da izdvojimo,kad ti konobar ima veću platu od onih u klubu visokoobrazovanih i kud ćeš dalje.Sve ce biti teže i teže,rang sam zahtjeva vece ulaganje, publika sve gladnija i gladnija, nekog aman zaman finansiranja nema trenutno, sve je to tanko dok smo mi najveci sponzori i guramo, ali bez cifre od grada, kantona i federacije nemas se cemu još nadati.Utakmica nema i da ima slaba je posjeta, jer nema ni rezultata.Tako da se nekim ni pojačanjima aman zaman ne nadam, opet ce tu biti krpljavine, koliko para toliko muzike.Samo molim boga da sto prije odblokiramo račun, da to pročepi, jer toliki smo uskraceni zbog toga da nije normalno.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 16 nov 2023, 14:57

Problem nase publike je sto ce nas napustiti nakon tri vezana poraza u PL. Jednostavno ljudi vise ne cijene sistem, nego samo daj rezultate. Sad se trazi ulazak, kad udjes trazit ce se Evropa, ako nekad bude Evropa, trazit ce se titula. A mi svjetlosnu godinu od titule i pitanje je hocemo li ikada i biti konkurenti jer kasnimo za svima 10 godina. Mi za 10 godina mozemo ocekivati dobre vlastite igrace, i to ako krenemo sada, a jedino uz neku vanserijsku generaciju mi mozemo do neceg viseg.
Celik!3,2,2.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 16 nov 2023, 16:35

AllGunsBlazing je napisao/la:
16 nov 2023, 14:57
Problem nase publike je sto ce nas napustiti nakon tri vezana poraza u PL. Jednostavno ljudi vise ne cijene sistem, nego samo daj rezultate. Sad se trazi ulazak, kad udjes trazit ce se Evropa, ako nekad bude Evropa, trazit ce se titula. A mi svjetlosnu godinu od titule i pitanje je hocemo li ikada i biti konkurenti jer kasnimo za svima 10 godina. Mi za 10 godina mozemo ocekivati dobre vlastite igrace, i to ako krenemo sada, a jedino uz neku vanserijsku generaciju mi mozemo do neceg viseg.
Sta je problem s publikom? Hoces da imamo posjecenost u top 5 u drzavi, a po tabeli nisi ni u top25 u drzavi. Kakvi su nam rezultati, posjeta nam je idealna. :wave:

convict35
Kontakt:

Post Postao/la convict35 » 16 nov 2023, 16:39

Ma i za 10 ako bude koji igrac dobro je,neki dan bas razmisljam kako se pojacat et kao nekim nasim igracima iz Zenice da valjaju kad ono jbt pa mi imamo samo cini mi se jednog igraca u PL Azura M u Velezu i to je haman to.
Halo grad od 100 000 stanovnika ima jednog igraca u PL.
Neznam ko bolje prati imal par momaka u 1LF a mislim niti jedan bas da je dobar da pravi razliku na terenu da bi ga doveo.To nam govori da sto prije treba sve rastjerat trenere iz omladinskog pogona et moze mozda Huka ostst i neznam ko jos.
Od prijatelja kojima djeca treniraju u celiku cujem da opet igraju vecinom djeca od privatnika,direktorcica,dok nam se parnajbolji igraca u mladim uzrastima prebacuju u Tempo i sl

flash84
Kontakt:

Post Postao/la flash84 » 16 nov 2023, 16:52

slika

Na ovoj slici se vide dva pomoćna terena i iza stadion Zvijezde Gradačac. Jedan pomoćni s umjetnom i jedan s regularnom travom.

Znaci osrednji prvoligaš ima na raspolaganju 3 terena za trening. Kod nas 5 klubova s 4-5 selekcija trenira na jedinom terenu s umjetnom travom.

Celikove mlađe kategorije su prema prvobitnom ugovoru trebale imati pravo treniranja u kampu repke. Sta se poslije dogodilo niko ne zna.Debili su mogli zahtijevati izgradnju dodatnog terena za Celik ili slično.

