FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
formance je,izgleda, jedan od rijetkih normalnih pitara što je za svaku pohvalu.
A što se tice posta koji je Čamac napisao,nema se tu šta puno dodati ni oduzeti...manje-više sve receno i vidi se da covjek zna šta piše i da nije neki balavac.
A što se tice posta koji je Čamac napisao,nema se tu šta puno dodati ni oduzeti...manje-više sve receno i vidi se da covjek zna šta piše i da nije neki balavac.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja
- RK Gradacac
- Kontakt:
Mozes li postaviti slike ikako, ja bi rado vidio takve slike kada je Grbavica bila u izgradnji...čamac je napisao/la:... da je s rajom pravio Grbavicu (ima slika),...
010 ISN'T JUST A CODE
Pazi, ja te mogu poštovati kao čovjeka i ne samo tebe i mnoge druge. Imam i ja pitara u familiji (ženinoj, IB-ovci šta se može), ali vjeruj mi ja klub tipa Sarajeva i njemu sličnih stvarno ne mogu poštovati. Iskreno ti kažem ne mogu jer mi se kosi sa nekim osnovnim životnim načelima. Mogu poštovati i određene igraće, ali kad je u pitanju klub, a to je mnogo širi pojam i ne može se posmatrati bez historije, onda stvarno ne mogu. Naravno, gotovo da nema kluba bez nekih crnih mrlja, ali klubovi tipa Sarajeva su baš katresi. Isto kao što veležovci nikad neće poštovati Zrinjski. To je tako i gotova priča.formance je napisao/la:Sam sam bio ucesnik u ratu,ali evo ja ti cestitam na postu ako je istinit.Pitao sam lijepo,navijas za zelju i trazis da se zeljo postuje,i postujem zelju i ja cu priznat da je zeljo bolji klub od sarajeva(po historiji),ali volim vise Sarajevo i to je moja licna stvar.Zato trazim i ja da makar i vi postujete Sarajevo.Izvlacis se samo na to kako je Sarajevo nastalo,zeljo pokusao biti ugasen jbg jarane.Nemam nista ni protiv zelje,ni tebe,ali ako zahtjevate da vas neko postuje,onda postujte i vi ostale.Pozdrav!
Rekao sam već jednom ovdje ako hoćete da s nama raspravljate, pričajte o rezulatatima, igri, igračima itd. Ne vrijeđajte jer ni za jednu uvredu nemate pokrića već naprotiv sve činjenice su protiv vas. Pod takvim okolnostima se može fino i mirno razgovarati. Ne očekujem da nas shvatite jer mi smo po svemu (mislim na klubove) drugačiji od vas. Priča je ovdje mnogo dublja i zalazi u mnoge sfere. Nije to samo fudbal i sport. Da je to bio samo fudbal Željo bi davno nest'o kao što su nestali mnogi (i to jači) klubovi nakon drugog svjetskog rata. Željo je specifičan i nije za svakog tako da nemojte vi na to mahat'.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
Na toj slici je samo moj dedo, neki njegov jaran i lopata. Nema se tu šta posebno vidjeti. Hoću da kažem slika je više privatnog tipa.RK Gradacac je napisao/la:Mozes li postaviti slike ikako, ja bi rado vidio takve slike kada je Grbavica bila u izgradnji...čamac je napisao/la:... da je s rajom pravio Grbavicu (ima slika),...
