FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
43%
Prolazak u Play off
52
24%
Grupnu fazu
73
33%

Ukupno glasova: 218

nukleusmember
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la nukleusmember » 26 nov 2023, 01:54

pena se polako diže i to je činjenica,kada se sjetim kada je ušao na pripremnoj u sloveniji i sada to je drugi igrač,iznudio je penal protiv zrinjskog i faul koji je rezultirao golom protiv posušja,sve je bolji,biće on dobar na proljeće

VVVBK

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 26 nov 2023, 02:52

Moje misljenje i zapazanje je da je Pena osjetno napredovao, prvo i mozda najvaznije kad je u pitanju fizicka sprema sjetite se prvih par utakmica da je jedva disao vec nakon par minuta sad je vec sposoban da odigra skoro cijelu tekmu bez problema. Dalje bolje se uklopio u ekipu i sistem, daje doprinos i defanzivno.
Naravno da to jos nije ni blizu maximuma, ali zar se nismo davno slozili da od njega ocekujemo doprinos i da bude pravi tek na proljece tj nakon zimskih priprema.

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 26 nov 2023, 04:14

Suplja vam prica,
I Pena i Ziljkic su vrlo dobri igraci, i jedan i drugi itekako imaju kvalitet a sto je najbitnije i jadan i drugi su nasi. Rozman je tu da razumije i jednog i drugog i da nadje nacin kako da od obojice izvuce najbolje, ne za njih nego za tim. Kad vidi, ako vidi da to nije moguce, ili nije dovoljno, donijet ce odluku ko mu treba a ko ne kao sto je to i do sad radio. Nase je da podrzimo, ohrabrimo, ako treba istrpimo, a sve ostalo samo odmaze i igracima, i Rozmanu i ekipi.

cookiech
Kontakt:

Post Postao/la cookiech » 26 nov 2023, 05:21

hurem je napisao/la:
26 nov 2023, 01:21
Sanchez87hz je napisao/la:
26 nov 2023, 01:08
cookiech je napisao/la:
25 nov 2023, 19:51

Sto si protiv kluba?
Sigurno je plava boja dok ovako govori protiv kluba :rol:
Kako se prijavio samo pljuje :(
Ja kad sam se prijavio vi niste znali sta je internet.
I na osnovu čega si zakljucio da sam protiv kluba?!
Zbog toga što smatram da se pretjeruje s hvalospjevima za Penarandu?! Što sam rekao da ga je ipak trener trebao ostaviti 90 minuta na terenu ne bi li postigao pogodak koji bi mu puno značio?!
Sto sam govorio ranije da treba malo klupirati Ziljkica jer je van svake forme...da treba Sahinovica klupirati...da treba vise minuta dobijati Vrancic...da moramo pobjeđivati ekipe kao što su GOSK, Posušje...itd.
Sarkazam druze, nisam mislio da moram naglasiti. Halali ako sam te sta uzbihuzurio.

badboy je napisao/la:
26 nov 2023, 04:14
Suplja vam prica,
I Pena i Ziljkic su vrlo dobri igraci, i jedan i drugi itekako imaju kvalitet a sto je najbitnije i jadan i drugi su nasi. Rozman je tu da razumije i jednog i drugog i da nadje nacin kako da od obojice izvuce najbolje, ne za njih nego za tim. Kad vidi, ako vidi da to nije moguce, ili nije dovoljno, donijet ce odluku ko mu treba a ko ne kao sto je to i do sad radio. Nase je da podrzimo, ohrabrimo, ako treba istrpimo, a sve ostalo samo odmaze i igracima, i Rozmanu i ekipi.
Slazem se da su i jedan i drugi dobri igraci ali nazalost Ziljkic je u tom nekom periodu gdje ga je losina uhvatila, nadam se da ce to prebrodit. A Pena izgleda kao da polako hvata ritam, nadam se da ce se neke stvari uigrati, kao taj dupli gdje on protrcava, koji ocigledno on voli i mislim da bi mogao prolaziti s lakocom u ovoj ligi.
Sve mi znamo.

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 26 nov 2023, 07:46

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
25 nov 2023, 23:18
napoleon72 je napisao/la:
25 nov 2023, 22:50
Pena je svima bio iritantan ispocetka kad je gledao samo sebe i zayebavao se na terenu. Al za zadnje dvije tekme mu se nema sta reci, igra s timom, radi za ekipu. A statistika ce doci.
Upravo. Ne znam s kim je odigrao dupli pas, i onda gol pao. Uglavnom, gine na terenu, i jučer je vidno ljut bio što ga je Rožman izveo, baš je nabrijan.
Kod drugog sa Julardžijom, šteta što nije ostao u igri jer takve duple najbolje može odigrati sa Avramovskim. Primjetio sam da je najviše kritika prema njemu, na forumu bilo tokom utakmice. E jbg ako se po onoj kiši, moglo kucati i biti na utakmici.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 26 nov 2023, 09:23

Penaranda je igrac koji pravi razliku al po meni on je igrac za posljednji 30 minuta kad ti treba preokret u igri kao ono protiv Zrinjskog kad je usao. Ne vidim da on ima kontinuitet da bude nosioc igre, tesko ovakvi igraci uklapaju u neki sistem. Ta prica da nema s kim da igra je smiješna ako je toliko dobar onda neka ide u real tako su i za Vrancica pisali nema s kim, ne razumiju ga a kako ne igra nas vezni red prodisao.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 26 nov 2023, 09:39

Penaranda je napredovao i samo neka ovako nastavi. Od njegovog dolaska sam rekao da pravog Penarandu očekujem na proljeće.

