Koliko kosta pola ovog da uradimo?
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
sad citam da su neke ploce od pleksiglasa i da ih moraju sanirati bas. Ali eto nesto slicno, najpovoljnije i da ispunjava sigurnosne standarde.
Bit ce aktuelno pred izbore.Riki10HZ je napisao/la: ↑06 dec 2023, 12:20Mnogo smo pasivni sto se tice sradiona ali mi navijaci. Nema pritiska na Srdjana niti ni na koga. Jednom smo mu zasuli profil objavama Kosecosarajevu i urodilo je plodom ali nazalost nesposobna uprava tadasnja nije to uradila kako treba. Moramo se mi pokrenuti. Ja cesto i na njegovim objavam pisem kad ce biti nesto za Kosevo. Dosta vise i tako ali djaba trebaju hiljade ljudi to da urade da bi imalo efekta... Svi zajedno!
Samo tad i bude,uzaludno nadanje i obecanja i nista vise. Vidis ovog bivseg nacelnika opstine SG,pao sa sinom u muriji,procitas in ove razgovore organizovana gradjev8nska mafija,onda od takvih ocekujes da te nesto poguraju mogu te samo uvaliti,bas ce se oni pored gradnje svojih zgrada i otimanjem povrsine zamarat Kosevom. Cudo do sad nisu oteli nesto oko stadiona da gradi mafija zgrade.bordobijeli je napisao/la: ↑06 dec 2023, 12:48Bit ce aktuelno pred izbore.Riki10HZ je napisao/la: ↑06 dec 2023, 12:20Mnogo smo pasivni sto se tice sradiona ali mi navijaci. Nema pritiska na Srdjana niti ni na koga. Jednom smo mu zasuli profil objavama Kosecosarajevu i urodilo je plodom ali nazalost nesposobna uprava tadasnja nije to uradila kako treba. Moramo se mi pokrenuti. Ja cesto i na njegovim objavam pisem kad ce biti nesto za Kosevo. Dosta vise i tako ali djaba trebaju hiljade ljudi to da urade da bi imalo efekta... Svi zajedno!
A gdje je ovaj stadion? U Minhenu a kao sto vidimo nije u užoj gradskoj jezgri. Gdje je novi Bajernov stadion? Takođe izvan grada. Dakle, Mirviću, Upravo i svi vi koji ste unutra kupite zemlju, (meni su Butile fantastična lokacija - autoput, aerodrom, brza cesta, sve je blizu) i uz pomoć, Saveza, Uefe, EU fondova, banaka i svih drugih zainteresiranih za izgradnju hajmo napraviti nešto kao Kantrida sto će se praviti. Kompleks jedan da napravimo i gotovo. Pa evo neka taj crs i općina vide bez Sarajeva šta ce s kosevom! Za dvije godine bez Sarajeva kosevo ce biti poput Bežigrada i Ljubljani.
Pa njima i ide u korist da Koševo propadne, da se na toj lokaciji moze uraditi ekstra, mega, giga zajebancije. Samo zbog FK Sarajeva Kosevo i pistoji. Ono ostalo sve je to prdimahovina. Zato se toliko i otimaju ko ce vise dati, ustvari ko ce imati koristi od toga. A sport generalno i FK Sarajevo najmanjeŠTA_JE je napisao/la: ↑06 dec 2023, 13:36A gdje je ovaj stadion? U Minhenu a kao sto vidimo nije u užoj gradskoj jezgri. Gdje je novi Bajernov stadion? Takođe izvan grada. Dakle, Mirviću, Upravo i svi vi koji ste unutra kupite zemlju, (meni su Butile fantastična lokacija - autoput, aerodrom, brza cesta, sve je blizu) i uz pomoć, Saveza, Uefe, EU fondova, banaka i svih drugih zainteresiranih za izgradnju hajmo napraviti nešto kao Kantrida sto će se praviti. Kompleks jedan da napravimo i gotovo. Pa evo neka taj crs i općina vide bez Sarajeva šta ce s kosevom! Za dvije godine bez Sarajeva kosevo ce biti poput Bežigrada i Ljubljani.
100% da su stadioni van uze gradske jezgre. Zona Halilovici, Rajlovac, ima poljana.. idealno za tako nesto. Svima blizu iz citavog grada. Dobro povezano s hotelima, aerodromom itd.ŠTA_JE je napisao/la: ↑06 dec 2023, 13:36A gdje je ovaj stadion? U Minhenu a kao sto vidimo nije u užoj gradskoj jezgri. Gdje je novi Bajernov stadion? Takođe izvan grada. Dakle, Mirviću, Upravo i svi vi koji ste unutra kupite zemlju, (meni su Butile fantastična lokacija - autoput, aerodrom, brza cesta, sve je blizu) i uz pomoć, Saveza, Uefe, EU fondova, banaka i svih drugih zainteresiranih za izgradnju hajmo napraviti nešto kao Kantrida sto će se praviti. Kompleks jedan da napravimo i gotovo. Pa evo neka taj crs i općina vide bez Sarajeva šta ce s kosevom! Za dvije godine bez Sarajeva kosevo ce biti poput Bežigrada i Ljubljani.