Neka neko kaze ako sam ga uvrijedio,ja ovdje samo raspravljam i razmjenjujem misljenja,nikoga ne vrijedjam.Nisam nista rekao protiv zelje,nemam razloga,ali eto čamac ako neces da postujes,niko te ni ne tjera tvoja stvar!Medjutim,ja svaki klub postujem,i postovacu,ali jedan klub volim i za njega zivim,ma kako on nastao.Ako sam te cime uvrijedio izvini i sve najbolje.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
stvarno post za 10...i sve istinito...i onda kad pogledas onaj klip i procitas ovakav post covjek se najezi i zaborvi na sve lose stvari koji nam se u klubu desavaju zadnjih nekoliko godina...čamac je napisao/la:Mlad si ti jarane da bi skont'o neke stvari. Ne slavi se tu samo pobjeda nad udbašima i titula već je to mnogo šire. U zadnjem ratu i neposredno poslije njega na sceni je bio još jedan pokušaj gašenja najboljeg i najpopularnijeg bh. kluba. Naravno, scenario je sličan kao i metoda i akteri. Političke strukture (uvijek bile naklonjene pitarima) tog vakta su opet pokušale jer su vidjele povoljnu priliku. Željo ostaje bez stadiona i iole kvalitetnih igraća. Željini igraći sa puškom u ruci (Buki, Gušo i ostali), a Hamo Granov izvodi iz Sarajeva pun avion udabaša i babinih sinova pojačanih pi.čk.ama tipa Elvira Baljića (prohod'o u Želji i onda k'o zadnji jad prelazi Hami ne bi li ga u avion ubacio). Avion odlazi pun, a vraća se haman prazan. Malo se u Saudiju išlo jelo, pilo, čvaknulo od arapa i onda u povratku kud koji mili moji). Želju kantaju nekakve Gradine i Zmajevi od Bosne, a u gradu se osniva Đerzelez samo sa ciljem da se ugasi Željo. Naravno, armija vjernih navijača je to i ovaj put osujetila. Pobjeda na Zubandan je definitivno ugasila sve nade pitarskih pi.č.ki da će uništiti Želju. Naravno, samo je dragi Bog mogao napraviti takav scenario. Hamo plača Širokom (masnu lovu u to vrijeme) da pobjede Čelika i omoguće pitarima da igraju finale. I onda naravno spektakl. Željo oslabljen, Sarajevo bolje, svi pitari na čelu sa glasnogovornikom Bahom (mišem koji je do rata farmerke prodavao u Varteksu preko puta kina Partizan. Lično sam ih od njeg kupovao) već unaprijed slave. Ali kurko, Željo kao i more puta do tada u svojoj historiji uz pomoć vjerne armije nadilazi sve i golom pred sami kraj pokazuje pitarskim pič.kama da je Željo neuništiv. I jači od vas su pokušavali pa su pop.ušili. E to je moj jarane Zubandan, a ne 1:0 nad jadom i brukom od kluba sa najtamnijom historijom od svih sportskih kolektiva u gradu. I to baš jedan 1:0, nije fol da je više. Zubandan svim navijačima Želje uvijek treba da bude podsjetnik da pitarski dušmani nikad ne miruju i da vazda "kopaju" protiv nas. Naravno, vremena su se promijenila, nestale su političke elite, pluralizam je zaživio i nadam se da se nikad više neće ponoviti teror koji je Željo decenijama trpio. Bitke su sada prešle u NSBiH gdje Željo opet slabo stoji, ali nema veze. Plava armija je uvijek bila najveća snaga pokreta Željo i tako će ostati.formance je napisao/la:Najgore je kod vas sto nama govorite da smo opjesdnuti zeljom,a evo pobjedu od 1:0 nad velikim SARAJEVOM slavite vise od 10 godina,kao nesto posebno....Al eto,pozdrav jedan i lijepo se provedite!!!
Sretan Zubandan svim pripadnicima plave armije.
Mi smo Željini Željo je naš
vidimo se u Centru abd...SRETAN ZUBANDAN
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Ma nisi ba šta ti je. Vjeruj da i ne gledam ko je napisao. Nisi ti ništa novo napisao što već nije viđeno. To je sve odavno stereotip. Dužnost nas starijih je da zbog ovih mlađih kažemo neke stvari. Klub smo za ponos i to mlađi moraju da znaju. Nismo mi nekakva prolazna furka i splet okolnosti. Imamo ono što drugi nemaju niti će ikad imati. Nije Željo olimpijada pa da svake četiri godine neko drugi bude olimpijski grad.
Nekad se na noge ustajalo kad bi se Željo spomeni, ne samo zbog rezultata mada imamo i njih. Trenutno je kriza. Mnogi su (pogotovo mlađi) izgubili vjeru u Želju, ali ne treba očajavati. Predurali smo mi svašta i ovo ćemo. Bitno je da smo zajedno uz naš klub. Pogotovo je ovo bitno za Željine navijače iz šehera jer mi smo u svom na svom. Ako Bog da da mi stariji dočekamo stogodišnjicu i napravimo feštu kakva nije viđena u ovoj državi.
Nekad se na noge ustajalo kad bi se Željo spomeni, ne samo zbog rezultata mada imamo i njih. Trenutno je kriza. Mnogi su (pogotovo mlađi) izgubili vjeru u Želju, ali ne treba očajavati. Predurali smo mi svašta i ovo ćemo. Bitno je da smo zajedno uz naš klub. Pogotovo je ovo bitno za Željine navijače iz šehera jer mi smo u svom na svom. Ako Bog da da mi stariji dočekamo stogodišnjicu i napravimo feštu kakva nije viđena u ovoj državi.
E tu ti je i fazon,danasnju omladinu ne mozes kako treba ni posavjetovati ni reci im nesto.Malo slabiji rezultat kluba,odmah izgube vjeru i zaboli ih k...c za klub.Ako volis,navijas i ako si pravi navijac svog kluba onda uz njega trebas biti uvijek,i kada je u teskoj situaciji(u kakvoj ste sada vi,ali ni mi nismo puno bolji) i kada postize zavidne rezultate.Treba svakakvih iskustava i prepreka proci da bi bio pravi navijac,ali ako ne volis taj klub dzaba ti sve ostalo.Samo oni koji vole i kojima je njihov klub u srcu,ostace uz njega uvijek,pa makar se svake godine borio za opstanak!
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
-
S ponosom Pitar
- Kontakt:
Zaista se moram oglasiti na sve nebuloze i neistine koje su ovdje napisane.Zaista je žalosno,jadno,pa i smješno koliko pokušavate da srozate sveto ime Sarajevo.Nevjerovatno je šta se u vašim glavama dešava i kakve patološke laži i gluposti izvaljujete.Živimo u istom gradu,a tako smo različiti.I hvala Bogu pa jesmo.Nedo Bog dragi da mi u familiji iko za malog želju navija.
Vi slavite taj vaš dan i da Bog da ga slavili još 100 godina.Počeli ste ga slaviti od kada vam je krenulo loše i jer od jada i muke ne znate šta ćete.
Uživajte u još jednom ljetu bez europe uz hitove vašeg omiljenog Ljube Aličića,jer vas čeka još jedna teška i sumorna jesen.
Vi slavite taj vaš dan i da Bog da ga slavili još 100 godina.Počeli ste ga slaviti od kada vam je krenulo loše i jer od jada i muke ne znate šta ćete.
Uživajte u još jednom ljetu bez europe uz hitove vašeg omiljenog Ljube Aličića,jer vas čeka još jedna teška i sumorna jesen.
uživajte i vi u tako ofirno stecenoj evropi (iz koje ce te naravno expresno ispasti,inšallah).
Neki timovi su sudbinski predodređeni da budu poltornski i mali,a Željo to nikad nije bio niti ce kad biti
Neki timovi su sudbinski predodređeni da budu poltornski i mali,a Željo to nikad nije bio niti ce kad biti
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja
Sarajevo je trebalo biti drugo,a ti pricaj o tome kako je stecena Evropa...
Ako si tako pametan,de nam reci kako je stecena?
Ako si tako pametan,de nam reci kako je stecena?
- alan ford 26
- Kontakt:
A zasto vi udbasi jednostavno ne odj.... sa ove teme, oglasavajte se negdje drugo, ima toliko prostora na cijelom forumu i kanite se vi "malog" Zelje. Ne vidim da iko od nas pise na temi o vasem klubu, tako da........ Dobili ste po usima u zadnjem derbiju i nijedne vise.
"Bolje živjeti 100 godina u bogatstvu, nego jedan dan u siromaštvu!"
- RK Gradacac
- Kontakt:
Ok, hvala na odgovoru. Mislio sam da su slike Grbavice...čamac je napisao/la:Na toj slici je samo moj dedo, neki njegov jaran i lopata. Nema se tu šta posebno vidjeti. Hoću da kažem slika je više privatnog tipa.RK Gradacac je napisao/la:Mozes li postaviti slike ikako, ja bi rado vidio takve slike kada je Grbavica bila u izgradnji...čamac je napisao/la:... da je s rajom pravio Grbavicu (ima slika),...
010 ISN'T JUST A CODE
- sarajlija89
- Kontakt:
jarane ...koliko sam shvatio ti za sarajevo navijas..uostalom to je nevazno,ali ovako nesto da kazes prosto ne mogu da vjerujem taman da ne navijas ni za jedan od dva sarajevska kluba...bar da si informisan dovoljno znao bi da je:formance je napisao/la:Sam sam bio ucesnik u ratu,ali evo ja ti cestitam na postu ako je istinit.Pitao sam lijepo,navijas za zelju i trazis da se zeljo postuje,i postujem zelju i ja cu priznat da je zeljo bolji klub od sarajeva(po historiji),ali volim vise Sarajevo i to je moja licna stvar.Zato trazim i ja da makar i vi postujete Sarajevo.Izvlacis se samo na to kako je Sarajevo nastalo,zeljo pokusao biti ugasen jbg jarane.Nemam nista ni protiv zelje,ni tebe,ali ako zahtjevate da vas neko postuje,onda postujte i vi ostale.Pozdrav!
-Fk Sarajevo je dva puta bilo sampion Jugoslavije (1967,1985),tri puta igralo u finalu Kupa marsala Tita,ugostilo evropske velikane poput Manchestera,Hsv-a,Anderlechta i to zlatne generacije tih momcadi...(u novijoj historiji Dinamo Kijev i Besiktas koji su trenutno sampioni svojih zemalja i koji imaju zapazene evropske rezultate-dinamo igro polufinale Kupa Uefa ove godine,Besiktas prvak turske pored jednog fenera i galate,isti taj besiktas je jedan od rijetkih timova koji je pobjedio chelsea prije par godina na stamford bridgeu..itd)..osim navedenog FK SARAJEVO je u postratnom periodu osvojio 2 titule prvaka drzave(prvi i jedini bosnjacki klub koji je bio prvak od kako se igra zajednicka premier liga),4 kupa i jedan super_kup...
FK SARAJEVO je dalo i takve igracke velicine pocevsi od rahmetli Haseta,preko Vahidina Musemica(Proglasen za najboljeg centarfora evrope tog vremena),Fazlagica(prvi kapiten Jugoslavije sa prostora BiH i uz Facchetija najbolji bek evrope tog vremena),pa sve do Hadzibegica,Pasica i na kraju Safeta Susica najveceg igraca ovih protora..da dalje ne nabrajam
jarane FK SARAJEVO je u bivsoj Jugoslaviji bilo odmah iza "velike cetvorke"...i od 1958 godine pa do dana danasnjeg je uvijek igralo u prvoj ligi,sto se ne bi moglo reci za manjeg sarajevskog prvoligasa(kojem je upitno iz sezone u sezonu dokle ce to bit
Ovo ostalo necu komentarisati,sve to pljuvanje po intituciji zvanoj FK SARAJEVO,najvecem ponosu ovoga grada...pa i slijep bi vidio kakvi su to kompleksi,pocevsi od spominjanja nekih stvari koje nemaju veze sa sportom i samom istinom...cak i u politici traze razloge zasto je manji sarajevski prvoligas(pitam se dookle jos
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
sarajlija89 je napisao/la:jarane ...koliko sam shvatio ti za sarajevo navijas..uostalom to je nevazno,ali ovako nesto da kazes prosto ne mogu da vjerujem taman da ne navijas ni za jedan od dva sarajevska kluba...bar da si informisan dovoljno znao bi da je:formance je napisao/la:Sam sam bio ucesnik u ratu,ali evo ja ti cestitam na postu ako je istinit.Pitao sam lijepo,navijas za zelju i trazis da se zeljo postuje,i postujem zelju i ja cu priznat da je zeljo bolji klub od sarajeva(po historiji),ali volim vise Sarajevo i to je moja licna stvar.Zato trazim i ja da makar i vi postujete Sarajevo.Izvlacis se samo na to kako je Sarajevo nastalo,zeljo pokusao biti ugasen jbg jarane.Nemam nista ni protiv zelje,ni tebe,ali ako zahtjevate da vas neko postuje,onda postujte i vi ostale.Pozdrav!
