FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Na Penju i Hasica su odmah isla dva igraca to je razlog sto su Mustafic i Catakovic imali toliko prostora u igri.
Nijedan defaznivac u ligi ne moze sam ici na njih dvojicu jer nemaju sanse,onda se naravno odmah ide na udvajanje i automatski se otvara prostor za ostale igrace koji takodjer nisu sidrasi i imaju veliki radijus kretanja i brzo se napravi visak.
Mi skoro nikako ne igramo duge lopte,tako da nam aman neke lole u spicu na trebaju osim u slucaju ganjanja rezultata.
Sam je lik rekao da fura Klopov stil,a kao sto znamo kod Klopa skoro uvijek su samo 2 stopera visoka u timu,ostalo su sve kepeci.
Nijedan defaznivac u ligi ne moze sam ici na njih dvojicu jer nemaju sanse,onda se naravno odmah ide na udvajanje i automatski se otvara prostor za ostale igrace koji takodjer nisu sidrasi i imaju veliki radijus kretanja i brzo se napravi visak.
Mi skoro nikako ne igramo duge lopte,tako da nam aman neke lole u spicu na trebaju osim u slucaju ganjanja rezultata.
Sam je lik rekao da fura Klopov stil,a kao sto znamo kod Klopa skoro uvijek su samo 2 stopera visoka u timu,ostalo su sve kepeci.
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
I ovo je upravo razlog zasto Ziljkic npr trenutno ne igra nit zasluzuje, il loptu ne zna pirmit, il se sam zapetlja i izgubi loptu 1 na 1 sa igracem, il ga uglavnom defanzivac nadigra posteno.mma_hz je napisao/la: ↑28 nov 2023, 10:03Na Penju i Hasica su odmah isla dva igraca to je razlog sto su Mustafic i Catakovic imali toliko prostora u igri.
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️
COYG‼️
-
- Kontakt:
100% sta's ti Begi rec, momak pogine 90 minuta... haj sto on loptu koljenima vodi, jjebaji ga doci ce bolji pa nek se biju za prvih 11 al momak vazda blizu covjeka,ne da protivniku da dise i to obozavam kod njega... sta ces bilo kome reci, napokon trce i zatvaraju jedan drugoga sto je osnova ovog sporta! Da se vise utakmice poput Sloge ne ponove!
Almedinu se lijepo zahvaliti ili ga probati tusnuti nekom turkisporu... dugo ovo traje i najvise je do njega, izgleda da mu je mrsko i da je lijen...nema drugog opravdanja ba, ima legendo 90 minuta pa izvoli leti po terenu nek misle da si nadrogiran al jok on izgleda ko' svima najmrzi lik na terminu!
Almedinu se lijepo zahvaliti ili ga probati tusnuti nekom turkisporu... dugo ovo traje i najvise je do njega, izgleda da mu je mrsko i da je lijen...nema drugog opravdanja ba, ima legendo 90 minuta pa izvoli leti po terenu nek misle da si nadrogiran al jok on izgleda ko' svima najmrzi lik na terminu!
Sad će petak!
Mislim da nam je ovo prava prilika da pokazemo gdje smo i sta smo, pravi protivnik sa trenerom koji preferira igru za gol više klub sa kojim nemamo nikakvih zamjerki i tako da ocekujem klasicno nadigravanje bez ikakvih van nogometnih stavri i tenzija predobar teren za igru kakvu gradimo i konacno da vidimo koliko smo dobri ili loši i na čemu moramo raditinda bi bili bolji. skoro sve dosadašnje utakmice odkad je Rozman tu su bile sa nekim izgovorom sudije, teren, povrede, nekvalitetan protivnik trener je tek došao itd. konačno i dovoljno vremena da vidimo napredak i stanje u timu. Isto tako i suđenje, ne očekujem neko navlačenje nego da sudija svojim odlukama ne uništi utakmicu i stvori bespotrebno natezanje i carke na terenu i da ode u skroz drugom pravcu
Mislim da nam je ovo prava prilika da pokazemo gdje smo i sta smo, pravi protivnik sa trenerom koji preferira igru za gol više klub sa kojim nemamo nikakvih zamjerki i tako da ocekujem klasicno nadigravanje bez ikakvih van nogometnih stavri i tenzija predobar teren za igru kakvu gradimo i konacno da vidimo koliko smo dobri ili loši i na čemu moramo raditinda bi bili bolji. skoro sve dosadašnje utakmice odkad je Rozman tu su bile sa nekim izgovorom sudije, teren, povrede, nekvalitetan protivnik trener je tek došao itd. konačno i dovoljno vremena da vidimo napredak i stanje u timu. Isto tako i suđenje, ne očekujem neko navlačenje nego da sudija svojim odlukama ne uništi utakmicu i stvori bespotrebno natezanje i carke na terenu i da ode u skroz drugom pravcu
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Ziljka van forme, sporo a mi to ne trpimo.. Pena barem odigra brzo, protrci i ne dobije lik loptu hvata se za glavu ali nastavljda dalje da se nudi i razigrava.Chony533 je napisao/la: ↑28 nov 2023, 10:38I ovo je upravo razlog zasto Ziljkic npr trenutno ne igra nit zasluzuje, il loptu ne zna pirmit, il se sam zapetlja i izgubi loptu 1 na 1 sa igracem, il ga uglavnom defanzivac nadigra posteno.mma_hz je napisao/la: ↑28 nov 2023, 10:03Na Penju i Hasica su odmah isla dva igraca to je razlog sto su Mustafic i Catakovic imali toliko prostora u igri.
