Tako to krene malo ilahija pa sevdalinka pa na kraju amar gile jasarspahickraljttbvb je napisao/la: ↑04 dec 2023, 20:44Ovo sam ti ja gore napisao, samo u jednoj rečenici.nerkolfc je napisao/la: ↑04 dec 2023, 20:24Tako je zabranjeno slušati muziku ukoliko ona razbuktava strasti, podstiče na grijeh i nemoral, oštećuje sluh, uznemirava druge, otupljuje osjećaj za namaz, a pokuđeno je slušati onu muziku koja traći mnogo vremena i sl. Također, zabranjeno je slušati muziku i pjesme pjevača koji su se odali griješnom i nemoralnom životu, kao i bilo kakvu pjesmu čiji tekst nije u skladu sa Šerijatom. Muzika koja je uobičajena u povodu svadbe ili nekog drugog veselja i povoda nije zabranjena, pod uslovom da ne vodi nekoj od gorespomenutih zabrana.
Gdje je loše da lik na bini uci ilahiju gdje se uči salavat ili sehadet, a par hiljada ljudi ponavlja za njim...
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Gori su mi pjevaci Halal popa kao muzaferija il Eldin nema dva veca ljigavca u drzavi, onaj prvi sve skusen a uvalio se na sve moguce budzetske sise, a ovaj drugi preko bolesne zene gradio karijeru dok je istovremeno glumio mumina i trpao srpkinjuStevieG8 je napisao/la: ↑04 dec 2023, 20:47Tako to krene malo ilahija pa sevdalinka pa na kraju amar gile jasarspahickraljttbvb je napisao/la: ↑04 dec 2023, 20:44Ovo sam ti ja gore napisao, samo u jednoj rečenici.
Gdje je loše da lik na bini uci ilahiju gdje se uči salavat ili sehadet, a par hiljada ljudi ponavlja za njim...![]()
- kraljttbvb
- Kontakt:
Nije po Islamu zabranjen ni Gile. Sve dok te ne ponese da mahnes gajbu piveStevieG8 je napisao/la: ↑04 dec 2023, 20:47Tako to krene malo ilahija pa sevdalinka pa na kraju amar gile jasarspahickraljttbvb je napisao/la: ↑04 dec 2023, 20:44Ovo sam ti ja gore napisao, samo u jednoj rečenici.
Gdje je loše da lik na bini uci ilahiju gdje se uči salavat ili sehadet, a par hiljada ljudi ponavlja za njim...![]()
Ovo što neki ovdje pišu su ovi Pezicevi radikalni stavovi.
Nije islam toliko radikalan kako bi ga neki predstavili, gore sam napisao, srednji put i budi normalan i to je to...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Pošto Eldina znam lično, nije baš ovako kako pišeš, pa ću te ispraviti.Robust je napisao/la: ↑04 dec 2023, 20:52Gori su mi pjevaci Halal popa kao muzaferija il Eldin nema dva veca ljigavca u drzavi, onaj prvi sve skusen a uvalio se na sve moguce budzetske sise, a ovaj drugi preko bolesne zene gradio karijeru dok je istovremeno glumio mumina i trpao srpkinjuStevieG8 je napisao/la: ↑04 dec 2023, 20:47Tako to krene malo ilahija pa sevdalinka pa na kraju amar gile jasarspahickraljttbvb je napisao/la: ↑04 dec 2023, 20:44
Ovo sam ti ja gore napisao, samo u jednoj rečenici.
![]()
Žena mu je bila nepokretna, ležala na postelji, a on oko nje hizmetio. Čak mu je dok je bila ziva govorila da se ozeni, da ne "truhne" uz nju u najboljim godinama, a on nije htio.
Kad je ona preselila, bio je slobodan da radi sta god hoće, pa i da se ponovo ozeni...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Ne znam vala ja sam prakticno laik ali koliko sam razumio bilo kakav oblik muzike i muzickih instrumenata je zabranjen.kraljttbvb je napisao/la: ↑04 dec 2023, 20:53Nije po Islamu zabranjen ni Gile. Sve dok te ne ponese da mahnes gajbu piveStevieG8 je napisao/la: ↑04 dec 2023, 20:47Tako to krene malo ilahija pa sevdalinka pa na kraju amar gile jasarspahickraljttbvb je napisao/la: ↑04 dec 2023, 20:44
Ovo sam ti ja gore napisao, samo u jednoj rečenici.
![]()
Nije islam toliko radikalan kako bi ga neki predstavili, gore sam napisao, srednji put i budi normalan i to je to...
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- BosniaBoston
- Kontakt:
Naravno, ali takvi kažu “nije religija švedski sto pa da biraš šta ćeš i koliko”, pa naravno da jeste kao i sve u životu. Volim sport, pa neću 24/7 ga gledat, volim porodicu pa neću 24/7 bit uz njih, volim čokoladu pa neću jest za svaki obrok, neke stvari ne volim pa neću nikako itd.kraljttbvb je napisao/la: ↑04 dec 2023, 20:53
Nije po Islamu zabranjen ni Gile. Sve dok te ne ponese da mahnes gajbu pive![]()
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Npr. hadis Ebu-Musaa el-Esarija koga bilježi imam Buhari u kome Poslanik, s.a.v.s., kaze: “Zaista će se pojaviti ljudi iz moga ummeta koji će dozvoljavati nemoral, svilu, alkohol i muzičke instrumente…” , najveći imami ovoga ummeta smatraju vjerodostojnim, kao: Buhari, Ibn-Hibban, Nevevi, Ibn-Salah, Ibn-Tejmijje, Ibn-Kesir, Ibn-Kajjim, Ibn-Hadžer i brojni drugi učenjaci.
Ma Nema onaj tekst argument kad prvo napadas tefsir Ibn Mesuda I Abbasa r.a, pa Buharijin sahih.chily-rz je napisao/la: ↑04 dec 2023, 21:03Npr. hadis Ebu-Musaa el-Esarija koga bilježi imam Buhari u kome Poslanik, s.a.v.s., kaze: “Zaista će se pojaviti ljudi iz moga ummeta koji će dozvoljavati nemoral, svilu, alkohol i muzičke instrumente…” , najveći imami ovoga ummeta smatraju vjerodostojnim, kao: Buhari, Ibn-Hibban, Nevevi, Ibn-Salah, Ibn-Tejmijje, Ibn-Kesir, Ibn-Kajjim, Ibn-Hadžer i brojni drugi učenjaci.
Plus ko Hanefije ovdje pola mezheba nam iz Ibn Hibbanovog sahiha.
- Marsal
- Kontakt:
De hajmo sad iskreno i ozbiljno.
Jede li ko od vas klempu?
Kakvu sam pizzu nedavno jeo s klempom
sad bih je pojeo opet taman da mi Ebu Bekr sjedi za stolom.
Jede li ko od vas klempu?
Kakvu sam pizzu nedavno jeo s klempom
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- kraljttbvb
- Kontakt:
Jest kod radikala iz Saudije koji umjesto da pričaju o bitnim stvarima (ucenje, nauka, rad, napredovanje), pričaju o muzici, dužini pantalona, dužini bradeStevieG8 je napisao/la: ↑04 dec 2023, 20:59Ne znam vala ja sam prakticno laik ali koliko sam razumio bilo kakav oblik muzike i muzickih instrumenata je zabranjen.kraljttbvb je napisao/la: ↑04 dec 2023, 20:53Nije po Islamu zabranjen ni Gile. Sve dok te ne ponese da mahnes gajbu pive![]()
Kod umjerenih nije.
Sve je u nijetu.
Ako će te muzika na neki nacin navesti da ucinis grijeh - ako ćeš je slušati 5 sati, pa ćeš zaboraviti na namaz, napraviti rucak, dijete odvesti u skolu ili bilo šta slicno, onda jeste haram.
Islam je normala, nije kakav ga ovi radikali predstavljaju...
- kraljttbvb
- Kontakt:
Upravo to. Sve umjereno i normalno.BosniaBoston je napisao/la: ↑04 dec 2023, 21:01Naravno, ali takvi kažu “nije religija švedski sto pa da biraš šta ćeš i koliko”, pa naravno da jeste kao i sve u životu. Volim sport, pa neću 24/7 ga gledat, volim porodicu pa neću 24/7 bit uz njih, volim čokoladu pa neću jest za svaki obrok, neke stvari ne volim pa neću nikako itd.kraljttbvb je napisao/la: ↑04 dec 2023, 20:53
Nije po Islamu zabranjen ni Gile. Sve dok te ne ponese da mahnes gajbu pive![]()
Nije ni klanjanje 24/7.
Dužan si svaki dan klanjati farzove (ukupno 17 rekeata i 3 rekeata vitara), to ti je dnevno max pola sata.
- Davidoffgold
- Kontakt:
Ma nije ta krmetina uopste ukusna, premasna se i osjeti se taj smek neki ne znam
Une vie honorable est une vie éternelle
Nije on musliman
- BosniaBoston
- Kontakt:
Ma krmetina realno bezveze, ok suhomesnato na pizzi/burgeru/sendviču al da krenem jest odojak ne bi mi dobro bilo garant
Zadnja izmjena: BosniaBoston, dana/u 04 dec 2023, 21:16, ukupno mijenjano 1 put.
#Punoljetstvo
- Marsal
- Kontakt:
Suhi vrat mi je mljac. Poneka šunka također...Davidoffgold je napisao/la: ↑04 dec 2023, 21:14Ma nije ta krmetina uopste ukusna, premasna se i osjeti se taj smek neki ne znam
- kraljttbvb
- Kontakt:
Nisam nikada probao, a i nemam želju.
Mada sam jednom jeo Mexicanu kod vas u Zenici, frajer mi umjesto suhog mesa, kulena ili sudzuke narezao na nju hrenovke
- Marsal
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.