Objasnio sve. Gledam sto neki pisu napadali su Italiju, pa normalno kad im je samo pobjeda igrala za plasman. Nece se sigurno povuci i cekati kontre. Prosle kvalifikacije protiv njih dok smo imali sansi za plasman, nisu nista bili bolji od nas. U Zenici je vec druga stvar bila, jer smo vec bili izgubili sanse za plasman, pa nasi nisu imali za sta igrati.bodi123 je napisao/la: ↑23 nov 2023, 13:54Uzdat se da će Dedić zaustavit Mudrika, zaustavljao je i u LP i bolje igrače, a na Zinčenka staviti Krunića da flastera igra i ganja ga po cijelom terenu.
Ovo ostalo nije ni kod njih bog zna, osim još ovog napadača iz Girone koji je odličan igrač, sidraš, jak, visok. Dakle u suštini napadački su baš kvalitetni i trebat će nam mnogo pomoći veznog reda i kompaktnost cijele ekipe kad se branimo, počevši od Džeke.
Odbrana im je najslabiji dio ekipe, desni bek je katastrofa, štoperi u rangu naših, a i Kolašinac je bolji igrač od ovog iz Evertona na lijevom beku. Bit će šansi i za nas.
Otprilike 40-60 za Ukrajinu su šanse po meni, ne treba uzimati u obzir ove naše posljednje utakmice u grupi, tu se niko nije trudio ni 5% jer smo ispali već pa tako i nismo ličili ni na šta. Baraž će bit druga priča, moraju grist svi.
BiH - Ukrajina (21. Mart 2024.)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: BiH - Ukrajina (21. Mart 2024.)
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
NoDi80 je napisao/la: ↑23 nov 2023, 13:56
Svi su igrali protiv nas u Zenici osim Mudrykainzomni je napisao/la: ↑23 nov 2023, 13:48A Ukrajina nije jaca od tad? Mudryk, Malinovskiy, Dovbyk, Zinchenko...NoDi80 je napisao/la: ↑23 nov 2023, 13:43
Sad smo jaci za Dedica, Gazibegovica, Basica, Hamulica, Tabakovica i Barisica
Ni Dzeko nije igro drugu u Zenici
Pjanic ni jednu
Krrunic ni jednu
Bek ti bio Susic u napadu Menalo i Demirovic
Jaci smo jos da hoce samo stavljati normalnu odbrani ahmedhodzic,dedic, kolasinac, zola
Bicemo dobri
Nama nisu igrali Dzeko, Pjanic, Krunic, Dedic, Gazibegovic, Barisic,Tabakovic
Igrali ti Nalic, Gojak, Kodro, Susic, Menalo, Cipetic, Jovicic, Civic, Ziljkic
Od ovih jacih Demirovic, Ahmedhodzic i Krunic 15 minuta
Imamo sanse ba treba se pobiti pa sta bude
Treba da gori Bilino Polje ko nikad do sad i idemo na Euro
**** dan
Znam da smo qurac zadnjh par godina
Ali imamo finih igraca
Samo da se napravi sistem
Ne mogu ti igrati tri zadnja vezna nikako
Zanima me samo na cemu se gradi ova pozitiva. Kako smo uvijek ovako naivni... Pocinjem od sebe - znam da na dan tekme cu imati nadu da cemo ih poderati al isto tako, ruku na srce, sranje smo trenutno. Kad jedva dobijas Lichtenstein, to ti govori sve. Nadam se samo da ce Tabakovic poceti umjesto Dzeke ili Demirovica.
Ma nema to veze s optimizmom nego s tim da se od Ukrajine pravi neka velesila, bolji od nas jesu ali to nije teško ni biti.
Ono, Puki je za Mydrika Ronaldo, plavušan zabio dva gola u 25 utakmica za Chelsea.
Ono, Puki je za Mydrika Ronaldo, plavušan zabio dva gola u 25 utakmica za Chelsea.
Ma da, ta utakmica 1-1 je čist dokaz da nisu nikakav svemirski brod i da možemo s njima igrati. Igrom slučaja sam gledao i njihovu utakmicu sa Makedonijom koju su dobili 2-0 nedavno, isto tako Makedonci su im uzeli loptu drugo poluvrijeme, viktorija bila, promašili nekoliko dobrih prilika, i ovi se nekako izvukli i na kraju zabili drugi i dobili.DamirT je napisao/la: ↑23 nov 2023, 13:58Objasnio sve. Gledam sto neki pisu napadali su Italiju, pa normalno kad im je samo pobjeda igrala za plasman. Nece se sigurno povuci i cekati kontre. Prosle kvalifikacije protiv njih dok smo imali sansi za plasman, nisu nista bili bolji od nas. U Zenici je vec druga stvar bila, jer smo vec bili izgubili sanse za plasman, pa nasi nisu imali za sta igrati.bodi123 je napisao/la: ↑23 nov 2023, 13:54Uzdat se da će Dedić zaustavit Mudrika, zaustavljao je i u LP i bolje igrače, a na Zinčenka staviti Krunića da flastera igra i ganja ga po cijelom terenu.
Ovo ostalo nije ni kod njih bog zna, osim još ovog napadača iz Girone koji je odličan igrač, sidraš, jak, visok. Dakle u suštini napadački su baš kvalitetni i trebat će nam mnogo pomoći veznog reda i kompaktnost cijele ekipe kad se branimo, počevši od Džeke.
Odbrana im je najslabiji dio ekipe, desni bek je katastrofa, štoperi u rangu naših, a i Kolašinac je bolji igrač od ovog iz Evertona na lijevom beku. Bit će šansi i za nas.
Otprilike 40-60 za Ukrajinu su šanse po meni, ne treba uzimati u obzir ove naše posljednje utakmice u grupi, tu se niko nije trudio ni 5% jer smo ispali već pa tako i nismo ličili ni na šta. Baraž će bit druga priča, moraju grist svi.
Oni imaju generalno taj običaj da kad povedu da se povuku i potpuno puste kontrolu lopte protivniku. Neće nam igrati nikakav presing i ganjati nas po cijelom terenu kao što to Portugal radi npr, lakše ćemo s njima igrat, a sad ostalo je do nas. Džeko i Demirović u prvom planu, oni moraju iskoristiti lopte koje će dobiti, od njih sve zavisi.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Jel se jedna utakmica igra? Kako sam shvatio polufinale i finale baraza po jednu utakmicu i obe kuci igramo?
Kako god, nemamo mi sanse sa savom i vicom na celu. Nadam se samo poslije poraza da ce svi dignuti sidro tj. nece samovoljno garant, silom ih otjerati.
Kako god, nemamo mi sanse sa savom i vicom na celu. Nadam se samo poslije poraza da ce svi dignuti sidro tj. nece samovoljno garant, silom ih otjerati.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
Ovakve utakmice zahtijevaju posebnu taktiku i pripreme. Druga stvar, ovdje treba neki lud motivator da ih prodrma i promijeni luzerski režim rada u kojem smo već nekoliko mjeseci. Dakle, sadašnja struka po mom mišljenju nije sposobna da pripremi utakmicu, a posebno ne da motiviše igrače.
Ono što mi odzvanja, jesu riječi Save da mi nismo na potrebnom nivou fudbala, jbt. to govori nakon Luksemburga i u postavi u kojoj iako nismo imali neke superzvijezde, ali imamo igrače iz njemačke, austrijske, turske lige, koje su sve samo ne za podcijeniti i gdje se sigurno igra dovoljno kvalitetan fubdal.
U slučaju baraža sa Ukrajinom treba nam strašna koncentracija, čvrstoća u svim redovima, tj. nešto što nam u potpunosti nedostaje u posljednjih godinu dana. Zvuči nemoguće, ali eto red je se nadati...
Prednost je što se oni ne mogu pripremati za nas uopšte, jer ovo što smo izvodili na teren i igrali u kvalifikacijama je bućkuriš koji nema nikakve logike.
Ono što mi odzvanja, jesu riječi Save da mi nismo na potrebnom nivou fudbala, jbt. to govori nakon Luksemburga i u postavi u kojoj iako nismo imali neke superzvijezde, ali imamo igrače iz njemačke, austrijske, turske lige, koje su sve samo ne za podcijeniti i gdje se sigurno igra dovoljno kvalitetan fubdal.
U slučaju baraža sa Ukrajinom treba nam strašna koncentracija, čvrstoća u svim redovima, tj. nešto što nam u potpunosti nedostaje u posljednjih godinu dana. Zvuči nemoguće, ali eto red je se nadati...
Prednost je što se oni ne mogu pripremati za nas uopšte, jer ovo što smo izvodili na teren i igrali u kvalifikacijama je bućkuriš koji nema nikakve logike.
Savo je to sve planski odradio da bi ih mogli pobijediti u Zenici/Sarajevuzicer je napisao/la: ↑23 nov 2023, 14:18Ovakve utakmice zahtijevaju posebnu taktiku i pripreme. Druga stvar, ovdje treba neki lud motivator da ih prodrma i promijeni luzerski režim rada u kojem smo već nekoliko mjeseci. Dakle, sadašnja struka po mom mišljenju nije sposobna da pripremi utakmicu, a posebno ne da motiviše igrače.

A mi sve govorimo da Savo nema kvalitet, ccc...
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Za ovo im ne treba dodatna motivacija. Imaš priliku da u dvije utakmice osiguraš igranje na Euru i ko zna kad će više imati takvu priliku. Nekima je ovo sigurno zadnja šansa. Igraš pred svojom publikom, šta ti više treba. Najrealniji scenariji je da pobijedimo Ukrajinu, a ispadnemu u finalu.
Neki mjere na osnovu zadnjih 15 minuta utakmice kada je Ukrajina išla na sve ili ništa protiv Italije a i tada su bili pobezveze i bez neke prilike.
