Luksemburg-BiH/BiH-Slovačka (16.novembar/19.novembar)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Arvid
Kontakt:

Re: Luksemburg-BiH/BiH-Slovačka (16.novembar/19.novembar)

Post Postao/la Arvid » 18 nov 2023, 14:03

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
18 nov 2023, 13:06
Ne bi prošli baraž ni da igraju Lihtenštajn, Andora, Gibraltar.

Igrači su odron čisti, svaki igrač Luxemburga je naše pojeo fizički.
Fizički odron, mentalno bolikurci i totalno odsutni. Ko ne skače...
I found freedom. Losing all hope was freedom.

“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 18 nov 2023, 14:30

Kao što sam rekao, ovaj lik je doveden da nas ubijedi da smo loši, da nemamo pojma, da ne znamo trčati... kao što nas Dodik i Čović uz pomoć domaćih veleizdajnika ubjeđuju da smo izmišljena nacija bez jezika i da je "BiH nemoguća država".

Nadam se da će se igrači u martu probuditi iz zimskog sna, u inat ovom smradu i onom chetaljskom ghovnaru Vici! :bih:

https://www.klix.ba/sport/nogomet/milos ... /231118042
Zadnja izmjena: galia95, dana/u 18 nov 2023, 14:43, ukupno mijenjano 1 put.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 18 nov 2023, 14:39

Čitam zadnjih par stranica, lik tvrdi da nemamo igrače za veći domet. :rol:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 18 nov 2023, 14:42

galia95 je napisao/la:
18 nov 2023, 14:30
Kao što sam rekao, ovaj lik je doveden da nas ubijedi da smo loši, da nemamo pojma, da ne znamo trčati... Nadam se da će se igrači u martu probuditi iz zimskog sna, u inat ovom smradu i onom chetaljskom ghovnaru Vici! :bih:

Niko nije ni rekao da imamo bolje igrače već da imamo sad s ovim rosterom sasvim dovoljno dobre igrače da nas Luksemburg ne razbije, kad su tu najbolji da nam Portugal ne dadne petardu u 30 min. Koja je ovo ubleha od selektora, demagog teže vrste.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 18 nov 2023, 14:48

Unofficialpage je napisao/la:
18 nov 2023, 14:42
galia95 je napisao/la:
18 nov 2023, 14:30
Kao što sam rekao, ovaj lik je doveden da nas ubijedi da smo loši, da nemamo pojma, da ne znamo trčati... Nadam se da će se igrači u martu probuditi iz zimskog sna, u inat ovom smradu i onom chetaljskom ghovnaru Vici! :bih:

Niko nije ni rekao da imamo bolje igrače već da imamo sad s ovim rosterom sasvim dovoljno dobre igrače da nas Luksemburg ne razbije, kad su tu najbolji da nam Portugal ne dadne petardu u 30 min. Koja je ovo ubleha od selektora, demagog teže vrste.
Upravo tako! 👍

Savo Milošević je demagog koga zaboli ona stvar za ovom državom, baš kao i onoga ko ga je tu doveo. Njihov cilj je jasan - da potpuno obezvrijede, obesmisle i navijačima ogade reprezentaciju BiH i koliko vidim, na dobrom su putu.

Defetizam, apatija, letargija i stanje depresije u kojem se nalazi naš narod je najveći problem i rak rana ove države i ovog društva, na svim nivoima, od politike do sporta.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 18 nov 2023, 15:07

Kad Bosnjo pocne pametovat o Albaniji :rol:

Golmani Strakhosa i Berisha godinama u Serie A standardni i kvalitetni golmani branili u kvalitetnim klubovima

Bajrami,Djimsiti,Hysaj,Ismajli,Uzuni

Broja koji nije tu i jos 4,5 igraca koji igraju u kvalitetnijim klubovima od Ankaregucu,Hamburga iz cvajte,Konyaspora itd a pri tom su i standardni

Mozda i imamo (iako pod velikim upitnikom) ekipu kvalitetom pribliznu Sloveniji i Albaniji ali kad na BH Reprezentaciju dodas seljacki bosanski mentalitet kur.cobolje i nezainteresovanosti onda dobijes ovakvu reprezentaciju i ovakve rezultate koje sad imas

Za razliku od Albanaca koji uz kvalitetne igrace imaju i volju a Bogami i poznat inat
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 18 nov 2023, 15:09

chily-rz je napisao/la:
18 nov 2023, 12:11
lumani je napisao/la:
18 nov 2023, 12:04

Jok eto sve je do selektora ;) koliko ih je bilo u zadnjih 12 Mjeseci :idea: ubijeden sam da je Sergej selektor,sada bi se pricalo do igrača je,ubijeden!
Ko je kriv što smo promijenili toliko selektora? Kojim kriterijima su se vodili ovi u savezu kad su Petevu nakon kriminalnih kvalifikacija za SP dali priliku i sa ligom nacija ? Kojim kriterijima su se tek vodili kad su istog tog Peteva iskulirali kad je napravio uspjeh u ligu nacija ?

Da rezimiramo, za katastrofalne rezultate u kvalifikacijama za SP je na neki način nagradjen, dobio je podršku za ligu nacija dok je za uspjeh u toj ligi nacija i izboren baraž dobio mahanje od Vice.
👍

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 18 nov 2023, 15:10

Varg je napisao/la:
18 nov 2023, 10:56
StevieG8 je napisao/la:
18 nov 2023, 10:48
NoDi80 je napisao/la:
18 nov 2023, 02:48
Normalno da je lose, kad je los spisak

Umjesto da su ti na spisku i da igraju
Begovic,Vasilj,Hamzic, Ahmedhodzic, Hadzikadunic, Barisic, Zolotic, Kolasinac, Gazibegovic, Jasic, Krunic, Pjanic, Tahirovic, Hadziahmetovic, Basic,Varesanovic,Dedic, Hotic, Nalic, Hamulic, Demirovic, Stevanovic, Visca, Dzeko

Na spisku ti konstatno 7,8 igraca tipa Mesanovic,Civic, Kovacevic, Piric, Ziljkic, Gojkovic, Bilbija, Sanicanin, Hankic, Hajradinovic
Vecina u poznim godinama i igraju u najlosijim liga
Cimirot je valjao prije ali i on ide silaznom putanjom
Igras s tri zadnja vezna umjesto s jednim da igras
Il igras bez krila unistice Dedica s onim formacijama, a i ove mladje s ovim sistemom
Gdje se guraju ovi neki lijevi igraci
Cuj Hankic
Pa bolje da su stavili onog Hadzikica iz Veleza
Umjesto da zoves Hamzica u A repku
Tebi Piric na klupi
Zoves Ziljkica lik grije klupu Hasicu koji je 5 godina mladji
Plus vraca se u Besiktas na kraju sezone
Je li mene neko zajebaje
Eto Varesanovic Hotic i Nalic bi sve promjenili :rol:
begovic davno dobio nogu, hamzic ima 17 godina, visca se oprostio, jasic jedva igra u wolfsbergeru a imamo 2 desna beka, ahmedhodzic poznata priča
Dedic treba da igra desno krilo, a Jasic i Gazibegovic bekove
Pa sta ako ima 18
Ko je Hankic jbt ne bih ga zvao ni za bajramski turnir
Levati namjerno zovu levate da vi ovi ostali digli ruke od repke
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Mow
Kontakt:

Post Postao/la Mow » 18 nov 2023, 16:10

19vendetta87 je napisao/la:
18 nov 2023, 12:24
Kako nema nigdje da se pogledaju press konferencija prije utakmice reprezentacije? Prije je bilo na ss.ba kanalu, a sad nigdje ne mozes naci
Evo ima

⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 18 nov 2023, 17:18

Neka priča šta hoće ali ne možeš na osnovu jedne utakmice reći da li je neko dobar igrač za reprezentaciju ili ne, ako se još uzme u obzir da se većina igrača prvi put susreću, da igrače koristiš na neprirodnim pozicijama, zahtijevaš nešto od igrača što ne mogu uraditi i sl. Pogotovo kad se uzme u obzir kojim si igračima slao pozive (Ziljkić, Varešanović, Hadžiahmetović).
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 18 nov 2023, 17:39

Kad skontas da je Slovacka iz petog sesira izvucena, a mi bili drugi... Da nisu pogrijesili pri odredjivanju grupa slucajno?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 18 nov 2023, 17:49

GIBRA je napisao/la:
18 nov 2023, 15:07
Kad Bosnjo pocne pametovat o Albaniji :rol:

Golmani Strakhosa i Berisha godinama u Serie A standardni i kvalitetni golmani branili u kvalitetnim klubovima

Bajrami,Djimsiti,Hysaj,Ismajli,Uzuni

Broja koji nije tu i jos 4,5 igraca koji igraju u kvalitetnijim klubovima od Ankaregucu,Hamburga iz cvajte,Konyaspora itd a pri tom su i standardni

Mozda i imamo (iako pod velikim upitnikom) ekipu kvalitetom pribliznu Sloveniji i Albaniji ali kad na BH Reprezentaciju dodas seljacki bosanski mentalitet kur.cobolje i nezainteresovanosti onda dobijes ovakvu reprezentaciju i ovakve rezultate koje sad imas

Za razliku od Albanaca koji uz kvalitetne igrace imaju i volju a Bogami i poznat inat
Za koje to kvalitetnije klubove od Hamburga im igraju igraci, osim ovih iz Serie A?
Desno krilo Albanije igra u Juznoj Koreji, a lijevo u Emiratima. Lijevi bek im igra u Rusiji, isto kao i par igraca sa klupe. Cak igrac iz Lokomotive Zagreb im sjedi na klupi.
Mi igrace iz takvih klubova tjeramo iz reprezentacije i govorimo da su nekvalitetni
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Davidoffgold
Kontakt:

Post Postao/la Davidoffgold » 18 nov 2023, 17:51

Brate orisc je prije dinama igrao u korei. Nije to bas pussy smoke liga vjeruj mi.
Une vie honorable est une vie éternelle

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 18 nov 2023, 17:55

Davidoffgold je napisao/la:
18 nov 2023, 17:51
Brate orisc je prije dinama igrao u korei. Nije to bas pussy smoke liga vjeruj mi.
A nije vala ni jaka. Kad oni za pojacanje dovode Krpića iz naše lige, vidis odmah koliko je sati.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Davidoffgold
Kontakt:

Post Postao/la Davidoffgold » 18 nov 2023, 17:56

19vendetta87 je napisao/la:
18 nov 2023, 17:55
Davidoffgold je napisao/la:
18 nov 2023, 17:51
A nije vala ni jaka. Kad oni za pojacanje dovode Krpića iz naše lige, vidis odmah koliko je sati.
Pa zato nije nesto se ni naigrao Suljo... Mescini mi se da je onaj Fejsal iz veleza tamo otisao i dobar bio bas
Une vie honorable est une vie éternelle

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 18 nov 2023, 18:37

crvenocrnitz je napisao/la:
18 nov 2023, 13:45
Beledija je napisao/la:
16 nov 2023, 23:53
crvenocrnitz je napisao/la:
16 nov 2023, 23:19
Koliko god puno gotivio Krunica, od ove izjave veceras, jos vise ga cijenim i postujem. Respect!!!
Rade Krunić je evidentno dobar igrač, da ne valja igrao bi u Zvijezdi 09 a ne u Milanu. Istovremeno je naj nekorisniji veznjak u istoriji BH-a repke.
Lijepo zbori nema šta,da se svojski ne trudi ..... ne trudi. Uspješno!! Ostali su nešto pokušavali međutim kvalitet im upitan.
Da imas veze o fudbalu, nemas, da je fudbal samo ono sto vidis u prenosu, ne bi bio najvaznija sporedna stvar na svijetu
Dobro, mogu se složiti da nisam stručnjak za fudbal već puki navijač.Žao mi je što nisam na tv-u uočio maestralne poteze Krune već samo opravdavajuću izjavu bez trunke emocije. Nije sam Krunić krivac za blamažu, krivi su i Edin i Pjana i sam Savo
PS:Krunić je manje više standardan u Milanu, ona desetka od Luxa ni ime mu nisam zapamtio iako je rezerva negdje na Kipru pokazao je kako se vještine demonstriraju za zemlju čiji si grb zastupao.Važna je izjava

retromoos
Kontakt:

Post Postao/la retromoos » 18 nov 2023, 18:39

Sto me nesto podsjecaju ovi na nekoga zajedno sa selektorom :hmmmmm:

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 18 nov 2023, 19:05

Varg je napisao/la:
18 nov 2023, 10:59
i sloveniju, rumuniju, albaniju, slovačku pogledala sreća? sve reprezentacije od kojih smo po kadru jači ili u 5 deka isti
Nisam htio da to bude zaključak mog posta. Logično da je sreća pogledala i Rumuniju i Sloveniju i Albaniju jer ni jedni, ni drugi i ni treći nisu redovni učesnici EP/SP-a niti kvalitetom spadaju u reprezentacije koje mogu računati na plasman na EP/SP.

Ja kažem ne može nam to biti strategija.

Ta ideja da se može nešto na nabrijanost uzeti je promašena ideja. K'o da npr Poljaci ili Slovaci manje vole Poljsku ili Slovačku nego mi Bosnu. Kod nas narod misli da samo mi volimo svoju državu i svi drugi bi htjeli nekako da budu Bosanci a ne mogu.

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 18 nov 2023, 19:25

chily-rz je napisao/la:
18 nov 2023, 11:30
Arnelv52 je napisao/la:
18 nov 2023, 10:55
Kako je Moldavija, kako nismo mi je u prevodu ustvari pitanje zašto je Moldaviju pogledala sreća, zašto nije nas. Valjda se ne oslanjaš na sreću ako želiš nešto da napraviš.

Mi imamo slab kadar i to je glavni problem. Priča o Vici, Misimoviću je priča oko problema a ne o problemu.

