Luksemburg-BiH/BiH-Slovačka (16.novembar/19.novembar)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Horoz
Kontakt:

Re: Luksemburg-BiH/BiH-Slovačka (16.novembar/19.novembar)

Post Postao/la Horoz » 17 nov 2023, 00:02

akisarajevo92 je napisao/la:
16 nov 2023, 23:53
Horoz je napisao/la:
16 nov 2023, 23:51
U pravu je čovjek, trka bez smisla i koncepta ništa ne znači. Bez veze je tražiti analogiju s Osimovom izjavom, jer se radi o dva potpuna različita nivoa problema.
i on je odlicno vodio Sarajevo onu jednu utakmicu na Kosevu protiv Sloge, znalac par excellence
Kakve veze ima koga je vodio. Ne moraš biti Mourinho da skontaš problem nije u trčanju, nego u nepostojanju organizacije igre. To se vidi na svakom potezu.
Milošević političar baca jeftine fore, jer zna da se raja pecaju na te priče o trčanju
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 17 nov 2023, 00:03

Savo Milošević nakon poraza od Luxembourga:

Izveo sam 11 igrača od kojih pola prvi put igra skupa, nije da oni ne trče i nemaju volje samo ne znaju kako da igraju a da to ima smisla nit igraju neke svoje prirodne pozicije. Jbg, zaboravio sam da mi ova dvojica imaju žute za očistiti, da sam bar to riješio pa da ne kontam o njima u baražu.

Znate, duga je sezona i do baraža ima još da se igra, nama je trenutno cilj da napravimo selekciju igrača na koje možemo računati, rezultati dolaze vremenom. Uživam punu podršku saveza koji je jasno rekao da mi je baraž i dzelat i kapija za novi ugovor, nisam pod pritiskom i osjeti se to i kod ekipe, nismo opterećeni,idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu.

Pustio sam Dzeku i Pjanića da se malo odmore od reprezentacije, bitno da su za baraž tu, nije da se i njima nešto posebno igra, dešava se to tako i bez mene, Rade je eto hvala Bogu pocastio nas svojim prisustvom, ne znam koji je vrag i onom malom Ahmetoviću, ohladio i on nešto.

Idemo se pripremiti lagano za Slovačku, to je još jedna prilika da pokažemo šta ne znamo i da ja opet primjetim da nam fali trke a bez toga danas ne možemo ništa. Za baraž će da vidimo, te se utakmice dobijaju srcem, osjećam da mogu da pomognem ovim momcima, da nije tako ja teško da bi bio tu.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 17 nov 2023, 00:05

Horoz je napisao/la:
17 nov 2023, 00:02
akisarajevo92 je napisao/la:
16 nov 2023, 23:53
Horoz je napisao/la:
16 nov 2023, 23:51
U pravu je čovjek, trka bez smisla i koncepta ništa ne znači. Bez veze je tražiti analogiju s Osimovom izjavom, jer se radi o dva potpuna različita nivoa problema.
i on je odlicno vodio Sarajevo onu jednu utakmicu na Kosevu protiv Sloge, znalac par excellence
Kakve veze ima koga je vodio. Ne moraš biti Mourinho da skontaš problem nije u trčanju, nego u nepostojanju organizacije igre. To se vidi na svakom potezu.
Milošević političar baca jeftine fore, jer zna da se raja pecaju na te priče o trčanju
Ta ista Sloga je ubila i Rožmana k'o mraz paprike, a on važi za "regionalnog stručnjaka". Samo kažem..

