FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
42
30%
Darko Milanič
28
20%
Miodrag Božović
1
1%
Fedja Dudić
19
14%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
14
10%
Samo stranac
35
25%

Ukupno glasova: 139

holyman
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la holyman » 24 nov 2023, 23:55

Cemu toliko omalozavanje ziljkica, zato i jesmo pod dijagnozom.. Covjrk udje u losu foemu, ne ide ga, trener ga klupira i vjerovatno ce biti prodan. Zasto se i dalje vrijedja.. Zar nije lijepo kad nasi bivsi igraci pricaju sve najljepse o Sarajevu i godinama poslije odlaska
NEMA NAZAD

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 24 nov 2023, 23:58

Lucas je napisao/la:
24 nov 2023, 23:33
alacious je napisao/la:
24 nov 2023, 23:22
Lucas je napisao/la:
24 nov 2023, 23:20
Samo bez tople vode sa pozicijama i formacijom i ovo može izaci na dobro do kraja sezone. Zimski prelazni rok i pripreme ce biti od krucijalnog značaja.
Ma samo 4-2-3-1 ko Jakir i bez brige
To je Zrinjskom donijelo rezultat kojem mi težimo. I pitanje je koliko ce nam vremena trebati za titulu i grupnu fazu KL.
Strah me i pomisliti koliko ce nam vremena trebati

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 25 nov 2023, 00:06

LegendKiller je napisao/la:
24 nov 2023, 22:44
Samo je Radović ograničen ko balkon. Barem 5 puta je Pena istrčao sam po lijevoj strani u prvom poluvremenu, samo da mu Radović gurne loptu, al jok, Radoviću moraš crtati šta treba raditi.
Iskreno mene je posjeta razočarala, kontao sam da će biti barem još koja hiljada iz nekg inata. Mada kako stvari stoje, toliko nas ima bordo bolesnika, ostalo sve zavisi od rezultata i vremenskih prilika.
Ma kakav inat druze, inat kod 70% navijaca prestaje po vremenskim uslovima kao veceras. Vidis vani kisu, osjetis onaj kosevski vjetar, pa ti kauc i TV postaju sve privlacniji. Mi bolesnici dolazimo i da uragan bijesni, al vecina ne. Kao sto npr ja ne bih isao na javni docek nove godine na -20 kao sto je raja isla na Merlina. Nema tog benda ili pjevaca koji bi me natjerao na toj zimi da budem vani 2 sata. Al za tekmu da cuskije padaju, idem.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

_weella_

Post Postao/la _weella_ » 25 nov 2023, 00:42

MODERNI NOGOMET = TRKA I AUTOMATIZMI

Svaka čast Simonu i Ibričiću, što su od ekipe složene da dobija na suhi kvalitet i mahalsku galamu i ho-ruk bez ikakvog plana u igri, dodali tri igrača i napravili sistem i ekipu koja protivnika uzima na presing, automatizme i uigrane akcije, sa mnogo trke svih 90 minuta. A tek su počeli…

Ovo će na proljeće uz Božiju pomoć i zdravlje svih aktera i strpljenje onih na tribinama i još barem 1-2 nova terena (Široki/Doboj) izgledati evropski.

Mišljenja sam da nam treba samo jedno krilo (pa makar i u rotaciji) i POUZDAN štoper (Aničić je za ovu ligu vrhunski igrač ali nisam siguran koliko mogu ta koljena izdržati).

Šahinovića se može istrpiti, garantujem.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 25 nov 2023, 00:45

holyman je napisao/la:
24 nov 2023, 23:55
Cemu toliko omalozavanje ziljkica, zato i jesmo pod dijagnozom.. Covjrk udje u losu foemu, ne ide ga, trener ga klupira i vjerovatno ce biti prodan. Zasto se i dalje vrijedja.. Zar nije lijepo kad nasi bivsi igraci pricaju sve najljepse o Sarajevu i godinama poslije odlaska
Dobar je on igrac, nije preko noci zaboravio da igra. On je isto u Olimpiji imao odlicnu prvu, pa losu drugu sezonu. Lose igra vec duzi period, to je cinjenica.