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Imao si bruku utakmica da vidiš nepredak od dolaska Rožmana, a da ne spominjem derbi i tekmu s Zrinjskim na Koševu. Imali bi još bodova da nas Šahinović nije zaebao u lištici i da nas nisu osakatili u Banja Luci.AVNOJ je napisao/la: ↑28 nov 2023, 10:41Sad će petak!
Ova ekipa može dobiti svakog i to su pokazali.
Pgt sad kad je tu Penja od prve minute ,Mustafic gore i Buljubasic nazad da malo vise sirine ima Julardzija.GalileoGalilei je napisao/la: ↑28 nov 2023, 11:25Imao si bruku utakmica da vidiš nepredak od dolaska Rožmana, a da ne spominjem derbi i tekmu s Zrinjskim na Koševu. Imali bi još bodova da nas Šahinović nije zaebao u lištici i da nas nisu osakatili u Banja Luci.AVNOJ je napisao/la: ↑28 nov 2023, 10:41Sad će petak!
FK SARAJEVO.
ma relano penju istrpiti do kraja sezone ,ako ne pokaze sta vise uzet najlaganijeg igraca lige ,on sa jedne Hasic sa druge strane Oliveira u napadu i daj real da se igramo
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
-
- Kontakt:
Kapetanović vam se sad vraća u klub. 

Znaci vratiti Suljica

For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Može ovo biti i loša vijest. Moglo bi biti da se Duraković zadugo neće vratiti na teren, ili da Radović odlazi.

Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Moguće da Rožman hoće da vidi na pripremama može li računati na njega jer je doveden prije novog SS a uz to je i U21, a možda su i Slobodaši procijenili da im ne treba. 

- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Da, napredak je očigledan malo sam se možda pogrešno izrazio/napisao i ja sam prezadovoljan kako.to ide.GalileoGalilei je napisao/la: ↑28 nov 2023, 11:25Imao si bruku utakmica da vidiš nepredak od dolaska Rožmana, a da ne spominjem derbi i tekmu s Zrinjskim na Koševu. Imali bi još bodova da nas Šahinović nije zaebao u lištici i da nas nisu osakatili u Banja Luci.AVNOJ je napisao/la: ↑28 nov 2023, 10:41Sad će petak!
Prve utakmice sa Rozmanom kao trenerom ne mogu nam biti mjerilo jednostavno premalo vremena za ocjenu.
Utakmice sa Gošk Igman Sloga pa i Posušje zbog terena i svega nisi bio u stanju pokazati išta da bi dao neku ocjenu ili zaljučak (možda jedino da nam takvi tereni ne odgovaraju)
Zeljeznicar i Tuzla jednostavo nemaju kvalitet i karna ekipe, protiv borca koji iole ima kvalitete imao si masu drugih stvari koje su utjecale na samu utakmicu i igru i stvaranje neke atmosfere i nabijanja pritiska nenogometnim stvarima koje itekako utječu na igrače cjelokupaan tim.
Sad govorim da je utakmica sa Veležom prava prilika da se pokažemo u pravom svjetlu, protiv ekipe koja ima kvaliteta i dobrog trenera gdje ulaziš u utakmicu čisto takmicarski bez ikakvog pritiska samo da se nadigravaš i pobjediš. Rozman je tu sasvim dovoljno dugo i sa ovim reprezentativnim pauzama napravio je kostur ekipe što svakom timu treba poznaje igrače dobro i valjda su i oni shvatili šta traži od njih. Šahinović nas jeste koštao nekoliko bodova i vidjet čemo u narednom periodu da li se Rozmanu isplati taj rizik dr/nja njega na golu što je i sam potvrdio. Još jednom se ponavljam nadam se da ce i suđenje tj sudija biti na nivou i da svojim odlukama neče utjecati na igru i rezultat nebitno u čiju korist.