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 17 nov 2023, 00:10

Deen je napisao/la:
16 nov 2023, 23:55
Da bi meni neko rekao u godini 2014, da cemo poslje 9 godina izgubit od luksemburga 2 PUTA u nizu, sa gol razlikom 6:1, ja bi mislio da je taj insan iz drugog svijeta. Ovo nije samo sramota, ovo je gore od sramote. Nemam rijec za ovo. Najjaci su mi oni koji kazu savo je dobar trener. Isti je on *urac ko faruk i meho. Da ti jedan luksemburg uvali 6 komada u 2 utakmicama. Ovo sve je besmisleno. I mi hocemo baraz, pravimo kalkulacije, i trazimo put do euro 2024? Ma de molim vas. Daj te to mjesto ovima iz luksemburga. Ljudi ginu za grb i za drzavu. Ovi nasi nemogu meda. Molim te uefa izbaci nas za 100 godina, samo da ih vise ne gledam. Gerson *ebeni Rodrigues te pojede ko cevap. Sta bi nam uradili izrael, ukrajina, norveska ili island? Bolje da nas nema, nego da se brukamo.
A, cekaj Fudo, govorimo o 2014. Tad je savez zgrno blato para od Svjetskog da bi napravili zgradu (a znamo svi sta zgrada u Bosni znaci), a ne ulozili u terene/edukovanje kadrova/omladinske kampove/strateski plan za razvijanje fudbala tako sto uvedes treninge od malih nogu u osnovnim skolama i sta vec ne pa da te i Susic moze nastavit voditi (da se ne varamo, igraci koje je Susic vodio i ovi sad su nebo i zemlja razlike... bog ti jadan protiv Francuske si imo Papca na lijevom beku, sad ne mozes sastaviti lijevog beka iz dijelova).

Ako bilo koga zanima, ovako se prave planovi i uci na greskama (konstantnom analizom, retrospektivom i ulaganjem u bitne segmente kako bi pokupio kajmak koji je deblji kasnije nego sto ikada moze biti trenutno, ali necemo o nasem drustvu i instant zaradi za moje i mojima):

He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 nov 2023, 00:15

tuzlak1987 je napisao/la:
16 nov 2023, 23:31
Ovdje ako kazes da su problemi dugi 15 godina napadnu te kao da podrzavas Vicu sto nije istina da ga uopste neko podrzava.
Ne umiju drugačije. Takvo nam je društvo, ako nisi ono baš ekstremno protiv, da laješ, psuješ, vrijeđaš, onda si za. Sve su to isti profili ljudi, veliki Bošnjaci, patriote, a paradoks je da su upravo takvi postavili Vicu, a biće još veći paradoks ako mu produže mandat za još četiri godine.

Godinama se vode rasprave o 17., 18., 21., 22. ili 23. igraču sa spiska, kao što si zvao ovoga, što nisi onoga, a nijedan od njih nema kvalitet. Ne valja Saničanin, zašto ne zoveš Kovačevića ili Gojkovića, daj Hamulića, daj Mujakića, daj ovoga, daj onoga. Eto, večeras se vidjelo kakve su ublehe.

Ove dvije utakmice su idealne da jednom za sva vremena završimo sa ovim poluigračima, da ih više niko ne spomene.

Samo odi na temu Hamulića, znači sto stranica se ispisalo o njemu kao da je Icardi pa je neopravdano zapostavljen. Momak stvarno nije čist u glavi, zato mu je karijera u padu i igra za fenjeraša holandske lige. Malo koga su uzdigli kao njega. Naravno da slijedi bolno otriježnjenje.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Bamidele
Kontakt:

Post Postao/la Bamidele » 17 nov 2023, 00:16

Vi ljudi veze nemate o zivotu, 90 posto vas uz duzno postovanje ostalim.
Kod nas niko ne valja..
Primjer Demirovic, veze nema ovako onako. covjek igra bundesligu kapiten svoje ekipe igra svaku utakmicu.
U repci nista, kod peteva je valjao. A barreiro iz luks je dobar.
Hadziahmetovic, Mujagic, Hajradinovic, Dal itd veze nemaju ovako onako. Hadziahmetovic igra svaku minutu u Besiktasu, Mujagic igra svaku minutu u Ankari Hajradinovic kapiten Kasimpase i Dal igra skoro svaku utakmicu. A Rodrigues iz luks je top poigrava se s nama, covjek je takodjer u toj po vasem misljenju katastrofalnoj turskoj i ne igra u Sivasporu.
Dedic Salzburg igra ligu prvaka povremeni kapiten.
Rahman igra u rusiji,
Ova dvojica cvajta.
Pjana nikad za repku nije valjao, ni dok je u juvetu bio ni u barci, jel tako.
Dzeko zadnjih 15 utakmica los.. a znamo sta je DZEKO ne samo na nasim prostorima nego na globalnom nivou.
Steva standardan u Švici, višca nam nije valjao isto otjeran iz repke.. Šeha ne valja isto, Asmir je valjao… hahahaha jedan u bazelu drugi ferencvaros itd itd.
Dosta ovih igraca su bili i više nego dobri kod peteva sta im bi odjednom se zapitas?
Treba zvati ovog u repci treba onog pa kad dodju niko nista jel tako.. a u klubovima top svi.
Kod naseg naroda, je to sve prevara sto su nam igraci u ovim klubovima i standardni. Jel tako?
- kod nas nije problem u igracima, nego u trenerima i savezu. Iste ove igrace daj u reprezentaciju koja je iole poslozena proigrat ce. Od Demirovica, Hadziahmetovica pa nadalje. Problem je sto nema sistema, taktike niceg, problem je sto je igracima muka doci na okupljanje zbog atmosfere u i oko reprezentacije. Problem je sto reprezentacija nema identitet nemamo nacin igre, moras se opredjeliti za stil igre shodno igracima koji su ti na raspolaganju. Grcka osvojila Euro imali su stil nije lijep ali je ucinkovit. Oni su dobijali utakmice protiv slabiji ekipa 1:0 2:1 ali nisu odustajali.
Kod nas se promjenilo u godinu dana 200 selektora i 150 igraca i jos uvijek ne znas ni koju formaciju ni koji stil igre zelis da igras.
Imamo repku poimenicno bolju od puno reprezentacija, imamo cak i klupu bolju od puno reprezentacija.
Ali nema analize protivnika, nema taktike. Evo danas izlaze u pressing dva igraca, i to ne idu sto im je receno nego eto zato sto su oni odlucili, hamula izlazi ostavlja svog igraca Mujagic ne zna sta da radi ostaje s dvojicom i ljudi nam izadju iz prve trecine terena kao s pjesmom nista nije uigrano, receno itd itd.
Imam osjecaj da selektor dodje kaze igrate danas 4-2-3-1 i to je to. Kazu problem sto je stavljen mujagic na beka nije bek.
Pa to se moze rijesiti, kako guardiola igra sa 4 stopera pozadi kako je u barci igra sa stoperom na bekovskoj poziciji.
Pa im da instrukcije kazes mujagicu kad mi imamo loptu udji malo centralno formirajte tri pozadi a ti dedicu imas slobodu da ides naprijed jer si dobar u tom segmentu igre i onda napadas vise po jacoj strani.
A kad nemamo loptu ostajete na svojim pozicijama i tu onda koristis mujagica u onom sto je dobar a to je defanziva.
Ili kazes cimirotu ili amiru kad imamo loptu stani između stopera formiraj trojku i onda kad imas dva ofanzivna beka nemoraju razmisljati o defanzivi toliko imaju neku slobodu.
Ili kazes tabakovicu ako vidis da nemozemo prenijeti loptu gore spusti se na 10 ili se povuci na krilo.. jok kod nas igras 4-2-3-1 i svi stoje na svojim pozicijama to je toliko lahko za braniti da je za ne povjerovati.
Dakle igraci tacno ne znaju sta rade na terenu koji su im zadaci. Nego evo vam lopta igrajte.
To vise u fudbalu ne funkcionise tako.
Fudbal je postao isto kao i šah.
Ali dzaba nama govoriti, kod nas ko igra u turskoj on je Panj, a u luks, slovackoj i ostalim reprezentacijama taj isti koji igra u turskoj nije panj. Ovaj u rusiji otisao da uzme pare. Ovo su “menadzeri pogurali” premijer liga BH je bolja itd itd.
Mi smo narod katastrofa niko nam ne valja i tu je kraj price.

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 17 nov 2023, 00:23

Znači ovoj djeci iz dijaspore se izvinuti, pa nek se i oni nama izvinu. Postavit Husrefa za selektora (ozbiljan sam) i dozvoliti mu maksimalno 4 igrača iz inostranstva.
Peteva čim su otjerali sve je bilo jasno. U IO FSBiH sjede Raščići, Husići, Čolpe, Đemiđići... I slični Likovi koji ne znaju osnovna pravila fudbala, i koji samo mešetare: utakNica govore, imaju afere punac uzimaju premije jer ih ke Petev počastio sa A grupom lige nacija (po xxxx KM). Ti ljudi nemaju nikakvu viziju ni za šta, a kamo li za vođenje ozbiljne institucije.
Večeras me živo interesovalo koji je plan bio S.M. totalno neizbalansirano.
A tek kakveće blamaže biti u Ligi nacija. Da nisu smradovi kakvi jesu večeras bi podnijeli ostavku ovi iz kantona gdje se kao voli Bosna i Hercegovina: SBK, ZDK, KS TK, USK. Prodaju nam maglu isto ko i političari. Al šta reći za narod kojem je torabi uzro lovu. I da većina na ovom forumu je najboljeg selektora poslije Ćire zvala "Tuta Bugarin", zato nemojte živi bili.