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 16 nov 2023, 16:55

To nam je nažalost takav mentalitet u ExYu.Kada nam najviše publika treba ne cjene sistem, iako znaju sve gdje koja marka ide i šta se radi u klubu i šta je prioritet.Pola stadiona koji sada dolaze je pišalo po Čeliku kad je bio u kantonu, jesmo li šli u malo bolji rang eto ih.Dakle samo rezultat tj. korist da on uživa u dobrim utakmicama.Davno sam se pomirio sa tim.Recimo mentalitet njemaca je drastično drugačiji.Njegov klub ja bio 1. Bundesliga ja bio 4. Liga on dolazi i gleda da iščupa klub iz teške situacije i ponovo ga vrati.Žene, babe od 50-70 godina lupaju od bubanja na ultras tribini Schalkea, ne samo jedna nego njih par i vode navijanje, a kod nas zna samo tespihat i tračeve nosat i šta ceš dalje pričati, nego samo možeš vidjeti koji je mentalitet kod nas.Neki dan pričam sa jednom babom 70 i nešto godina navija za Schalke, samo kaže blau und weiß, komplet repertoar pjesama zna, kad su rudari igrali išla na utakmicu, e sad vidi koja je to razlika između nas i njih.Kod nas već na tabletama sa 30 godina i govori nemere se.
Nama je trenutno spas malo da se finansijski pojačamo jedino kroz apliciranja za raspodjelu budžetski sredstava i još jaki sponzora i malo jačih ugovora, jer kao što vidiš bez rezultata nema ni publike a ni novca i onda ti ništa drugo ne preostaje nego ovo prvo nabrojano da bi se pojačao u igračkom kadru i počeo pravit rezultate.Drugačije je kad ti na račun legne odmah 100k-500k nego ove crkavice mjesecno od 12. igrač.J.ebo ti nas narod, drustvena korist 0 bodova, samo daj meni.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 16 nov 2023, 17:06

convict35 je napisao/la:
16 nov 2023, 16:39
Ma i za 10 ako bude koji igrac dobro je,neki dan bas razmisljam kako se pojacat et kao nekim nasim igracima iz Zenice da valjaju kad ono jbt pa mi imamo samo cini mi se jednog igraca u PL Azura M u Velezu i to je haman to.
Halo grad od 100 000 stanovnika ima jednog igraca u PL.
Neznam ko bolje prati imal par momaka u 1LF a mislim niti jedan bas da je dobar da pravi razliku na terenu da bi ga doveo.To nam govori da sto prije treba sve rastjerat trenere iz omladinskog pogona et moze mozda Huka ostst i neznam ko jos.
Od prijatelja kojima djeca treniraju u celiku cujem da opet igraju vecinom djeca od privatnika,direktorcica,dok nam se parnajbolji igraca u mladim uzrastima prebacuju u Tempo i sl

Sezona prije 7 godina, Premijer liga. 9/11 startera iz Zenice.
Bez navijaca na BP radi bojkota, cijela sezona Premijer lige zavrsena bez ijednog poraza u Zenici.. Ako se ne varam 11-4-0.
Završili medju 5-6 ekipa na tabeli. Sjebali Želju ovu utakmicu koji je zavrsio ispred nas jedno mjesto i ovdje izgubio Evropu.

Ono što je zanimljivo da i ove sezone u Prvoj Ligi Federacije nemamo nijedan poraz u Zenici gdje smo odigrali 6 utakmica. Sedma je protiv Zvijezde. Imamo 3 pobjede, 3 nerjesena i 0 poraza.

Zvijezda se mora dobiti i to će biti u Zenici 4-3-0.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 16 nov 2023, 17:22

Da se svi vode logikom rezultat pa posjeta u Engleskoj ili Njemačkoj bi pola stadiona bilo prazno. Jedan Schalke ispadne iz lige pa rasproda sezonske jer ljudi imaju mentalitet gdje podrška klubu nije isključivo vezana za rezultate.

To što mi nemamo taj mentalitet ne znači da je to svugdje u svijetu tako, da smo mi punili tribine ove sezone kao što nismo imali bi veće šanse da naredne sezone napravimo bolju ekipu.

Tako da ne možeš reći ja volim Čelik a uslovit tu ljubav rezultatima na terenu, ili ja volim Čelik a bio na dvije utakmice za godinu dana. Dakle, nemojte mi braniti ljude kojima su puna usta Čelika a kad treba djelima pokazati nigdje nikog od takvih.

Kao što je Steelman objasnio, do nas je, mi smo ti koji Čelik cine velikim ili malim pa kad nas dodje devet hiljada kontra Klisa mi smo giganti za ovo naše podneblje ali kad nas dodje šest stoja protiv Budućnosti onda smo samo prosječan klub.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 16 nov 2023, 17:33

FliX je napisao/la:
16 nov 2023, 16:35
Sta je problem s publikom? Hoces da imamo posjecenost u top 5 u drzavi, a po tabeli nisi ni u top25 u drzavi. Kakvi su nam rezultati, posjeta nam je idealna. :wave:
Hocu.

UO naseg kluba zasluzuje na svoja djela svaku utakmicu 3000 ljudi. Ostali nek dolaze radi rezultata. Zalosno da ja nekom na forumu moram objasnjavati zasto je nasa publika podbacila.

