montolivo18 je napisao/la: ↑27 nov 2023, 14:31
Svaka čast upravi, igračima, stručnom stabu i navijačima na prvoj polusezoni, prvom mjestu i dominaciji na svim utakmicama, osim protiv Gorazda i donekle Bratstva. S obzirom da smo kasnili sa pripremama i nismo imali igrača, trenera, upravu, ma nema se šta reći - kapa dole!
Malo ću prokomentarisati igrački kadar, ja koji nisam nikakav stručnjak, ali eto, forum nam i služi da razmjenjujemo mišljenja, kritikujemo i hvalimo.
Azir Muminović - Momak koji je otišao iz kluba na mala vrata u tadašnjeg našeg rivala, sad se ponovo vratio i pokazao da je sigurno kvalitet za PL. Vrlo vjerovatno će i ostati prvi golman u narednom periodu.
Faruk Dalipagić - Došao kao nepoznanica, prošao školu Sarajeva i Gorice. Ove 2-3 utakmice što je branio, sasvim korektno, nema nekih zamjerki. Solidna druga opcija na golu.
Nermin Mujkić - Igračina. Imao je problema sa povredama, inače bi vjerovatno sad igrao u dosta jačoj ligi. Kako sam čuo, već sad ima nekih ponuda. Najbolje bi mu bilo ostati još neko vrijeme kod nas, ne žuriti. Poletili su i Armin Hodžić u prvom mandatu i Asim Muratović, pa su se opet vraćali. Mujkić je mlad, ima 19 godina, i nema potrebe za žurbom.
Srđan Vulić - Za mene naš drugi najbolji stoper. Igrao je i PL u prvoj polusezoni 22/23. Ima dosta jak šut nogom, nije ni spor. Malo je i nepravedno zapostavljen, ali evo ga u zadnjim utakmicama opet standardan.
Eldin Hasanbegović - Iskreno, na mene nije ostavio dobar utisak. Imao je dosta kikseva, posebno onaj iz Zenice koji nas je koštao boda. Za prvog stopera, definitivno nije dovoljno dobar.
Tarik Kapetanović - Ništa specijalno. Imao je neke dobre partije pri kraju prošle sezone i mislim da su ga baš na osnovu toga iz Sarajeva i doveli. Ove sezone, osim one golčine protiv Želje, ništa pokazao nije.
Harun Hadžibeganović - Odličan je! Možda se na njegovom primjeru vidi ta ogromna razlika između Prve lige FBiH i Premijer lige BiH.
Muharem Čivić - Ista situacija je i sa Čivićem. Centaršutevi su mu dosta dobri, kao i igra u odbrani.
Jovan Novak - Bio je veliki talenat u Radniku, ali kod nas nije dobio priliku.
Alen Kurtalić - Šta reći za njega, godinama je tu, dijete kluba. Kad zabije, zabije golčinu. Istina, u dosta utakmica je na rubu crvenog, ali kao neka druga opcija za tog destruktivca, svakako je teško naći bolje.
Adis Hadžanović - Dobar je, trči, ore i trudi se. Mislim da će biti još bolji nakon priprema.
Osman Sejranic - Dijete kluba, igrao amaterski, nemam pojma ni zašto su ga doveli. Možda mu je jedino referenca što je dijete klub.
Dino Kalesić - Odličan početak prvih par kola, ostatak sezone u padu forme. Očekivao sam od njega više.
Haris Hasanović - Meni skroz neprimjetan, samo mu je prednost što je u U21.
Kenan Delić - Dosta dobar, pogotovo kad uđe s klupe, uvijek doprinese. Odličan pas, šut pa i dribling.
Luka Merodović - Nekako kad uđe u igru, nije mi primjetan, ne ističe se, nema neku pretjeranu brzinu niti neki dribling. Nije mi to to za krilo.
Said Husejinović - Da je par godina mlađi, bilo bi super. Svakako klasa za PL i ovu ligu, tu nema puno priče. Samo ne može igrati stalno 90 minuta.
Sanjin Lelić - Brz, prodoran, trči dosta, nije ulazio puno sa klupe, ali kad uđe, unese neku živost u igru. Treba sigurno dobijati više minuta.
Ardonis Mućaj - Nije igrao skoro pa nikako, ne bih imao nešto puno o njemu reći, osim da je bio veliki talenat u OP Željezničara.
Kenan Dervišagić - Uz Mujkića, vjerovatno i naš najbolji igrač. Brz, prodoran, solidan dribling, zabija i asistira. Ma sve što jedan krilni igrač treba da ima.
Haris Dilaver - Došao nakon duge pauze, nije imao nikakve zamjene i odradio u velikom broju utakmica dobar posao.
Eto ga, nadam se da će doći i neka pojačanja. Treba nam sigurno. Spominje se Ignjatović, spominje se i jedan igrač iz Srbije. Spominju se i još neki stranci, pa vidjet ćemo što će od toga biti.