Malo realnosti. Imamo Kolašinca, Krunića i Demirovića koji imaju kakav takav standard i ostalo je sve budi bog s nama. I to i oni nisu igrači koji lome utakmice nego vodonoše kojima treba sistem.

Imamo i nekakvog potencijala ali to sve treba sačekati i istrpiti. Drugo bi bilo kad bi recimo za 3 godine Tahirović postao glavni veznjak Rome i kad bi imali veznu liniju Tahirović-Krunić ili da Dedić postane prvi bek Dortmunda. Do tada su obojca tek formirani igrači kojima fali utakmica i utakmica na visokom nivou.

Jedno je pričati o Dediću kroz 5 godina a jedno je šta je on sada. Isto važi za recimo Ahmedhodžića koji igra u lošoj ekipi. Drugo bi bilo da on predje u neki bolji klub i da se tamo nametne.
Istrpili smo Peteva, Vico ga je doveo kad ga niko nije htio a raskinuo je saradnju s njim kad to niko više nije želio. Ja ću biti iskren i reći da prvi ja nisam bio za Peteva ali čovjek me demantovao i taman kad je to s njim sve skupa pocelo imati nekog smisla neko je se skontao da nam ne treba. Treba samo sagledati sve okolnosti i nekako se donosi zaključak da je čovjek poceo smetati kad su rezultati poceli dolaziti.

Naravno, treba uzeti i naš mentalitet u obzir, mi smo s tim baražom već sebi u glavama negdje našli alibi za ovo što nam se dešava u kvalifikacijama. Jedno je biti loš a drugo je biti katastrofalan, mene neko može uvjeriti da nismo nešto posebno kvalitetni ali me ne može uvjeriti da je jedan Luksemburg bolji od nas.

Meni realno ne može nikad imati smisla da prvi čovjek saveza bude čovjek koji je svojevremeno govorio da mu ne treba titula sa Borcem jer Bosna nije njegova država, u startu je sve u vezi s njim pod sumnjom, prije svega u njegove dobre i iskrene namjere da od ove reprezentacije napravi nešto a kroz primjer Peteva je to nekako i pokazao. Opet kažem, nije mu smetalo dok je redao poraze u kvalifikacijama za SP pa je dobio šansu i u ligi nacija. Otkaz je dobio nakon što je izborio baraž kroz istu.
Nije bitno k'o šta govori nego ko šta radi. Otkad je postao predsjednik NS ja još nisam vidio nijednu jedinu stvar koja se može nedvosmisleno vezati za njega a da je u štetu BIH ili NSBIH. Optužuje ga se za sudije u PL, i ja mislim da sudije navlače Borcu, ali to još ne znači da je on to naredio ili nekako imao prste u tome.

Sa druge strane mnogo je agilniji od Begića i dosta je agilan bar u stvaranju slike da se nešto oko fudbala u BiH pomiče naprijed. Bude i loših stvari i stvari koje mu se mogu prigovoriti ali mu se ne može osporiti broj incijativa.

Petev dok je bio selektor svi su ga smjenjivali.

A što se tiče Luksemburga ne radi se tu o tome da smo mi slabiji od njih nego da nas je u toj utakmici realnost lupila po njušci. Mi, narod, smo u kvalifikacije ušli sa uvjerenjem da smo poslije Portugala daleko najbolja ekipa u grupi. Jedni su kalkulisali i sa prvim mjestom. Niko za ozbiljno nije uzimao Slovačku, a da ne pričamo Island i Luksemburg. Ova grupa je za nas samo podsjetnik šta se desi i koje su posljedice kad se u obzir uzmu samo želje ali ne i mogućnosti.

Ovi porazi su posljedica nokautiranja od Slovačke a kasnije i od Luksemburga nakon čega se mi nismo više ni pobrali.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 18 nov 2023, 19:31

Čuj nije važno ko šta govori ahahaha. Evo još jednog apologete i advokata usranog saveza i chetalja sa dna kace Vice Zeljkovića.

Problem je upravo u tome što čelni ljudi u Savezu i jedno 50% igrača ne vole Bosnu i ne smatraju je svojom domovinom. Za Bosnu igraju samo zato što ih nisu pozvali da igraju za Srbiju i Hrvatsku. Eh da su bogdo igrači nabrijani, ne bismo sad bili tu gdje jesmo.

I još nešto, za vrijeme kriminalca Begića, kakav god da je, reprezentacija BiH se prvi put plasirala na neko veliko takmičenje - Mundijal u Brazilu 2014.

Za vrijeme kriminalca Zeljkovića, chetalji nas ubjeđuju da ne znamo trčati i da poraz 4:1 od Luksemburga nije tragedija. :mrgreen:
Zadnja izmjena: galia95, dana/u 18 nov 2023, 19:47, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Drum, Google Adsense [Bot], Muumii i 27 gostiju.