Momak je klasa, lijepo je vidjeti ovakvog igrača u našoj ligi. Od brzine i tehnike, pa skroz drugog načina razmišljanja od ostatka ekipe. Šteta što ga nisu ispoštovali s par pasova u dubinu.
Samo neka ovako nastavi, drago mi je vidjeti da je ovako naložen.

Uvijeknapravojstrani
Kontakt:

Post Postao/la Uvijeknapravojstrani » 26 nov 2023, 09:54

Jedino što me kod Pene brinulo kada je došao je da će biti bez volje i interesa. Da se nece truditi i da nece biti fizicki spreman. Pokazalo se da je vec sada to sve pobio i da momak gori od želje. Rožman to vidi i zna da će eksplodirati kad tad. Niti jedan naš igrač nema karakteristike koje ima Pena. Zato ljudi uživajte dok nam je takav čovjek na terenu. Slijedeću sezonu vrlo lako moguće da ga necemo gledati kod nas vec u nekoj puno jacoj ligi.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 26 nov 2023, 10:08

Ja nikad niti jednom našem igraču za lošu igru nisam ni zvižduk uputio a kamoli nešto više jednostavno šutiš i oni tj.igrači su svjesni, ako nema aplauza druže trudi se radi na sebi znaš gdje si tanak. Psovanje i vrijeđanje naših igrača sa tribina zbog loše forme prelazi granice ljudskostim. Loša igra i forma igraču znači klupa i na kraju ispisnica ne treba mu veča kazna a mi ga psujemo dok nosi naš deres. Druga stvar je van terena i odnosnprema klubu i ostalim igračima i navijačima, primjer ja ni onom Mulenoviću nisam zviždao ali sam zbog Pavlovića gotovo u muriji završio ako razumijete razliku. Isto tako sa Dalom nikad ništa nije loše uradio za klub forma gore dole ali je uvjek dobro donosio klubu i na kraju poprilično finu cifru dok Mirza svojim ponašanjem ne zaslužuje više da vidi Koševo i zbog takvih ponovo u muriju ako treba isto tako dolazimo sad do Ziljkića loša igra pad forme ok!dešava se al kad vratiš film i složiš kockice njegovog ponašanja vidiš da je to jedan klasični ljigavac dupelizac i uvlakač koji samo gleda svoj status. Majstore moj legenda kluba se postaje igrama i ponašanjem a ne grljenjem trenera ili veličanjem istog. Sretno ti bilo gdje god ideš i što dalje od našeg kluba.
Mada me ne bi iznenadilo da počneš pisati neke statuse izvinjenja i pokajanja po instag i fejsu. I pričanju o drugoj šansi koja se zaslužije na drugi način.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 26 nov 2023, 10:12

Julardzija dosta bolje izgleda kad igra s Buljubašićem, vise mu odgovara ta pozicija ja bi rekao 8 osmica a manje pokazuje kad je na mjestu defanzivnog veznog.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 26 nov 2023, 10:51

GalileoGalilei je napisao/la:
26 nov 2023, 09:39
Penaranda je napredovao i samo neka ovako nastavi. Od njegovog dolaska sam rekao da pravog Penarandu očekujem na proljeće.

Momak je klasa, lijepo je vidjeti ovakvog igrača u našoj ligi. Od brzine i tehnike, pa skroz drugog načina razmišljanja od ostatka ekipe. Šteta što ga nisu ispoštovali s par pasova u dubinu.
Penerandi treba jedan igrač sličan njemu da igra još bolje a to je Renan, oni znaju šta će ovaj drugi uraditi, dupli pas, gdje se nalaze. Jednostavno se razumiju, čini mi se da je Ibanez govori da će oni iz Južne Amerike igrati tako ako imaju još nekog sličnog njima.

Dok za njegov napredak nema se šta reći, kad je tek došao čini mi se protiv Skhendije nije mogao ni hodati kako treba, šprint opali i popravlja opremu, dok je sad sigurno na nekih 50ak minuta pune igre spreman. Mogu mislit kakav će biti na proljeće ako Bog da.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 26 nov 2023, 11:02

Koliko puta je utrcavao u prazan prostor i izostao je pas,jednostavno igraci jos ne kontaju Penju.
Ugl ova 4 igraca koje imamo sad u vrhu su najbolja 4 navalna igraca koje smo ikada imali.Penja,Hasic,Oliveira i Mustafic.Ja za bolja 4 igraca za ovu igru koju igra Rozman ne znam.Mustafic za dvije tekme na poluspicu 3 gola odmah.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

adem993
Kontakt:

Post Postao/la adem993 » 26 nov 2023, 12:22

H8Z7 je napisao/la:
26 nov 2023, 10:51

Penerandi treba jedan igrač sličan njemu da igra još bolje a to je Renan, oni znaju šta će ovaj drugi uraditi, dupli pas, gdje se nalaze. Jednostavno se razumiju, čini mi se da je Ibanez govori da će oni iz Južne Amerike igrati tako ako imaju još nekog sličnog njima.