Deen
Kontakt:

Post Postao/la Deen » 17 nov 2023, 00:31

Rimes87 je napisao/la:
17 nov 2023, 00:10
Deen je napisao/la:
16 nov 2023, 23:55
Da bi meni neko rekao u godini 2014, da cemo poslje 9 godina izgubit od luksemburga 2 PUTA u nizu, sa gol razlikom 6:1, ja bi mislio da je taj insan iz drugog svijeta. Ovo nije samo sramota, ovo je gore od sramote. Nemam rijec za ovo. Najjaci su mi oni koji kazu savo je dobar trener. Isti je on *urac ko faruk i meho. Da ti jedan luksemburg uvali 6 komada u 2 utakmicama. Ovo sve je besmisleno. I mi hocemo baraz, pravimo kalkulacije, i trazimo put do euro 2024? Ma de molim vas. Daj te to mjesto ovima iz luksemburga. Ljudi ginu za grb i za drzavu. Ovi nasi nemogu meda. Molim te uefa izbaci nas za 100 godina, samo da ih vise ne gledam. Gerson *ebeni Rodrigues te pojede ko cevap. Sta bi nam uradili izrael, ukrajina, norveska ili island? Bolje da nas nema, nego da se brukamo.
A, cekaj Fudo, govorimo o 2014. Tad je savez zgrno blato para od Svjetskog da bi napravili zgradu (a znamo svi sta zgrada u Bosni znaci), a ne ulozili u terene/edukovanje kadrova/omladinske kampove/strateski plan za razvijanje fudbala tako sto uvedes treninge od malih nogu u osnovnim skolama i sta vec ne pa da te i Susic moze nastavit voditi (da se ne varamo, igraci koje je Susic vodio i ovi sad su nebo i zemlja razlike... bog ti jadan protiv Francuske si imo Papca na lijevom beku, sad ne mozes sastaviti lijevog beka iz dijelova).

Ako bilo koga zanima, ovako se prave planovi i uci na greskama (konstantnom analizom, retrospektivom i ulaganjem u bitne segmente kako bi pokupio kajmak koji je deblji kasnije nego sto ikada moze biti trenutno, ali necemo o nasem drustvu i instant zaradi za moje i mojima):

Pa fudo znam ja da oni svi kradu. I znam da smo u 2014 imali zlatnu generaciju. Ali opet nema veze, da nam sada LUKSEMBURG uvali 6 komada, sta mi hocemo u euro 2024? Pravimo kalkulacije, a nemozemo gersona rodriguesa pobjedit. Daj napravi ekipu iz nase premijer lige BiH. Jer moze gore da bude? Ako nasi domaci igraci iz nase lige gore odigraju od ovoga, onda nek ne igramo vise fudbal. Ima drugi sportova. Stvarno ovo je previse. Zbog saveza i zbog onog laznog srbina vice su mi ogadili reprezentaciju, i jos ovi nasi igraci isto skroz lose igraju. I sto je najgore, raja ce opet otici u zenici da gleda luzere. Bolje da je zenica prazna kao sto su grci i slovaci par puta uradili. Ako mi njiha slavimo uvjek, onda zaboravi da cemo u buducnost bilo sta dobro napravit. A vico i njegovi lopovi su sretni. Nemoraju premije placati....
Zadnja izmjena: Deen, dana/u 17 nov 2023, 00:32, ukupno mijenjano 1 put.
Forum pun izgovora da bi opravdali neuspijeh, nerad i kriminal.
Kakav narod (forum) takva i drzava, sto se tice BiH nikad bolja recenica nije postojala.
Sve se desava po zasluzi i na kraju pravda pobijedi, sto upravo i vidimo kako je stanje u drzavi.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 17 nov 2023, 00:31

