Benjamin Tahirović
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Re: Benjamin Tahirović
Dobar do sad, da je možda malo konkretniji prema naprijed bilo bi još bolje, ali baš korektno sve do sad. Imao je jedan dobar potez kada je sa penala iz okreta izbacio 4 igrača NEC-a, malo rizičan pas bio ali je uspjelo.
S druge strane, kako su ovaj desni bek sa brojem 3 i ovaj Hlysson profesionalni fudbaleri??
S druge strane, kako su ovaj desni bek sa brojem 3 i ovaj Hlysson profesionalni fudbaleri??
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Sasvim pristojno igra već 4-5 utakmica. One priče da na zimu ide iz sadašnje perspektive su smiješne.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Gledao sam čitavu, ovo je njegova najbolja utakmica u profesionalnom/seniorskom fudbalu. Skoro bez greške sa loptom (mislim da ima sigurno preko 90% dodavanja), 3x u drugom poluvremenu oduzima loptu igračima NEC-a u jako opasnim kontrama na sredini terena bez faula, jedno ispucavanje ispred igrača gdje je spasio siguran gol, aferim 

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
baboedindzeko09 je napisao/la: ↑03 dec 2023, 16:19Gledao sam čitavu, ovo je njegova najbolja utakmica u profesionalnom/seniorskom fudbalu. Skoro bez greške sa loptom (mislim da ima sigurno preko 90% dodavanja), 3x u drugom poluvremenu oduzima loptu igračima NEC-a u jako opasnim kontrama na sredini terena bez faula, jedno ispucavanje ispred igrača gdje je spasio siguran gol, aferim![]()

Daleko najbolja tekma, defanzivno baš zreo odigrao danas, on kad bi ovakve partije pružao u kontinuitetu vrlo brzo bi uslijedio transfer u perspektivan klub lige petice.
Kako zabi iz mrtvog ugla im gol lik

- Beduin
- Kontakt:
Danas odlican u svakom segmentu igre.
Ovakav nam treba u reprezentaciji.
Ovakav nam treba u reprezentaciji.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Nadolazi on polako. Treba uzeti u obzir da mu je ovo prva prava seniorska sezona (jer se ono u Romi ne može računati) i da nije navikao na ovoliko minuta. Postajaće sve bolji i bolji kako sezona bude odmicala. Ovo je jedan od većih dobitaka za reprezentaciju.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
Opet ću ponoviti.
Momak ima 20 godina a igra na najosjetljivijoj poziciji u itekako ozbiljnoj ligi i klubu koji je dobrano pao zadnjih godinu dana a on je tu uletio kao anonimus i golobradi mladic.
Ne znam sta su neki očekivali.
Zasad ide sve svojim tokom. Zapravo igra vise nego se i očekivalo. Za dobre predstave treba kontinuitet, povjerenje struke ali i dobre partije saigraca i rezultate.
Promjenom trenera Ajax se polahko "vadi" iz gofana i vec to bolje izgleda.
Momak ima 20 godina a igra na najosjetljivijoj poziciji u itekako ozbiljnoj ligi i klubu koji je dobrano pao zadnjih godinu dana a on je tu uletio kao anonimus i golobradi mladic.
Ne znam sta su neki očekivali.
Zasad ide sve svojim tokom. Zapravo igra vise nego se i očekivalo. Za dobre predstave treba kontinuitet, povjerenje struke ali i dobre partije saigraca i rezultate.
Promjenom trenera Ajax se polahko "vadi" iz gofana i vec to bolje izgleda.
Večeras će završiti onih 5 minuta protiv Walwijka što je prekinuto, starter je. Taman da se zagrije.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Pretpostavio sam s obzirom da je Cliff povrijeđen.
Kako je ovo besmisleno. Ljudi se moraju okupiti zbog 5 minuta. Uz to ovi sto trebaju napasti imaju snage da mogu i na glavi trčati ako treba.

Zar nije nekad bilo pravilo ako se odigralo 70% utakmice to je to?!
Ili je to bilo mozda u nekim ligama ili sam ja sanjao.

Edit:
Odigrao je značajnu ulogu u novoj pobjedi

Dolaskom novog trenera upisali su 5 pobjeda i 1 remi u 6 utakmica u nizozemskoj ligi.
Sada su već 6. na tablici nakon 14 kola.
U prvih 8 kola su imali samo 5 bodova i bili su pretposljednji na tablici (17.)
-
- Kontakt:
Benjamin Tahirović vs NEC
- 7 interceptions
- 4 tackles
- 11 recoveries
U ovakoj formi bi dosao kao na šlag na tortu u barazu. Odigrao vrhunsku tekmu defanzivno.
- 7 interceptions
- 4 tackles
- 11 recoveries
U ovakoj formi bi dosao kao na šlag na tortu u barazu. Odigrao vrhunsku tekmu defanzivno.
Još jedno poluvrijeme gdje vode a da je on u prvih 11. Samo lagano i nastaviti ovako.
-
- Kontakt:
Jako dobar danas!
On je još uvijek igrač za klupe u reprezentaciji. Pogotovo sad u dvomeču protiv Ukrajine.
Ko je to ispred njega na zadnjem veznom ?
Pa bukvalno svi njegovi konkurenti. Njemu fali iskustvo i rutina da bi mogao igrati kvalifikacione utakmice gdje se ipak nešto odlučuje. Sasvim drugo je holandska liga, koja je sama po sebi razvojna i gdje Ajax sebi može da dopusti, što zbog ligaškog sistema, što zbog toga što je Ajax, da igra kako hoće.
Za par godina on će postati dobar igrač i tad će imati mjesta u našem prvom timu, a do tada ja bih njega teško i sa klupe ubacio jer je zelen da mi čuva rezultat, a nije ofanzivan da ga preokreće. Igrač da udje kod komotnog rezultata na 15 minuta ili da igra u prvih 11 protiv lakših protivnika.
Za par godina on će postati dobar igrač i tad će imati mjesta u našem prvom timu, a do tada ja bih njega teško i sa klupe ubacio jer je zelen da mi čuva rezultat, a nije ofanzivan da ga preokreće. Igrač da udje kod komotnog rezultata na 15 minuta ili da igra u prvih 11 protiv lakših protivnika.
Pišeš to ko da imamo Rodrija u selekciji. Jakog mi iskustva i kod ostalih. Smeće i panjevi sve do jednog.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Jeste ali to smeće i panjevi umiju da ostanu glavom u utakmici jer su to prošli. On sa deset ligaških nastupa još ništa od toga nije prošao.
* ima nešto kup utakmica
* ima nešto kup utakmica
-
- Kontakt:
Bas su glavom ostajali u utakmici protiv Luksemburga i Slovacke, svaka im čast...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 19 gostiju.