Opet kažem da ulazimo u utakmicu bez ikakvih predrasuda kao u nijednu do sad protiv dobrog protivnika, i da konačno dokažemo ono u što čvrsto vjerujem kao što si rekao da možemo svakoga da pobjedimo.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
-
- Kontakt:
Tu je to negdje, mi već na lijevoj poziciji imamo Čivića i još jednog beka koji je došao i za kojeg će mnogi reći da je bolji od Kapeta, ali nije mogao biti registrovan. Kapetanović je pred kraj prošle sezobe pokazao znake života i sigurno je na osnovu toga dobio ugovor u Sarajevu. Ove sezone, osim golčine protiv Zelje, ništa više nije pokazao.
Radovic je jedan od losijih, lik ima nevjerovatnu osobinu da kao bek konstantno ulazi u sredinu kad se branimo i ostavlja protivnicko krilo samo, tako smo primili go protiv skretnicara, i to uvijek radi. Ne znam koji mu je. Plus sto je realno ogranicen igracki
Ma gledao sam ga par puta, ni meni se nije činio kao neka krađa ali mlad je, nadam se da će uz kvalitetan stručni štab da ostvari svoj potencijal.montolivo18 je napisao/la: ↑28 nov 2023, 14:32Tu je to negdje, mi već na lijevoj poziciji imamo Čivića i još jednog beka koji je došao i za kojeg će mnogi reći da je bolji od Kapeta, ali nije mogao biti registrovan. Kapetanović je pred kraj prošle sezobe pokazao znake života i sigurno je na osnovu toga dobio ugovor u Sarajevu. Ove sezone, osim golčine protiv Zelje, ništa više nije pokazao.
-
- Kontakt:
hahhah tuzlanskih laznih smradova majko mila zato i jesmo tu gdje smoo... jel te stid jadan , Kape je igracina sto rece jedan trener juniora ustati pa reci njegovo ime i vec je u Sarajevu i sretno mu bilo . odmah ga Sarajevo trazilo nazad a izabravsi da dodje u Slobodu pokazao je sta je i ko je . SRETNO MU SAD BILO aBd i to onako cestitom i radnom djetetu ... Bolan kad si se samo registrovao na forum da potkopavas druge i to dosao i ovdje ...montolivo18 je napisao/la: ↑28 nov 2023, 14:32Tu je to negdje, mi već na lijevoj poziciji imamo Čivića i još jednog beka koji je došao i za kojeg će mnogi reći da je bolji od Kapeta, ali nije mogao biti registrovan. Kapetanović je pred kraj prošle sezobe pokazao znake života i sigurno je na osnovu toga dobio ugovor u Sarajevu. Ove sezone, osim golčine protiv Zelje, ništa više nije pokazao.
DA HOCES UVALITI VISE SVOJE IGRACE Sarajevu PA DA SE SKINES I SLOBODINOG I OVOG FORUMA .
IZVINITE NA UPADU ...
Zadnja izmjena: profesorbaltazar, dana/u 28 nov 2023, 14:57, ukupno mijenjano 1 put.
Nama lijevi bek konstantno ispušta kad igraju Ziljkić ili Suljić dok je bio, taj tip krila je smrt za beka. Većinom i Duraković i Slaviša prate krilo ili veznog koji se ubaci, a bek ili krilo ostaje potpuno sam na liniji. Kad igra krilo, Francis recimo, koje se vraća i pomaže nema nikakvih problema ni sa Slavišom ni sa Durakovićem.boki86 je napisao/la: ↑28 nov 2023, 14:42Radovic je jedan od losijih, lik ima nevjerovatnu osobinu da kao bek konstantno ulazi u sredinu kad se branimo i ostavlja protivnicko krilo samo, tako smo primili go protiv skretnicara, i to uvijek radi. Ne znam koji mu je. Plus sto je realno ogranicen igracki
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.
Husref Musemić - Babuka.
On ima samo do 15.12.2023 ugovor u Slobodi. i naravno da se vraca
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, ErosViverosViv, Fouzi1, Hajdeee, JavierBosnia, miguelramos, Rodman, Uvijeknapravojstrani i 72 gosta.