Realnost je da ih je Italija u 90 minuta dobro nadigrala i zaslužila sve 3 boda.
Ukrajina jeste favorit, ali ako naši budu zdravi i shvate važnost utakmice, šanse postoje. Mi smo njih nadigrali, uslovno receno, usred Ukrajine...oni su nas u Zenici, ali tada smo izveli 2.postavu.
Najvažnije da su igrači vidjeli da se itekako moze protiv njih igrati.
Da se za 2,3 sedmice igra utakmica, bio bih ubijeđen u sled.sastav:
Vasilj
Dedic, Ahmedhodžić, Hadzikadunic, Kolasinac
Cimirot, Krunic
Demirovic, Hajradinovic, Hamulic
Dzeko
Do marta će dosta zavisiti od forme i zdravlja...hoce li se nametnuti Tahirovic u Ajaxu...u kakvom će stanju Pjanic biti.
433...
Pjanic?
Uglavnom, disciplinovana krila ispred Dedica i Kolasinca su od krucijalne važnosti, bas kao i 2 DM-a ispred odbrane.
U bilo kojoj varijanti da Pjanic igra, kao DM ili kao AM koji bi se opet vraćao po loptu, bojim se da bi poremetio komplet koncepciju i da bi ostali veznjaci bili mahom pogubljeni pored njega.
Dakle, Pjanic klupa i da udje zadnjih 20ak minuta ako zatreba.
Realnost je da ih je Italija u 90 minuta dobro nadigrala i zaslužila sve 3 boda.
Ukrajina jeste favorit, ali ako naši budu zdravi i shvate važnost utakmice, šanse postoje. Mi smo njih nadigrali, uslovno receno, usred Ukrajine...oni su nas u Zenici, ali tada smo izveli 2.postavu.
Najvažnije da su igrači vidjeli da se itekako moze protiv njih igrati.
Da se za 2,3 sedmice igra utakmica, bio bih ubijeđen u sled.sastav:
Vasilj
Dedic, Ahmedhodžić, Hadzikadunic, Kolasinac
Cimirot, Krunic
Demirovic, Hajradinovic, Hamulic
Dzeko
Do marta će dosta zavisiti od forme i zdravlja...hoce li se nametnuti Tahirovic u Ajaxu...u kakvom će stanju Pjanic biti.
433...
Pjanic?
Uglavnom, disciplinovana krila ispred Dedica i Kolasinca su od krucijalne važnosti, bas kao i 2 DM-a ispred odbrane.
U bilo kojoj varijanti da Pjanic igra, kao DM ili kao AM koji bi se opet vraćao po loptu, bojim se da bi poremetio komplet koncepciju i da bi ostali veznjaci bili mahom pogubljeni pored njega.
Dakle, Pjanic klupa i da udje zadnjih 20ak minuta ako zatreba.
- JohnCleese
- Kontakt:
Ukrajinski mediji:
"Izvukli smo najlakseg mogućeg protivnika!!!"
"Izvukli smo najlakseg mogućeg protivnika!!!"
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
-
- Kontakt:
Ti izgleda zaboravio da protiv nas svi prekidaju crne nizove.
Slovacka i Island 6 utakmica u nizu nisu znali za pobjedu na domacem terenu, imas pravo samo jednom da pogađaš koga su pobjedili kod kuce nakon tih neuspjeha.
Luksemburg nam nakon uvalio 4 komada, a zadnji put 1961.zabili toliko golova u jendoj utakmici.
Mudryk da ne zabije nijedan gol do marta, protiv nas ce ga krenuti sigurno...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- JayCatwright
- Kontakt:
Baš me zanima kakav poraz se mora desiti pa da naši ljudi dođu pameti, evo sad smo haman egal s Ukrajinom, možda da nas Gibraltar ili San Marino otresu, pa da malo počnete razmišljati glavom
Drug Italija je dobila Makedoniju prije koji dan 5-2 i tako uzela 4 boda u dvije utakmice protiv njih.chily-rz je napisao/la: ↑23 nov 2023, 13:57Normalno da su bili u borbi kad je ista ta Italija u dvije utakmice sa Makedonijom uzela samo bod inace bi to bila davno završena priča. Nisu ni Italijani što su nekad bili očigledno.
U ostalom jesil pogledao xg od ove zadnje utakmice Ukrajine i Italije, priča je ovdje kao da ih je Ukrajina razvalila ali realnost je nešto drugačija. Ukrajina(xg 0,33) - Italija(xg 1,73).
Što više Srba pozvati protiv Ukrajine i prolaz siguran 

Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
-
- Kontakt:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Treba Ogija Vranjesa vratit nekako za baraz 

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- invincible1921
- Kontakt:
Da je atmosfera bolja i da situacija sa savezom nije onaklva kakva jeste ..ja bi bio ubjedjen da ih prolazimo
Mada realno i ovako imamo sanse..1 utakmica moze svasta bit, sve ce bit do pristupa
=\_1921_/=
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, CAGarfia, jasmin10 i 18 gostiju.