Guglao sam bas da vidim. Predobro izgleda, ali ne znam koliko je izvodivo i koliko bi kostalo. Ima li neko da se razumije u ove stvari? Bio je onaj jedan momak sto prati stadione, gradnju i to sve.luckystrike je napisao/la: ↑06 dec 2023, 15:10Znam da od toga nema ništa, ali eto kad smo već na tu temu, solucija kao što je na Bešiktašovom stadionu je super na oko, lahko izvodiva a ne bi trebalo da je skupa. Za početak natkriti komplet Istok.
U pitanju je "lightweight textile membrane made of Silicon coated glass fiber", jedino ne znam kako bi se nosila sa snijegom zbog težine a kišu odvozi bez problema.
Olipijski stadion je u sred grada bukvalno, trenitna Arena na ulazu u sami grad, pristup sa autoputa plus povezan sa podzemonom zeljeznicom.ŠTA_JE je napisao/la: ↑06 dec 2023, 13:36A gdje je ovaj stadion? U Minhenu a kao sto vidimo nije u užoj gradskoj jezgri. Gdje je novi Bajernov stadion? Takođe izvan grada. Dakle, Mirviću, Upravo i svi vi koji ste unutra kupite zemlju, (meni su Butile fantastična lokacija - autoput, aerodrom, brza cesta, sve je blizu) i uz pomoć, Saveza, Uefe, EU fondova, banaka i svih drugih zainteresiranih za izgradnju hajmo napraviti nešto kao Kantrida sto će se praviti. Kompleks jedan da napravimo i gotovo. Pa evo neka taj crs i općina vide bez Sarajeva šta ce s kosevom! Za dvije godine bez Sarajeva kosevo ce biti poput Bežigrada i Ljubljani.
Cijena izgradnje stadiona se projektuje po sjedecem mjestu, po trenutnim cijemama cat.4 bi koštala oko 2000€ bez cujene zemljišta.NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑06 dec 2023, 14:34Okvirno, o kakvoj cifri bi se radilo da se pravi stadion od nule negdje van grada?
Znaci kapacitet stadiona od nekih 15.000 sjedecih mjesta bi izasao oko 60 miliona KM bez zemljistaAVNOJ je napisao/la: ↑06 dec 2023, 16:20Cijena izgradnje stadiona se projektuje po sjedecem mjestu, po trenutnim cijemama cat.4 bi koštala oko 2000€ bez cujene zemljišta.NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑06 dec 2023, 14:34Okvirno, o kakvoj cifri bi se radilo da se pravi stadion od nule negdje van grada?
Olipijski stadion je u sred grada bukvalno, trenitna Arena na ulazu u sami grad, pristup sa autoputa plus povezan sa podzemonom zeljeznicom.ŠTA_JE je napisao/la: ↑06 dec 2023, 13:36A gdje je ovaj stadion? U Minhenu a kao sto vidimo nije u užoj gradskoj jezgri. Gdje je novi Bajernov stadion? Takođe izvan grada. Dakle, Mirviću, Upravo i svi vi koji ste unutra kupite zemlju, (meni su Butile fantastična lokacija - autoput, aerodrom, brza cesta, sve je blizu) i uz pomoć, Saveza, Uefe, EU fondova, banaka i svih drugih zainteresiranih za izgradnju hajmo napraviti nešto kao Kantrida sto će se praviti. Kompleks jedan da napravimo i gotovo. Pa evo neka taj crs i općina vide bez Sarajeva šta ce s kosevom! Za dvije godine bez Sarajeva kosevo ce biti poput Bežigrada i Ljubljani.
Hvala Avnoj. Nisam znao za to. Jbg to je enormna cifra za nase prilike, jos kad dodas sve ostalo.AVNOJ je napisao/la: ↑06 dec 2023, 16:20Cijena izgradnje stadiona se projektuje po sjedecem mjestu, po trenutnim cijemama cat.4 bi koštala oko 2000€ bez cujene zemljišta.NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑06 dec 2023, 14:34Okvirno, o kakvoj cifri bi se radilo da se pravi stadion od nule negdje van grada?
Trenutno korisnika/ca: Aduka87, benko21, bordobijeli, CentarsutNaClanak921, feniksptica, iliyaa8, MaroonBjelave, nedimmmm1337, Posejdon, relativizam, rimljanin90, Sanfrancisco, StarmoCity i 119 gostiju.