FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 02 dec 2023, 21:43

Napokon. Kad je dobro treba i pohvaliti.
Ne sjećam se kada sam ovako gledao utakmicu bez nervoze i da smo tako nadigrali protivnika, da smo na vrijeme postigli golove i da ni sekunde nisam sumnjao u pobjedu.
Jest Željo slaba ekipa, ali igrali smo mi i protiv lošijih pa nije bilo ovako kao danas. Cestitam momcima, nema predaha jer brzo će srijeda i Široki.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 03 dec 2023, 12:52

Ponosnipodrinjac je napisao/la:
02 dec 2023, 21:43
Ne sjećam se kada sam ovako gledao utakmicu bez nervoze i da smo tako nadigrali protivnika, da smo na vrijeme postigli golove i da ni sekunde nisam sumnjao u pobjedu.
Jest Željo slaba ekipa, ali igrali smo mi i protiv lošijih pa nije bilo ovako kao danas. Cestitam momcima, nema predaha jer brzo će srijeda i Široki.
Ja jesam zadovoljan rezultatom i još zadovoljniji sa malim Garčevićem i izuzetnom prestavom Bihorca. Na žalost to se moje zadovoljstvo završava.
Kompletan srednji red ništa, Nukić zbog dva gola može dobiti prolaznu ocjenu, Pantelić?!?! Ordagić unio malo stabilnosti, Nikić i Čolić bili dobri a trebali bi bolje. Sušić pogotovo Kobiljar moraju biti opomenuti da se ozbiljan fudbal ne igra na njihov način.Slažem se da protiv Širokog utakmica mora biti kvalifikacijskog karaktera, znači biti ili ne biti. Izgubiti nikako.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 03 dec 2023, 13:58

U srijedu akoBogda na 10. mjestu spred Igmana a nadam se i Goška.
---------------------------------------------------------------
8.FK Željezničar..16..6..1..9.. 16 : 24 ..19
9.NK GOŠK ......16 ..4.. 5.. 7.. 20 : 31.. 17
10.FK Igman...16.. 5.. 0.. 11.. 19 : 36.. 15
11.FK Tuzla City..15..3.. 4.. 8.. 24 : 30.. 13
12.FK Zvijezda - 09..15.. 1.. 2.. 12.. 13 : 34.. 5

----------------------------------------------------------------------
16.kolo

FK Tuzla C. - FK Željezničar 3-0
HŠK Posušje-FK Igman 4-1
NK GOŠK - NK Široki B. 0-0 -uštimano

04.12. - 13:00 FK Zvijezda - 09 - HŠK Zrinjski
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 03 dec 2023, 21:05, ukupno mijenjano 5 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 03 dec 2023, 14:04

Beledija je napisao/la:
03 dec 2023, 12:52
02 dec 2023, 21:43
Ja jesam zadovoljan rezultatom i još zadovoljniji sa malim Garčevićem i izuzetnom prestavom Bihorca. Na žalost to se moje zadovoljstvo završava.
Kompletan srednji red ništa, Nukić zbog dva gola može dobiti prolaznu ocjenu, Pantelić?!?! Ordagić unio malo stabilnosti, Nikić i Čolić bili dobri a trebali bi bolje. Sušić pogotovo Kobiljar moraju biti opomenuti da se ozbiljan fudbal ne igra na njihov način.Slažem se da protiv Širokog utakmica mora biti kvalifikacijskog karaktera, znači biti ili ne biti. Izgubiti nikako.
Ovi igrači koji su došli roviti i nespremni (Sušić,Ordagić,Čolić) tek sada ulaze u takmičarsku formu.Za proljeća nam trebaju sva trojica.
Nikić je odličan bio na lijevom beku."Slučaj Bihorac" je valjda konačno riješen. Trebalo bi riješiti i Mihajlovića trebat će nam.Pantelić je igrao špica.Gađao je odlično ali je Muftić brljirao.Mehanović slaba karika.On bi se trebao pridružiti Mašoviću,Ćoriću,Mešinoviću.....

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 03 dec 2023, 18:23

Svako od nas gleda doživljava i prosuđuje igru, igrače, trenere itd. Pa tako i ja. Da sam trener kod mene nikad nebi branio Muftić iz razloga što nema golmanske gabarite pa stoga je sklon egzibicionizmu što stvara sliku o čudesnim odbranama. Juče po meni jedina prava odbrana je bila Panteliću pod uslovom da je dirao loptu koja je pogodila stativu.Svih 7 ostalih odbrana Marić iz Zrinje bi skinuo a da se nebi bacao ko sumunat. Ono što je Garčević pogodio njeguvu facu ne treba komentar. Pantelić jedino dobro spomenuta stativa a sve ostalo za zaborav. Igraču koji je jedan na jedan treba 7 sekundi da se namjesti nije mjesto na igralištu a da ne nabrajam loše primljene lopte pogrešne pasove nemanje instikta za asist i nikakvo sudjelovanje u defanzivi..ni Migi nije ekstra.

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 03 dec 2023, 18:57

Igman izgubi, da hoće i GOSK. Mi ako uzmemo 3 boda protiv Širokog definitivno preskačemo GOSK. Protiv Sloge ići na još tri i to bi bilo OK. Sad kako će biti na proljeće ostaje da vidimo. Ima dosta igrača kvalitetnih i bez dovodenja bilo kakvih novih. Naravno nekima se treba zahvaliti. Šansu dati mladim Lolić, Redzić i Garčević. Pozdraviti se sa igračima tipa Mešinović, Fejza, Hodzic, Ćorić. Sušić i Ordagić bi trebali nakon priprema biti još bolji. Ove koji kontinuirano glume povrede također otjerati i tu je povelik spisak. Šta je sa Mihajlovićem. Čolić ima viška kilograma.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 03 dec 2023, 22:44

husrefbeg je napisao/la:
03 dec 2023, 18:57
Igman izgubi, da hoće i GOSK. Mi ako uzmemo 3 boda protiv Širokog definitivno preskačemo GOSK. Protiv Sloge ići na još tri i to bi bilo OK. Sad kako će biti na proljeće ostaje da vidimo. Ima dosta igrača kvalitetnih i bez dovodenja bilo kakvih novih. Naravno nekima se treba zahvaliti. Šansu dati mladim Lolić, Redzić i Garčević. Pozdraviti se sa igračima tipa Mešinović, Fejza, Hodzic, Ćorić. Sušić i Ordagić bi trebali nakon priprema biti još bolji. Ove koji kontinuirano glume povrede također otjerati i tu je povelik spisak. Šta je sa Mihajlovićem. Čolić ima viška kilograma.
Gošk nije izgubio pa ga ne možomo stići u srijedu al nije ni pobijedio pa nije odmakao.Dobro je da Široki nije pobijedio pa nastavlja niz bez pobjede a kako je to nezgodno mi vrlo dobro znamo. U srijedu bi bilo dobro pobijediti, u svakom slučaju učiniti sve da ne zjanimo.Potrebno je mnogo trčanja, otkrivanja, paziti se faula u zoni pogodnoj Čavaru.Toliko me raduje što smo prekinuli niz od 14 utakmicau kojima nismo uspjeli sačuvati svoju mrežu. Iskreno se nadam da ćemo to uspjeti u sve tri preostale tekme.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 04 dec 2023, 13:53

Eto nam sudija koji komotno mogu doći sa ekipom Širokog jer se Čitluk nalazi između Š. Brijega i Mostara. Mogu i vamo i tamo o jednom trošku. Ovog Demidžića sam se plašio, čovjek od nikud došao meni potpuno nepoznat. Odsudi čovjek vrhunski...možda bude i u srijedu dobro jer fakat svi znaju suditi i kako treba i po zadatku. Nadam se da zadatka neće biti.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 04 dec 2023, 16:07

---------------------------------------------------------------
8.FK Željezničar..16..6..1..9.. 16 : 24 ..19
9.NK GOŠK ......16 ..4.. 5.. 7.. 20 : 31.. 17
10.FK Igman...16.. 5.. 0.. 11.. 19 : 36.. 15
11.FK Tuzla City..15..3.. 4.. 8.. 24 : 30.. 13
12.FK Zvijezda - 09..16.. 2.. 2.. 12.. 15 : 35.. 8

----------------------------------------------------------------------
FK TuzlaCity - NK Široki Brijeg
Srijeda 06.12.2023.14.kolo,stadion Tušanj Tuzla.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 05 dec 2023, 15:07, ukupno mijenjano 2 puta.

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 04 dec 2023, 18:18

Beledija je napisao/la:
04 dec 2023, 13:53
Eto nam sudija koji komotno mogu doći sa ekipom Širokog jer se Čitluk nalazi između Š. Brijega i Mostara. Mogu i vamo i tamo o jednom trošku. Ovog Demidžića sam se plašio, čovjek od nikud došao meni potpuno nepoznat. Odsudi čovjek vrhunski...možda bude i u srijedu dobro jer fakat svi znaju suditi i kako treba i po zadatku. Nadam se da zadatka neće biti.
Kad si kod tih slobodnih sjetih se Voje Ubiparipa koji je u 70 posto slučajeva iz slobodnjaka pogađao. Nemamo mi sad igrača tog tipa.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 04 dec 2023, 21:47

husrefbeg je napisao/la:
04 dec 2023, 18:18
Beledija je napisao/la:
04 dec 2023, 13:53
Kad si kod tih slobodnih sjetih se Voje Ubiparipa koji je u 70 posto slučajeva iz slobodnjaka pogađao. Nemamo mi sad igrača tog tipa.
Ko zna ,možda će ovaj Garčević pokazati umijeće.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 05 dec 2023, 14:45

Šaravanja: Moramo pokazati zašto nosimo boje najdražeg kluba
U zaostaloj utakmici 14. premijerligaškog kola domaća Tuzla City i Široki Brijeg u srijedu će odmjeriti snage na Tušnju s početkom u 13 sati.
Uoči posljednjeg treninga koji su igrači Širokog Brijega odradili na igralištu Omerovićka u Prokosovićima utakmicu je najavio Ivan Šaravanja.
Iako je svaka utakmica jednako važna i zahtjevna, kako je naglasio branič Plavo-bijelih, ogled na Tušnju izuzetno je važan na psihološkom planu za njega i njegove suigrače.
„Ova utakmica nam je nova prilika da damo svoj maksimum, pokažemo da vrijedimo i da kao kolektiv zajednički dođemo do cilja. Konačni plasman ne odlučuje se sutra, ali ova utakmica je izuzetno važna. Pozitivan rezultat s Tušnja uvelike bi nam pomogao u psihološkom smislu“, rekao je Šaravanja.
Iskusni branič smatra kako Tuzla City ima znatno bolju momčad u odnosu na trenutačnu poziciju na tablici.
„Imali su skroman učinak na otvaranju sezone. Upali su u negativan niz koji su uspjeli prekinuti pobjedom nad Željezničarom u prošlom kolu. Poštujemo ih i svjesni smo njihovih kvaliteta, ali mi isključivo moramo gledati sebe. Moramo dati sve od sebe u sutrašnjoj utakmici i pokazati zašto nosimo boje najdražeg i po mnogočemu posebnog kluba“, naglasio je Šaravanja.
Za utakmicu na Tušnju u redovima širokobrijeških Plavo-bijelih ne konkuriraju Jere Vrcić, Ilija Bagarić, Adam Benić, Stjepan Plazonja, Božo Prusina i Di Mateo Lovrić.
Zaostalu utakmicu 16. kola Premijer lige BiH sudit će Mateo Musa iz Čitluka uz asistenciju svoga sugrađanina Jure Muse i Gorana Ilinčića iz Prijedora.
S Tušnja je osiguran izravan TV prijenos na kanalu Arena 1 Premium. 🔵⚪️

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 05 dec 2023, 14:58

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 05 dec 2023, 15:09

NADAM SE DA RADI GRIJANJE NA TUŠNJU.NEDAO BOG SNIJEGA .

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 05 dec 2023, 15:18

Tuzla City: Besplatan ulaz na utakmicu protiv Širokog Brijega

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 05 dec 2023, 19:39

Koji je smisao reflektora ako igramo u 13 časova.
Nije neka temperaturna razlika u 13 i npr u 17.
Sutra radni dan, pri tome 13 časova i moja je procjena da će nas biti 70tak na tribini bez obzira na besplatan ulaz.

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 05 dec 2023, 20:09

05 dec 2023, 19:39
Sutra radni dan, pri tome 13 časova i moja je procjena da će nas biti 70tak na tribini bez obzira na besplatan ulaz.
Mi plaćamo struju koja je radnim danom tri puta skuplja od vikenda. To je jedini razlog. Ta cifra se kreće oko 7 do 8 hiljada.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 05 dec 2023, 21:01

husrefbeg je napisao/la:
05 dec 2023, 20:09
Mi plaćamo struju koja je radnim danom tri puta skuplja od vikenda. To je jedini razlog. Ta cifra se kreće oko 7 do 8 hiljada.
Znači uprava svjesno bira prazne tribine. Nista novo.

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 05 dec 2023, 22:07

70 u 13,00 ili 140 u 17,00 nista nebi bitno promjenilo. Imali smo utakmica Nedeljom, ali ljudi nemaju volje za sport. Razumijem i lose rezultate, odnos kluba prema navijacima, ali bilo je i bolje stanje , besplatan ulaz ali nije bila znacaina posjeta. Svakako drugi odredjuju termine utakmica ( mozemo traziti promjenu) ali sve se to na kraju svodi na isto.
Elvir Baljic

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 05 dec 2023, 22:40

TuzlaCityfighter je napisao/la:
05 dec 2023, 22:07
70 u 13,00 ili 140 u 17,00 nista nebi bitno promjenilo. Imali smo utakmica Nedeljom, ali ljudi nemaju volje za sport. Razumijem i lose rezultate, odnos kluba prema navijacima, ali bilo je i bolje stanje , besplatan ulaz ali nije bila znacaina posjeta. Svakako drugi odredjuju termine utakmica ( mozemo traziti promjenu) ali sve se to na kraju svodi na isto.
Nažalost potpuno si u pravu.TC nije za ovih pet ipo sezonna uspio privući veću navijačku masu(šta više čak je i izgubio onih 400 do 600 na početku bitisanja u PL) pa je svejedno kad se igra.Utakmice bez navijača vole gostujuće ekipe.Sutra momci moraju bolje nego protiv Želje jer su Hercegovci nama teška ekipa, samo jednom smo ih glatko na Tušnju pobijedili.Bekovi nek ponove partijuod subote Bihorac ne sumnjam da hoće, Huso,Tin,Migi i Amer trebaju svojski zapeti,Garčeviću obezbijediti više minuta nek se kali.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.