FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
40
22%
2. Borbu za Evropu
83
46%
3. Sredinu tabele
32
18%
4. Borbu za opstanak
26
14%

Ukupno glasova: 181

MrkiMedo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MrkiMedo » 27 nov 2023, 00:12

Vecina vas ne zna ni gdje se desila ta situacija, pojma nemate sta se desavalo, ali pametujete o tome. Odavno se ne ide na kosevo zajedno sa njima niti oni dolaze na istok zajedno sa nama, zayebite te price. Nije mi jasno otkud covjek 55-60 godina sa salom i kapom fks na sjeveru Grbavice.

1921ljoze
Kontakt:

Post Postao/la 1921ljoze » 27 nov 2023, 00:26

Koliko je nasa liga kvalitetna dovoljno govori da mi i sa ovakvom ekipom znaci da imas jos malo kvaliteta bio bi 4 ili 3
Velez nam bjezi 7 bodova
Da si uzeo Goska Posusja kuci to je 5 i jednu u gostima sad bi bio4
Evropa jos nije izgubljena ali vrijeme je da se ekipa trgne...
Izvuci ova 3 kola sto vise...
Tuzla i Gosk na strani pa red je da uzmete nekog na strani vise i velez kuci na atmosferu i publiku pa se onda na zimu nadati boljim stvarima.

PointBlank
Kontakt:

Post Postao/la PointBlank » 27 nov 2023, 00:31

Jel realno da smo ispali ovoliki papci s ovim dedom.. e ja stoke. Javno se ponjamke svakom na glavu ko mu je sta rekao i uradio.. boze sacuvaj, nikakvog digniteta. Nije na Jug usao. U svijetu na nekim tribinama, navijac do navijaca sa zastavama pa se ne diraju.. samo kod nas vazda neki zastitnici necega

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 27 nov 2023, 01:11

Ne znam sta je bilo s dedom, al je cinjenica da ponasanje i dobacivanja na Grbavici u zadnjih dvije sezone su da se zgrozi svaki pravi navijac Zeljeznicara i pobornik citave filozofije koju klub predstvalja..i ma kolko ovdje neko prico, daleko je to od "neodgovornih pojednica". Tako sa sta god se desilo ne bi me iznenadilo

Znam kakvi su drugi, ali nas je vazda to izdvajalo od drugih..sad smo kao i ekipa na terenu otisli u pm..

Protiv veleza npr bracni par i kcerka im mozda 12/13 godina poce snimat bakljadu RA naka dvojica od 40+ znaci nisu balavci,napadaose je ocm zamal i fizicki...bas sam vidio traumu na licu djeteta..i sta sad njen stari se teba tu udarat sa njih 7/8. Mozda ti nemas nista u zivotu osim da dodjes i likecis frustracije na utakmice, ali nije to tvoja privatna tribina

Psovke koje cujem na istoku...bolje da ne spominjem

Momci s juga ispadose na kraju "najfiniji"
=\_1921_/=

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 27 nov 2023, 01:20

Cekaj malo, dodje covjek na utakmicu Zeljeznicara sa kapom i salom Sarajeva, nit ga je ko tukao samo mu je receno il je skini il izadji sto je korektno. Ne znam sta je problem.

Da se malo podsjetimo gdje stojimo sto se tice komsinica.

Nja je nastalo tako sto su nam kao UDBA-ski projekat oteli najbolje igrace putem dekreta, a onda smo zbog tog otimanja igraca ispali iz lige, bili drugoligasi, ispali smo i u regionalnu odnosno trecu ligu i sve to nas je dobro unazadilo, tavorili u drugoj ligi, ulazili, ispadali i tako. Stabilizovali smo se tek pocetkom sezdesetih godina dok su ovi bili miljenici komunjara u BiH, liga se prosirivala zbog njih da ne ispadnu, trebal' dalje ? Nesto ne vidim da se komsinice stide zbog takve historije. Takve ne poznajem, iskreno.

Odmah nakon rata Nja ima svoje sudije u vidu Salema Prolica, znate li kad bi uzeli 98 titulu da stranac nije sudio finale, nikad. Kako smo mi dobahuljali do tog play offa ce ostati misterija.

Fast forward, Odina djeca i kupljena pitarska titula, namjestili ljudi pola lige, bukvalno. Korona titula i dzenaza. Jel se ko od njih stidi takvih titula ? Stidi moj ****.

Da skratim pricu, skini kapu il izadji napolje. Sta je problem ?

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 27 nov 2023, 01:42

RatoborniMrmot je napisao/la:
27 nov 2023, 01:20
Cekaj malo, dodje covjek na utakmicu Zeljeznicara sa kapom i salom Sarajeva, nit ga je ko tukao samo mu je receno il je skini il izadji sto je korektno. Ne znam sta je problem.

Nja je nastalo tako sto su nam kao UDBA-ski projekat oteli najbolje igrace putem dekreta, a onda smo zbog tog otimanja igraca ispali iz lige, bili drugoligasi, ispali smo i u regionalnu odnosno trecu ligu i sve to nas je dobro unazadilo, tavorili u drugoj ligi, ulazili, ispadali i tako. Stabilizovali smo se tek pocetkom sezdesetih godina dok su ovi bili miljenici komunjara u BiH, liga se prosirivala zbog njih da ne ispadnu, trebal' dalje ? Nesto ne vidim da se komsinice stide zbog takve historije. Takve ne poznajem, iskreno.

Odmah nakon rata Nja ima svoje sudije u vidu Salema Prolica, znate li kad bi uzeli 98 titulu da stranac nije sudio finale, nikad. Kako smo mi dobahuljali do tog play offa ce ostati misterija.

Fast forward, Odina djeca i kupljena pitarska titula, namjestili ljudi pola lige, bukvalno. Korona titula i dzenaza. Jel se ko od njih stidi takvih titula ? Stidi moj ****.

Ne znam fkt sta je bilo, eo tek sad vidim ovaj neki video..sve i da si upravu za ovaj dogadjaj ja govorim generalno sta se desava u zadnje vrijeme....ko god bude na grbavici mogo se uvjerit u ovo sto pricam, al nejse ...
=\_1921_/=

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 27 nov 2023, 01:50

invincible1921 je napisao/la:
27 nov 2023, 01:42

Ne znam fkt sta je bilo, eo tek sad vidim ovaj neki video..sve i da si upravu za ovaj dogadjaj ja govorim generalno sta se desava u zadnje vrijeme....ko god bude na grbavici mogo se uvjerit u ovo sto pricam, al nejse ...
Ne pisem tebi, pisem sto se ljudi fol sjebaju, izvinjavaju ili ograduju od postupka sa danasnje utakmice.

Debila koji skoci/ako skoci na covjeka sa porodicom, na Grbavici, treba nasamarati jer je debil. Kurcenje nekome iz Konjica je isto retardirano za mene. Levata sa pitarskim rekvizitima na tekmi Zeljeznicar - Posusje treba ili natjerati da skine kapu ili mu pokazati izlaz sa tribine. Pricam o konkretnoj situaciji.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 27 nov 2023, 02:03

27 nov 2023, 01:11
Ne znam sta je bilo s dedom, al je cinjenica da ponasanje i dobacivanja na Grbavici u zadnjih dvije sezone su da se zgrozi svaki pravi navijac Zeljeznicara i citave filozofije koju klub predstvalja..i ma kolko ovdje neko prico, daleko je to od "neodgovornih pojednica". Tako sa sta god se desilo ne bi me iznenadilo

Znam kakvi su drugi, ali nas je vazda to izdvajalo od drugih..sad smo kao i ekipa otisli u pm..

Protiv veleza npr bracni par i kcerka im mozda 12/13 godina poce snimat bakljadu RA naka dvojica od 40+ znaci nisu balavci,napadaose je ocm zamal i fizicki...bas sam vidio traumu na licu djeteta..i sta sad njen stari se teba tu udarat sa njih 7/8. Mozda ti nemas nista u zivotu osim da dodjes i likecis frustracije na utakmice, ali nije to tvoja privatna tribina

Jesi li nekad isao na gostovanje u Vrapcice?
Da si isao znao bi kako oni docekuju nase navijace i simpatizere. Samo vracati istom mjerom, pustite vise to patetisanje i neku finocu iz udobnosti sobe.

Probaj ti, na narednoj utakmici sarajeva, otici na istok Koseva, sa salom i kapom Zelje, pa nam javi (kad se oporavis)kako je proslo. Vjerovatno neces otici(jer to cak i normalnom navijacu, a ne nekom fanatiku bilo koje ekipe, predstavlja provociranje i trazenje guzici cepa)ali je lijepo sr.ati i patetisati po forumu.

Druga je stvar kad je derbi, pa se izmijesaju i nasi i pitari na tribinama. Protiv sam nasilja i ne treba da od naseg lijepog grada pravimo nesto sto nije. Svi u gradu imaju nekoga ko navija (ili simpatise) za suparnicku ekipu, ne treba da se furamo na Beograd jer nas grad i rivalstvo izmedju klubova i navijaca nikad nije bilo toliko bolesno kao sto je tamo kod njih..

Jedino mi je zao zbog onog incidenta koji se desio na tekmi sa Igmanom, ono nam nije trebalo.

Sto se tice psovanja, svugdje u svijetu se psuje i u Njemackoj se psuje na utakmicama, to nije pojava koja se desava samo na Balkanu..

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 27 nov 2023, 02:10

Brkooo je napisao/la:
27 nov 2023, 02:03
Ne znam sta je bilo s dedom, al je cinjenica da ponasanje i dobacivanja na Grbavici u zadnjih dvije sezone su da se zgrozi svaki pravi navijac Zeljeznicara i citave filozofije koju klub predstvalja..i ma kolko ovdje neko prico, daleko je to od "neodgovornih pojednica". Tako sa sta god se desilo ne bi me iznenadilo

Znam kakvi su drugi, ali nas je vazda to izdvajalo od drugih..sad smo kao i ekipa otisli u pm..

Jesi li nekad isao na gostovanje u Vrapcice?
Da si isao znao bi kako oni docekuju nase navijace i simpatizere. Samo vracati istom mjerom, pustite vise to patetisanje i neku finocu iz udobnosti sobe.

Probaj ti, na narednoj utakmici sarajeva, otici na istok Koseva, sa salom i kapom Zelje, pa nam javi (kad se oporavis)kako je proslo. Vjerovatno neces otici(jer to cak i normalnom navijacu, a ne nekom fanatiku bilo koje ekipe, predstavlja provociranje i trazenje guzici cepa)ali je lijepo sr.ati i patetisati po forumu.

Druga je stvar kad je derbi, pa se izmijesaju i nasi i pitari na tribinama. Protiv sam nasilja i ne treba da od naseg lijepog grada da pravimo nesto sto nije. Svi u gradu imaju nekoga ko navija ili simpatise za suparnicku ekipu, ne treba da se furamo na Beograd jer nas grad i rivalstvo izmedju klubova nikad nije bilo toliko bolesno kao sto je tamo kod njih..

Jedino mi je zao zbog onog incidenta koji se desio na tekmi sa Igmanom, ono nam nije trebalo.

Sto se tice psovanja, svugdje u svijetu se psuje i u Njemackoj se psuje na utakmicama, to nije pojava koja se desava samo na Balkanu..
Nisi me shvatio...situacija koju sam spomeno za velez nasi su navijaci bili u pitanju..a ne velezovi..i kazes nije nam trebalo protiv igmana, al opet ce se uredno desit...

Ovo koliko vidim sa dedom iskreno debilizam njegov da dodje sa obiljezjima sarajeva..sta li je mislio bog sami zna..

Sto se tice ostalog nisi upravu, recimo ovo za paovke...divljina koja se trenutno desava se nije desavala prije..stasne stvari sam znao cut u zadnjih sezonu dvije, kakve prije nisam nikad..al eto mzoda je do mene pa vazda budem blizu nekih debila..
=\_1921_/=

istokzeljo
Kontakt:

Post Postao/la istokzeljo » 27 nov 2023, 06:46

27 nov 2023, 01:50
27 nov 2023, 01:42

Ne pisem tebi, pisem sto se ljudi fol sjebaju, izvinjavaju ili ograduju od postupka sa danasnje utakmice.

Debila koji skoci/ako skoci na covjeka sa porodicom, na Grbavici, treba nasamarati jer je debil. Kurcenje nekome iz Konjica je isto retardirano za mene. Levata sa pitarskim rekvizitima na tekmi Zeljeznicar - Posusje treba ili natjerati da skine kapu ili mu pokazati izlaz sa tribine. Pricam o konkretnoj situaciji.
Ne znam koliko imaš godina, al djeluješ zelen. Zašto bi neko nekoga odstranio sa tribine, pogotovo ako je to starac, dijete, žena...samo zato što nosi šal drugog kluba, pa čak i ako je taj klub protiv kojeg trenutno igramo. Sve dok ne provocira, uredu je. Al moramo mi biti krkani, ko biva dokazati koliko smo mi za Želju. Jadno da jadnije ne može biti. Hvala dedi koji je došao i platio kartu i tako podržao klub jer mnogi su veliki manijaci kući ostali, jer je zima il su imali preča posla.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 27 nov 2023, 06:49

Halo kakva je ovo prica.Stare kuke od Hordi Zla sa kojim sam sjedio na kosevu u kafani pored Hadisona nisu nikad pogled ružan bacili da nepricam nesto drugo.Bio sam još davno protiv Italije na sjeveru sve stare kuke Hordi samo zajebancija bila.Dedi se moglo rec mojne dedo skini kapu vidiš ima svega ali da ga istjeras to nije u gradskom duhu Sarajevske raje.Tacka.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 27 nov 2023, 07:45

Hahah navijacii su najjaca sorta ljudi, kaze nije izgubljena evropa hahah, ljudima grcevita borba za opstanak iducu u gostima gube predzadnji ti dolazi na 2 boda e svasta

Laki26
Kontakt:

Post Postao/la Laki26 » 27 nov 2023, 08:01

Zamisli ti mozgova istjerati covjeka od 70 godinama zbog kape. Kakav je to kapacitet ljudske gluposti.

Ani1984
Kontakt:

Post Postao/la Ani1984 » 27 nov 2023, 08:18

slika

Ovdje se sine treba stajati. Što bliže sredini gola, a da se može vidjeti lopta.
Zadnja izmjena: Ani1984, dana/u 27 nov 2023, 10:19, ukupno mijenjano 1 put.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 27 nov 2023, 08:23

Ne znam sta je bilo s dedom, al je cinjenica da ponasanje i dobacivanja na Grbavici u zadnjih dvije sezone su da se zgrozi svaki pravi navijac Zeljeznicara i pobornik citave filozofije koju klub predstvalja..i ma kolko ovdje neko prico, daleko je to od "neodgovornih pojednica". Tako sa sta god se desilo ne bi me iznenadilo

Znam kakvi su drugi, ali nas je vazda to izdvajalo od drugih..sad smo kao i ekipa na terenu otisli u pm..

To je to.

Jug je najpristojnija tribina sto se tice tih stvari.

Pririsak
Kontakt:

Post Postao/la Pririsak » 27 nov 2023, 08:29

Ani1984 je napisao/la:
27 nov 2023, 08:18
slika
Nemoj tako, nase dijete, sunce mu islo u oci itd itd

Al haj sve, realno ono je bilo tesko odbraniti i da se dobro postavio.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 27 nov 2023, 09:18

zeljovolimte je napisao/la:
27 nov 2023, 08:23

To je to.

Sa nama na zapadu uvijek bude navijaca sa obiljezljima drugih kluba i nikada nije bilo nikakvih problema..To vam mogu potvrditi navijaci Veleza,Igmana pa i vasi navijaci koji su ponavljam bili na zapadu sa salovima Zelje i Allaha mi niko im nije ruznu rijec uputio.Pricaj za zadnjih par derbija na Kosevu.Garantujem vam zivotom da niko bar na zapadu ne bi prisao dedi sa zeljinom kapom,mozda bi se neka zajebancija napravila...eh sad na istoku Koseva bi ga garant izbacili nazalost jer je tamo druga vrsta ljudi majke mi.Bio sam na istoku na ovim juniorima sad i ono sta par budala psuje i govori to je uzasno.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 27 nov 2023, 09:35

mma_hz je napisao/la:
27 nov 2023, 09:18
zeljovolimte je napisao/la:
27 nov 2023, 08:23

To je to.

Sa nama na zapadu uvijek bude navijaca sa obiljezljima drugih kluba i nikada nije bilo nikakvih problema..To vam mogu potvrditi navijaci Veleza,Igmana pa i vasi navijaci koji su ponavljam bili na zapadu sa salovima Zelje i Allaha mi niko im nije ruznu rijec uputio.Pricaj za zadnjih par derbija na Kosevu.Garantujem vam zivotom da niko bar na zapadu ne bi prisao dedi sa zeljinom kapom,mozda bi se neka zajebancija napravila...eh sad na istoku Koseva bi ga garant izbacili nazalost jer je tamo druga vrsta ljudi majke mi.Bio sam na istoku na ovim juniorima sad i ono sta par budala psuje i govori to je uzasno.
U praksi je to malo drukcije. Prije par godina derbi i nase dijete sa posebnim potrebama na zapadu koseva, u Zeljinom dresu. Mislim da se ni dan danas nije oporavila od te traume i da ce citav zivot imati jos veci problem zbog vasih debila koji su je napali.
To ne znaci da su svi takvi, na jednoj ili drugoj strani, nego samo to da je car derbija unistena i da rivalitet u gradu odavno nije u granicama normale niti ce ikad vise biti kao sto se neki sjecaju situacija prije 20 ili vise godina.
Tako da zayebite tu pricu kako su kod nas divljaci, kako se na Grbavici cuju urlici i dobacivanja, psovke i slicno. Vremena su se promjenila, ljudi se mijenjaju i mentalitet je odavno promijenjen i otisao u krac

Laki26
Kontakt:

Post Postao/la Laki26 » 27 nov 2023, 11:47

Ova tema je dokaz koliko je naša omladina blago rečeno glupa ko k... oni fol nesto objašnjavaju, samo još da napišete da su čovjeka od 9o godina trebali namarati.

sassari
Kontakt:

Post Postao/la sassari » 27 nov 2023, 12:15

Pametujemo previše oko dede, u svijetu zaluta jedan navijač među 10 hiljada protivničkih navijača pa nikom ništa, mi nešto izbacujemo, skidamo, psujemo…. Dotakli smo dno i kao društvo i kao klub

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, SamoDaKazeem i 71 gost.