FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Elber111
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Elber111 » 29 nov 2023, 20:54

dirkules je napisao/la:
29 nov 2023, 19:42
Pa koga vi smatrate velikim igračem u Bayernu u posljednjih 20 godina? Potreban je i kontekst vremena tih igrača. Ballack, otišao je u turbulentnom I kriznom rezultatskom vremenu za klub kada se nije spadalo u samu kremu eurofudbala. Ribery ostao, zadržao se, Lahm ostao, zadržao se. Schweini se izmuzao do kraja ko krpa, zadnja sezona u Bayernu se vidio ozbiljan downgrade na osnovu fizikalija i ono što je dao fudbalu poslije odlaska je ništa. Robben je svoj najbolji fudbal peek dostigao kod nas i nije razmišljao o odlasku, a došao sa 25. Lewa se izmuzao ko Schweini, skoro isti slučaj. Thiago se uzeo mlad, svoj peek svjetsku klasu dao nama, poslije se u Poolu nije nešto naigrao. Alaba je isto dao najviše nama, mada se i tu zna šta je posrijedi, lova pa zasićenost. Jedini igrač koji je otišao a da je poslije dao drugom klubu više nego Bayernu je Toni Kroos, jedini takav i tu se zna šta je bilo posrijedi, nismo htjeli dati platu 10mil€ koliko se dalo "njemačkom Messiju".

Skala se mijenja uvijek, osim Real Madrida, on je no.1, on je najveći i jedini veći od Bayerna i što @harden kaže jedino on može uzeti igrača ispred Bayerna i Bayernu. Ostali se mijenjaju shodno rezultatima, treneru, projektu, konstanti. City je atrakcija zbog projekta, zbog Pepa šta je napravio, jasnog puta, zbog lige također. Barsa je svoj peek dobila zbog tih rezultata u vrijeme Messija, klinci su odrasli na GOAT-u i to će pratiti i dalje, ali sadašnje stanje baš ne daje atraktivnu sliku klubu.

Zaključak je da bi bio atraktivan, treba imati jasan projekat, put, fudbal koji se igra, trenera koji je ime. A Bayern je imao najveća trenerska imena na svojoj klupi, a TT je svakako lik koji privlači zvijezde, Kane je primjer i mi još nismo svjesni šta znači transfer kapitena i najboljeg engleza, Kane je statement transfer I za to pitanje atrakcije. Jesu mogli otočki novinari i pojedini komentatori pričati šta će u Bundesligi, šta će u ligi gdje je prvak isti već 10 godina. Ali lik je došao i samo je pitanje vremena kada će uzeti ono po što je došao, LP. Ovakav transfer po nepisanom pravilu se i završi kao happy end.
Real će nam i postati problem,ako uspiju uzeti Dejvisa ili Musialu.
Realno svaki gubitak jednog od najboljih igrača utiče na status i atraktivnost kluba.
Kroos kad aje otišao još nije bio neka zvijezda,za razliku od recimo sada Musiale koji je uz Belinghama najveći telenat sigurno.
Musiala je bukvalno projekt kluba posljednjih godina i sigurno bi bio udarac.
S druge strane od sljedeće sezone drugi koncept LP,cijene igrača koje su u sve većem porastu.
Po meni Real najbolje oslikava to,kupuju mladje igrače koji će trajati godinama,i samim tim ostavljaju prostor za veće transfere na specifičnim pozicijama.
Pogledaj samo Tcuađeni,Camavinga,taj novi napadač iz Brazila.
Belingham,Arda Guler igrači koji će kao i trio Kros Modrić Cazemiro trajati narednih desetak godina.
Mislim da se to pokušava i u Bayernu sa Musialom,Telom,i akbd Wirtzom.
Jasno da je nemoguće kupiti pet kvalitetnih igrača u jednom prelaznom roku.
Osim ako nije free transfer što isto Realu odlično ide.
Bojim se ako jednom propustimo i dozvolimo odlazak nekog od ključnih igrača da bi to bio početak bez kraja u narednim godinama gdje bi još teze zadržavali igrače.
A kejnov transfer sigurno je stejtment transfer i mnogo se dobilo s tim transferom na svim poljima,i treba izvući korist i ne dozvoliti da nam bilo ko krade igrače posebno ne one kojih ima malo na planeti i koji su bitni za klub.
Realno u njemačkoj je u zadnje vrijeme sve manje nekih velikih talenata i ako već dodju treba da ih imamo u Bayernu.
Musiala Wirtz i jos nadati se da se pojavi napokon kakav napadač ili novi Nouer ili Kahn

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 29 nov 2023, 21:03

Gledaj klupe :rol: Siru klupu ima Tosk.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 29 nov 2023, 21:05

Elber111 je napisao/la:
29 nov 2023, 20:54
dirkules je napisao/la:
29 nov 2023, 19:42
Pa koga vi smatrate velikim igračem u Bayernu u posljednjih 20 godina? Potreban je i kontekst vremena tih igrača. Ballack, otišao je u turbulentnom I kriznom rezultatskom vremenu za klub kada se nije spadalo u samu kremu eurofudbala. Ribery ostao, zadržao se, Lahm ostao, zadržao se. Schweini se izmuzao do kraja ko krpa, zadnja sezona u Bayernu se vidio ozbiljan downgrade na osnovu fizikalija i ono što je dao fudbalu poslije odlaska je ništa. Robben je svoj najbolji fudbal peek dostigao kod nas i nije razmišljao o odlasku, a došao sa 25. Lewa se izmuzao ko Schweini, skoro isti slučaj. Thiago se uzeo mlad, svoj peek svjetsku klasu dao nama, poslije se u Poolu nije nešto naigrao. Alaba je isto dao najviše nama, mada se i tu zna šta je posrijedi, lova pa zasićenost. Jedini igrač koji je otišao a da je poslije dao drugom klubu više nego Bayernu je Toni Kroos, jedini takav i tu se zna šta je bilo posrijedi, nismo htjeli dati platu 10mil€ koliko se dalo "njemačkom Messiju".

Skala se mijenja uvijek, osim Real Madrida, on je no.1, on je najveći i jedini veći od Bayerna i što @harden kaže jedino on može uzeti igrača ispred Bayerna i Bayernu. Ostali se mijenjaju shodno rezultatima, treneru, projektu, konstanti. City je atrakcija zbog projekta, zbog Pepa šta je napravio, jasnog puta, zbog lige također. Barsa je svoj peek dobila zbog tih rezultata u vrijeme Messija, klinci su odrasli na GOAT-u i to će pratiti i dalje, ali sadašnje stanje baš ne daje atraktivnu sliku klubu.

Zaključak je da bi bio atraktivan, treba imati jasan projekat, put, fudbal koji se igra, trenera koji je ime. A Bayern je imao najveća trenerska imena na svojoj klupi, a TT je svakako lik koji privlači zvijezde, Kane je primjer i mi još nismo svjesni šta znači transfer kapitena i najboljeg engleza, Kane je statement transfer I za to pitanje atrakcije. Jesu mogli otočki novinari i pojedini komentatori pričati šta će u Bundesligi, šta će u ligi gdje je prvak isti već 10 godina. Ali lik je došao i samo je pitanje vremena kada će uzeti ono po što je došao, LP. Ovakav transfer po nepisanom pravilu se i završi kao happy end.
Real će nam i postati problem,ako uspiju uzeti Dejvisa ili Musialu.
Realno svaki gubitak jednog od najboljih igrača utiče na status i atraktivnost kluba.
Kroos kad aje otišao još nije bio neka zvijezda,za razliku od recimo sada Musiale koji je uz Belinghama najveći telenat sigurno.
Musiala je bukvalno projekt kluba posljednjih godina i sigurno bi bio udarac.
S druge strane od sljedeće sezone drugi koncept LP,cijene igrača koje su u sve većem porastu.
Po meni Real najbolje oslikava to,kupuju mladje igrače koji će trajati godinama,i samim tim ostavljaju prostor za veće transfere na specifičnim pozicijama.
Pogledaj samo Tcuađeni,Camavinga,taj novi napadač iz Brazila.
Belingham,Arda Guler igrači koji će kao i trio Kros Modrić Cazemiro trajati narednih desetak godina.
Mislim da se to pokušava i u Bayernu sa Musialom,Telom,i akbd Wirtzom.
Jasno da je nemoguće kupiti pet kvalitetnih igrača u jednom prelaznom roku.
Osim ako nije free transfer što isto Realu odlično ide.
Bojim se ako jednom propustimo i dozvolimo odlazak nekog od ključnih igrača da bi to bio početak bez kraja u narednim godinama gdje bi još teze zadržavali igrače.
A kejnov transfer sigurno je stejtment transfer i mnogo se dobilo s tim transferom na svim poljima,i treba izvući korist i ne dozvoliti da nam bilo ko krade igrače posebno ne one kojih ima malo na planeti i koji su bitni za klub.
Realno u njemačkoj je u zadnje vrijeme sve manje nekih velikih talenata i ako već dodju treba da ih imamo u Bayernu.
Musiala Wirtz i jos nadati se da se pojavi napokon kakav napadač ili novi Nouer ili Kahn
Prebrodit će to Bayern, isuviše je velik klub i ozbiljni ljudi ga vode da se i ta stvar ne riješi. Razgovori sa Daviesom idu i vidjet ćemo na šta će izaći, ali mislim da će na kraju biti dogovor i to će otvoriti vrata i ostalih ostanaka, a uz potencijalni dolazak Wirtza Musiala 100% ostaje. O tom po tom ima do toga još.

Koreo Wembley tribute.

Bundesliga je napisao/la:
29 nov 2023, 21:03
Gledaj klupe :rol: Siru klupu ima Tosk.
Nemoj da mi vrijeđaš Tošk :mrgreen:
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 29 nov 2023, 21:11

dirkules je napisao/la:
29 nov 2023, 21:05
Ne vrijedjam, ovo je bio dig na upravu :mrgreen:

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 29 nov 2023, 21:18

29 nov 2023, 21:11
dirkules je napisao/la:
29 nov 2023, 21:05
Ne vrijedjam, ovo je bio dig na upravu :mrgreen:
:mrgreen:
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 29 nov 2023, 21:27

Ako se 'vako nastave zayebavat', najozbiljnije ću prebacit' na MKO Arsen4l.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Elber111
Kontakt:

Post Postao/la Elber111 » 29 nov 2023, 21:30

Imali iko večeras u Bayernu da je došao da pobjedi.
Brate bez pritiska,bez želje.
Brate Jel moguće da protiv Kopenhagena čekamo kontru.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 29 nov 2023, 21:39

Kimmich opet isto duh. Nista ne radi na terenu.

Coman jos gori. Ja neinteligentnog igraca.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 29 nov 2023, 21:46

Nevjerojatna je kolicina pogresaka kod Daviesa.

Kimich primi loptu i vrati stoperima ili na bok. Toliko.

Laimer uvijek zeljan igre, svaka cast.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 29 nov 2023, 21:49

Niđe veze utakmica
Bitan je doživljaj :mrgreen:

Elber111
Kontakt:

Post Postao/la Elber111 » 29 nov 2023, 21:55

Iskreno sam poželio onaj Bayern željan igre i napadanje od početka.
Ovo trenutno nula.Neznam jeli ovo Tuchel tražio da se čuvaju i čekaju priliku ali zaista na svom terenu ovako letargično bez prave prilike protiv Kopenhagena
Kimich zaista ozbiljno pao,Coman kao da ga i nema.
Bez Musiale i Sanea nemamo igrača koji će napraviti razliku,dati taj zadnji pas.
Još kad nam u januaru Tuchel dovede Plinhnu pa još više zatvori igru.
Razumijem da smo već prošli,da nemamo potrebe trošiti se,ali nije ovih 75000 ljudi došlo gledati kako se šeta po terenu i čuva 0-0.
Daj onda ubaci i Kratziga,Pavlovića da bar gledamo našu djecu kako igraju.
Neznam zašto i Pratz ne dobije priliku bar jednu utakmicu.
Čovjek bukvalno došao da sjedi na klupi od kada je došao.

Elber111
Kontakt:

Post Postao/la Elber111 » 29 nov 2023, 21:56

coelho41 je napisao/la:
29 nov 2023, 21:49
Niđe veze utakmica
Bitan je doživljaj :mrgreen:
Nego kolega ja još nisam imao sreću da budem na Allianz Areni akbd nadam se da ću biti u februaru ili martu.
Kakav je osjećaj ispuniti i tu želju.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 29 nov 2023, 22:00

U prvom pol 4km manje pretrčana od protivnika ovo je već šetkanje po terenu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Lenaa
Kontakt:

Post Postao/la Lenaa » 29 nov 2023, 22:11

Guerreiro/Laimer glup-gluplji.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 29 nov 2023, 22:12

Mislim da je za Bayern veci problem da se Gnabry ne moze izboriti za start u ovakvoj konkurenciji. Lik fakticki ne postoji u klubu a uzima ogromne pare.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 29 nov 2023, 22:20

29 nov 2023, 22:12
Mislim da je za Bayern veci problem da se Gnabry ne moze izboriti za start u ovakvoj konkurenciji. Lik fakticki ne postoji u klubu a uzima ogromne pare.
Pa sami su krivi sto su mu dali takve pare. Njemu dobro.

Prodaja na ljeto bez razmisljanja.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 29 nov 2023, 22:23

Fino je odhranio zadnjicu, i ona Ronina Georgina bi mu pozavidila.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 29 nov 2023, 22:26

Stefan Effenberg je napisao/la:
29 nov 2023, 22:20
29 nov 2023, 22:12
Pa sami su krivi sto su mu dali takve pare. Njemu dobro.

Prodaja na ljeto bez razmisljanja.
Slazem se, tesko ce ga prodati ikome ovakvog niti on zeli da ide. A i sto bi.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 29 nov 2023, 22:29

Centre forward je napisao/la:
29 nov 2023, 22:23
Fino je odhranio zadnjicu, i ona Ronina Georgina bi mu pozavidila.
:urnebes: :urnebes:

Ali ovaj Kimmich igra stvarno prenzionerski. Strasno.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 29 nov 2023, 22:34

A ko i ovoj kravi dade da sudi. Veze nema.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.