Dok za njegov napredak nema se šta reći, kad je tek došao čini mi se protiv Skhendije nije mogao ni hodati kako treba, šprint opali i popravlja opremu, dok je sad sigurno na nekih 50ak minuta pune igre spreman. Mogu mislit kakav će biti na proljeće ako Bog da.
Dobro se sjećam utakmice protiv Zrinjskog gdje je bukvalno poludio sto mu Duraković nije tri puta dodao loptu u noge kad je trazio, prvi put kad mu je dodana lopta izborio je penal i to je rijesilo utakmicu, cini mi se da mu fali jos samo malo strpljenja s nase strane i da je pitanje trenutka kad ce procepiti.
Bit ćeš opet prvak čest 1946

Saraj'vo ko nekad želja nam je jedina!!!

Ooooo sta se desilo,pa te ludo volim saraj'vo

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 26 nov 2023, 12:25

Dobro da se je Oliveira očistio kartona pred ove derbi utakmice.
Kojima igracima prijeti suspenzija u slučaju 3 zutog, koliko se sjecam Anicic, Hasic za ostale ne znam.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 26 nov 2023, 12:52

H8Z7 je napisao/la:
26 nov 2023, 10:51

Ma upravo to. Znaju njih dvojica šta i kad treba, isti je to mentalitet. Pena je lik koji je igrao u najjačim ligama svijeta i suludo je pričati zna li ili ne zna. Njemu su te neke stvari klasični automatizam i mislim da se i on syebe kad vidi kako ostali znaju imati nelogična rješenja. One lopte koje je ostavljao i jurišao ka naprijed, to je u ligama petice zicer. Tu se vidi razlika između klasičnih igrača i "običnih" igrača ove lige. Radović je imao prostora da radi dar-mar, ali džaba kad ne zna.

Drugo.. Naviknite se na solo prodore Penarande, zato što su igrači iz Južne Amerike poznati po tome.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 26 nov 2023, 12:52

Lavcina je napisao/la:
26 nov 2023, 12:25
Kojima igracima prijeti suspenzija u slučaju 3 zutog, koliko se sjecam Anicic, Hasic za ostale ne znam.

Simon Rožman za utakmicu protiv FK Tuzla City koja je na rasporedu u petak, 24. novembra od 18:00 neće moći računati na Renana Oliveiru koji je zaradio treći žuti karton u utakmici protiv Posušja. Pod prijetnjom suspenzije su Muharem Trako, Marin Aničić, Almedin Ziljkić, Adalberto Peñaranda, Francis Kyeremeh i Slaviša Radović koji imaju po dva žuta kartona, dok po jedan karton imaju Mirza Mustafić, Mario Vrančić, Hamza Čataković i Daniel Avramovski.

Djurickovic i Trako dobili zuti protiv Tuzle, sto znaci da Trako odradjuje suspenziju protiv Veleza.

Alii
Kontakt:

Post Postao/la Alii » 26 nov 2023, 12:56

izdzezveubrazil je napisao/la:
26 nov 2023, 12:52
Lavcina je napisao/la:

Simon Rožman za utakmicu protiv FK Tuzla City koja je na rasporedu u petak, 24. novembra od 18:00 neće moći računati na Renana Oliveiru koji je zaradio treći žuti karton u utakmici protiv Posušja. Pod prijetnjom suspenzije su Muharem Trako, Marin Aničić, Almedin Ziljkić, Adalberto Peñaranda, Francis Kyeremeh i Slaviša Radović koji imaju po dva žuta kartona, dok po jedan karton imaju Mirza Mustafić, Mario Vrančić, Hamza Čataković i Daniel Avramovski.

Djurickovic i Trako dobili zuti protiv Tuzle, sto znaci da Trako odradjuje suspenziju protiv Veleza.
Trako nije igrao protiv Tuzle.

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 26 nov 2023, 12:57

Alii je napisao/la:
26 nov 2023, 12:56
Lavcina je napisao/la:

Dobio žuti dok se zagrijavao, zbog sukoba sa Nukićem čini mi se.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 26 nov 2023, 12:58

Nirton je napisao/la:
26 nov 2023, 12:57
Alii je napisao/la:

Aha gore kod korner zastavice pred kraj tekme.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 nov 2023, 13:31

mma_hz je napisao/la:
26 nov 2023, 12:58
Nirton je napisao/la:
26 nov 2023, 12:57
Alii je napisao/la:

Aha gore kod korner zastavice pred kraj tekme.
Valja taktiku spremiti bez Trake, bit će to veliki udar na ekipu.
:shifty:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, laznokrilo, mosarajvosa83, N3R3D i 71 gost.