FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Koga briga za titulu ove sezone? Koga? Ušli smo u sezonu sa nekvalitetnim trenerom, loše odrađenim pripremama. Došao trener u klub, slikovito da opišem i našao ga u stanju kao sobu tinejdžera. U toku sezone pojačava intenzitet treninga i podiže fizičku spremu igrača, a znate da protiv Posušja na Koševu nakon 35 minuta igrači nisu mogli maketi kako treba, reprezentativne pauze umjesto za spremanje akcija iskoristio je za podizanje fizičke spreme igrača, koriste ono što ima (što naravno nije nekvalitetno nego ne odgovara njegovim zamislima) radi ono što može. I onda neko dođe i kaže kako su oni pobijedili ove, one što mi nismo i sl. a svega dva dana ranije klub dobije Tuzlu City 6:2, aferim momci svaka čast.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
- skullcrusher
- Kontakt:
Ma mi je necemo osvojiti makar doveli De Bruynea, Haalanda, Messija. Jednostavno je bojac mora uzeti titulu a i ja kao i svi nadam se da mozemo ali **** ga realnost znate i sami. ABd kup i drugo mjesto ja zadovoljan.
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...
Sarajevo ljubavi moja...
titula ove sezone je stvarno nedostizna, prvo sto smo usli u sezonu bez trenera, gdje je Mirza vodio pripreme koje nisu licile na nista, gdje se boris protiv uogranog Zrinjskog koji nd zaostake sa parama, a ima podrsku saveza i zaista su dobri i na kraju Borac kojeg se otvoreno gura plus uopste kisu losa ekipa, dovoljno dobri da svakom zabiji gol plus kad skripi tu su sudoje da poguraju do kraja
Nama treba europa, mozda kup akonse otvori i treba nam super dobro da odigramo u Europi da se tu izdignemo.
Nama treba europa, mozda kup akonse otvori i treba nam super dobro da odigramo u Europi da se tu izdignemo.
Joj dede legende, otišao na utakmicu želješčara u kapi Sarajeva. I neće da izađe, kad ga ovi istjeruju. 
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Zna li neko ko je gospodin?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Klub treba gospodinu našu sezonsku dati i pozvat na trening 

-
- Kontakt:
Vidjao sam na nasim stadionima da navijaci dolaze u rekvizitima neki veci ili evropski klubova
Hvala dedi koji je danas na stadionu manjeg kluba iz glavnog grada nastavio taj trend
Hvala dedi koji je danas na stadionu manjeg kluba iz glavnog grada nastavio taj trend

Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Koji kralj... dedo sa kapom i šalom FK Sarajeva danas na Grbavici i neko **** plavo ga tjera sa tribine **** sve svoje
-
- Kontakt:
Mene napadali da sam lud,medjutim kad saberes dva i dva,kad Dodik kaze i najavi i Telgetija titulu,kad na to dodas i Vicu i savezu mozes biti Real osvojiti je neces,u narednim godinama ce biti jos gore,ovdje je za cilj ubiti volju da upalis TV i odgledas tekmu.Sanchez87hz je napisao/la: ↑26 nov 2023, 17:43Ako nastave i slijedece godine sa lakrdijom onda ce nam opet biti borba za trece mjesto,to se nekako treba rijesiti do slijedece godine,a ne slijegati ramenima kad te naguze,sutiti i grliti onoga ko te prca.
Sa ovakvim igračkim kadrom i stručnim štabom na titulu se mora ići.
Kazati vec sada da titula nije cilj nego Europa je van svake pameti jer se Europa podrazumijeva.
Ako do titule ne dodje onda treba čestitati boljem - Zrinjski.
A da bi se do titule doslo, po stoti put cu ponoviti, moraju se samarati ekipe poput Zvijezde, GOSK-a, Posušja, Tuzle, Sloge, Igmana...vec su 3 kiksa upisana protiv tih ekipa u 9 utakmica, a to je previše.
Kazati vec sada da titula nije cilj nego Europa je van svake pameti jer se Europa podrazumijeva.
Ako do titule ne dodje onda treba čestitati boljem - Zrinjski.
A da bi se do titule doslo, po stoti put cu ponoviti, moraju se samarati ekipe poput Zvijezde, GOSK-a, Posušja, Tuzle, Sloge, Igmana...vec su 3 kiksa upisana protiv tih ekipa u 9 utakmica, a to je previše.
Treba se raspitati i ko je dedu diro!
Ne bi bilo lose probati sa Vrancicem na poziciji ofanzivnog veznog. Okej Mustafic je brzi, ima sad malo i statistiku popunitu, ali je neupitno Vrancic kvalitetniji. Nije vise mlad pa da se moze ganjati sa protivnikom i prenositi loptu 30-50m preko terena, ali ima taj vic u igri i razmišljanje kakvu da mislim u ligi nema trenutno niko.