Mislim da je vise nego ocigledno da se mi moramo vratiti u formaciju sa 5 igraca u pozadi, tacnije 3 stopera, ukoliko zelimo na utakmici da primamo manje od 3 gola
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 17 nov 2023, 00:37

Bamidele je napisao/la:
17 nov 2023, 00:16
Kod nas niko ne valja..
Primjer Demirovic, veze nema ovako onako. covjek igra bundesligu kapiten svoje ekipe igra svaku utakmicu.
Hadziahmetovic, Mujagic, Hajradinovic, Dal itd veze nemaju ovako onako. Hadziahmetovic igra svaku minutu u Besiktasu, Mujagic igra svaku minutu u Ankari Hajradinovic kapiten Kasimpase i Dal igra skoro svaku utakmicu. A Rodrigues iz luks je top poigrava se s nama, covjek je takodjer u toj po vasem misljenju katastrofalnoj turskoj i ne igra u Sivasporu.
Rahman igra u rusiji,
Ova dvojica cvajta.
Dzeko zadnjih 15 utakmica los.. a znamo sta je DZEKO ne samo na nasim prostorima nego na globalnom nivou.
Steva standardan u Švici, višca nam nije valjao isto otjeran iz repke.. Šeha ne valja isto, Asmir je valjao… hahahaha jedan u bazelu drugi ferencvaros itd itd.
Dosta ovih igraca su bili i više nego dobri kod peteva sta im bi odjednom se zapitas?
Treba zvati ovog u repci treba onog pa kad dodju niko nista jel tako.. a u klubovima top svi.
Kod naseg naroda, je to sve prevara sto su nam igraci u ovim klubovima i standardni. Jel tako?
- kod nas nije problem u igracima, nego u trenerima i savezu. Iste ove igrace daj u reprezentaciju koja je iole poslozena proigrat ce. Od Demirovica, Hadziahmetovica pa nadalje. Problem je sto nema sistema, taktike niceg, problem je sto je igracima muka doci na okupljanje zbog atmosfere u i oko reprezentacije. Problem je sto reprezentacija nema identitet nemamo nacin igre, moras se opredjeliti za stil igre shodno igracima koji su ti na raspolaganju. Grcka osvojila Euro imali su stil nije lijep ali je ucinkovit. Oni su dobijali utakmice protiv slabiji ekipa 1:0 2:1 ali nisu odustajali.
Kod nas se promjenilo u godinu dana 200 selektora i 150 igraca i jos uvijek ne znas ni koju formaciju ni koji stil igre zelis da igras.
Imamo repku poimenicno bolju od puno reprezentacija, imamo cak i klupu bolju od puno reprezentacija.
Ali nema analize protivnika, nema taktike. Evo danas izlaze u pressing dva igraca, i to ne idu sto im je receno nego eto zato sto su oni odlucili, hamula izlazi ostavlja svog igraca Mujagic ne zna sta da radi ostaje s dvojicom i ljudi nam izadju iz prve trecine terena kao s pjesmom nista nije uigrano, receno itd itd.
Imam osjecaj da selektor dodje kaze igrate danas 4-2-3-1 i to je to. Kazu problem sto je stavljen mujagic na beka nije bek.
Pa to se moze rijesiti, kako guardiola igra sa 4 stopera pozadi kako je u barci igra sa stoperom na bekovskoj poziciji.
Pa im da instrukcije kazes mujagicu kad mi imamo loptu udji malo centralno formirajte tri pozadi a ti dedicu imas slobodu da ides naprijed jer si dobar u tom segmentu igre i onda napadas vise po jacoj strani.
A kad nemamo loptu ostajete na svojim pozicijama i tu onda koristis mujagica u onom sto je dobar a to je defanziva.
Ili kazes cimirotu ili amiru kad imamo loptu stani između stopera formiraj trojku i onda kad imas dva ofanzivna beka nemoraju razmisljati o defanzivi toliko imaju neku slobodu.
Ili kazes tabakovicu ako vidis da nemozemo prenijeti loptu gore spusti se na 10 ili se povuci na krilo.. jok kod nas igras 4-2-3-1 i svi stoje na svojim pozicijama to je toliko lahko za braniti da je za ne povjerovati.
Dakle igraci tacno ne znaju sta rade na terenu koji su im zadaci. Nego evo vam lopta igrajte.
Ali dzaba nama govoriti, kod nas ko igra u turskoj on je Panj, a u luks, slovackoj i ostalim reprezentacijama taj isti koji igra u turskoj nije panj. Ovaj u rusiji otisao da uzme pare. Ovo su “menadzeri pogurali” premijer liga BH je bolja itd itd.
Aferim momčino. U centar.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 17 nov 2023, 00:46

