FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
49%
Prolazak u Play off
39
22%
Grupnu fazu
52
29%

Ukupno glasova: 178

Herson

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Herson » 01 dec 2023, 22:20

Rozmanu odbiti 60% od plate, a u slucaju da se ovakvo izdanje ponovi i protiv Zrinjskog zahvaliti mu se odma poslije utakmice. 300 ljudi prevali 200+ kilometara radnim danom da bi gledali Sarajevo koje ne osuta na gol protivniku. Fuj
Krunoslav Rendulic je slobodan jos uvijek, samo da se zna.

Sanchez87hz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez87hz » 01 dec 2023, 22:20

Ekipa je u izgradnji jbg a Velez 6 godina na okupu sa istim igracima i trenerom.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 dec 2023, 22:20

Uopšte ne treba pricati o nekoj promjeni Rozmana. Ali Rozman nosi teret bivši trenera i sami smo stvorili taj ambijent da cim izgubiš 2-3 utakmice dovodi se trener u pitanje. Kod nas gotovo ni jedan trener nije dobio neki duzi period da vodi ekipu recimo 3 godine. Trenutno igramo loše u gostima al hajde da pustimo Rozmana ovu i iducu sezonu pa cemo onda suditi. Nikakvo rijesenje nije ovo sto smo radili u posljednje vrijeme treneri po 5-6 mjeseci pa daj drugog.

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 01 dec 2023, 22:26

Evo sta sam pisao prije par stranica, nije mi bilo mrsko da izrezem. Na stranu standardno losa reakcija Sahinovica, ovo je amaterski. Pogledajte samo kretnje i postavljenje nasih igraca, jednog po jednog izanalizirajte. Smijesan go. Da na seminarima i predavanjima pustas sta odbrana ne smije da radi.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 01 dec 2023, 22:26

ledesma je napisao/la:
01 dec 2023, 22:10
0 suteva u okvir, heeeej baaa 0, al kad je plata u pitanju tad su svi zvijezde, tad su svi talenti

Hahahahha al mali muha na golu je šouu, po ko zna koji put lopta u mreži on fol neku paradu, idi sine vise, neces se ti puno hljeba najesti od svoje profesije. Jer si nesposoban, a ovdje te se gura naustrb rezultata.
Standardni bošnjački uvredljivi nazivi - "manekeni", "kolike su vam plate", "igrajte picke", "ublehe", "neće da trče", "odbiti od plata", "mrš janezu" itd.

Zbog takvih mozgova, mi nikad nećemo ništa bolje napraviti. Da si gospodin i da imaš imalo zdravog razuma, podržao bi momke i tako im dao krila i samopouzdanje za dalje. Ma jok, bošnjo samo zna vrijeđati, ako je neko na "koljenima", dotuci ga još više. Ne do Bog malo sebe da promijenimo, pa se strpimo malo i podržimo projekat koji vrijedi.

Kako nemate nekad u glavi da napišete "nema veze momci dešava se, ali morate dalje nastaviti raditi još jače i bolje?"
Pa kad igrači vide po komentarima tako nešto, kad vide podršku, da im to da samopouzdanje da još bolje rade i treniraju. Mi odmah stvorimo divlju atmosferu, sve ide na nož, pa normalno da je to odvratno za pročitati. Samo kad bi svi krenuli od sebe, napravili bi nešto. Ovako sve ustaljeno - kad dobijemo, svi su majstori, ponosni, dijeli se po mrežama. Kad izgubimo - picke, manekeni, ublehe, nemamo ni tri dobra igrača itd. Nidge veze.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 01 dec 2023, 22:30

Herson je napisao/la:
01 dec 2023, 22:20
Rozmanu odbiti 60% od plate, a u slucaju da se ovakvo izdanje ponovi i protiv Zrinjskog zahvaliti mu se odma poslije utakmice. 300 ljudi prevali 200+ kilometara radnim danom da bi gledali Sarajevo koje ne osuta na gol protivniku. Fuj
Krunoslav Rendulic je slobodan jos uvijek, samo da se zna.
Ma vidi,covjek je bas u nezgodnom trenutku dosao.Nije floskula al je fkt tako.Preuzeo je ekipu nakon blamaze protiv Torpeda i jos vece blamaze protiv Sloge.Znaci totalno psihicki palu ekipu,uz to ekipu koja je fizicki blago je reci nespremna bila.A prijelazni rok je bio haman gotov,ne mozes ti polovinom augusta sastavljati ekipu.Doveo je nabrzaka nesto sto se moglo dovesti.A ono sto ga je zateklo nije pola po njegovom ukusu
Stigao nam je iz Domzala gdje je sve imao.Rijetko koji trener bi to uradio ali to samo dokazuje koliki smo mi klub.

U hodu je nesto uigravao ekipu koja je jos nezrela.Da ima alibija ima.
Hajde da mu dadnemo zimske pripreme i jedan citav prijelazni rok po svojoj zelji pa da na proljece sudimo i reagujemo.Ja sam siguran da ce igra bit bolja na proljece.

Na proljece hocu dominaciju svaku utakmicu.Klubu kao FK Sarajevo se ne smije desiti da ne opuca na gol par gostovanja(Velez i Sloga) i da se provlaci uz ludu nafaku(Gosk,Igman zasluzili smo=0 bodova).Za Borac i Siroki nema sta da mu se kaze nije do njega ni 1%.
Velez i Sloga su njegovi porazi.

Upratio je sve,vidio je kako ide sta,zna sta ekipi treba.Preostale 2 utakmice podrska a od proljeca hocu vidljiv napredak u igri koji mora bit inace pedala.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 01 dec 2023, 22:33

Nemojte me krivo shvatiti netjeram ja Rozmana. Jer bi i onako dosao drugi Rozman ili nedaj Bože i gori kao Uscuplic, Mirza, Husref i ta kompanija.

Zamjeram mu pomalo forsiranje pojedinih igraca i klupiranje pojedinih bezveze. Puno neke price, a u praksi Bgm malo toga vidimo. Znam ja, da je on nasjlijedio ekipu od masnokosg, ali budimo realni on je tu vec vise od 3 mjeseca. Jagodic ga je ubio igrom, u Gabeli samo 2:2 sa Goskom, protiv Borca u BL okej znamo sudije, ali na Kosevu smo bili skroz bezidejni protiv njih.
Protiv Širokog takodje poraz, jeste da je Sahinovic ujebao ali opet nismo dobro stajali na terenu.

Vidjet cemo ga na proljece kad prodje pripreme sa ekipom, ali ako se nastave ovakve igre i na proljece definitivno treba razmisliti, da li zaslužuje, da nas vodi i iducu sezonu.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 dec 2023, 22:34

GalileoGalilei je napisao/la:
01 dec 2023, 22:26
ledesma je napisao/la:
0 suteva u okvir, heeeej baaa 0, al kad je plata u pitanju tad su svi zvijezde, tad su svi talenti

Hahahahha al mali muha na golu je šouu, po ko zna koji put lopta u mreži on fol neku paradu, idi sine vise, neces se ti puno hljeba najesti od svoje profesije. Jer si nesposoban, a ovdje te se gura naustrb rezultata.
Standardni bošnjački uvredljivi nazivi - "manekeni", "kolike su vam plate", "igrajte picke", "ublehe", "neće da trče", "odbiti od plata", "mrš janezu" itd.

Zbog takvih mozgova, mi nikad nećemo ništa bolje napraviti. Da si gospodin i da imaš imalo zdravog razuma, podržao bi momke i tako im dao krila i samopouzdanje za dalje. Ma jok, bošnjo samo zna vrijeđati, ako je neko na "koljenima", dotuci ga još više. Ne do Bog malo sebe da promijenimo, pa se strpimo malo i podržimo projekat koji vrijedi.

Kako nemate nekad u glavi da napišete "nema veze momci dešava se, ali morate dalje nastaviti raditi još jače i bolje?"
Pa kad igrači vide po komentarima tako nešto, kad vide podršku, da im to da samopouzdanje da još bolje rade i treniraju. Mi odmah stvorimo divlju atmosferu, sve ide na nož, pa normalno da je to odvratno za pročitati. Samo kad bi svi krenuli od sebe, napravili bi nešto. Ovako sve ustaljeno - kad dobijemo, svi su majstori, ponosni, dijeli se po mrežama. Kad izgubimo - picke, manekeni, ublehe, nemamo ni tri dobra igrača itd. Nidge veze.
Pa ne moze kad je predhodni 10 trenera otjerano na taj nacin, ja sam pisao kad je smjenjen Kodro, Husref, Sabljic, Vasoski, Mirza da to nije dobro za klub. Mi sad imamo imidz da moramo biti prvi i ako nisi tjeraj trenera i Rozman se sad gleda kroz tu lupu, razmišljanje ide u tom pravcu kao sta je on bolji od predhodnika, ima najveci budzet, podrsku, a 3 na tabeli. Došao nam ovdje pametovati a ne znamo šutnuti u gostima po golu. Sami smo krivi tjeranjem bivsi trenera nakon par mjeseci jednostavno sad je ljudima normalno da traze smjenu trenera nakon 2 loše utakmice.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 01 dec 2023, 22:36

Allaha mi dragog, ne vjerujem. Izgubimo jednu, odigramo loše, ne ošutamo prema golu, odmah se vrati onih standardnih par profila Mirzinih pudlica. Pa imate li gram stida i srama sve vam je*em???
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 01 dec 2023, 22:38

GalileoGalilei je napisao/la:
01 dec 2023, 22:26
ledesma je napisao/la:

Sve ti znas, iskreno nakon tvog uvoda dalje nisam ni citao, evo ti jedna 🍌, majmune
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 01 dec 2023, 22:40

Sanchez87hz je napisao/la:
01 dec 2023, 22:20
Ekipa je u izgradnji jbg a Velez 6 godina na okupu sa istim igracima i trenerom.
:mrgreen:
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 01 dec 2023, 22:49

Amcho1 je napisao/la:
01 dec 2023, 21:37
Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
01 dec 2023, 21:23
hz033 je napisao/la:
01 dec 2023, 19:35
Neznam cemu gubljenje zivaca, nemoze svaka biti 100% na nivou. Da su nas blokirali na sredini, jesu i to kvalitetno, nismo se naigrali. U ovakvim slucajevima treba ici na promjenu formacije, uigrati je naravno, a ne drzati se jednog te istog kada ne ide. Trebalo je ranije mjenjati to je evidentno a ne cekati da primimo gol. Sta je tu je sad, jbg.
Tako je, nismo se naigrali. Diktirali su nam neki cudan tempo. Pogotovo prvo poluvrijeme, ubili utakmicu u sredini, nekako smor, mlitavno gdje su se domacini bolje snasli.
Saha par dobrih intervencija ali i ta boljka, kreni pa stani. To je gotovo uvijek primljen pogodak.

Bravo PITAR6875 STRATESKO SUDJENJE! Prvo posaljes petrovica, podlegne pritisku, “domaci” sudija. Mi nismo smjeli gol dati nikako prvi. Njima grublja igra dozvoljena, gdje se mi opet nismo snasli. Ko biva bjezi ba ovi se tuku, necemo ni igrati s njima.
Idealan scenarij da Velez da gol pa da se mi spasavamo ali i ovo im odgovara vise nego nasa pobjeda.
Bekovi Veleza top.

Ouu vidim emocionalnih slomova masu na pdfu, nije svijet propo raja.
Igrali u gostima protiv ipak pristojnog Veleza. Sta da se radi, idemo dalje.

Tacno nam fali uigranosti, tecnosti, da se igraci upoznaju bolje. Da bi bilo sto manje onih zakasnjelih pasova, lopti u unazad i tako. To dolazi vremenom a mi ako smo svi ludi kolektivno dozvolit cemo da nam zakuhaju corbu i da poludimo u 4 zida. Samo nam jos to treba.
Nije baš da su od jučer zajedno. 11 juniora da ubaciš napravili bi bar jednu izglednu priliku. Nadam se poslije zimskih priprema da će biti bolje, ako ostane ovako ili slično i da je lično Pep Guardiola na klupi glavom i bradom sa ful pratećim kadrom neće se provući, nije ni jedna garnitura pa neće ni ova. Čekamo, a odavno nismo više čekali i saburali ali čekamo. Porazi se praštaju, loša igra bez prilike to je strašno. Pozz
Cesto sam znao napisati kad je SS preuzeo ekipu. Datum. 3 mjeseca brate.
Nisu od jucer zajedno ali im fali da se znaju vise u dusu, gdje kome pase lopta, nekog automatizma u napadu. Kad kome guras loptu, taj odsutni momenat.
Vala Dudica smo saburali i cekali, ovdje ne cekamo nista nego vec imamo neke rezultate. Mnogo se podcjenjuju ostale ekipe a to ne volim nikako.
Kad bi neku vremensku liniju gledao bas smo u periodu gdje su normalne da se desavaju ove oscilacije, jedna dobra pa jedna losa tekma.
I na kraju balade, sudjenje.
Pa da i jeste Gvardiola licno preuzeo mislim da do zime to ne bi stigao sve posloziti po zamislima i ne bi se provukao :urnebes:

I da dodam, evo vidite da je city bio trening tekma. Cim se Hamza onako proslavio :urnebes:
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Mourinhokilledbarca
Kontakt:

Post Postao/la Mourinhokilledbarca » 01 dec 2023, 22:51

Nece nidje Simon, mirno spavajte miševi. Nego, s kim ono kafe pije Ibričić? :kafa:
1946

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 01 dec 2023, 22:52

Rozmanu ocjena nakon slijedeće polusezone.
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 01 dec 2023, 22:54

Ma sve će ovo biti zaboravljeno čim slete 1-2 top igrača :D

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 dec 2023, 22:57

01 dec 2023, 22:49
Amcho1 je napisao/la:
01 dec 2023, 21:37
01 dec 2023, 21:23

Tako je, nismo se naigrali. Diktirali su nam neki cudan tempo. Pogotovo prvo poluvrijeme, ubili utakmicu u sredini, nekako smor, mlitavno gdje su se domacini bolje snasli.
Saha par dobrih intervencija ali i ta boljka, kreni pa stani. To je gotovo uvijek primljen pogodak.

Bravo PITAR6875 STRATESKO SUDJENJE! Prvo posaljes petrovica, podlegne pritisku, “domaci” sudija. Mi nismo smjeli gol dati nikako prvi. Njima grublja igra dozvoljena, gdje se mi opet nismo snasli. Ko biva bjezi ba ovi se tuku, necemo ni igrati s njima.
Idealan scenarij da Velez da gol pa da se mi spasavamo ali i ovo im odgovara vise nego nasa pobjeda.
Bekovi Veleza top.

Ouu vidim emocionalnih slomova masu na pdfu, nije svijet propo raja.
Igrali u gostima protiv ipak pristojnog Veleza. Sta da se radi, idemo dalje.

Tacno nam fali uigranosti, tecnosti, da se igraci upoznaju bolje. Da bi bilo sto manje onih zakasnjelih pasova, lopti u unazad i tako. To dolazi vremenom a mi ako smo svi ludi kolektivno dozvolit cemo da nam zakuhaju corbu i da poludimo u 4 zida. Samo nam jos to treba.
Nije baš da su od jučer zajedno. 11 juniora da ubaciš napravili bi bar jednu izglednu priliku. Nadam se poslije zimskih priprema da će biti bolje, ako ostane ovako ili slično i da je lično Pep Guardiola na klupi glavom i bradom sa ful pratećim kadrom neće se provući, nije ni jedna garnitura pa neće ni ova. Čekamo, a odavno nismo više čekali i saburali ali čekamo. Porazi se praštaju, loša igra bez prilike to je strašno. Pozz
Cesto sam znao napisati kad je SS preuzeo ekipu. Datum. 3 mjeseca brate.
Nisu od jucer zajedno ali im fali da se znaju vise u dusu, gdje kome pase lopta, nekog automatizma u napadu. Kad kome guras loptu, taj odsutni momenat.
Vala Dudica smo saburali i cekali, ovdje ne cekamo nista nego vec imamo neke rezultate. Mnogo se podcjenjuju ostale ekipe a to ne volim nikako.
Kad bi neku vremensku liniju gledao bas smo u periodu gdje su normalne da se desavaju ove oscilacije, jedna dobra pa jedna losa tekma.
I na kraju balade, sudjenje.
Pa da i jeste Gvardiola licno preuzeo mislim da do zime to ne bi stigao sve posloziti po zamislima i ne bi se provukao :urnebes:

I da dodam, evo vidite da je city bio trening tekma. Cim se Hamza onako proslavio :urnebes:
Ma naravno da ne moze,svakom treneru treba kontinuitet bar 2 godine . Ljudi previse ocekuju od trenera, koliko je glupo pljuvati Rozmana toliko je glupa i ona prica da kako je Rozman trener da je sve bajno. Sabura i pameti

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 01 dec 2023, 22:58

Nije problem izgubiti,problem je ova bezidejna igra,nije ovo prva utakmica imali smo ih vise,neke smo dobili na srecu,dzaba ste se nakacili na malog Muhameda,mi smo sami sebi najveci neprijatelji,ocekujete da ne vidite protivnickog golmana,a da pobijedite,i sad vam kriv Muhamed,ma daj hajte
Samo Sarajevo

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 01 dec 2023, 23:00

Tesko ovde objasniti da nije problem izgubiti utakmicu, nego je problem bezidejnost u igri i ekipa od toliko miliona nije osutala prema golu u drugom poluvremenu.

E sad, vi mozete pricati da je neko iskocio iz rupe, ali to je cinjenica.
Mi u drugom poluvremenu nismo uputili udarac na gol, bar se ne sjecam.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 01 dec 2023, 23:00

Benkara21 je napisao/la:
01 dec 2023, 22:52
Rozmanu ocjena nakon slijedeće polusezone.
Ako zavrsimo treci sa njim na klupi, moci cemo slobodno konstatovati da bi na toj poziciji završili i da je ostao Varešanović ili da ga je Kobac Selimovic nasljedio. Rožman je došao prije skoro 4 mjeseca (+ imao 3 reprezentativne pauze), morao je do sada da naštima ekipu, da jedu loptu i da lete terenom.

Mourinhokilledbarca
Kontakt:

Post Postao/la Mourinhokilledbarca » 01 dec 2023, 23:01

Mnogi zaboravljaju da je ovo vise-manje onaj isti tim sto je ispao od Torpeda, izgubio od Sloge itd. Rozman je od njih napravio koliko-toliko konkurentne igrače. Pričekajte da on dovede svoje do kraja pa onda sudite.
1946

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: HordasFks i 14 gostiju.