NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Čelik: Omladinski pogon
Na dobrom smo putu da izborimo doigravanje, jos ako zavrsnica bude u Zenici, imat cemo neke sanse. Bitno je se plasiraju u PL, nevjerovatno koliku stetu su nam turci napravili. Sa plasmanom ce doci i bolji uvjeti siguran sam u to.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Re: NK Čelik Zenica
Ovi mi djeluju da ce ovo sponzorstvo iskoristiti maksimalno, kao i calsberg za pan. Sto je svakako pozitivno i za nas, da i druge firme uoce potencijal koji se moze ostvariti.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Ništa od final 4dinodino2019 je napisao/la: ↑20 nov 2023, 14:37Nasi su rekli da ce konkurisati za domacinstvo i ako budemo dobili ne sumnjam da cemo uci u Premijer ligu, ali to onda zahtjeva jos da uposlis najmanje dva trenera. Nama i sada fali trenera u omladinskom pogonu jer Hukic osim stoje koordinator i trener je kadeta. Treba nam jos kadra, ali prije svega trebaju nam bolji uslovi, odnosno tereni za treniranjeTruhlo je napisao/la: ↑20 nov 2023, 14:18Daleko je ovo od završenog. Romari imaju 13 od 15 i samo 5 bodova zaostatka. Mora se nastaviti u ovom ritmu do kraja sezone. Pošto Tabaković i Šetkić imaju pravo nastupa za juniore, iskoristio bih njih dvojicu da pomognu juniorima u borbi za PL. Taman se njima liga završava kad i prva liga federacije i onda neka momci odrade još 4, 5 utakmica play offa.
Za prvaka grupe centar nas najvjerovatnije čeka Igman Ilidža ili Famos Hrasnica.
U završnici će najvjerovatnije Igman Konjic iz grupe jug, Rudar KG iz grupe zapad i Zvijezda G./ Gradina/ Slaven Živinice iz grupe sjever.
Prošle godine nije bio final 4 turnir nego finale doigravanja organizovano u olovu, Velež pobjedio Zvijezdu Gradačac i evo ih sad drugi na tabeli u juniorskoj PL![]()

Sad sam provjerio propozicije takmičenja. Ide ovako:
- Za prvaka grupe centar igra se jedna utakmica, domaćin se određuje žrijebom. Dakle jedna utakmica protiv Igman Ilidža ili Famos Hrasnica.
- Nakon što se dobije prvak grupe centar, onda se igra polufinale protiv prvaka grupe jug. Polufinale se igra na dvije utakmice, kup sistem, kući i u gostima. Protivnik će najvjerovatnije biti Igman Konjic.
- Nakon prolaska u finale, finale se igra na neutralnom terenu u organizaciji NS FBIH. Finale igraju pobjednici polufinalnih okršaja jug/centar i sjever/zapad. Prošle godine je to bilo Velež-Zvijezda u Olovu.
Znači final 4 se ne igra više u juniorskoj konkurenciji i pomalo je neozbiljno od strane direktora da na presu najavljuje organizaciju turnira kojeg više nema. Vrlo lako se to provjeri, dva klika na stranici ns fbih.
Final 4 turnir i dalje postoji za kadete, ali je on svakako nebitan jer kadeti ne mogu u PL. Ova generacija juniora je osvojila kadetski final 4 prije 2 godine u Tomislavgradu. Neka vrsta turnira za prestiž.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Hajde da se skupimo u petak barem 3000 da lijepo zakljucimo jesenji dio.
Jest da će biti sibirsko vrijeme ali zadnja utakmica pa pauza 3 mjeseca, utakmica za jako važna 3 boda, Robijaši rodjendan i Dan Državnosti...
Jest da će biti sibirsko vrijeme ali zadnja utakmica pa pauza 3 mjeseca, utakmica za jako važna 3 boda, Robijaši rodjendan i Dan Državnosti...
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Teško.
Volio bih da griješim, ali plafon će biti 300 ulaznica jug, zapad 500, 600, delegat će pisati 1500, Kurbegović 2000

Samo da dobijemo i onda pauza od 3 mjeseca i 15 dana, kao da je polarna klima. U PL su dosta skratili zimsku pauzu, od 16. decembra do 10. februara prve utakmice kupa, 17. februar se nastavlja PL. Ako mi zbog čega fali PL su ove pauze na zimu i na ljeto u ovoj ligi je pauza duža od 2 mjeseca

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Kad smo već kod omladinske škole, juniori i kadeti su prvi u svojim ligama, evo pionira i predpionira:
Pioniri trener Skočibušić?

Predpioniri Hrustanović?

Predpioniri iza Fortune, Sportinga, Tempo Sporta

Pioniri trener Skočibušić?

Predpioniri Hrustanović?

Predpioniri iza Fortune, Sportinga, Tempo Sporta

Pioniri: Skočibušić
Predpioniri: Mujčinović i pomaže Hrustanović ponekad
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!
-
- Kontakt:
Jesu li karte puštene u prodaju. S obzirom kakve su vremenske neprilike nadam se makar 2000 u petak na stadionu
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada
-
- Kontakt:
Fali nam novih trenera u omladinskom pogonu, a prije svega terena za treniranje jer ovo sad što imamo je ispod svakog nivoa. Ovi rezultati juniora, kadeta i pionira su uspjeh u kakvim uslovima treniraju. Da ne govorim za još mlađe kategorije.
Po meni nakon što se odblokira račun najviše treba raditi na tom dobijanju Plandila za izgradnju terena koji će biti u vlasništvu NK Čelik
Po meni nakon što se odblokira račun najviše treba raditi na tom dobijanju Plandila za izgradnju terena koji će biti u vlasništvu NK Čelik
Pušteno, Šibica i Avantidinodino2019 je napisao/la: ↑21 nov 2023, 11:15Jesu li karte puštene u prodaju. S obzirom kakve su vremenske neprilike nadam se makar 2000 u petak na stadionu

Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!
Kasnimo 20 godina. Hoćemo u PL, a nemamo niti jedan pomoćni teren. Samo pogledati kakve uslove imaju Sarajevo, Zrinjski, Borac, Velež, Široki, Željezničar.... Pa neko je nedavno kačio sliku iz Gradačca gdje Zvijezda ima dva pomoćna terena...dinodino2019 je napisao/la: ↑21 nov 2023, 11:28Fali nam novih trenera u omladinskom pogonu, a prije svega terena za treniranje jer ovo sad što imamo je ispod svakog nivoa. Ovi rezultati juniora, kadeta i pionira su uspjeh u kakvim uslovima treniraju. Da ne govorim za još mlađe kategorije.
Slažem se, plandilo je prioritet broj 1 poslje dugova. Yebeš PL kada nemaš osnovne uslove za održavanje treninga.
Saznajemo
Zbog dugovanja prema NS FBiH suspendovan NK Zvijezda Gradačac
Zvijezda vodi žestoku bitku za opstanak, a nedavno nije igrala meč u Goraždu te je izgubila službenim rezultatom 3:0
Ništa od utakmice u petak?
Zbog dugovanja prema NS FBiH suspendovan NK Zvijezda Gradačac
Zvijezda vodi žestoku bitku za opstanak, a nedavno nije igrala meč u Goraždu te je izgubila službenim rezultatom 3:0
Ništa od utakmice u petak?
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.
Ako se ne pojave u petak, zvanično će biti izbačeni iz lige.
Meni i dalje nije jasno kako njima nisu oduzeti bodovi nakon sto nisu odigrali utakmicu u Goraždu a to je propis broj 1 u svim savezima.
Zamisli mi sad osiguramo opstanak npr u 20 kolu i više ne idemo na gostovanja koja koštaju finansijski. Ostanes u Zenici, samo poraz dobijes 3-0 koji nista ne mjenja. Nikakve kazne.
Isto tako mislim da po propisima i statutu ako dvije utakmice propustiš kao npr RK Čelik da letiš iz lige. Tako da će Zvijezda sigurno platiti to što treba jer neodigravanjem utakmice u Zenici oni su izbačeni odmah u 3 ligu.
Zamisli mi sad osiguramo opstanak npr u 20 kolu i više ne idemo na gostovanja koja koštaju finansijski. Ostanes u Zenici, samo poraz dobijes 3-0 koji nista ne mjenja. Nikakve kazne.
Isto tako mislim da po propisima i statutu ako dvije utakmice propustiš kao npr RK Čelik da letiš iz lige. Tako da će Zvijezda sigurno platiti to što treba jer neodigravanjem utakmice u Zenici oni su izbačeni odmah u 3 ligu.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
-
- Kontakt:
Ma igrat ce nisu nesto sudije platili, zavrsit ce to ovih dana, utakmica nije upitnaavenija je napisao/la: ↑21 nov 2023, 14:31Meni i dalje nije jasno kako njima nisu oduzeti bodovi nakon sto nisu odigrali utakmicu u Goraždu a to je propis broj 1 u svim savezima.
-
- Kontakt:
Odblokiran račun pa ulaganje u omladinski pogon odnosno plandilo je meni veci prioritet nego ulazak u Premijer ligu i neku borbu za opstanakTruhlo je napisao/la: ↑21 nov 2023, 13:17Kasnimo 20 godina. Hoćemo u PL, a nemamo niti jedan pomoćni teren. Samo pogledati kakve uslove imaju Sarajevo, Zrinjski, Borac, Velež, Široki, Željezničar.... Pa neko je nedavno kačio sliku iz Gradačca gdje Zvijezda ima dva pomoćna terena...dinodino2019 je napisao/la: ↑21 nov 2023, 11:28Fali nam novih trenera u omladinskom pogonu, a prije svega terena za treniranje jer ovo sad što imamo je ispod svakog nivoa. Ovi rezultati juniora, kadeta i pionira su uspjeh u kakvim uslovima treniraju. Da ne govorim za još mlađe kategorije.
Slažem se, plandilo je prioritet broj 1 poslje dugova. Yebeš PL kada nemaš osnovne uslove za održavanje treninga.
-
- Kontakt:
Definitivno se slažem s svime navedenim. Evo sad ide zima, opet se moramo seljakat po terenima (Nemila, B teren i sl.). Trebamo raditi svi kolektivno da utičemo na mišljenje javnosti i redanju prioriteta.
Ma nema šta klub tražiti bez dva terena, jedan sa prirodnom, drugi sa umjetnom podlogom. To je mininum koji se mora imati na raspolaganju. Nisu to samo omladinske selekcije, nego i seniori koji su prošle zime bili migranti po cijeloj srednjoj Bosni.
B teren je opasan za zdravlje igrača, grad nije u stanju ni održavati to što ima.
B teren je opasan za zdravlje igrača, grad nije u stanju ni održavati to što ima.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Ja bih izbjegavao umjetnu travu. Pojavljuju se nekakva istrazivanja da umjetna trava povecava sanse za dobijanje raka.
Drugo, treba uvesti kondicionog trenera u OS. Ne smijemo sebi dopustiti da nam izlaze iz OS igraci koji ne mogu trcati kao premijerligasi. Ok, fizicki razvoj ide kasnije, ali trcanje i kondicija mora biti na nivou premijer lige. Razvijanje kondicije za fudbalere je malo drugacije od obicnih trkaca. Otprilike ide do pola terena sa pola snage, od pola do kraja sprint, i od jednog coska do drugog setnja. To simulira kretanje u fudbalu.
Mada, sve se opet svodi na terene. Bez toga, nema ni omladinske skole, a niti profesionalnog seniorskog fudbala.
Drugo, treba uvesti kondicionog trenera u OS. Ne smijemo sebi dopustiti da nam izlaze iz OS igraci koji ne mogu trcati kao premijerligasi. Ok, fizicki razvoj ide kasnije, ali trcanje i kondicija mora biti na nivou premijer lige. Razvijanje kondicije za fudbalere je malo drugacije od obicnih trkaca. Otprilike ide do pola terena sa pola snage, od pola do kraja sprint, i od jednog coska do drugog setnja. To simulira kretanje u fudbalu.
Mada, sve se opet svodi na terene. Bez toga, nema ni omladinske skole, a niti profesionalnog seniorskog fudbala.
Celik!3,2,2.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.