Pogotovo protiv bunkerasa bi dobrodosao kakav njegov pas izmedju odbrane ili udarac sa distance. A loptu mu je takodje tesko uzeti. Imao je tu neku povredu, ali mi se sve vise cini, da ga ni Rozman nesto nesmeka.
Znamo svi kako su kone tad ubole sa Stilicem. Nisu ga stavili na poziciju CM, da trci gore - dole, vec ga zalijepili iza napadaca i prepustili mu sve prekide.
Pogotovo protiv bunkerasa bi dobrodosao kakav njegov pas izmedju odbrane ili udarac sa distance. A loptu mu je takodje tesko uzeti. Imao je tu neku povredu, ali mi se sve vise cini, da ga ni Rozman nesto nesmeka.
Znamo svi kako su kone tad ubole sa Stilicem. Nisu ga stavili na poziciju CM, da trci gore - dole, vec ga zalijepili iza napadaca i prepustili mu sve prekide.
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Sve dok ovako igraju Mustafić i Julardžija, pa potom Buljubašić, Vrančić nema mjesta u prvih 11 i to je realnost. Nije da ga Rožman ne miriše, nego jednostavno se ne uklapa u njegove zamisli. Što reče Simon u podcastu, parafraziram, možeš biti najbolji, ali ako ne možeš trčati, tu se sve završava. To je nekad moglo proći, da si majstor s loptom, pa malo trči, malo predahni, to više ne prolazi ni kod nas.Lavcina je napisao/la: ↑26 nov 2023, 19:41Ne bi bilo lose probati sa Vrancicem na poziciji ofanzivnog veznog. Okej Mustafic je brzi, ima sad malo i statistiku popunitu, ali je neupitno Vrancic kvalitetniji. Nije vise mlad pa da se moze ganjati sa protivnikom i prenositi loptu 30-50m preko terena, ali ima taj vic u igri i razmišljanje kakvu da mislim u ligi nema trenutno niko.
Kako misliš igrati konstantni presing i biti agresivan, a vazda ispadaš zbog tromosti?
Da ne bude na pljujem Vrančića, daleko od toga. Mario je gotivan lik, dobar igrač, poštovanje za sve što je napravio u karijeri, ali jednostavno ne može ispratiti visok ritam. Možda bude napredovao nakon pauze, ko zna šta će se desiti. Za sada, ovu dobitnu kombinaciju je suludo dirati. Julardžija je strašan, Mustafić se najbolje pokazao od dolaska Rožmana, a tu je i mali Buljubašić kojem je ovo prva sezona seniorskog fudbala.
Ono što se slažem je da bi se Vrančiću trebalo dati više minuta s klupe, to sigurno. To je jedina sitnica koju pomalo zamjeram Rožmanu.
Znaju taxisti sa Otoke. Dedo naš, nedavno ostao bez žene, pa sad prsti i želju da ubije vrijeme. Fin čovjek vidim po raji da im je žao što ga izbaciše. Mogli bi mu godišnju kupiti, kao podršku.
🇵🇸
Ako u prosjeku dajemo 350-450 k km plate igracima tipa Catakovic avramovski soldo ( onda ja prvi se podpisujem da se ne produzi ugovor tim igracima placa i da na njihovo mjesto nedovedemo nikog ili akademcima pokrit te pozicije) a da se izdvoji taj milion maraka za krov, da se uradi neka akcija da se navijaci ukljuce a da nacelnik ( ako ova **** nece svakao ce bit smjenjen) obezbjedi 200 -300 k km i papire (dozvole) i da se nadkrije istok..
Ubjedjen sam da bi klub u roku 5-7 godina samo na razlici u broju prodani ulaznica vratio bar 70% para a i opstina u vidu pdv bar 30%.
Vrijeme je da se za 100k ljudi koji navijaju vole simpatisu ovaj klub bar ovo uradi.. jer ako cemo posteno mi smo vlasnici ( narod ovog grada ) stadiona i grada i drzave a ne mandic ona zelena ubleha itd. Travnjak smo indirektno preko70% mi FK SARAJEVO izfinansilrali.
Takodje ovo treba gledat i kroz euro takmicenje jer ocito preko dva predkola mi nemozemo igrat na kosevu, neznam dali bi samo nadkrivanje istoka po automatizmi znacilo da ce se dobit ta veca kategorija ili ne al sam citao tako nesto kad se radi UEFA progleda kroz nozne prste i dopusta da se igraju utakmice.. takodje reprezentacije ipak (iz ekinomski razloga) mnogo isplativije da igra na kosevu nego u zenici. Zenica je grad koji je izduvo (zenica baza bez poraza) i te gluposti.. recimo da smo igrali na kosevu protiv portugals bilo bi bar 10-15 hiljada ljudi vise, znao si daces izgubit al bar naplati.. to su ipak ogromne pare u pitanju znaci extra 200-300 k km plus sigurno da to donosi i vise sponzora cak mislim i tv prava potraznja bila veca ako nista za tu utakmicu..