-Fk Sarajevo je dva puta bilo sampion Jugoslavije (1967,1985),tri puta igralo u finalu Kupa marsala Tita,ugostilo evropske velikane poput Manchestera,Hsv-a,Anderlechta i to zlatne generacije tih momcadi...(u novijoj historiji Dinamo Kijev i Besiktas koji su trenutno sampioni svojih zemalja i koji imaju zapazene evropske rezultate-dinamo igro polufinale Kupa Uefa ove godine,Besiktas prvak turske pored jednog fenera i galate,isti taj besiktas je jedan od rijetkih timova koji je pobjedio chelsea prije par godina na stamford bridgeu..itd)..osim navedenog FK SARAJEVO je u postratnom periodu osvojio 2 titule prvaka drzave(prvi i jedini bosnjacki klub koji je bio prvak od kako se igra zajednicka premier liga),4 kupa i jedan super_kup...
FK SARAJEVO je dalo i takve igracke velicine pocevsi od rahmetli Haseta,preko Vahidina Musemica(Proglasen za najboljeg centarfora evrope tog vremena),Fazlagica(prvi kapiten Jugoslavije sa prostora BiH i uz Facchetija najbolji bek evrope tog vremena),pa sve do Hadzibegica,Pasica i na kraju Safeta Susica najveceg igraca ovih protora..da dalje ne nabrajam
jarane FK SARAJEVO je u bivsoj Jugoslaviji bilo odmah iza "velike cetvorke"...i od 1958 godine pa do dana danasnjeg je uvijek igralo u prvoj ligi,sto se ne bi moglo reci za manjeg sarajevskog prvoligasa(kojem je upitno iz sezone u sezonu dokle ce to bit![]()
)....i stvarno nezz kako si mogo nesto takvo reci,cuj manji sarajevski prvoligas
bolji od FKS...uostalom svi znaju ko je bolji i uspjesniji...a ko ne zna jos uvijek nek nastavi razmisljat
...
Ovo ostalo necu komentarisati,sve to pljuvanje po intituciji zvanoj FK SARAJEVO,najvecem ponosu ovoga grada...pa i slijep bi vidio kakvi su to kompleksi,pocevsi od spominjanja nekih stvari koje nemaju veze sa sportom i samom istinom...cak i u politici traze razloge zasto je manji sarajevski prvoligas(pitam se dookle jos![]()
) ispod svog uspjesnijeg i poularnijeg gradskog rivala...
Koliko sam ja tebe shvatio, vas uspjeh zavisi od uspjeha vasih protivnika... Znaci ako nekad Besiktas uzme Ligu prvaka vas rejting ce se povecati ili recimo Rapid, Dinamo Kijev....
Zanimljivo tumacenje... fakat si bistar momak
- sarajlija89
- Kontakt:
uz titule i uspjehe dolaze i veliki timovi i velike utakmice to je valjda logicno:D
,pa sam samo naveo neke s kojim je sarajevo igralo...e sad kako si ti to shvatio nezz...pa dobro razumijem ja da manji sarajevski prvoligas(dokle ce se jos tako zvati jos uvijek se pitam) nije imo cast ugostiti takve velikane,pa valjda otud tvoj zakljucak...
ali eto ja sam pokuso detaljnije da vas upoznam sa historijom najveceg kluba u bih 
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
Hasagić,Muratović, Vladavić, Jahić, Džeko, Štilićsarajlija89 je napisao/la:uz titule i uspjehe dolaze i veliki timovi i velike utakmice to je valjda logicno:D,pa sam samo naveo neke s kojim je sarajevo igralo...e sad kako si ti to shvatio nezz...pa dobro razumijem ja da manji sarajevski prvoligas(dokle ce se jos tako zvati jos uvijek se pitam) nije imo cast ugostiti takve velikane,pa valjda otud tvoj zakljucak...
ali eto ja sam pokuso detaljnije da vas upoznam sa historijom najveceg kluba u bih
a imate i vi reprezentativca ŠKORU
vrlo smiješna pricasarajlija89 je napisao/la:uz titule i uspjehe dolaze i veliki timovi i velike utakmice to je valjda logicno:D,pa sam samo naveo neke s kojim je sarajevo igralo...e sad kako si ti to shvatio nezz...pa dobro razumijem ja da manji sarajevski prvoligas(dokle ce se jos tako zvati jos uvijek se pitam) nije imo cast ugostiti takve velikane,pa valjda otud tvoj zakljucak...
- bistrikboy
- Kontakt:
Mentalitet navijaca oba kluba se odlicno moze vidjeti i na ovom forumu
Jedni se drugima javljaju na temu a ovi drugi...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua