Premijer liga BiH - aktuelno

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 05 dec 2023, 13:21

hazarder je napisao/la:
05 dec 2023, 13:16
Ja konto zajebancija pitarska dok ovu sliku sa Šapinom ne vidjeh. Sad više ne zvuče tako ludo one teorije zavjere da neko namjerno minira klub s namjerom da rastale imovinu. Gdje ćeš boljeg minera od ovog majstora. :rol:
Sapina je blizak s Jozakom. Ja sam licno u gradu vidio njih dvojicu i nekakva tri Arapa prije mozda mjesec dana. On im je oko kluba vec neko vrijeme. Najnovija epizoda serije Romeo (dva Romea) i Strumfeta 😂

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 dec 2023, 13:23

Tabela po prosjeku publike nakon 16. kola

1. Sarajevo - 8831 (8)
2. Željezničar - 5760 (8)
3. Velez - 3775 (8)
4. Borac - 3033 (9)
5. Zrinjski - 2650 (8)
6. Posušje - 2612 (8)
7. Široki Brijeg - 1825 (8)
8. Igman - 1356 (8)
9. Gosk - 894 (8)
10. Tuzla City - 629 (7)
11. Sloga - 531 (8)
12. Zvijezda 09 - 346 (7)
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 05 dec 2023, 13:24

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
05 dec 2023, 13:21
hazarder je napisao/la:
Ja konto zajebancija pitarska dok ovu sliku sa Šapinom ne vidjeh. Sad više ne zvuče tako ludo one teorije zavjere da neko namjerno minira klub s namjerom da rastale imovinu. Gdje ćeš boljeg minera od ovog majstora. :rol:
Sapina je blizak s Jozakom. Ja sam licno u gradu vidio njih dvojicu i nekakva tri Arapa prije mozda mjesec dana. On im je oko kluba vec neko vrijeme. Najnovija epizoda serije Romeo (dva Romea) i Strumfeta 😂
Sapina nam je konkcija s Jozakom i tjt
U strucnom stabi zahvaljuci ovom dogovru
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 05 dec 2023, 13:26

miky_hz je napisao/la:
05 dec 2023, 12:21
slika

Bar svoj klub mozeš propratit kad vec pokušavaš nešto "braniti".

Ide Šapina ide ide.
To je Sejo Sexon.
1921

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 05 dec 2023, 13:29

Pa bolan ima li neko da progovori više kakvi su talovi u pitanju, ko koga više minira, koja sad frakcija radi protiv Želje? Zar vas više nije stid vlastitih navijača koji su svojom parama napravili pola stadiona?
Koji su glavni sponzor svog kluba? Šta bolan radite više?

Svojim rukama mi kopali i beton izlijevali, halo, marke nismi dobili... Navijači sponzori kluba ba, neki znaju i petaka odvajati kad prodaju panj trave za želju, da igrači imaju.... Dokle više...

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 05 dec 2023, 13:30

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
05 dec 2023, 13:26
miky_hz je napisao/la:
slika

Ide Šapina ide ide.
To je Sejo Sexon.
Vako nekako vidim navijace zelje ko Dino :urnebes:

Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 05 dec 2023, 13:39

NoDi80 je napisao/la:
05 dec 2023, 13:24
05 dec 2023, 13:21
hazarder je napisao/la:
Sapina nam je konkcija s Jozakom i tjt
U strucnom stabi zahvaljuci ovom dogovru
Al vi u bajke vjerujete. Nakon Cerica,Diglisica opet sami sebe lazete i vjerujete u ovo? Zvjezda i TC ulaze u formu,realno najgore igrate i i najgoroj ste formi,bice svega. Vazno je da vi raspravljate ovdje sa nama,sa pisete nebuloze a klub vam se za opstanka bori,to je razlika Sarajeva i vaseg malog kluba. Sarajevo i na virslama se nije borilo za opstanak,sta ti je reci velik klub. Vama je ovo prirodno stanje,imate jedan period dobar,poslije tovarite na sredini,borite se za opstanak.