Posebno u situaciji gdje ta ista publika svojim prisustvom moze dovesti najboljeg igraca FL, ali ne zele. Gospoda hoce rezultate i igre, njih ne interesuje sto klub posluje pozitivno, sto smo vratitili stotine hiljada KM duga. Njih ne interesuje sto nas klub izgleda za klasu reprezentativnije nego svaki drugi u ovoj ligi, oni samo zele pobjede. Nisu u stanju istrpiti ni jednu sezonu losih rezultata nakon godine gdje smo sve razbili u nasem rangu. Posteno, ne moraju. Nije kao da je ovo njihov klub.
Celik!3,2,2.

NekiForumas
Kontakt:

Post Postao/la NekiForumas » 16 nov 2023, 19:25

Truhlo je napisao/la:
16 nov 2023, 10:45
@convict35 to je to. Evo realno, nema perspektive na stoperu, igrao je beka prošlu utakmicu, nema ni tu perspektive, bek sa igrom do centra više ne prolazi u današnjem fudbalu. To što on može pružiti na beku, već sada pruža mali Hodžić koji je 5 godina mlađi i ima prostora za napredak. Dalje, Smajić je igrao do one povrede na poziciji zadnjeg veznog. Tada je mogao tu proći u paru sa Salkićem jer nismo u toj sezoni imali u rosteru ni Mehići ni Begića. Ruku na srce i Mehić i Begić su kvalitetniji zadnji vezni igrači, koji će biti još bolji kada dovedemo kvalitetnog veznjaka. Begić je recimo u paru sa Vardom bio beton, a sad zamisli nekog playa poput Arežine sa njim. Dakle Mehić i Begić su tu da se rotiraju kada dođe veznjak play, što bi dovelo Smajića tek na treće mjesto. Na poziciji desnog beka su Sivac i Hodžić, a na poziciji stopera su Horić, Bajramović, Vardo, Šetkić, koji građom, igrom i svime liče na stopera. Žao mi je, ali momak nema perspektive u ovom rosteru, a pogotovo kada se pojačamo.

Isto tako Žuna u vezi je iza juniora Tabakovića po dosadašnjim igrama, a pogotovo sa dolaskom samo jednog veznjaka na zimu bi bio tek 5 opcija.

Što su Žuna i Smajić u vezi i odbrani, to je Karić u napadu. Totalni višak. Haj recimo da je Pehilj smiješan, opet Karić sa 37 godina nema više šta tražiti u rosteru u narednoj sezoni, pa nekom logikom radije bih istrpio smiješnog Pehilja koji kao napadač je dao 1 gol u 50 utakmica ove lige jer barem trči nego Karića koji je dao 2 gola u godinu i pol i još uz godine je sklon povredama. Svejedno je ko će sjediti na klupi ako će realno Mašić izgurati i na proljeće 13, 14 utakmica. Uostalom bolje da sjedi mlađi igrač i dobija 20 minuta nego igrač koji je na zalasku karijere.

Dalje Arnautović je podbacio totalno, Salkanović niti smrdi niti miriše, ovo što pruža Šarić je za nijansu lošije od Durmiša i Karalića koji je najmanje loš od svih igrača koji su igrali na poziciji krila.

Zadnje ključno zavisi kako finansijski budemo stajali, ne polažem neke nade za narednu polusezonu i zimski prelazni rok. Nadam se da će biti barem 5, 6 raskida ugovora zaključno sa novembrom kako bi se ušteda napravila do početka februara kada se kreće sa pripremama.

Zvijezdu moramo dobiti na silu.
Slazem se @Truhlo vezano za Smajica, nazalost.Ja sam ga gledao nekoliko puta kad je igro za juniore i realno ni tad on nije odskako od ostalih nit je pruzao neke ekstra partije da se moze reci ovaj je top. Okej je igrac mislim da do kraja seozne moze posluzit za rotaciju. Iskreno da nije bilo povreda u zadnjoj liniji nikad ne bi ni poceo utakmicu.

Setkicu dat priliku sad u prvoj jer je zasluzio utakmicom u Srebreniku to nema sta.

Sto se tice Arnautovica, reko sam sve za njega ozbiljno s njim porazgovarat na polusezoni, hocel igrat fudbal il igrice!

Karalic i Durmis kad sagledamo sve zasluzuju da predvode krilne pozicije u sljedecoj polusezoni. Pogotovo to mislim na Karalica kao sto je napisao @avenija da je najagilnije krilo sto i jeste. Dosta vise ucestvuje u igri dosta vise se nudi i trazi loptu nego Durmis koji je cesto nevidljiv. Dosta je teze desnjaku igrat na desnoj strani mora bit jako tehnicki potkovan sto smatram da Karalic treba podici na veci nivo. Ne znam da li ste samo pratili kolko puta su protivnicki treneri uporno davali upute svojim igracim govoreci blize 11, blize 21, ZATVORI DESNU STRANU, JACE, NE SMIJE PROC itd. Ja se sjecam 4 tekme. Rudar, Mladost, Bratstvo i Sloboda.

Pisao sam vec kako su dosta puta Karalic Sivac imali da igraju 2 protiv 4 i to se proc ne moze! Moze al da je Messi al posto nije Messi *ebiga!

Takodje kolko imamo brz vezni red i brz protok lopte na postavljenu odbranu oni su i odlicni.
Momci su prespremni, trce ko ludi, takticki odgovorni, ispune sta se od njih traze i jako disciplinovani, a takvi ce igrat kod svakog trenera. Sto je razlog sto su i do sad igrali kod svakog.

Isto tako sam cuo da se Dariu bas svidja nacin na koji igra Karalic i to sta je pokazao kad ga je gledao pa i zbog tog mislim da ce i bit opet bitna uloga u ekpi i on i Durmis.

aeroms33
Kontakt:

Post Postao/la aeroms33 » 16 nov 2023, 20:17

Ev ja cu napisati sta mislim nek se niko ne ljuti od igraca ako cita i nek ne zamjeri ali ja ovde ne vidim dva igraca da mogu igrati premijer ligu a o nekoj drugoj ligi da ne govorim.
Mogao bi pojedinacno svakoga uporediti sa nekim bivšim igracem Celika na toj poziciji pa bi se vidjelo koliko su slabi ovi igraci. NNemaju tehnike za osnovu fudbalske igre. Evo Sivac svi ga hvalite momak neznam kad je napravio prodor sto ponekad i uradi ali da je u istoj akciji asistirao ili eventualno zabio ja bi razumio zasto ga hvalite ali njemu treba dvadeset pokusaja da asistira za jedan go . I u odbrani talasika ziva.
Al eto recimo da za par godina moglo bi nesto biti od njega na fiziku i trcanje. Samo tehnika nula ma ne nula minus jedan. Odbrana minus tri.
Durmo je dobar ali mu fali malo za profesionalne kariere jer razlika je velka visina mada utrenutanost bi to nadomjestila ali mogao bi pokusati braniti u pl pa ako ide ok ako ne na klupu. Mozda i od njega nekad bude golmana.
Durmis i Karalić ostavio bi obojicu ali brate tehnike nula velka . Ovo im dajem na visinu i pluca ali bez tehnike su talasike. Daj Boze da su metar i zilet al da ga znaju zabit. Ovo im dajem samo na osnovu fizike i mladosti . Kao igraci su nula. Mozda kad bi im neko dobro treninge poslozio i objasnio bit da bi malo napredovali.
Vardo jedini igrac za premijer lige jer ima fiziku pa cak i tehniku neku sitoru ali opet jedini igrac koji bi sad mogao igrati u premijer ligi da ga se ne ceka.
Isak penzija da vodi neku od selekcija i to je to.
Masic zna zabit i mogao bi posluziti .

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 16 nov 2023, 20:41

2023/2024 Čelik 2267
2022/2023 Stupčanica 482
2021/2022 Igman 472
2020/2021 0 bez publike cijelu sezonu
2019/2020 TOŠK 681
2018/2019 Velež 2533
2017/2018 Velež 953
2016/2017 Velež 1357
2015/2016 Zvijezda 450
2014/2015 Mladost DK 733
2013/2014 Sloboda 2240
2012/2013 Radnički Lukavac 825, 2. Sloboda 654

Što se posjete tiče, mislim da ćemo završiti negdje između 1500 i 2000 u prosjeku sa nekim prosječnim rezultatima u ligi. Eto samo uporedite posjetu Veleža dok se borio za opstanak u ovoj ligi 1357, dok su bili 3. na tabeli 953 i ulazak u PL 2533. Sloboda koja je u prvoj sezoni završila na 5, 6 mjestu ja mislim posjeta 654, u sezoni ulaska u PL 2240.

Opet jasno je da ćemo sa 1500 u prosjeku i dalje duplo bolji biti od klubova kao Velež i Sloboda kada su imali prosječne rezultate. Jasno nam je svima da će Čelik u sezoni kada bude ulazio u PL postaviti rekord posjete ove lige koji niko neće srušiti, ići će to siguran sam na 4000 u prosjeku.

Nekad smo previše samokritični i neka smo. Posjetu koju mi smatramo katastrofalnom je u rangu posjete sa sezonama ulaska Veleža i Slobode u PL.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 16 nov 2023, 23:50

16 nov 2023, 17:33
FliX je napisao/la:
16 nov 2023, 16:35
Hocu.
...
Mnogo ces se razocarat. Posjeta uvjek prati rezultate. Ovu sezonu izgurat kako-tako, a narednu smanjit sredstva za vracanje dugova, a povecat za sportski segment.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 28 gostiju.