dnalydal je napisao/la:Samo da te napomenem da je Šehović ljetos kod Duleta igrao prvu postavu reprezentacije Crne Gore, a valjda je Duško Vujošević čovjek koji o košarci zna puno više nego 1000 puta ti i ja zajedno. I štaviše, igrao je odlično, ali ga je eto zadesio peh da se povrijedi i izgubi veći dio sezone. Ja znam da je ta povreda jako teška, ali viđao sam i gore nakon kojih su se igrači vraćali u vrhunsku formu. Ne treba valjda da ti objašnjavam koliko je Olimpija ambiciozniji klub od Bosne i valjda možeš i sam shvatiti da oni jednostavno ne igraju utakmice u kojima bi nekoga mogli puštati da dolazi sebi od povrede....slijedi im final four i borba za titulu u sloveniji, tako da im je Klobučar trenutačno puno pouzdanije riješenje. A što se tiče toga da je Šeha nekom uzimao minute, daj budimo realni, mi nismo nikada proizveli nijednog igrača koji može da igra ozbiljniju košarku .Kada je Šeha tek ulazio u prvi tim iz aviona je bilo jasno da je školovan igrač sa izvrsnom igrom u odbrani i izrađenim šutem...Prema tome on je po meni morao da igra i puno više nego što je igrao prvih godina, a to da će Bosna kao da proizvodi igrače reprezentativnog kalibra je smiješno...pored onakvog načina rada u omladinskom pogonu, jedino što mi možemo proizvesti su igrači koji nemaju potreban nivo ni za našu prvu ligu. Tužno je, ali tako nam je kako nam je. Potrebne su korjenite promjene, koej se nažalost ni ne nazire. Situacija je takva da prosto moramo živjeti od sirotinje, a dolazak Šehovića je upravo to, ali i ako bude na pola svoje prijašnje razine, biće veliko pojačanje. Mladih nemamo, prema tome nemamo ni koga vrijednog forsiranja i drugim riječima Šeha nikome neće uzimati mjesto....
Ovo za Kikanovića je bila samo lijepa misao, više maštanje....
a sto bosna ne proizvodi reprezentativce, upravo zato sto razno razni sehovici imali prednost nad domacim igracima, npr. da je zimic tokom citave svoje karijere imao minutazu, kontinuitet igre, ne izvlacenje van terena poslje prve greske, tj. ubijanja u pojam, da je zimic imao finansisku podrsku kao sehovic kada se povrijedio prvi pu 2006 godine, pa mu kk bosna pomagala da izgradi fiziku kroz teretane, ..., sada bi imali reprezentativnog centra
evo sada mislim da prvenstveno vukovic, pa onda mujic i na kraju residovic imaju sa dobrim radom sansu da postanu dobri igraci, ali neka nama sehovica da ga dignemo i ako nam one nece biti nikakva prevaga pa da ga dignemo na noge i da odmah opet razguli
sto bosna ne proizvodi reprezentativce, pa zato sto smo mi dovodili razno razne sehovice, sokolove, radice, krusline ... umjesto halilovica, glogovca, micica (i ako iskreno nije bilo sanse za njega) petrovica, omica, ... koji svi imaju potencijal, a BiH su igraci
da budemo jasni onaj sehovic od zadatka sto ga je stvorio zdovc u uleb kupu je zadobio moje simpatije, a onda me je onaj borbeni i svestrani sehovic pod vukoicicem odusevio, ali mi se brzo zgadio onaj zvjezda sehovic od prosle sezone koji je igrao samo za svoju statistiku i to u napadu, a odbranu zaboravio, sem ponekog bljeska, ali naravno kada je bilo najteze onda se povlacio po uglovima terena
kazes vujosevicu bio prvi igrac na kvalifikacijama, pa sto mislis sto ga je olimpija zvala, ali onda je opet imao jednu stravicnu povrijedu i onda naravno nista od njega, pa jedan becirovic je trebao otici u NBA kao jedan od najboljih bekova svijeta pa je imao istu povrijedu pa je postao prosjecan igrac na EL nivou (a sehovic ce sada biti prosjecan na nlb nivou) ili jedan sarajlija je trebao biti jedan od najboljih combo bekova evrope, a sada poslje povrijede igra u mornaru u crnoj gori, a sto se tice ambicija olimpije, sehovic u najboljim danima je bio bolji igrac od klobucara u najboljim danima, a sada oni mjenjaju sehovica sa losijim igracom, a zasto, pa zato da ga pokusaju vratiti nazad jer ako nista onda ce njihova repka imati koristi od toga, a ako mi vratimo sehovica nazad, a sigurno u tom procesu necemo osvojiti nlb mjesto, a kamo li titulu (sjeti se kada je sehovic 2008/09 najbolje igrao siroki je osvojio titulu), on sigurno ode sljedece sezone
zbog svega navedenog ja preferiram 100 puta vise da igraju pasalic, camdzic, hodzic i batina, pa da sticu kontinuitet u jakim utakmicama jer su nam sanse za titule minimalne pogotovu bez dva dobra pojacanja nego da djabe dovodimo i placamo igraca koji nece donijeti neku prednost nego cak i naprotiv pogotovu sto rizikujemo za sada dobar timski duh, a kad smo kod toga jos da mi neko objasni sto mi dovodimo beka kada nama nasusno treba plej, pa onda jedna solidna 3 koja moze povremeno igrati na 4
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10