Bamidele je napisao/la:
Kod nas niko ne valja..
Rahman igra u rusiji,
Ova dvojica cvajta.
:tokralju: :salut: :tokralju: :salut: :tokralju: :salut:

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 17 nov 2023, 00:49

Ma ne može me niko ubijedit da mi imamo loše igrače, čak naprotiv, ja smatram da imamo finih igrača, međutim mi imamo i jednostavno divlji sistem koji ne funkcioniše, a krivci za taj sistem su naravno čelnici saveza.

Pogledaš statistike i klubove naših igrača, evo uzeću makar 10
Džeko (Fenerbahče), Ahmedhodžić (Sheffield United), Kolašinac (Atalanta), Krunić (Milan - najzvučnije), Dedić (Salzburg), Demirović (Augsburg), Tahirović (Ajax), trojica iz Herte, Gazibegović (Šturm), Hadžiahmetović (Bešiktaš)

Dakle, sve su ovo igrači koji igraju u objektivno jakim ekipama, a čine preko pola spiska. Neki su kapiteni u svojim ekipama, odlična forma, a vamo meda ne mogu. Što? U klubovima imaju sistem, u Bosni nemaju i tu se sva priča završava.

Savez je napravio opšte rasulo, Meho, Rukfaš i Savo nisu za ovu reprezentaciju.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

Deen
Kontakt:

Post Postao/la Deen » 17 nov 2023, 00:55

jasta je napisao/la:
17 nov 2023, 00:37
Bamidele je napisao/la:
Kod nas niko ne valja..
Rahman igra u rusiji,
Ova dvojica cvajta.
Aferim momčino. U centar.
"Imamo repku poimenicno bolju od puno reprezentacija, imamo cak i klupu bolju od puno reprezentacija.
Ali nema analize protivnika, nema taktike"

Ko je za to odgovoran da nema analize i da nema taktike? Trener zar ne? Ili jeli to sve savez odlucuje?

Sve dok je savez taj, koji SVE odlucuje, nemas tu sta ocekivat. Jeli stvarno mislis da ce doci jedan moderan trener, koji pravi analize i taktike? Jeli mislis da ce savez to dozvolit? Vico nevoli da smo uspijesni. Kako ste tako naivni. Savo poslje olimpije nije nigdje radio i ti sad ocekujes cuda? Savez je nam rak rana. Dok vi to razumijete, bi ce jos poraza od luksemburga, island, finska, armenija ili izrael. Ja se slazem stobom mi imamo igrace dobre, ali ko ce ti radit taktiku ili analizu? Ko ce dovesti covjeka da to sve radi? Savez nece, jer je to sve politika druze. Luksemburg nema ti problema. Oni su normalna drzava i imaju normalan sistem i normalno drustvo i normalan savez, i u tome se sve zavrsava. Osnovne stvari mi nemamo, a zelimo mi biti najbolji. Nemozes tako. Moramo osnovne stvari imat, da bi korak po korak nesto napravili.
Kakav narod (forum) takva i drzava, sto se tice BiH nikad bolja recenica nije postojala.
Sve se desava po zasluzi i na kraju pravda pobijedi, sto upravo i vidimo kako je stanje u drzavi.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 17 nov 2023, 01:01

Od svega izdvajam to da je igracima muka doci zbog svega...i to je to. Tu svi problemi pocinju a zavrsavaju u nasoj mrezi
=\_1921_/=

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 17 nov 2023, 01:07

Jednostavno, u Fudbalski savez su dovedeni ljudi sa jasnom agendom i ciljem - da sabotiraju, obezvrijede, obesmisle i unište bh. fudbal i da nam ogade reprezentaciju i čitavu državu, kao što to rade i njihovi nalogodavci na političkoj sceni, uz svesrdnu pomoć "probosanskih" plaćenika, poltrona i petokolonaša. Bukvalno preslikana situacija sa političke scene. Ovoj državi je potreban jedan veliki restart na svim nivoima, pritom mislim na Bošnjake, Bosance, patriote i domoljube kojima je Bosna i Hercegovina jedina domovina. Moramo se probuditi iz ove nepodnošljive depresije i letargije i pokazati dušmanima da smo spremni boriti se da sačuvamo ono za šta su ginuli naši očevi. Ovo zvuči dramatično i patetično, ali tako je kako je! :bih:

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 17 nov 2023, 01:12

Igračima je jasno da ne igraju za BiH, nego za Vicinu i Misimovićevu privatnu reprezentaciju. Jasno im je sve šta se dešava i nema šanse da reprezentacija proigra sa ovom garniturom na čelu. To se vidi iz aviona i pitanje je samo koliko ćemo vremena izgubiti, dok ti likovi sami sebe ne dotjeraju do zida.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 17 nov 2023, 01:14

Idemo momci sad jako protiv Slovacke, bez straha i u kost!
Ne smijemo ispustiti drugo mjesto na zadnjoj prepreci
slika
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

zicer
Kontakt:

Post Postao/la zicer » 17 nov 2023, 01:15

Ko se upeca na ovu Miloševićevu priču o trci, taj vjeruje i da je Vico tu da spasi naš fudbal..
Petev je bar imao taktiku ružnog fudbala, koji donosi kakve takve rezultate. Znao je postaviti igru prema protivniku, i branit se ako treba 60min pa probati nešto uraditi. Momci igraju u priznatim ligama, većina bar.. smiješno je pričati da fizički ne mogu parirati Luksemburgu.

Deen
Kontakt:

Post Postao/la Deen » 17 nov 2023, 01:16

Lynx je napisao/la:
17 nov 2023, 00:49
Ma ne može me niko ubijedit da mi imamo loše igrače, čak naprotiv, ja smatram da imamo finih igrača, međutim mi imamo i jednostavno divlji sistem koji ne funkcioniše, a krivci za taj sistem su naravno čelnici saveza.

Pogledaš statistike i klubove naših igrača, evo uzeću makar 10
Džeko (Fenerbahče), Ahmedhodžić (Sheffield United), Kolašinac (Atalanta), Krunić (Milan - najzvučnije), Dedić (Salzburg), Demirović (Augsburg), Tahirović (Ajax), trojica iz Herte, Gazibegović (Šturm), Hadžiahmetović (Bešiktaš)

Dakle, sve su ovo igrači koji igraju u objektivno jakim ekipama, a čine preko pola spiska. Neki su kapiteni u svojim ekipama, odlična forma, a vamo meda ne mogu. Što? U klubovima imaju sistem, u Bosni nemaju i tu se sva priča završava.

Savez je napravio opšte rasulo, Meho, Rukfaš i Savo nisu za ovu reprezentaciju.
Naravno da mi imamo dobre igrace. Ali treba napravit jednu ekipu sa takvim igracama. Da ekipa ima i glavu i rep. Da svaki igrac zna sta treba da radi. Rb salzburg nije ko BiH. Milan nije ko BiH. Ali zato trener mora najbolje izvuci iz ovi igraca i napravit ekipu. Najveci Problem je Savez. Sve je to politika, jeli mislis da ljudi u savezu bi htjeli da smo uspijesni? Boli njiha briga. Nama treba moderan trener kao sto ga celje sad ima. Savez nikad NECE donijet jednog modernog trenera. Neko ko zna plan napravit kako da odigramo i sta treba da odigramo da bi dosli do rezultata. Savo, faruk ili meho oni neznaju taktike i analize napravit. Sta meho sad radi? Sta faruk radi? Sta je savo radio poslje olimpije i partizana? Treba nam moderan sistem kao sto imaju luksemburg, finska, svedska, skotska i svi ostali. Pusti te legende vise. Mi imamo igrace, a nemamo osnovne stvari kako da krenemo sa tim igracama, kako da plan i igru napravimo. Sve je to nekako hajd bi ce valjda nesto, nekako cemo izgurati i tako dalje. Imamo jos dosta posla da uradimo da bi nesto napravili.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.