nastrojeni21
Kontakt:

Post Postao/la nastrojeni21 » 05 dec 2023, 13:41

miky_hz je napisao/la:
nastrojeni21 je napisao/la:
05 dec 2023, 11:24
killafrommanilla je napisao/la:
05 dec 2023, 11:06

I sta ste dobili s tim? Kurcobolju kod ostalih igraca. Ne radi se to tako, lutate a necete sebi da priznate. Opravdavate sve, i taj prvi potez, i ovaj drugi i svaki, a nigdje veze, svaki pogresan. Evo npr. Romeo Sapina je kad smo mi bili u federalnoj bio "glavni operativac" za Olimpik za tekme gdje treba kupiti ili prodati, znaci smece zadnje i potrcko direktora Dizdara itd. I vi cete i njemu dati da to isto radi u Zelji.

A ovo gore, fazon je sto ovo sve sto je kontradiktorno pise ista osoba, pa malo primjenjujem onu "forum pamti sve" :rol:

Prvo spustanje na zemlju, suocavanje sa svojim problemima pa onda rjesavanje :thumbsup:
Slazem se da je vrlo moguce da smo dobili tu kurcobolju, ali ni prvi ni zadnji kome se nesto slicno desilo, takvi su igraci jednostavno. Dovođenje te dvojice ako ce donijeti neki kvalitet u odnosu na ostale nije pogresan potez, ne uzimajuci u obzir to da su neki drugi mogli naci uvrijedjenjim zbog njihovih plata, al s obzirom kako Drina, Kosoric i Dubackic igraju a Cocalic je povrijedjen, ne vidim kako je pogresan potez dovodjenje Selimovica. Boljevica je suvisno i usporedjivati sa nasim vedatama od krila: Gasal, Drljo i Amoa koji je trenutno u rangu prethodne dvojice.

Pomijesao si, nemamo mi veze sa Romeom Sapionom nego je u pitanju Romeo Jozak, za nase standarde preozbiljan lik, gostovao je na podcast inkubatoru par puta, zanimljiv lik. Dovoljno je to sto je bio u Dinamu dugo na ozbiljnim pozicijama koji je svjetlosnim godinama iznad svake nase ekipe a i cinjenica da ga je Saudijska Aarabija izabrala da bude direktor za mlade u njihovom savezu, a oni su na to poziciju mogli dovest koga su htjeli.

slika

Ide Šapina ide ide.
Nisam znao za njega da se spominje, nista vidjecemo sta ce biti, sigurno je da ce biti veselo. :cool:

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 05 dec 2023, 13:49

nastrojeni21 je napisao/la:
05 dec 2023, 10:58
killafrommanilla je napisao/la:
05 dec 2023, 10:53
Ogromna. Boljević ima 2,5 puta veću platu.
Mnogo dobrih igrača smo propustili jer je zapelo u bukvalno par hiljada eura, kao recimo Mujan, koji bi kod nas igrao i za manje para nego ih ima u Budućnosti, ali Uprava ni to nije htjela dati. Zbog sličnog pregovaračkog stava smo izgubili i Dadu Sadikovića, itd.
:rol:
Drug moras shvatiti da se stvari mjenjaju, tek kad je krenuo nas los niz nasi u upravi su skontali da moraju nekog ozbiljnijeg dovest i da ga moraju malo vise platiti, suprotno od onoga sto su radili na ljeto, i tako je sad situacija da Boljevic ima najvecu platu, a on je dosao sredinom oktobra tek.
Zato jer Bekric laze. Jasarevic je dobar bio,odjednom ga nema nigdje,na tib8nama covjek. Obecao mu levat povecanje plate,tako se dogovorili,ovaj nakon dobrih partija trazio a Bekric ga odbio. Doveli Boljevica kao za neku dobru cifru i misle da ce ostali igrat za par milja za koje ih je Bekric slago?Jedino veci muljatori su ovi iz Borca, srpski mediji pisali kako igraci bjeze glav9m bez obzira,kod ljudi bilo normalno da igras godinu bez plate.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 05 dec 2023, 14:00

