Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Jusuf Nurkić
Dzaba mu je i kondicija kad ima najvise promasaja na obrucu od svih centara u ligi.
- BenjooJutub
- Kontakt:
Pa baš zbog kondicije, koju hronično nema, koncentracija je slabija i ima često se dešava da fula zicere. Jednostavno postoje takvi ljudi, koliko god da treniraš, kondiciju ne možeš popraviti.
To nam je trener govorio, dvije stvari koje košarkaš ne može natrenirati su visina i kondicija.
Fkt me zanima, zasto se kondicija ne moze natrenirati?
koji je to trener izjavioBenjooJutub je napisao/la: ↑27 jun 2023, 09:35Pa baš zbog kondicije, koju hronično nema, koncentracija je slabija i ima često se dešava da fula zicere. Jednostavno postoje takvi ljudi, koliko god da treniraš, kondiciju ne možeš popraviti.
To nam je trener govorio, dvije stvari koje košarkaš ne može natrenirati su visina i kondicija.

Kondicija /snaga je uphill trcanje

Brzina ide samo uz downhill trcanje,ali je jako tesko to popraviti.
- VensanKasel
- Kontakt:
Jesi li ti ozbiljan sa ovim postom ?BenjooJutub je napisao/la: ↑27 jun 2023, 09:35Pa baš zbog kondicije, koju hronično nema, koncentracija je slabija i ima često se dešava da fula zicere. Jednostavno postoje takvi ljudi, koliko god da treniraš, kondiciju ne možeš popraviti.
Daj ime i prezime tog trenera molim te

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- AshburtonG
- Kontakt:
I onda se raja cudi sto nemamo kosarkasa. Da nismo prirodno jaka i visoka nacija, imali bi ekipu u rangu Indije s ovakvim strucnjacima. 

- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Zato mi i možemo, u svim, sportovima jedva izdržati 20 min visokog tempa jer imamo velike stručnjake koji misle da se kondicija nne može iztrenirati. Strašno kakve mi magove od trenera imamo.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
- BenjooJutub
- Kontakt:
Neki ljudi jednostavno imaju manji kapacitet pluća od drugih ljud i ne postoji nikakva tehnika sa kojom možeš povećati taj kapacitet. Možeš trenirati vježbe disanja ali kapacitet pluća će ti ostati isti. Na to sam mislio. On od početka kariere ima isti problem, limitiran je na određeni broj minuta upravo zbog kondicije, koju jednostavno ne može povećati od nekog levela koji mu kapacitet pluća dozvoljava.VensanKasel je napisao/la: ↑28 jun 2023, 21:28Jesi li ti ozbiljan sa ovim postom ?BenjooJutub je napisao/la: ↑27 jun 2023, 09:35Pa baš zbog kondicije, koju hronično nema, koncentracija je slabija i ima često se dešava da fula zicere. Jednostavno postoje takvi ljudi, koliko god da treniraš, kondiciju ne možeš popraviti.
Daj ime i prezime tog trenera molim te![]()
Ne radi se tu fizičkoj spremi, mišićnoj masi i slično... To je jednostavno genetika.
Trener u Sloveniji je to rekao, povlačeći paralelu sa mnom koji sam prošao kompletne pripreme i sa jednim kepecom koji uopšte nije trenirao a mogao ej trčati ko konj bez problema bez da se zadiše i da mu prorade znojne žlijezde.Unofficialpage je napisao/la: ↑29 jun 2023, 10:55Zato mi i možemo, u svim, sportovima jedva izdržati 20 min visokog tempa jer imamo velike stručnjake koji misle da se kondicija nne može iztrenirati. Strašno kakve mi magove od trenera imamo.
Možda nije rekao kondicija, ali u fazonu kapacitet pluća i visina se ne mogu natrenirati.
Lagao te je trener a mozda nije do njega jer ne znaBenjooJutub je napisao/la: ↑29 jun 2023, 10:59Neki ljudi jednostavno imaju manji kapacitet pluća od drugih ljud i ne postoji nikakva tehnika sa kojom možeš povećati taj kapacitet. Možeš trenirati vježbe disanja ali kapacitet pluća će ti ostati isti. Na to sam mislio. On od početka kariere ima isti problem, limitiran je na određeni broj minuta upravo zbog kondicije, koju jednostavno ne može povećati od nekog levela koji mu kapacitet pluća dozvoljava.VensanKasel je napisao/la: ↑28 jun 2023, 21:28Jesi li ti ozbiljan sa ovim postom ?BenjooJutub je napisao/la: ↑27 jun 2023, 09:35
Pa baš zbog kondicije, koju hronično nema, koncentracija je slabija i ima često se dešava da fula zicere. Jednostavno postoje takvi ljudi, koliko god da treniraš, kondiciju ne možeš popraviti.
Ne radi se tu fizičkoj spremi, mišićnoj masi i slično... To je jednostavno genetika.
Trener u Sloveniji je to rekao, povlačeći paralelu sa mnom koji sam prošao kompletne pripreme i sa jednim kepecom koji uopšte nije trenirao a mogao ej trčati ko konj bez problema bez da se zadiše i da mu prorade znojne žlijezde.Unofficialpage je napisao/la: ↑29 jun 2023, 10:55Zato mi i možemo, u svim, sportovima jedva izdržati 20 min visokog tempa jer imamo velike stručnjake koji misle da se kondicija nne može iztrenirati. Strašno kakve mi magove od trenera imamo.
Možda nije rekao kondicija, ali u fazonu kapacitet pluća i visina se ne mogu natrenirati.

- BenjooJutub
- Kontakt:
Pa eto sam si rekao: "Kondicju svako moze nabiti, neko vise neko manje". Nurkić jednostavno ime genetski deficit, jer ja vjerujem da i kada je njegova kondicija na maksimumu, brzo se umara i ne moze igrati više od 20 minuta u prosjeku.lumani je napisao/la: ↑29 jun 2023, 16:03Lagao te je trener a mozda nije do njega jer ne znaBenjooJutub je napisao/la: ↑29 jun 2023, 10:59Neki ljudi jednostavno imaju manji kapacitet pluća od drugih ljud i ne postoji nikakva tehnika sa kojom možeš povećati taj kapacitet. Možeš trenirati vježbe disanja ali kapacitet pluća će ti ostati isti. Na to sam mislio. On od početka kariere ima isti problem, limitiran je na određeni broj minuta upravo zbog kondicije, koju jednostavno ne može povećati od nekog levela koji mu kapacitet pluća dozvoljava.VensanKasel je napisao/la: ↑28 jun 2023, 21:28
Jesi li ti ozbiljan sa ovim postom ?
Možda nije rekao kondicija, ali u fazonu kapacitet pluća i visina se ne mogu natrenirati.Kondicju svako moze nabiti ,neko vise neko manje ,sve je do igraca ,kako Zivi Van treninga (Zarko Paspalj)a brzinu poptaviti je malo teze ,to je genetski(Luka Garza)....Imati Problem sa plucima je nesto skroz drugo to je vec neka bolest....
Normalno neko manje neko vise ako se pored kosarke zivi uz Maslenice i ustipke..Ne znam o čemu pričaš ,Nurkić igra prosječno 25 min kroz NBA karijeruBenjooJutub je napisao/la: ↑29 jun 2023, 16:36Pa eto sam si rekao: "Kondicju svako moze nabiti, neko vise neko manje". Nurkić jednostavno ime genetski deficit, jer ja vjerujem da i kada je njegova kondicija na maksimumu, brzo se umara i ne moze igrati više od 20 minuta u prosjeku.lumani je napisao/la: ↑29 jun 2023, 16:03Lagao te je trener a mozda nije do njega jer ne znaBenjooJutub je napisao/la: ↑29 jun 2023, 10:59
Neki ljudi jednostavno imaju manji kapacitet pluća od drugih ljud i ne postoji nikakva tehnika sa kojom možeš povećati taj kapacitet. Možeš trenirati vježbe disanja ali kapacitet pluća će ti ostati isti. Na to sam mislio. On od početka kariere ima isti problem, limitiran je na određeni broj minuta upravo zbog kondicije, koju jednostavno ne može povećati od nekog levela koji mu kapacitet pluća dozvoljava.
Trener u Sloveniji je to rekao, povlačeći paralelu sa mnom koji sam prošao kompletne pripreme i sa jednim kepecom koji uopšte nije trenirao a mogao ej trčati ko konj bez problema bez da se zadiše i da mu prorade znojne žlijezde.
Možda nije rekao kondicija, ali u fazonu kapacitet pluća i visina se ne mogu natrenirati.Kondicju svako moze nabiti ,neko vise neko manje ,sve je do igraca ,kako Zivi Van treninga (Zarko Paspalj)a brzinu poptaviti je malo teze ,to je genetski(Luka Garza)....Imati Problem sa plucima je nesto skroz drugo to je vec neka bolest....

Ne izvlaci se Benjo, prosuo si se. Malo se povuci, pa se vrati kad se slegne. Svakome se desi. Sporstki poyy
BREAKING NEWS: Portland Trail Blazers superstar Damian Lillard has requested a trade this morning.

Hajmo u Mavse 

gledam komentare, neće ga niko
- VensanKasel
- Kontakt:
Portland poslao ponudu za Tavaresa

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Brat otisao u Zadar da napravi igraliste koje ce nazvati po Kresi Cosicu, jer, eto, sramota je da ne postoji nijedno koje se tako zove, a u rodnom Svojatu nema ni terena za basket, ni konstrukcije, ni obruca, ni kojeg vraga. Doduse, ako se dobro sjecam, prije 10-ak godina su mjestani sastavili nekoliko dasaka koje imitiraju tablu i zakovali to na banderu u dvoristu oronulog i propalog skolskog poligona. Tad se i digla hajka oko toga, jer eto tako malo mjesto je dobilo nba zvijezdu, a u selu ni felgu od bicikla kao obruc za basketa nemaju.
Aferim Juka, gigantu, pa nek Zadrani opet skandiraju 'Musa Turcine, ...'!

Aferim Juka, gigantu, pa nek Zadrani opet skandiraju 'Musa Turcine, ...'!

Ako misliš da Juka ne pomaže u rodnom mjestu, grdno se varašGhuraba je napisao/la: ↑02 jul 2023, 16:04Brat otisao u Zadar da napravi igraliste koje ce nazvati po Kresi Cosicu, jer, eto, sramota je da ne postoji nijedno koje se tako zove, a u rodnom Svojatu nema ni terena za basket, ni konstrukcije, ni obruca, ni kojeg vraga. Doduse, ako se dobro sjecam, prije 10-ak godina su mjestani sastavili nekoliko dasaka koje imitiraju tablu i zakovali to na banderu u dvoristu oronulog i propalog skolskog poligona. Tad se i digla hajka oko toga, jer eto tako malo mjesto je dobilo nba zvijezdu, a u selu ni felgu od bicikla kao obruc za basketa nemaju.
Aferim Juka, gigantu, pa nek Zadrani opet skandiraju 'Musa Turcine, ...'!![]()
![]()
![]()
To što ne znaju svi za sve što radi, ne znači da ne radi
Dobro, izvini, ti znas sve sto on radi, a ja samo ono sto javno objavi...

Momcino, pricamo iskljucivo o igralistima. Sta djeci znaci to sto je dao pare za put, vodovod, rasvjetu itd, kad oni u njemu vide nekakvog sportskog uzora?! Dive mu se, jedva cekaju da ga vide i slikaju se s njima, a ovamo nemaju gdje baciti loptu na kos. Boli djecu iz Zadra ona stvar za Nurkicem - njima su uzori neki drugi likovi, a ovi iz Svojata samo za njega znaju.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.