Nogometni savez BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Nogometni savez BiH
Velid Imamović, koga su UEFA i FIFA postavile za koordinatora za usvajanje Stauta FS BiH (ne)očekivano je podnio ostavku. U obrazloženju svoje odluke naveo je:
"Mediji u Sarajevu razvili su veliku kampanju protiv mene, a rukovodstvo FS BiH je samo ćutalo, nije stalo u moju zaštitu. Nisam bio čovjek koji donosi odluke već samo vrši koordinaciju na ralaciji FS BiH - FIFA - UEFA. Pojedincima ne odgovaraju moji izvještaji, jednostavno nisu znali da ću u analizama ići tako duboko i dataljno. Zato su uslijedili pritisci iz Kantona Sarajevo".
Valjda je sad, kad se oglasio Imamović, svima jasno gdje su problemi, ko su krivci (do sad su uvijek napadani ljudi iz FSRS) što je fudbal krenuo stanputicom, što je mu prijeti suspenzija, za koju će najveći ceh, ni krivi ni dužni, platiti klubovi i reprezentacije, jer će im biti zabranjen izlazak na međunarodnu scenu, odnosno biće eliminisani iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Ako je sve bilo čisto i regularno, a svi dobro znaju da nije u kantonu Sarajevu (u Mostaru izbori nisu ni održani), zašto je onda počela prava fudbalska hajka na Imamovića. Očigledno da se mnogima u Sarajevu, a ne u Banjoj Luci, nisu svidjeli njegovi izvještaji koje je slao FIFA i UEFA, a u kojim je objektivno i realno odslikao sve ono što se dešava u fudbalu BiH.
Mnoge mutne stvari u FS BiH do sad su ostale velika tajna. Niko nikad nije odgovarao kada je nestao sef iz prostorija Saveza, kada su potpisivani dupli ugovori o prodaji TV prava, kada su se trošile ogromne pare iz klupske blagajne i još mnogo, mnogo toga.
Na ta pitanje tek treba da se dobiju dugo očekivani odgovori, a ne da se non-stop guraju pod tepih. Onaj koji je nekad bio prvi čovjek Saveza (Jusuf Pušina) kada je nestao sef ponovo želi da se vrati na fudbalsku scenu. Upravo zbog njega i njemu sličnih, a u FS BiH ih ima koliko ti srce želi, fudbal je došao na ivicu provalije.
Fudbalske maske, naravno one u Sarajevu, konačno su pale, sad je na potezu FIFA i UEFA. Oni treba, kad u bh. savezu nije bilo snage, želje, volje, da naprave čistku, da iz fudbala za sva vremena otjeraju one koji u njemu ni ne zaslužuju da budu.
A, njih nije malo...
"Mediji u Sarajevu razvili su veliku kampanju protiv mene, a rukovodstvo FS BiH je samo ćutalo, nije stalo u moju zaštitu. Nisam bio čovjek koji donosi odluke već samo vrši koordinaciju na ralaciji FS BiH - FIFA - UEFA. Pojedincima ne odgovaraju moji izvještaji, jednostavno nisu znali da ću u analizama ići tako duboko i dataljno. Zato su uslijedili pritisci iz Kantona Sarajevo".
Valjda je sad, kad se oglasio Imamović, svima jasno gdje su problemi, ko su krivci (do sad su uvijek napadani ljudi iz FSRS) što je fudbal krenuo stanputicom, što je mu prijeti suspenzija, za koju će najveći ceh, ni krivi ni dužni, platiti klubovi i reprezentacije, jer će im biti zabranjen izlazak na međunarodnu scenu, odnosno biće eliminisani iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Ako je sve bilo čisto i regularno, a svi dobro znaju da nije u kantonu Sarajevu (u Mostaru izbori nisu ni održani), zašto je onda počela prava fudbalska hajka na Imamovića. Očigledno da se mnogima u Sarajevu, a ne u Banjoj Luci, nisu svidjeli njegovi izvještaji koje je slao FIFA i UEFA, a u kojim je objektivno i realno odslikao sve ono što se dešava u fudbalu BiH.
Mnoge mutne stvari u FS BiH do sad su ostale velika tajna. Niko nikad nije odgovarao kada je nestao sef iz prostorija Saveza, kada su potpisivani dupli ugovori o prodaji TV prava, kada su se trošile ogromne pare iz klupske blagajne i još mnogo, mnogo toga.
Na ta pitanje tek treba da se dobiju dugo očekivani odgovori, a ne da se non-stop guraju pod tepih. Onaj koji je nekad bio prvi čovjek Saveza (Jusuf Pušina) kada je nestao sef ponovo želi da se vrati na fudbalsku scenu. Upravo zbog njega i njemu sličnih, a u FS BiH ih ima koliko ti srce želi, fudbal je došao na ivicu provalije.
Fudbalske maske, naravno one u Sarajevu, konačno su pale, sad je na potezu FIFA i UEFA. Oni treba, kad u bh. savezu nije bilo snage, želje, volje, da naprave čistku, da iz fudbala za sva vremena otjeraju one koji u njemu ni ne zaslužuju da budu.
A, njih nije malo...
Sta je sa onim maskama bez maske u Banjaluci i Sirokom.Cisti fini,kako da ne.Jos ce ispasti da zele ''boljitak''BIH uopsteno.Ali u mekinjama.Velid je poput i Sulje i drugih ohrdina sa Bosnjacke strane u savezu.Platu primali ni zasto.Uvijek je bilo Rankovica-Brankovica na sve strane.
Sto se tice u vezi RS i FSRS.Ovaj put ce te se sami izmedju sebe pocastiti i bez treceg puta.Samo poslije onda gledati odakle vedri a kompleksi doci tamo gdje im je i mjesto..
Sto se tice u vezi RS i FSRS.Ovaj put ce te se sami izmedju sebe pocastiti i bez treceg puta.Samo poslije onda gledati odakle vedri a kompleksi doci tamo gdje im je i mjesto..
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- Principatus
- Kontakt:
Ti se tek od jucer bavis sa ovom tematikom ili?subzero81 je napisao/la: Valjda je sad, kad se oglasio Imamović, svima jasno gdje su problemi, ko su krivci (do sad su uvijek napadani ljudi iz FSRS) što je fudbal krenuo stanputicom..
Jer drugacije sebi nemogu objasniti, da tvrdis, kako je sva krivica prebacivana na FSRS. Mozda taj utisak nastaje sad. Tek poslije ovog jednoglasnog, za taj entitet tipicno "demokratskog" glasanja protiv novog statuta. Glasanje koje je sigurno samo 100% sportski motivisano. Zbog toga su se pojacale kritike na racun FSRSa. No ipak su to prazne izjave o tome kako se samo FSRSu nabacuje krivica, a da su ostali kao sve andjeli. Pa nije Munib ili onaj debil Colakovic iz RSa. Ali eto, zavisi kako ce se stvari razviti, mozda ovi iz FSRS urade (namjerno ili nenamjerno) nesto dobro za BiH fudbal.

Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- Principatus
- Kontakt:
- Ovo je politička igra FSRS. Njima nije odgovarao ni Bogdan Čeko, jer nije bio radikalan, pa ga više ne žele u Predsjedništvu NSBiH. Njih ne zanima nogomet, iako su im puna usta reprezentacije i klubova. Oni su spremni prihvatiti eliminaciju Borca sa evropske scene samo da ostvare neke svoje ciljeve - izjavio je za «San» Josip Katalinski.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Savez s svakako treba suspendovatti,usvojili ili ne usvojili Statut,oni su bagra,krminalna i nacionalisicka i takvim nije mjesto u sportu! Reprezentacija treba nastaviti igrati kvalifikacije,nije kriv nista ni Susic,ni Dzek,Pjanic,Spahic,Misimovic... nadam se da ce iz FIFE imati sluha za jedino dobro sto ima u ovoj drzavi a to je bh reprezentacija,jasno je da politicarima u RS to ne odgovara,i nacionalistima iz Sirokog Brijega prije svih Bevandi i Jelicu! FIFA I UEFA ne smiju nasjesti na to da ispasta reprezentaciju,pa i klubovi.....
- Megamon
- Kontakt:
Rasulo, panika, strah vladaju u NSBiH. Tridesetak uposlenika strahuje za vlastitu, ali i za budućnost bh nogometa, nakon najavljenih sankcija ako se 29. marta ne usvoji statut. Kako delegati iz FSRS i dobar dio hrvatskih, ne želi dići ruke za jednog predsjednika, neizvjesno je u kojem će obliku postojati savez i kada će se formirati novi Nogometni savez.
U NSBiH strahuju od lobista fudbalskog saveza RS koji u Cirihu i Ženevi, u sjedištima UEFA -e i FIFA -e imaju svoje prijatelje. Navodno čelnici FSRS uoči važnih odluka idu na konsultacije kod Den Tane, srbijanskog biznismena i nekadašnjeg predsjednika koji je jako utjecajan u svjetskoj nogometnoj organizaciji. Neki upiru prstom u Ivana Ćurkovića, nekadašnjeg golmana Veleža, Partizana, St. Etjena i ličnog prijatelja Mišela Platinija, predsjednika UEFA -e. Sumnja se i da je Bosanac Gordon Savić, koji jako dobro kotira u UEFA -i i FIFA -i, jedan od lobista fudbalskog saveza RS.
Strah je veći ako se zna da su nastale podjele, ne samo između hrvatskih i bošnjačkih delegata, već unutar bošnjačkog korpusa. Pogotovo nakon ostavke Velida Imamovića koji je kao koordinator radio na realizaciji «Mape puta» za usvajanje statuta.
Saznajemo kako čelnici FSRS sa «centralom» u Sarajevu razgovoraju uglavnom preko posrednika.
- Ovo je politička igra FSRS. Njima nije odgovarao ni Bogdan Čeko, jer nije bio radikalan, pa ga više ne žele u Predsjedništvu NSBiH. Njih ne zanima nogomet, iako su im puna usta reprezentacije i klubova. Oni su spremni prihvatiti eliminaciju Borca sa evropske scene samo da ostvare neke svoje ciljeve - izjavio je za «San» Josip Katalinski.
Ogorčeni su Katalinski i Denijal Pirić i što su njihovi prijedlozi stručnih štabova devet selekcija pali zbog jednog trenera, Branimira Tulića na kojem insistiraju u FSRS.
- Mi smo danima analizirali sve kandidate i odabrali najbolje. Nismo željeli neuspješne trenere, one iza kojih stoje politički moćnici. Namjera nam je bila da odaberemo najbolje. Nažalost, naš prijedlog nije prošao, jer se trebalo naći mjesta za trenera koji nema rezultate, ali očito ima neku drugu moć - kažu Katalinski i Pirić.
Doznajemo kako se priprema «historijski» sastanak proslavljenih asova, sportskih radnika, ali i predstavnika klubova, na kojem će se tražiti najbolje rješenje za izlaz iz sadašnje situacije. Navodno će sročiti i pismo i tražiti prijem u FIFA -i u UEFA -e, kojem bi prisustvovali, između ostalih; Ivica Osim, Blaž Slišković, Sergej Barbarez, Predrag Pašić, Mirsad Fazlagić, Mišo Smajlović, Muhamed Konjić, Meho Kodro, Elvir Bolić...
Stanjem u bh. nogometu ogorčeni su i reprezentativci koji u ponedjeljak počinju pripreme za kvalifikacijski meč sa Rumunima. Koliko god selektor Safet Sušić želi odvojiti priču o statutu od reprezentacije, suspenzija koja visi poput mača nad glavom opterećuje i naše igrače, koji ne znaju da li će im utakmica sa Rumunijom u Zenici 26. marta biti posljednja u ovom ciklusu.

Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!
Danas na RTRS od 18:00 ide nadam se zanimljiva emisija o ovom slucaju u trajanju od jednog sata,pise sa relevantnim gostima sto znaci da ce biti prvenstveno Petkovic pa onda verovatno neko i iz samog vrha.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Koda gledam, Petković, Kovačević i ostala mraka će cijelo vrijeme pokušati da temu skrene na to kako su bošnjački članovi u savezu korumpirani. U suštini to je tačno, ali to nije aktuelno, sa kriminalcima se efikasno može razračunati i ako savez bude imao jednog predsjednika. Naravno, nikom neće pasti na pamet da kaže da ovo rade samo zato što im je duduk naredio, a njemu je cilj destabilizacija BiH na svim poljima kako bi dokazao da je ovo neodrživa zemlja. Ma nek idu... zna se gdje!Devil je napisao/la:Danas na RTRS od 18:00 ide nadam se zanimljiva emisija o ovom slucaju u trajanju od jednog sata,pise sa relevantnim gostima sto znaci da ce biti prvenstveno Petkovic pa onda verovatno neko i iz samog vrha.
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!
Glory glory Man United!
Glory glory Man United!
- spielführer_21
- Kontakt:
Ne vjerujem da će biti Petković, on je trenutno u Mostaru. Moguće da budu Kovačević i Čeko...Devil je napisao/la:Danas na RTRS od 18:00 ide nadam se zanimljiva emisija o ovom slucaju u trajanju od jednog sata,pise sa relevantnim gostima sto znaci da ce biti prvenstveno Petkovic pa onda verovatno neko i iz samog vrha.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Mislim da bi najbolje bilo da nas suspenduju, na zalost.
To bi bio odlican korak da se svi ovi kriminalci i foteljasi suspenduju i da vise nikada ne budu u mogucnosti da rade bilo sta u i oko saveza !
Nakon suspenzije ce sigurno proci 2-3 godine dok se ne dovedu novi ljudi koji bi trebali da nas dignu iz pepela i da stvari krenu na bolje.
Ako ti novi budu kao stari, onda stvarno treba da nas suspenduju dozivotno.
To bi bio odlican korak da se svi ovi kriminalci i foteljasi suspenduju i da vise nikada ne budu u mogucnosti da rade bilo sta u i oko saveza !
Nakon suspenzije ce sigurno proci 2-3 godine dok se ne dovedu novi ljudi koji bi trebali da nas dignu iz pepela i da stvari krenu na bolje.
Ako ti novi budu kao stari, onda stvarno treba da nas suspenduju dozivotno.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Kovacevic i Ceko gosti,ostala bagra nije dosla.
edit:Od ostalih tu su Bevanda i neki Salihovic preko telefona.
edit 2:Salihbasic je u pitanju ne Salihovic.
edit:Od ostalih tu su Bevanda i neki Salihovic preko telefona.
edit 2:Salihbasic je u pitanju ne Salihovic.
Zadnja izmjena: Devil, dana/u 17 mar 2011, 18:10, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
ebo ih "zadnje" upozorenje vise. istjeraj, zabrani, ukini, kickuj, banuj na 15 godina i gotovo. mrsh
Sta mislite,zasto nam Fifa i Uefa svaki put produzuju rok oko izbora jednog člana NSBIH?Meni se čini da oni imaju neki jak razlog za to,jer u protivnom,davno bi nas izbacili iz Euro takmičenja.Ko smo mi njima pa da se ovoliko sekiraju za nas? Očigledno je da će nam produziti rok ako treba za jos 5 godina,jer nesto tu ima.
- Goalgetter
- Kontakt:
[youtube][/youtube]Plummer je napisao/la:Sta mislite,zasto nam Fifa i Uefa svaki put produzuju rok oko izbora jednog člana NSBIH?Meni se čini da oni imaju neki jak razlog za to,jer u protivnom,davno bi nas izbacili iz Euro takmičenja.Ko smo mi njima pa da se ovoliko sekiraju za nas? Očigledno je da će nam produziti rok ako treba za jos 5 godina,jer nesto tu ima.

Svjesni su i oni da ne mogu protiv politike pojedinih zemalja, te da nema efekta prisilno formirati novi savez, a i samo Predsjedništvo nam je po uzoru na sadašnji vrh Saveza. Čekaju ne bil se malo konsolidovali i vidjeli šta je bolje za nas, ali odmah kažem da od toga nema hajra, a to i oni već itekako znaju.Plummer je napisao/la:Sta mislite,zasto nam Fifa i Uefa svaki put produzuju rok oko izbora jednog člana NSBIH?Meni se čini da oni imaju neki jak razlog za to,jer u protivnom,davno bi nas izbacili iz Euro takmičenja.Ko smo mi njima pa da se ovoliko sekiraju za nas? Očigledno je da će nam produziti rok ako treba za jos 5 godina,jer nesto tu ima.

Spammer
1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #
1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #
Gleda li ko ovu emisiju na RTRS ? O cemu ovi pricaju ?
Ja sam totalno zbunjen.
Zasto ne objasne zasto se is RS glasa protiv ? Ovaj Mile kaze fudbalski save RS nije kriv za ovakvu situaciju ?
Ja sam totalno zbunjen.

Zasto ne objasne zasto se is RS glasa protiv ? Ovaj Mile kaze fudbalski save RS nije kriv za ovakvu situaciju ?
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 17 mar 2011, 18:29, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- Probisvjet
- Kontakt:
**** i ova FIFA i UEFA se usrali od nasih lopova, ne smiju jos nista.

Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Pa u sustini i nisu samo oni krivi to sam davno napisao.Elegant je napisao/la:Gleda li ko ovu emisiju na RTRS ? O cemu ovi pricaju ?
Ja sam totalno zbunjen.
A evo upravo je rekao zasto nece sto se otprilike i znalo.Jer bi sa jednim predsednikom doslo do majorizovanja jednog dela,a oni to ne zele,i kaze da treba da se suspenduje savez ali ne klubovi i reprezentacija.
slazem se,treba savez a ne treba klubove suspendirati i ne treba jedan predsjednik ako ce doci do majoroziranja jednog narodaDevil je napisao/la:Pa u sustini i nisu samo oni krivi to sam davno napisao.Elegant je napisao/la:Gleda li ko ovu emisiju na RTRS ? O cemu ovi pricaju ?
Ja sam totalno zbunjen.
A evo upravo je rekao zasto nece sto se otprilike i znalo.Jer bi sa jednim predsednikom doslo do majorizovanja jednog dela,a oni to ne zele,i kaze da treba da se suspenduje savez ali ne klubovi i reprezentacija.
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
Ovako ce biti jos majorizovaniji da nisu ni svjesni kao prvo.Devil je napisao/la:Pa u sustini i nisu samo oni krivi to sam davno napisao.Elegant je napisao/la:Gleda li ko ovu emisiju na RTRS ? O cemu ovi pricaju ?
Ja sam totalno zbunjen.
Drugo to preseravanje u vezi da treba da se suspenzuje savez a ne klubovi i reprezentacija.
Ti dodje kao da ti snajperista kaze ukokat cu ovu trudnicu ali cu gledati da joj ne povrijedim dijete.Srceparajuce.

Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 15 gostiju.