Suvorov je napisao/la:
05 dec 2023, 10:19
AvantiBL je napisao/la:
05 dec 2023, 08:31
19vendetta87 je napisao/la:
05 dec 2023, 00:46
Sloga - Borac samo 150 gledalaca :urnebes: wtf
slika
Stvarno ne vidim šta ti je ovdje čudno, pa Sloga dok je igrala u Doboju, nije bilo preko 200 ljudi na domaćim utakmicama.
Preskupe su karte u Doboju, za svaku utakmicu je 10 KM ulaz. Jasno bi bilo da malo povecaju cijenu kad je neki derbi, ali ko ce dati cenera u Doboju da gleda Sloga - GOSK, Sloga - Igman itd. A stadion raspad, pregled igre nula, niske tribine i daleko od terena. Realna cijena ulaznica 3 KM i za derbije 5 KM.
Protiv Veleza je bilo krcato kad su tek poceli igrati u Doboju, kasnije su rastjerali ljude sa cijenama ulaznica.
Nema kluba u RS da je posjeta barem solidna. Sve se raspada,ljudi bjeze glavom bez obzira,te bajke isto politicari sto pricaju evo 30 godina,prati slijepo Dodika i zavrsices kao sad. Sve go kriminalac i kriminal,jedino mjesto gdje se to slijepo podrzava,ovi nasi barem nekad sebi dodju ali kod vas nikad. Bas je ljudima do fudbala,bore se za kiflu hljeba i da dodju da gledaju kriminal Vice i Dodika,gledaju ga uzivo 30 godina.

IsmirMirvic

Post Postao/la IsmirMirvic » 05 dec 2023, 14:04

Prema informacijama kojima ja raspolazem (a sjeticete se da sam uvijek dijelo samo tacne), situacija je sljedeca.

Zeljeznicar ce kroz saradnju sa ministarstvom sporta Saudijske Arabije (koje placa gospodina Abdulhakeem Al-Tuwaijria i njegov iznimno skupi strucni stab) isfiniansirati raskide sa vecinom trenutnih igraca, te dovesti zamjene.

Odvojeno od toga, postoje neka dva modela za dolazak partnera i to najvjerovatnije sa podneblja Saudijske Arabije. Ne bi se mijenjao statut FK Zeljeznicar, vec bi se nasao jedan atipican nacin da se otvore vrata capitalu.

U svakom slucaju, nase komsije se mogu radovati kvantnom skoku u finansijama vec sada na zimu, a to ce se intenzivirati poslije toga. Kako god, nece moci parirati FK Sarajevu po tom pitanju, jer jedan je Gospodin Ismir Mirvic.

Moje personalno misljenje je da je ovo dobro za Premier League BiH, kao i za nas sport opcenito. Vrijeme je da prevzidjemo staromodne nacine poslovanja i priblizimo se europskim i svjetskim standardima. Hajde da jedni druge cinimo boljima kroz zdravu konkurenciju.

Nadam se da ce i ostali klubovi uskoro putem Sarajeva, Zeljeznicara, Zrinjskog, Tuzla Citya. Moze se i bez tzv. zakona o sportu, samo treba pronaci nacin.

Sto se konkretno Sarajeva tice, nema stajanja i nema nazad. Ocekujte veoma aktivan prelazni rok i dodatne aktivnosti u vezi investiranja gospodina Mirvica i njegovih partnera.

