Premijer liga BiH - aktuelno

Zeko87
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Zeko87 » 02 dec 2023, 22:44

Ja mislim da bi bilo fer da Sarajevo postupi kao Bajern Minhen brivaktile, kada su pomogli Dortmundu svom glavnom konkurentu da se iščupa iz dubioze. Dati im Vrančića, Ziljkića i Traku na posudbu i milion maraka dok ne stanu na noge. To bi baš smirilo tenzije i možda bio prvi potez ka uspostavljanju patriotskog bloka. Kad vidim Tegeltiju, Kabirija & co, muka mi bude kakvi smo mi ovdje u Sarajevu jedni prema drugima, a takve otvorene dušmane imamo.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 02 dec 2023, 22:45

MostarskiSin je napisao/la:
02 dec 2023, 22:29
Bujrum na istok u petak. Ne idite na sjever samo. 🫢
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 dec 2023, 22:46

A kako se mislis rijesiti dosta igraca ako je vec tako losa situacija sto se finansija tice? Ne mozes im dati ispisnicu kao u pionirima, ljudi imaju ugovore i mogu traziti da im se isplati svaka marka do kraja ugovora. A opet evo da njih isplatis i raskines ugovore, moras platiti nove igrace a preko zime nije bas da imas kvalitetnih rjesenja.

Bit ce kod nas par raskida u januaru pa uzmite ako vam mogu pomoci.
Vidjećemo, na ljeto većini ističe ugovor tako da mogu produžiti agoniju još pola godine, ali će svakako naspustiti klub. Mislim da njih 14-15 imaju ugovor do maja/juna naredne godine.

Nije baš da je toliko loša finansijska situacija, ima tu dovoljno prostora da se dovedu igrači ali su neke druge stvari bile prioritet i sad je jasno da je to bila velika greška.

Trebali bi doći neki malo ozbiljniji igrači na posudbu, sa nekoliko jakih klubova je uspostavljena saradnja, ne samo sa Dinamom i već ovog mjeseca bi se trebala početi praviti ekipa za narednu sezonu. Dva prelazna roka su sasvim dovoljna da budemo konkurentni i da nas ovako ne šamaraju.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

curvanord
Kontakt:

Post Postao/la curvanord » 02 dec 2023, 22:58

Stop psihičkom teroru fudbalera od strane najvjernije tribine !!

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 02 dec 2023, 23:03

curvanord je napisao/la:
02 dec 2023, 22:58
Stop psihičkom teroru fudbalera od strane najvjernije tribine !!
Zapravo od strane GENERALNOG SPONZORA.

Klasicni mobing.
- FKS -

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 02 dec 2023, 23:03

Zeko87 je napisao/la:
02 dec 2023, 22:44
Ja mislim da bi bilo fer da Sarajevo postupi kao Bajern Minhen brivaktile, kada su pomogli Dortmundu svom glavnom konkurentu da se iščupa iz dubioze. Dati im Vrančića, Ziljkića i Traku na posudbu i milion maraka dok ne stanu na noge. To bi baš smirilo tenzije i možda bio prvi potez ka uspostavljanju patriotskog bloka. Kad vidim Tegeltiju, Kabirija & co, muka mi bude kakvi smo mi ovdje u Sarajevu jedni prema drugima, a takve otvorene dušmane imamo.
A da oni nama daju ovog finskog strucnjaka Tuwalarija :urnebes:

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 02 dec 2023, 23:20

Virtu4l je napisao/la:
02 dec 2023, 22:46
A kako se mislis rijesiti dosta igraca ako je vec tako losa situacija sto se finansija tice? Ne mozes im dati ispisnicu kao u pionirima, ljudi imaju ugovore i mogu traziti da im se isplati svaka marka do kraja ugovora. A opet evo da njih isplatis i raskines ugovore, moras platiti nove igrace a preko zime nije bas da imas kvalitetnih rjesenja.

Bit ce kod nas par raskida u januaru pa uzmite ako vam mogu pomoci.
Vidjećemo, na ljeto većini ističe ugovor tako da mogu produžiti agoniju još pola godine, ali će svakako naspustiti klub. Mislim da njih 14-15 imaju ugovor do maja/juna naredne godine.

Nije baš da je toliko loša finansijska situacija, ima tu dovoljno prostora da se dovedu igrači ali su neke druge stvari bile prioritet i sad je jasno da je to bila velika greška.

Trebali bi doći neki malo ozbiljniji igrači na posudbu, sa nekoliko jakih klubova je uspostavljena saradnja, ne samo sa Dinamom i već ovog mjeseca bi se trebala početi praviti ekipa za narednu sezonu. Dva prelazna roka su sasvim dovoljna da budemo konkurentni i da nas ovako ne šamaraju.
Kada imas trenera koji zna sta radi, u nasoj ligi je dovoljan jedan prelazni rok da budes u borbi za europu. Kod vas se trenutno dosta toga dogadja iza zavjese, nisu to bas tako losi igraci da ne mogu uzeti bod u 8 utakmica u gostima.

@Kontrasvih samo istok dolazi u obzir, nista sjever, sa istoka iz prvog reda se ispratila svaka europska utakmica :thumbup:

Kakva su ocekivanja u petak, hocete li se cupati na nama?

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 02 dec 2023, 23:23

Virtu4l je napisao/la:
02 dec 2023, 21:13
Sad ponovo ide ona stara o imanju/nemanju života. Malo puta sam ih našamarao na tu temu i ponovo su zaboravili. :kafa:
Ti možeš našamarati nekoga samo u snovima. Ovaj nadmeni lik ima ozbiljnu dijagnozu. Tako se bahato postavi kao neka inteligencija, samoprozvana, a ustvari je obični debil koji osnovne postavke logike ne može da pohvata. Vaša ekselencijo....

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 02 dec 2023, 23:51

Jbg neko generalni sponzor svom klubu, a nekome predsjednik placa gostovanja.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

1921ljoze
Kontakt:

Post Postao/la 1921ljoze » 02 dec 2023, 23:53

Tezak dan ali vratit ce se Zeljkan....
Sto se tice borca i lakrdije nadam se da ce im za ljeka trebati kao i vladi koji glumi sportistu...
Pa zar ste toliko glupi da kad vec namjestate onda izvedes najaci tim pa namjesti 1 2 1 3 a ne sloga uzela Sarajevo 2x Zelju uzela sve kuci a od tog silnog borca izgubila 2x sa 0 9 gol razlikom i to oba puta po 7 8 igraca falilo...pa imate li obraza bar malo...
Zao mi Sarajeva i Veleza ljudi se bore gore za vrh ali kako
I onda se cude sto im je slaba posjeta u banja luci i sto ih farani vrate na fabricke :bow:

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 03 dec 2023, 00:05

1921ljoze je napisao/la:
02 dec 2023, 23:53
Sto se tice borca i lakrdije nadam se da ce im za ljeka trebati kao i vladi koji glumi sportistu...
Pa zar ste toliko glupi da kad vec namjestate onda izvedes najaci tim pa namjesti 1 2 1 3 a ne sloga uzela Sarajevo 2x Zelju uzela sve kuci a od tog silnog borca izgubila 2x sa 0 9 gol razlikom i to oba puta po 7 8 igraca falilo...pa imate li obraza bar malo...
I onda se cude sto im je slaba posjeta u banja luci i sto ih farani vrate na fabricke :bow:
To je druže najveći problem čitave lige, nije samo Sarajevo, Veležu, Želji već i Borcu. Oni ne shvataju da je ovo samo medvjeđa usluga njima i ništa više.
Inače otvori stranice Sloge i Borca da vidiš što se časte međusobno :rol:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 03 dec 2023, 00:09

1921ljoze je napisao/la:
Ma sta ce ti biti zao,kriminal i otimacina klasicna. Juce niko da pored zasluzenog poraza spomene na tekmi sudjenje,ljudi poklope svaku tekmu kako njima treba osim Zrinjskog gdje Beus ima godinama uticaj i da gura jedan klub. Vise mi nije zao ni jedan nas klub,neka gledaju otimacine i nek se levati zadovolje borbom za evropu za boljeg i nisu. Cute ko zaliveni svi,ako je njima dobro onda je i meni,igrace se evropa i cuti odlicno to ti je uspjeh u 21 vijeku,to sto nemas normalno sudjenje u 90 posto tekmi nikom nista. Navijam sad za ovu Ukraini da nas nafiluje do vrha,sto vise baklji nek bude pravi pyro show

1921ljoze
Kontakt:

Post Postao/la 1921ljoze » 03 dec 2023, 00:11

H8Z7 je napisao/la:
03 dec 2023, 00:05
1921ljoze je napisao/la:
To je druže najveći problem čitave lige, nije samo Sarajevo, Veležu, Želji već i Borcu. Oni ne shvataju da je ovo samo medvjeđa usluga njima i ništa više.
Inače otvori stranice Sloge i Borca da vidiš što se časte međusobno :rol:
Losi smo i to je da je lako pa nije al bolje izgubit od sloge 3 0 i tuzle nego na ovaj nacin uzeti pa kad prvaci nebi bili nikad...
Al hajde kad im Vico ode eto hin u 2 ligu opet jbg

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 03 dec 2023, 00:11

Sarajevo se upusta u borbu sa vjetrenjacama, bacaju velike pare, a nemoguce je parirati ovom kriminalu Borca.

Mirvic i Hrvati moraju imati jedan jedini cilj, a to je skidanje Vice sljedece godine, jer ovo sto imamo trenutno je jedan veliki cirkus.

HDZ-ovci su pametni oni nece dopustiti ovo dalje od 2025-te, Bosnje su problem, cazinski krimi kartel i ljudi poput Dzemidzica, Pilava, Rascica, tu Mirvic i ljudi iz Sarajeva moraju imati strategiju i dati novac.

Ukoliko Vico ostane jos jedan mandat nece im pomoci ni dupla ulaganja od trenutnih, a sam izlazak u Evropu je ekskurzija jer je nemoguce uci u grupe kroz kvalifikacije osim ako nisi u Ligi Prvaka.

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 03 dec 2023, 00:17

Wanderson je napisao/la:
03 dec 2023, 00:11
Sarajevo se upusta u borbu sa vjetrenjacama, bacaju velike pare, a nemoguce je parirati ovom kriminalu Borca.

Mirvic i Hrvati moraju imati jedan jedini cilj, a to je skidanje Vice sljedece godine, jer ovo sto imamo trenutno je jedan veliki cirkus.

HDZ-ovci su pametni oni nece dopustiti ovo dalje od 2025-te, Bosnje su problem, cazinski krimi kartel i ljudi poput Dzemidzica, Pilava, Rascica, tu Mirvic i ljudi iz Sarajeva moraju imati strategiju i dati novac.

Ukoliko Vico ostane jos jedan mandat nece im pomoci ni dupla ulaganja od trenutnih, a sam izlazak u Evropu je ekskurzija jer je nemoguce uci u grupe kroz kvalifikacije osim ako nisi u Ligi Prvaka.
Vico ostaje još jedan mandat to može spriječiti samo bugarski scenario da se desi.
A kako svi znamo da neće možemo to zaboraviti, promijeniti će se neki ljudi iz kantonalnih saveza i to je to.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 03 dec 2023, 00:19

Espiritosanto je napisao/la:
03 dec 2023, 00:17
Wanderson je napisao/la:

Vico ostaje još jedan mandat to može spriječiti samo bugarski scenario da se desi.
A kako svi znamo da neće možemo to zaboraviti, promijeniti će se neki ljudi iz kantonalnih saveza i to je to.
Mislim da imaju izbori ali predsjednik treba da bude neko iz Srpskog reda, da li će to biti Vico ili neko drugi zavisi.
Valjda nađu nekoh drugog za dobrobit fudbala u BiH.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 03 dec 2023, 00:20

Wanderson je napisao/la:

Sljedece izbore na redu je Bosnjak, Hrvati su protiv Vice, problem su bosnjacki delegati koji ce se prodati, Mirvic mora kupovati, zavrsavati po kantonima i ne dopustiti Vici da preko Irfana Durica ostane na celu.

S druge strane ne djeluje Mirvic kao pametna osoba koja to moze skontati.

StarmoCity
Kontakt:

Post Postao/la StarmoCity » 03 dec 2023, 00:26

Samo Vico, puna podrska jos 2-3 mandata da nas bosnje J**+.

Imali ste sansu svi a sad lagano uzivamo.

Covjek napusti fudbal radi lopovluka i cak do CAS-a se islo dok su ostali svi se smijali.

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 03 dec 2023, 00:27

Wanderson je napisao/la:
03 dec 2023, 00:20
Wanderson je napisao/la:

Sljedece izbore na redu je Bosnjak, Hrvati su protiv Vice, problem su bosnjacki delegati koji ce se prodati, Mirvic mora kupovati, zavrsavati po kantonima i ne dopustiti Vici da preko Irfana Durica ostane na celu.

S druge strane ne djeluje Mirvic kao pametna osoba koja to moze skontati.
Ma iskreno puno se o Mirviću misli da je svemoguć i da može parama sve završiti.Ovdje se stvari završavaju poznanstvima i dobijanjem pozicija a onda poslije idu taljenja.
Tako da ta priča o parama i kupovini ne ide to baš tako lako a što se tiče toga da je red na Bošnjaka ne znam kako si došao do toga jer je Begić bio dva mandata i ta podjela se sada izmijenila.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 03 dec 2023, 00:30

mozak je napisao/la:
02 dec 2023, 19:48
Sarajlije su nevjerovatne.
Ponašaju se kao djeca kad uđu u prodavnicu igračaka.
Da Mirvić ode večeras, oni su sutra u bankrotu.

Oreć nije na prodaju!
Ja i? Propali bi ja mislim da nam ti nisi savjet dao,drzi se ti vasih 20 milionera u upravi,ima ko da brine o Sarajevu,nisi sigurno ti doveo Tana,Nama,Mirvica kad smo na dnu bili.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: BeYaZ, bvsic, Vanja8, Zaboljesutra i 19 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []