FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
95
41%
Prolazak u Play off
54
23%
Grupnu fazu
84
36%

Ukupno glasova: 233

GalileoGalilei
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la GalileoGalilei » 25 nov 2023, 09:23

Pored trčanja i borbenosti, Julardžiju najviše cijenim zato što momak ima damu da priđe i uzme loptu u bilo kojoj zoni terena. U našoj ligi nema pet igrača da taj zadatak mogu odraditi, zato je Rožman i inzistirao na njemu. Koliko je dobar s loptom u nogama pokazuje sinoć ona situacija kod konera, kad mu oni mesari nisu mogli uzeti loptu, pa se namjerno zaletili da ga izudaraju.

Ona lopta i asistencija za Čatakovića je umjetnost. :beba:
Zadnja izmjena: GalileoGalilei, dana/u 25 nov 2023, 09:23, ukupno mijenjano 1 put.

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 25 nov 2023, 09:23

Mozda je trio Buljubasic, Julardzija i Mustafic dobitna. Brzi igraci, koji igraju sve i napad i odbranu.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 25 nov 2023, 09:30

Strah me i pomisliti sta ce biti kad Rozman u januaru dovede jos jednog veznjaka po svojoj zelji... 🇭🇷
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

thebain666
Kontakt:

Post Postao/la thebain666 » 25 nov 2023, 09:45

_weella_ je napisao/la:
25 nov 2023, 00:42
MODERNI NOGOMET = TRKA I AUTOMATIZMI

Svaka čast Simonu i Ibričiću, što su od ekipe složene da dobija na suhi kvalitet i mahalsku galamu i ho-ruk bez ikakvog plana u igri, dodali tri igrača i napravili sistem i ekipu koja protivnika uzima na presing, automatizme i uigrane akcije, sa mnogo trke svih 90 minuta. A tek su počeli…

Ovo će na proljeće uz Božiju pomoć i zdravlje svih aktera i strpljenje onih na tribinama i još barem 1-2 nova terena (Široki/Doboj) izgledati evropski.

Mišljenja sam da nam treba samo jedno krilo (pa makar i u rotaciji) i POUZDAN štoper (Aničić je za ovu ligu vrhunski igrač ali nisam siguran koliko mogu ta koljena izdržati).

Šahinovića se može istrpiti, garantujem.
Hasic, Kyeremeh, Peneranda, Andjusic, Ziljkic, Guliashvili (posudba). Gdje mislis to krilo ?

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 25 nov 2023, 09:49

thebain666 je napisao/la:
25 nov 2023, 09:45
_weella_ je napisao/la:

Svaka čast Simonu i Ibričiću, što su od ekipe složene da dobija na suhi kvalitet i mahalsku galamu i ho-ruk bez ikakvog plana u igri, dodali tri igrača i napravili sistem i ekipu koja protivnika uzima na presing, automatizme i uigrane akcije, sa mnogo trke svih 90 minuta. A tek su počeli…

Ovo će na proljeće uz Božiju pomoć i zdravlje svih aktera i strpljenje onih na tribinama i još barem 1-2 nova terena (Široki/Doboj) izgledati evropski.

Mišljenja sam da nam treba samo jedno krilo (pa makar i u rotaciji) i POUZDAN štoper (Aničić je za ovu ligu vrhunski igrač ali nisam siguran koliko mogu ta koljena izdržati).

Hasic, Kyeremeh, Peneranda, Andjusic, Ziljkic, Guliashvili (posudba). Gdje mislis to krilo ?
Ziljka sumnjam da će igrat, Guliashvili je na posudbi do kraja sezone, ali i tako nema potrebe za još jednim
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

thebain666
Kontakt:

Post Postao/la thebain666 » 25 nov 2023, 09:53

mnon46 je napisao/la:
25 nov 2023, 09:49
thebain666 je napisao/la:
25 nov 2023, 09:45
_weella_ je napisao/la:

Ziljka sumnjam da će igrat, Guliashvili je na posudbi do kraja sezone, ali i tako nema potrebe za još jednim
Zaboravio sam dodati za Ziljkica da je pod upitnikom, svejedno ostao ili ne, nema potrebe gomilati igrace, a pogotovo ne na pozicijama gdje smo vec popunjeni.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 25 nov 2023, 09:54

