Rimes87 je napisao/la: ↑17 nov 2023, 22:03
Ma malo je to zafrkano sto se tice reprezentacija vs klub. Na selektoru je da izabere sistem i najbolje individualce ili individualce koji pasu tom sistemu jer nemas bas puno vremena s njima da razvijas kohezivnu i kompletnu taktiku. Voljni momenat je vecinom na igracima, ali ako si neko poput Cire onda ga mozes i ti stvoriti, naravno. Ali ljudi poput Cire nisu pravilo vez iznimka u nacionalnom fudbalu.
P.S. Da se odmah razumijemo ne pravdam Savu. Cak, sta vise, mislim da je pogrijesio u obje stvari koje sam naveo gore - postavka i odabir igraca. Ali vise, dosta vise krivim igrace nego njega.
Upravo najvažnija stvar za selektora, je sposobnost da u kratkom vremenu igrače dovede na "radnu temeperaturu".
Da ih pripremi u smislu mentalne spremnosti, zalaganja i osnovnih zadataka na terenu. Nema tu vremena za suptilne taktičke zamisli.
Mi moramo tražiti takve selektore, koji imaju taj nerv. Koji mogu motivisati i naložiti igrače i da im, prije svega, igrači vjeruju.
Nisu ti momci budale, provale oni za dva treninga s kim imaju posla i koliko taj selektor zna i može. Njima je itekako jasno ko je Milošević i koliko može.
Zadnja izmjena:
Horoz, dana/u 17 nov 2023, 22:14, ukupno mijenjano 1 put.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac