Gdje si pročitao to za Bingo ? Ti misliš da je tako jednostavno kupiti 2-3 aviona i krenuti letjeti linije ? Jesi li ozbiljan , jer nadam se da nisi ?tuzlak1987 je napisao/la: ↑28 nov 2023, 21:45Sta vam je zao sto aerodrom Tuzla propada, neka propadne kada su kriminalci. Imali su sansu i uradili sve da to uniste.
Jedini nacin da taj aerodrom radi ok bez da krenu namjesteni konkursi i varanje, laganje prevoznika jer da Bingo kupi 2 3 aviona. Na drugi nacin nista u seljackom TK kantonu nece funkcionisati.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- VensanKasel
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Tacno. To samo zatucani sarajlija nece priznati. Njemu je dobro a komsiji neka crkne krava.Chapman1886 je napisao/la: ↑28 nov 2023, 21:06BIH nije taoc ni srbije ni hrvatske ni rusije nego sarajeva.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Nisam ozbiljan ali u nekoj prici da Tuzla ima stabilan aerodrom bi to bila jedina solucija jer ce ljudi iz TK izvarati bilo kojeg stranog investitora da mu se smuci. Ovdje mogu proci samo Bosnjacki privatnici koji gledaju svaku marku.VensanKasel je napisao/la: ↑28 nov 2023, 21:59Gdje si pročitao to za Bingo ? Ti misliš da je tako jednostavno kupiti 2-3 aviona i krenuti letjeti linije ? Jesi li ozbiljan , jer nadam se da nisi ?tuzlak1987 je napisao/la: ↑28 nov 2023, 21:45Sta vam je zao sto aerodrom Tuzla propada, neka propadne kada su kriminalci. Imali su sansu i uradili sve da to uniste.
Jedini nacin da taj aerodrom radi ok bez da krenu namjesteni konkursi i varanje, laganje prevoznika jer da Bingo kupi 2 3 aviona. Na drugi nacin nista u seljackom TK kantonu nece funkcionisati.
- JayCatwright
- Kontakt:
Jos veceras dovim da crknete i ti i krava ti.Eisig je napisao/la: ↑28 nov 2023, 22:04Tacno. To samo zatucani sarajlija nece priznati. Njemu je dobro a komsiji neka crkne krava.Chapman1886 je napisao/la: ↑28 nov 2023, 21:06BIH nije taoc ni srbije ni hrvatske ni rusije nego sarajeva.
hoce ljudi da svuku vlasnika binga na prosjacki stap, lik nije sposoban da sredi sve objekte da mu budu napucani i da ima svjeze voce i povrce u njima, jedan avion a320 na wet leasu samo da bude u plovidbenom stanju mjesecno kosta pola miliona marakaVensanKasel je napisao/la: ↑28 nov 2023, 21:59Gdje si pročitao to za Bingo ? Ti misliš da je tako jednostavno kupiti 2-3 aviona i krenuti letjeti linije ? Jesi li ozbiljan , jer nadam se da nisi ?tuzlak1987 je napisao/la: ↑28 nov 2023, 21:45Sta vam je zao sto aerodrom Tuzla propada, neka propadne kada su kriminalci. Imali su sansu i uradili sve da to uniste.

Zadnja izmjena: Robust, dana/u 28 nov 2023, 22:06, ukupno mijenjano 1 put.
Dovi slobodno i da ti se mati skine s mog kur.ca.JayCatwright je napisao/la: ↑28 nov 2023, 22:05Jos veceras dovim da crknete i ti i krava ti.Eisig je napisao/la: ↑28 nov 2023, 22:04Tacno. To samo zatucani sarajlija nece priznati. Njemu je dobro a komsiji neka crkne krava.Chapman1886 je napisao/la: ↑28 nov 2023, 21:06BIH nije taoc ni srbije ni hrvatske ni rusije nego sarajeva.
Kako su na kraju izglasali onaj zakon o koeficijentima/ponder kojim nas je Sarajevo pljačkalo godinama?
Ako se ne varam sada je 1.5 i svake godine se smanjuje za 0.1 dok se ne izjednaci sa Zenicom, Mostarom, Tuzlom, Bihaćem..?
@mortem ti to pratis Jel tako?
Što se tiće aerodroma Sarajevo navijam za njega da bude što jači, znao sam negdje duze cekati čevape ili pizzu nego sto mi treba ispred ulaza u Zenici do parkinga na aerodromu. 50 minuta udobne voznje autoputem.
Najviše bi volio da bude neka direktna linija sa Amerikom jer imam dosta porodice tamo i znam koliko se napate sa presjedanjem itd dok dolete kod nas u SA.
Ako se ne varam sada je 1.5 i svake godine se smanjuje za 0.1 dok se ne izjednaci sa Zenicom, Mostarom, Tuzlom, Bihaćem..?
Što se tiće aerodroma Sarajevo navijam za njega da bude što jači, znao sam negdje duze cekati čevape ili pizzu nego sto mi treba ispred ulaza u Zenici do parkinga na aerodromu. 50 minuta udobne voznje autoputem.
Najviše bi volio da bude neka direktna linija sa Amerikom jer imam dosta porodice tamo i znam koliko se napate sa presjedanjem itd dok dolete kod nas u SA.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Realno se zna desiti da prije dođeš na aerodrom iz Zenice nego sa Baščaršije 

Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
200 miliona manje dobija KS zbog toga kukali su iz zenice, salko pravio grimase, iz Goražda pricali o krvnom danku i ostale nebuloze, et dobili ste pare jel vam se sta poboljsalo u lokalnim sredinama sad kad ste ih uzeli od Sarajeva nije niti ceavenija je napisao/la: ↑28 nov 2023, 22:10Kako su na kraju izglasali onaj zakon o koeficijentima/ponder kojim nas je Sarajevo pljačkalo godinama?

ganjajte svoje lokalne predstavnike neka ulazu i u vase sredine svi budzeti su ohoho puni jok zadovoljili se mizerijom i tjt centar grada u Zenici izgleda kao da je atomska pala, po Tuzli one zute bandere kao Černobil tjerajte od lokalnog nivoa da vam sredjuje to a ne kukati samo na Sarajevo
et Tuzla kuka nema autoput a khurcem nisu makli da usvoje planove i bilo sta kuda bi taj put prolazio

Kremete od svoga naselja prijavljivati pojave, mi u Sarajevu imamo sistem kad npr. crkne sijalica na javnoj rasvjeti da mozes prijaviti nedavno poslao objasnio sta je u pitanju kod nas je svaka bandera oznacena brojem dosli ljudi za dva dana i zamijenili sijalicu ispred ulaza

Pa kako je moguće da ova smeća od serija "Tender" i "Na rubu pameti" dobiju bilo kakav novac, zašto se uopće gura ovo sranje od produkcije.
Ide očigledno i druga sezona "Znam kako dišeš", serija se prikazuje na HBO, logično je da će dobiti ovoliku količinu novca, danas je izašao trejler za "Princ iz Eleja", nemojte ga pogledati, rizikujete epileptični napad, djeluje kao teški trash.
Serija "Komar" djeluje zanimljivo, baš me zanima kako će ispasti:
Riječ je o igranoj seriji koja ima elemente misterije i naučne fantastike, a čija je radnja smještena u Srednjoj Bosni, gdje pod misterioznim okolnostima nestane autobus sa putnicima.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
"Na rubu pameti" sam se i nekako mogao natjerati da pogledam poneku epizodu, ali taj "Tender"
Ali u biti komatozno loše obje serije.

Ali u biti komatozno loše obje serije.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- feniksptica
- Kontakt:
Ko ovdje radi s iptv.
Treba mi starom u njemackoj (terenac) na laptop da se sredi. Ako ko s foruma radi radije bi njemu platio
Treba mi starom u njemackoj (terenac) na laptop da se sredi. Ako ko s foruma radi radije bi njemu platio
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Imam ja knjigu, posudit cu da procitas, a imas i na olx dvije tri trenutno.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Ima i na fb u onoj grupi knjige bh
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- VivaLaStella
- Kontakt:
Tuzla ne može ni tranzit da izvuče na Dubrave, nego de da teretnjaci preoravaju asfalt ko da ionako nije za qrac.Robust je napisao/la: ↑28 nov 2023, 22:24200 miliona manje dobija KS zbog toga kukali su iz zenice, salko pravio grimase, iz Goražda pricali o krvnom danku i ostale nebuloze, et dobili ste pare jel vam se sta poboljsalo u lokalnim sredinama sad kad ste ih uzeli od Sarajeva nije niti ceavenija je napisao/la: ↑28 nov 2023, 22:10Kako su na kraju izglasali onaj zakon o koeficijentima/ponder kojim nas je Sarajevo pljačkalo godinama?
Najviše bi volio da bude neka direktna linija sa Amerikom jer imam dosta porodice tamo i znam koliko se napate sa presjedanjem itd dok dolete kod nas u SA.![]()
ganjajte svoje lokalne predstavnike neka ulazu i u vase sredine svi budzeti su ohoho puni jok zadovoljili se mizerijom i tjt centar grada u Zenici izgleda kao da je atomska pala, po Tuzli one zute bandere kao Černobil tjerajte od lokalnog nivoa da vam sredjuje to a ne kukati samo na Sarajevo
et Tuzla kuka nema autoput a khurcem nisu makli da usvoje planove i bilo sta kuda bi taj put prolazio
Kremete od svoga naselja prijavljivati pojave, mi u Sarajevu imamo sistem kad npr. crkne sijalica na javnoj rasvjeti da mozes prijaviti nedavno poslao objasnio sta je u pitanju kod nas je svaka bandera oznacena brojem dosli ljudi za dva dana i zamijenili sijalicu ispred ulaza
Kako onda da pričamo o autoputevima kad je ovim hodajućim hijeroglifima dovoljno bilo da imaju panonska jezera i "Jasmin je najveci sin tuzlanski".
To za ponder ipak i dalje stoji, uzimali su pare koje im ne pripadaju.
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Idalje ih uzimaju na druge načine. Skoro svaka firma koja djeluje na području cijele BiH je registrovana u Sarajevu i tamo plaća porez. Npr. EPBiH.
volio bih da barem 60% imaju ono sto je imao wizz ali nisam optimistaVensanKasel je napisao/la: ↑28 nov 2023, 20:59Pa malo jeste čudno bilo , jer su objavili tender i rok za prijavu je bio 10 dana . Vjerovatno je dogovoreno bilo i tender je bio samo formalnost . Opet ponavljam , najbolje je da sačekamo zvaničnu potvrdu pa onda možemo prognozirati budućnost .donDondon je napisao/la: ↑28 nov 2023, 12:50a po tvom misljenju jel ovaj dogovor sklopljen samo da se zamazu oci jer evo vec nekoliko mjeseci je pritisak javnosti da se osposobi aerodrom vec jednom, jer su ogromni gubitci ili je stvarno ta aviokompanija sa dva aviona prosperitetnaVensanKasel je napisao/la: ↑28 nov 2023, 12:09
Lumiwings je grčka kompanija koja radi u Italiji , u floti imaju 2 aviona , jedan Boenig 737 star 32 godine i Embraer 195 koji je nedavno stigao .
Prošle godine su u januaru bili prekinuli sve operacije .
Nama su poznati jer su ove godine letjeli za Mostar iz Foggia u Italiji .
Ovaj Embraer 195 je idealan za Tuzlu i ovo bi trebalo dobro izgledati , ostajemo da čekamo potvrdu .
jel toj kompaniji pase ovaj aerodrom a wizu nije koji je inace hiljadu puta veca niskobudzetna kompanija
Je li ta kompanija prosperitetna i da li joj paše Tuzla ? Pa eto prošle godine su u januaru prekinuli sve operacije , ove godine su ušli na naše tržište preko Mostara , možda i ovaj posao sa Tuzlom bude odskočna daska . Za poređenje i Air Montenegro nije ništa veći , imaju ukupno 3 aviona , dva Embraera 195 i jedan Airbus 320 .
Taj Embraer 195 je savršen za Tuzlu i za linije koje planiraju jer ima 120 sjedišta . Nadam se da će Tuzla ići na bolje , jer su ove godine trebali imati rekordnu godinu po broju putnika , vratio im se Ryanair i WizzAir je pojačao linije , pričalo se da će doći taj famozni 3 avion ... Ryanair otišao radi takse , WizzAir drastično smanjio linije neispunjenih obećanja ...
Svakako pohvale za ogromne napore da koliko toliko "ublaže" ogromne udrace ...
propustila se prilka sa wizzom koji je jos prije uslove postavljao a ovi iz tuzle tek sad poceli to raditi i ljudima dojadilo
reynair isto propustena prilika dvije poznate niskobudzetne kompanije i onda dolazi treca ,vise mi kao pod moranje da oni dodju samo da se stiša sve
al ajde vidjet cemo sve
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
drug Ilidza prikupila vise od Tuzle i Mostara o cemu pricamo .. da pdv naprave normalan ko i u svakoj drzavi po mjestu krajnje potrosnje Sa bi dobilo duplo vise i od tog koeficijenta koeficijent je stavljen da popravi malo odstupljanje npr od 5 milijardi koje se prikupi Sa da dobije bar pola jer je pdv napravljen po geografiji br stanovnika gustoci itd cifre sad lupam jer se ne sjecam koliko je proklupljeno i dato Kantonu Sa mislim **** mi se ako je nepravda za ostale gradove nek ukinu skroz a ne ukidaju radi dvojce prosle god gdje im je analiza jedna recenica bilaArtemisFowl je napisao/la: ↑29 nov 2023, 09:10Idalje ih uzimaju na druge načine. Skoro svaka firma koja djeluje na području cijele BiH je registrovana u Sarajevu i tamo plaća porez. Npr. EPBiH.

da hoce uvesti linije za Barcelonu, Eindhoven/Amsterdam i Budimpesta bilo bi top 

Trenutno korisnika/ca: drzgemboadislic, Giuseppe1, JHam, napoleon72, nerkolfc, rio_Ferdy88 i 19 gostiju.