Ne znam samo zašto ste se dohvatili posjete. Po meni sasvim solidno ako je 3200. Nike mi jasno kako uopšte možete pisati da je neko veći ili manji navijač ako je bio juče na utakmici.
Poslje faxa kad sam dobio prvi pravi dobro plaćen posao sigurno 5 godina nisam niti jednu utakmicu propustio al jednostavno dođe život i shvatiš da ima puno važnijih stvari od nogometa i Sarajeva. Ta sad priča samo su pravi navijači juče bili je totalna pušiona.
Navijač si kad kupiš člansku i sezonsku kartu to je osnovna podrška klubu pa tek onda sve ostalo.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

moreno123
Kontakt:

Post Postao/la moreno123 » 25 nov 2023, 10:03

E jest mi drago sto je Hamza dao dva gola, znacice mu ovo puno

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 25 nov 2023, 10:20

Vazno je da smo pobijedili, to je najvaznije!
A sto se tice posjete nemamo srece sa kisom i to najvise tjera gledaoce s Koseva. Kad se natkrije istok bice druga prica. A nikad se nece natkriti. Prije ce na Grbavici natkriti i trecu i cetvrtu tribinu nego sto cemo mi dobiti barem jednu natkrivenu.
Druga stvar je termin utakmice. Fudbal se igra zbog navijaca i navijaci zele da se igra neradnim danom.
Kod nas se nista ne radi za navijace. Sredjuju se tereni i uslovi za igrace, daju se milioni za place a nikad nista za navijace da se uradi.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 25 nov 2023, 10:22

AVNOJ je napisao/la:
25 nov 2023, 09:54
Ne znam samo zašto ste se dohvatili posjete. Po meni sasvim solidno ako je 3200. Nike mi jasno kako uopšte možete pisati da je neko veći ili manji navijač ako je bio juče na utakmici.
Poslje faxa kad sam dobio prvi pravi dobro plaćen posao sigurno 5 godina nisam niti jednu utakmicu propustio al jednostavno dođe život i shvatiš da ima puno važnijih stvari od nogometa i Sarajeva. Ta sad priča samo su pravi navijači juče bili je totalna pušiona.
Navijač si kad kupiš člansku i sezonsku kartu to je osnovna podrška klubu pa tek onda sve ostalo.
Opet ne čitaš.. Ovo je realna brojka, ovo su ljudi koji će ići na utakmice po bilo kakvim vremenskim uslovima, bilo kakvi da su rezultati itd. Na ovo, dodaš još stotinjak ljudi koji nisu mogli stići zbog posla i ljude koji redovno dođu iz manjih mjesta. Ostalo su derbi i Evropa navijači, kojima treba hype da odu na utakmicu, kojima smeta što je hladno, što je kiša, što nije natkriveno, što će prije ostati u toplom domu itd. Ja bih volio da je ostao termin večeras u 20:45, ali ne određujemo mi.

Glupo je više pričati o tome, onaj ko hoće nađe način, onaj koji neće nađe izgovor i to je sva suština. Gledam jučer na zapadu nekoliko starijih ljudi, koji su došli da gledaju, a ne kao ove mlade generacije, sve pickica do pickice.

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 25 nov 2023, 10:29

slika
A ti si našao izgovor? Slika dana. Gospođa iz Cazina, sa mužem došla podržati svoj klub, svaka vam čast!!
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 25 nov 2023, 10:31

Ne znam vala sto ste svi toliko impwrsionirani, rozman ih je samo poredao u 4-2-3-1 ko Historicar, ovaj, Jakir
I ide to odmah

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 25 nov 2023, 10:39

Ko hoce nadje nacin ko nece nadje izgovor.Kraj price.
Logicno da se ne moze porediti navijac koji je jucer trcao sa posla/faksa,kisnuo i mrznuo se kao neko ko se ususkao u dekicu,napravio 3 u 1,pojaco plin i iz kauca pratio.
Razumijem ako neko radi ali ko je mogao doci a nije radi izgovora tipa kisa i sl navijac FK Sarajevo nije.I ja radim pa kad izadje termin utakmice ako je radni dan sebi isplaniram nekako,zamjenim smjenu s nekim ili radim naredne dane visak sati.Uglavnom nadje se nacin.

Jbg poklopilo se sve lose i radni dan i termin i kisa i vidjeli smo koliko tacno imamo bolesnika za ovaj klub.To je ta baza od prije korone,nekih 3000 ljudi malo jace.To je brojka koju cemo sigurno imati na svakoj utakmici,dolazak derbi navijaca zavisi od ostali faktora.Nana iz Cazina dodje a tebi izgovor sto ce ti piqkica malo pokisnuti
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

skullcrusher
Kontakt:

Post Postao/la skullcrusher » 25 nov 2023, 10:40

Nema veze mozda ja serem ali brate mili kafana pored stadiona krcata u toku tekme, zar je tesko da se dodje na stadion koji je ni 50 metara od te kafane, meni je to totalno neshvatljivo ali dobro nek radi ko sta hoce
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 25 nov 2023, 11:07

moreno123 je napisao/la:
25 nov 2023, 10:03
E jest mi drago sto je Hamza dao dva gola, znacice mu ovo puno
Haubica je kad se namjesti na lijevu.
ISTINA ZA VEDRANA!