Ubjedjen sam ako se nasa repka digne bude na vecem nivou (sad ova situacija nepokazuje to da ce se desit u naredni 5 godina a moguceje) da bi savez na utakmicama jacim portugal njemacka hrvaska itd igrajuci nakosevu mogli zaradit od 500do milion maraka vise po ciklusu.. sto nije mala lova.. takodje ako se uzme da cemo vrlo brzo bit u 5tom sesiru da je velika vjerovatnoca da ces imat 3 veoma jake tekme gdje ces na kosevu imat oko 10k ljudi na tim utakmicama u prosjeku vise, ako budes radio dobre rezultate i protiv slabi ekipa bi bilo 15 k sigurno dok u zenici to nebi moglo dobacit na 10.
Ovo sve u korist ide da recimo savez pogura odredjenom sumom da se naprave one prostorije za kamermane osoblje sudsko da nadkriju zapad i sve ostalo potrebno za tu 4 categoriju. A da mi i opstina 70% tih srestava vratimo u roku 10 godina na rate bez kamate.. ubjedjen sam da bi to doslo na razumjevanju u savezu (mozda bi tih 30% oni mogli izganjat od uefe fife)
Mozda im dat 3 ciklusa da se stadion zove m tel kad reprezentacija ga koristi ili nesto tako
Ubjedjen sam da bi klub u roku 5-7 godina samo na razlici u broju prodani ulaznica vratio bar 70% para a i opstina u vidu pdv bar 30%.
Vrijeme je da se za 100k ljudi koji navijaju vole simpatisu ovaj klub bar ovo uradi.. jer ako cemo posteno mi smo vlasnici ( narod ovog grada ) stadiona i grada i drzave a ne mandic ona zelena ubleha itd. Travnjak smo indirektno preko70% mi FK SARAJEVO izfinansilrali.
Takodje ovo treba gledat i kroz euro takmicenje jer ocito preko dva predkola mi nemozemo igrat na kosevu, neznam dali bi samo nadkrivanje istoka po automatizmi znacilo da ce se dobit ta veca kategorija ili ne al sam citao tako nesto kad se radi UEFA progleda kroz nozne prste i dopusta da se igraju utakmice.. takodje reprezentacije ipak (iz ekinomski razloga) mnogo isplativije da igra na kosevu nego u zenici. Zenica je grad koji je izduvo (zenica baza bez poraza) i te gluposti.. recimo da smo igrali na kosevu protiv portugals bilo bi bar 10-15 hiljada ljudi vise, znao si daces izgubit al bar naplati.. to su ipak ogromne pare u pitanju znaci extra 200-300 k km plus sigurno da to donosi i vise sponzora cak mislim i tv prava potraznja bila veca ako nista za tu utakmicu..
Ubjedjen sam ako se nasa repka digne bude na vecem nivou (sad ova situacija nepokazuje to da ce se desit u naredni 5 godina a moguceje) da bi savez na utakmicama jacim portugal njemacka hrvaska itd igrajuci nakosevu mogli zaradit od 500do milion maraka vise po ciklusu.. sto nije mala lova.. takodje ako se uzme da cemo vrlo brzo bit u 5tom sesiru da je velika vjerovatnoca da ces imat 3 veoma jake tekme gdje ces na kosevu imat oko 10k ljudi na tim utakmicama u prosjeku vise, ako budes radio dobre rezultate i protiv slabi ekipa bi bilo 15 k sigurno dok u zenici to nebi moglo dobacit na 10.
Ovo sve u korist ide da recimo savez pogura odredjenom sumom da se naprave one prostorije za kamermane osoblje sudsko da nadkriju zapad i sve ostalo potrebno za tu 4 categoriju. A da mi i opstina 70% tih srestava vratimo u roku 10 godina na rate bez kamate.. ubjedjen sam da bi to doslo na razumjevanju u savezu (mozda bi tih 30% oni mogli izganjat od uefe fife)
Mozda im dat 3 ciklusa da se stadion zove m tel kad reprezentacija ga koristi ili nesto tako
Zanimljiva scena na Grbavici: Čovjek s kapom FK Sarajevo ukrao šou!

Da je sahinovic ovakve golove primio ko hadzikic vcrs svasta bi bilo 
Velež večeras i protiv zrinjskog, nebo i zemlja.