Srdacan sportski pozdrav za sve koji citaju ❤️

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 05 dec 2023, 14:10

Just sayin'
:bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :urnebes:
Zadnja izmjena: KONTRASVIH, dana/u 05 dec 2023, 14:10, ukupno mijenjano 1 put.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 05 dec 2023, 14:10

Prosinecki kandidat za novog trenera Zrinjskog.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 05 dec 2023, 14:10

mosarajvosa83 je napisao/la:
05 dec 2023, 14:00
Suvorov je napisao/la:
05 dec 2023, 10:19
AvantiBL je napisao/la:
05 dec 2023, 08:31

Stvarno ne vidim šta ti je ovdje čudno, pa Sloga dok je igrala u Doboju, nije bilo preko 200 ljudi na domaćim utakmicama.
Preskupe su karte u Doboju, za svaku utakmicu je 10 KM ulaz. Jasno bi bilo da malo povecaju cijenu kad je neki derbi, ali ko ce dati cenera u Doboju da gleda Sloga - GOSK, Sloga - Igman itd. A stadion raspad, pregled igre nula, niske tribine i daleko od terena. Realna cijena ulaznica 3 KM i za derbije 5 KM.
Protiv Veleza je bilo krcato kad su tek poceli igrati u Doboju, kasnije su rastjerali ljude sa cijenama ulaznica.
Nema kluba u RS da je posjeta barem solidna. Sve se raspada,ljudi bjeze glavom bez obzira,te bajke isto politicari sto pricaju evo 30 godina,prati slijepo Dodika i zavrsices kao sad. Sve go kriminalac i kriminal,jedino mjesto gdje se to slijepo podrzava,ovi nasi barem nekad sebi dodju ali kod vas nikad. Bas je ljudima do fudbala,bore se za kiflu hljeba i da dodju da gledaju kriminal Vice i Dodika,gledaju ga uzivo 30 godina.
Srbi navijaju za Zvezdu,poneki za Partizan i to je to. Ovi lokalni klubovi ih ne zanimaju,nimalo. Navijaci Borca .kako neki random ,tako i Lesinari ( a stari sam Hordas ,tako da odlicno znam ) su prije rata bili 90 % Bosnjaci,Hrvati,mjesane porodice. A ne mozes ti u 2023-oj s ovim cijenama fudbalera i fudbala imati ulaznice od 3-5 KM :urnebes:
Kad su ulaznice 10-15 KM i to je jad,bijeda i smjehoteka. :urnebes: Danas je svaki event bar 20 KM ,ukljucujuci i Vece poezije u Mjesnoj zajednici :mrgreen:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 05 dec 2023, 14:11

IsmirMirvic je napisao/la:
05 dec 2023, 14:04
Prema informacijama kojima ja raspolazem (a sjeticete se da sam uvijek dijelo samo tacne), situacija je sljedeca.

Zeljeznicar ce kroz saradnju sa ministarstvom sporta Saudijske Arabije (koje placa gospodina Abdulhakeem Al-Tuwaijria i njegov iznimno skupi strucni stab) isfiniansirati raskide sa vecinom trenutnih igraca, te dovesti zamjene.

Odvojeno od toga, postoje neka dva modela za dolazak partnera i to najvjerovatnije sa podneblja Saudijske Arabije. Ne bi se mijenjao statut FK Zeljeznicar, vec bi se nasao jedan atipican nacin da se otvore vrata capitalu.

U svakom slucaju, nase komsije se mogu radovati kvantnom skoku u finansijama vec sada na zimu, a to ce se intenzivirati poslije toga. Kako god, nece moci parirati FK Sarajevu po tom pitanju, jer jedan je Gospodin Ismir Mirvic.

Moje personalno misljenje je da je ovo dobro za Premier League BiH, kao i za nas sport opcenito. Vrijeme je da prevzidjemo staromodne nacine poslovanja i priblizimo se europskim i svjetskim standardima. Hajde da jedni druge cinimo boljima kroz zdravu konkurenciju.

Nadam se da ce i ostali klubovi uskoro putem Sarajeva, Zeljeznicara, Zrinjskog, Tuzla Citya. Moze se i bez tzv. zakona o sportu, samo treba pronaci nacin.

Sto se konkretno Sarajeva tice, nema stajanja i nema nazad. Ocekujte veoma aktivan prelazni rok i dodatne aktivnosti u vezi investiranja gospodina Mirvica i njegovih partnera.

Pozdrav i sve najbolje
Dobro si sve napisao vezano za Zelju
Mo u susret izlazimo Ministarstvu Sporta SA tako sto ce nas njihov projekat trenirati, a oni ce nama finansijski izaci u ssusret pojacati tim i pruziti adekvatne pripreme ekipi tokom zimske pauze
Za investitora cemo jos vidjeti mozda nam dovedu nekog Arapa s parama
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 05 dec 2023, 14:13, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 dec 2023, 14:13

mosarajvosa83 je napisao/la:
05 dec 2023, 14:00
Tako ti je svugdje gdje se Srbi nešto pitaju, isto se polako dešava i sa Crnom Gorom. Ja tim ljudima skidam kapu, nije lako zavesti tolike mase da su stalno ugroženi, da će se ako ne bude ovoga ili onoga (Dodika/Vučića) nacija raspasti i da će ih strašni Englezi i Amerikanci ugasiti. To je fenomen jer ja mislim da ne postoji narod na planeti koji toliko predano radi u korist svoje štete.

Ja to nikada neću shvatiti, da jedan narod koji ima toliko velikana i koji je toliko uspješan na svim poljima, kultura, sport, muzika, film, nauka... da umjesto tih ljudi svjesno bira da veliča popove, ratne zločince i opskurne likove i pokrete iz prošlosti.

Ono što je Slobodan Milošević dobio ratovima, ovi su postigli u miru što je za svaki respekt.

Republici Srpskoj će trebati decenije da se ekonomski oporavi od Dodika i SNSD-a, ali on će tamo vladati dok bude mogao stajati na nogama. Ruanda i Kongo lakše dolaze do kredita nego RS.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 05 dec 2023, 14:25

javi nam u 21h koliko će nam moći parirati
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 05 dec 2023, 14:27

NoDi80 je napisao/la:
05 dec 2023, 14:11

Pozdrav i sve najbolje
Dobro si sve napisao vezano za Zelju
Mo u susret izlazimo Ministarstvu Sporta SA tako sto ce nas njihov projekat trenirati, a oni ce nama finansijski izaci u ssusret pojacati tim i pruziti adekvatne pripreme ekipi tokom zimske pauze
Za investitora cemo jos vidjeti mozda nam dovedu nekog Arapa s parama
To nodi :rol:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 05 dec 2023, 14:29

Ooo bokiii oko pitarsko, ima li gdje zmaja
Selam, pomoz Bog i hvaljeni Isus za raju
A papke ko ****
:bih:
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 05 dec 2023, 14:32

05 dec 2023, 12:59
Surreal je napisao/la:
05 dec 2023, 12:43
Zašto se ovo radi ovako javno zaista mi nije jasno. Okej, odlučio si se da se poselamiš sa pojedinim igračima, ali nek to ostalo interno - stvar svlačionice. Znači ja igram za taj klub, već znam da mi neće produžiti ugovor, svakako imam užasnu plaću, uz to me yebu navijači. Zašto bih se i trudio?

Realno dovesti Muftića kao rezervnog golmana :D
Meni je to najsmjesnije. Ovdje na forumu se duze vrijeme pise da su vecina bivsi i da ide cistka na zimu, sad to i javno govore. Pa sta onda ocekivati od tih igraca?

Inace, ovaj Kundai je interesantan. Ali cim je zalutao kod njih ima neki ozbiljan problem, ili u glavi ili s povredama.
Za 3 4 mjeseca imat ce jos jedan ozbiljan problem, nece imati marke u dzepu :D
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, Bing [Bot], delko i 20 gostiju.