Prvi od problema su njegov manjak zalaganja defanzivno i bahatost prema saigracima. Zvizduke navijaca dobijali su samo oni koji se ne zalazu za sveti dres, losa igra ti se moze oprostiti. Takodjer, on je dobio zvizduke tek poslije 10-ak losih utakmica.

Dalje, pravi je duphelizac. U Borcu se sa svima grli, ljubi, skace. U Mirzu se kune, nakon derbija odmah prvi on leti da grli Rozmana, pred Hordama hoce da je u fokusu itd. Greska najveca je davanje kapitenske trake. Tu je u klubu nepuna 2 mjeseca i on Besimu oduzima traku da bi je dao njemu. Takav slijed dogadjaja je van svake pameti. U Mostar po tri boda!
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 25 nov 2023, 00:59

Pena je kretnjom 3 puta otvori 370 kvadrata zenljene povrsine i tim pokazao sta znaci prifesionalizam i brzo razmisljanje, a ostali (sem haskic) pokazuju sta znaci amaterizam nijedan pas nije dobio

Al siguran sam da ce Pene iz penesirat il velez ili zrinjski da ce pisat po bukvarima da dheca uce citat..

Takodje Haskic u trenutku duplog pasa kad je dao ko varkom tjela je izbaci tuzlanskog levata

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 25 nov 2023, 01:06

Pitar6785 je napisao/la:
25 nov 2023, 00:59
Pena je kretnjom 3 puta otvori 370 kvadrata zenljene povrsine i tim pokazao sta znaci prifesionalizam i brzo razmisljanje, a ostali (sem haskic) pokazuju sta znaci amaterizam nijedan pas nije dobio

Al siguran sam da ce Pene iz penesirat il velez ili zrinjski da ce pisat po bukvarima da dheca uce citat..

Takodje Haskic u trenutku duplog pasa kad je dao ko varkom tjela je izbaci tuzlanskog levata
Haskic je nekad davno bio kod nas, zabio gol Orebru :)
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 nov 2023, 01:13

Dobra stvar je sto mozemo igrati i utakmice kao u Posušju izbi nabi, Zrinjski kad je bilo trkački i takticki zahtjevno i ovo veceras kad je otvoreno pa imaš prostora za igru. To je jako dobar pokazatelj da Rozman zna posao. Nadam se da Igman moze sutra bar do boda.

Sanchez87hz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez87hz » 25 nov 2023, 02:14

Anex je napisao/la:
24 nov 2023, 22:08
feniksptica je napisao/la:
24 nov 2023, 19:02
Opet Sanchez
Uvijek je samo negativno piso.

Al kako uspio nac u 4-1 poluvrijeme toliko negativnog
Lik opasno smrdi,eno mu gurbetnjaka i rapsodije neka uživa,plava fekalija
**** vam sve sto je plavo mamu glupu,nisam nista rekao za rezultat i igru debili,samo kazem za pojedinca da je odigrao katastrofalno,da smo igrali danas sa Hebom na lijevom krilu bilo bi isto 6 golova u mrezi TC znaci lik koji ima tolika primanja nije uopste prevaga na terenu protiv skoro najslabije odbrane,i sam Rozman ga je izveo prvog sigurno sto je bio najbolji....jesete debili kad pocnete nesto braniti ko mutavi,za te pare mozes dovest neko dijete Dinama npr da preore po lijevoj strani a ne da cekamo kad ce Pjena procepit,hoce mozda pred istek ugovora...FK rehabilitacija dodjemo zbog ovakvih..

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 25 nov 2023, 02:25

hordasDoboj je napisao/la:
24 nov 2023, 22:41
Sredina danas:

Mustafić 2 gola
Julardžija 2 asistencije
Buljubašić more osvojenih lopti

:bow: :bow: :bow:
Gledao sam samo Highlights i po onome sto se tu vidjelo Julardzija brutalan igrac. Pregled igre te pas kod prvog gola, dupli pas pa jos jedna asistencija, oduzeta lopta kod treceg gola. Bome ako je takav bio cijelu tekmu mora se reci da je momak pravi moderni veznjak.
Pozz svim navijacima Sarajeva

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 25 nov 2023, 07:57

Idemo :bih:
Fun fact: Ja sam bio statista u spotu ovo kad ovaj mali suta na prozor, i ovo sve na stadionu. :mrgreen:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 25 nov 2023, 08:04

Ali brat sto uleti u teren sa zastavom palestine, pa sedzda ispred sjevera :urnebes:

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 25 nov 2023, 08:08

To je ta najrealnija posjeta, možda bobu više da bi bilo jer je bio termin u 18h, a ima raje koja nije mogla stići. Uglavnom, ovo je ta neka najrealnija brojka stalnih ljudi, ovi ostali su tu kad je neka značajnija utakmica i kad je vrijeme fino, prije svega. Nikad neću razumiti taj mentalitet, a ovamo busanje da su najveći pitari na svijetu.

Ko god da je propustio utakmicu iz nekih opravdanih razloga, propustio je jednu pravu ljepoticu. Dugo nismo odigrali jedan ovakav meč da se moglo uživati u svakom potezu. Mogu samo reći da čestitam svima u ekipi, od prvog do posljednjeg segmenta. Trčali su kao navijeni, borbeni bili do zadnje sekunde, kombinatorika na nivou, baš su uživali. Ova pobjeda znači i za samopouzdanje pred Velež, tako da me to još dodatno raduje.
Jedinu malu zamjerku koju imam su ova dva gola koja smo primili. Dopustili smo im da nam se ušetaju u šesnaesterac, tako da bih volio da nema opuštanja, a vidim to im je i Rožman zamjerio.

Što se tiče igrača, niko nije podbacio. Radović je odigrao solidno, mada opet ništa specijalno. Ograničen igrač jednostavno, zato jedva čekam povratak Durakovića, koji je ako ništa hrabriji da krene naprijed.
Ovaj trio Julardžija-Buljubašić-Mustafić je pokidao. Odmah mi je drago bilo kad sam ih vidio u prvih 11, zato što su sva trojica brzi, pokretljivi i agresivni. Rožman je opet pogodio i svaka im čast. Mustafić je majstorski poentirao one dvije šanse.
Što se tiče Penarande, strašan je po pitanju tehnike, pogotovo kad ima prostora kao sinoć. Lik je klasa i njegov način razmišljanja i viđenja igre se razlikuje u odnosu na ostale. Da li ga ne primjete u sekundi, da li neće da ga proigraju, ne znam, ali nekoliko puta je fino ostavio loptu i potrčao prema naprijed, gdje ima more prostora, ali džaba. Kad vidim da neko neće da je gurne odmah već je vrati nazad, mrak mi na oči padne. Drugo, mislim da ga Rožman nije trebao vaditi iz igre, vidi se koliko je bio razočaran što nije ostao do kraja. Raduje me što je našpanovan.

Ne razumijem ove komentare oko Šahinovića, nije kriv ni za jedan gol, čak je imao jednu jako dobru odbranu kad je odbranio šut s strane. Aničić i Đuričković su opet odigrali jako dobro, pokupili sve što su mogli, ne znam otkud komentari za Aničića. Svašta..

Svaka čast svima, idemo dalje. Ova ekipa može dobiti svakog. Ne mogu da vjerujem koja je razlika u igrama pod Rožmanom i one patnje s zalizanim narkomanom. Koliko ih je uspio kondiciono podići, uigrati automatizme, koliko imamo ideje u samoj igri, zategao odbranu i prekide itd. Sve to za kratko vrijeme, a sve je morao raditi usput, u hodu. Jedva čekam proljeće kad se dovede par igrača koji nam trebaju, odrade full pripreme i onda će to biti to.
Samo slijediti Rožmana, šta god da čovjek "zine", obezbjediti mu. Strašno kakav znalac i gospodin, u svakom smislu te riječi. :bow:

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 25 nov 2023, 08:36

Igrali smo ko City. Ne mogu ni zamisliti sad u januaru kad rozman dovede 3 igraca koja zeli. Na sta cemo tek liciti. Samo da do kraja polusezone budemo u zaostatku 5-6 bodova. Na proljece je sve moguce
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

bordospartanac
Kontakt:

Post Postao/la bordospartanac » 25 nov 2023, 08:54

Pobjede, i pobjeda u Mostaru dolazi samo u obzir.
Idemo u Mostar da vise od 90 minuta dominiramo, i da im nedamo disati.
Naravno, da vjerujem samo u pobjedu, i da uvjerljivo slavimo akobogda.

Sretan Dan Drzavnosti jedine nam Drzave BiH.

bordospartanac
Kontakt:

Post Postao/la bordospartanac » 25 nov 2023, 09:04

Rozman majstor svog zanata. 👌😀

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 25 nov 2023, 09:06

Strah me i pomisliti kakvi cemo biti na proljece :mrgreen:
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

bordospartanac
Kontakt:

Post Postao/la bordospartanac » 25 nov 2023, 09:06

napoleon72 je napisao/la:
25 nov 2023, 00:06
LegendKiller je napisao/la:
24 nov 2023, 22:44
Samo je Radović ograničen ko balkon. Barem 5 puta je Pena istrčao sam po lijevoj strani u prvom poluvremenu, samo da mu Radović gurne loptu, al jok, Radoviću moraš crtati šta treba raditi.
Iskreno mene je posjeta razočarala, kontao sam da će biti barem još koja hiljada iz nekg inata. Mada kako stvari stoje, toliko nas ima bordo bolesnika, ostalo sve zavisi od rezultata i vremenskih prilika.
Ma kakav inat druze, inat kod 70% navijaca prestaje po vremenskim uslovima kao veceras. Vidis vani kisu, osjetis onaj kosevski vjetar, pa ti kauc i TV postaju sve privlacniji. Mi bolesnici dolazimo i da uragan bijesni, al vecina ne. Kao sto npr ja ne bih isao na javni docek nove godine na -20 kao sto je raja isla na Merlina. Nema tog benda ili pjevaca koji bi me natjerao na toj zimi da budem vani 2 sata. Al za tekmu da cuskije padaju, idem.
Svaka cast. 😊

eccehomo
Kontakt:

Post Postao/la eccehomo » 25 nov 2023, 09:16

mnon46 je napisao/la:
24 nov 2023, 22:27
Vala danas nisu Šahini golovi, pljujte koliko hoćete
Tako je! Ni za jedan nije kriv

bordospartanac
Kontakt:

Post Postao/la bordospartanac » 25 nov 2023, 09:18

napapijri1987 je napisao/la:
25 nov 2023, 02:25
hordasDoboj je napisao/la:
24 nov 2023, 22:41
Sredina danas:

Mustafić 2 gola
Julardžija 2 asistencije
Buljubašić more osvojenih lopti

:bow: :bow: :bow:
Gledao sam samo Highlights i po onome sto se tu vidjelo Julardzija brutalan igrac. Pregled igre te pas kod prvog gola, dupli pas pa jos jedna asistencija, oduzeta lopta kod treceg gola. Bome ako je takav bio cijelu tekmu mora se reci da je momak pravi moderni veznjak.
Pozz svim navijacima Sarajeva
Julardzija je tip Modrica.
To je zahvalan igrac treneru, igra vise pozicija tokom utakmice. Rozman svaki put takticki pozitivno iznenadi protivnike, a to se najbolje vidi rotiranjem igraca.
Na treningu se radi takticko tehnicka priprema, plus fizicka sprema, zato i jesmo ekipa koja iznenadjuje protivnike. :bih: :opaopa:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Hajdeee, J1897, Kyle88, napoleon72, nedimmmm1337, riki46, skoJaa, Venom i 71 gost.