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 25 nov 2023, 11:09

GalileoGalilei je napisao/la:
25 nov 2023, 10:22
AVNOJ je napisao/la:
25 nov 2023, 09:54
Opet ne čitaš.. Ovo je realna brojka, ovo su ljudi koji će ići na utakmice po bilo kakvim vremenskim uslovima, bilo kakvi da su rezultati itd. Na ovo, dodaš još stotinjak ljudi koji nisu mogli stići zbog posla i ljude koji redovno dođu iz manjih mjesta. Ostalo su derbi i Evropa navijači, kojima treba hype da odu na utakmicu, kojima smeta što je hladno, što je kiša, što nije natkriveno, što će prije ostati u toplom domu itd. Ja bih volio da je ostao termin večeras u 20:45, ali ne određujemo mi.

Glupo je više pričati o tome, onaj ko hoće nađe način, onaj koji neće nađe izgovor i to je sva suština. Gledam jučer na zapadu nekoliko starijih ljudi, koji su došli da gledaju, a ne kao ove mlade generacije, sve pickica do pickice.
Ne slazem se, potcjenjujete brojke. Nas prosjek je 10 hiljada po utakmici, prosjek!

Mi smo jedini koji su punili po 9 hiljada na prijateljskim utakmicama, tako da sve sto je potrebno je dobar hajp i bez padavina.
Ovo sinoc je sasvim ok i razumljivo.

Previse utakmica nam stavljaju radnim danom.

To o 2-3k prosjeku se moglo pricati dok su nam sabra i ayla direktori bili, pa su stalno neki problemi i tjeranja bila.
NEMA NAZAD

Torino
Kontakt:

Post Postao/la Torino » 25 nov 2023, 11:17

Breate ima 100 nekih faktora posjete, do raje je 80%. Brate ja završio u 4 sa poslom, dok sam se razdužio pola 5, upadnem sat vremena u gužvu od Stupa do Otoke, nisam jeo ni do kuće otišao da se presvučem. Da sam to odradio ne bi ni došo. Zima, kiša, da ne pričam. Raja rade do 5-6. Ona raja što su krenula iz Rajlovca ja mislim da još kući nisu došli. Ovo nije naš termin gdje možemo petkom u 18h neku brojku ostvariti. Ovo je ono najbolesnije što imamo. To je realnost, ostali po mogučnosti. Svaka čast svakome ko je došao, sjever 1000 ljudi, baš se vratio u ono zlatno doba.

Da je uzet još bar 6-7 bodova ja prezadovoljan. Ma da sam več zadovoljoan, u kakvoj formi je ekipa ostavljena.
🇵🇸

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 25 nov 2023, 11:21

Znači ja nisam navijač, iako navijam za Sarajevo od 74 a zadnje vrijeme se borim za zdravlje i život i jedva pogledam utakmicu i na tv. Puno se pametuje i s.re. :salut:

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 25 nov 2023, 11:21

Ma samo budala ce zuriti da stigne na utakmicu i da tamo kisne a mi imamo 2-3 hiljade takvih budala. Ja sam bio ali neki moji drugovi nisu dosli zbog posla i zato sto djecu preuzimaju iz vrtica bas tad. A neki su dosli ali nisu poveli djecu koju inace vode. Jednistavno termin i vrijeme su smanjili posjetu. Ako vec ne mozemo natkriti npr. sredinu istoka ili citav istok onda mozemo se izboriti za termin neradnim danom. Makar treba probati se izboriti

Torino
Kontakt:

Post Postao/la Torino » 25 nov 2023, 11:22

skullcrusher je napisao/la:
25 nov 2023, 10:40
Nema veze mozda ja serem ali brate mili kafana pored stadiona krcata u toku tekme, zar je tesko da se dodje na stadion koji je ni 50 metara od te kafane, meni je to totalno neshvatljivo ali dobro nek radi ko sta hoce
Jedan drug mi dođe iz Hrasnice, drugi iz Ilijaša, a ovaj sa Koševskog nije. Šta da ti pričam dalje.
🇵🇸

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: ajdohordas, Amidzaa, boki86, bosnas_, mosarajvosa83, N3R3D, skoJaa, Tatamata1946, THEC, Velaxsa i 121 gost.