RK Bosna

Zavidovićanin
Kontakt:

Re: RK Bosna

Post Postao/la Zavidovićanin » 15 mar 2011, 08:58

Zadnji puta pišem što se "šarafa" tiče ovdje jer ne želim da stvaram off-topic :D 100% sam siguran da je to Jasmin Mrkonja. Naime, na jednoj utakmici na kojoj je igrao Mrkonja golman je skidao sve živo, nema šanse proći a pogotovo Mrkonja nije mogao ništa uraditi (utakmica protiv neke Ruske ekipe) i tada je Mrkonja prvi puta na taj način šutao na gol a golman jednostavno nije imao rješenja za takav način šutanja. Nakon Triggerovog posta, pitao sam svog starog koji radi sa bratom od Jasmina Mrkonje i njegov brat je to potvrdio. Vjerovatno je Koso taj potez najbolje upotrebljavao ili šta već ali sam i na EHF-ovoj stranici negdje među historijama rukometa pročitao da je "šaraf" (zaboravio sam kako ga na engleskom nazivaju) prvi uradio Jasmin Mrkonja mada sam to davno pročitao. Pozdrav Triggeru i ostalim forumašima i izvinjavam se zbog off-topica kojeg sam ovdje napravio.

Sretno vašoj/našoj Bosni protiv međeda! :D

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 15 mar 2011, 15:09

sto se pipeta tice, bio je u svoje vrijeme najbolje desno krilo na svijetu... kao i sve druge stvari i rukomet napreduje, pa se kvalitet pojedinih igraca moze ocjenjivati samo u dobu u kojem su nastupali...
a izbori i proglasenja za najboljeg svih vremena i slicne stvari, su blago receno gluposti...
kolko se ja sjecam za saraf, mislim da je prvi put vidjen kod nekog rusa, ime sam zaboravio, davno je to bilo...
mislim da se patrik cavar ne bi slozio sa postavljanjem limita... ;)
imperator, prodavac magle

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 15 mar 2011, 17:58

imeime je napisao/la:sto se pipeta tice, bio je u svoje vrijeme najbolje desno krilo na svijetu... kao i sve druge stvari i rukomet napreduje, pa se kvalitet pojedinih igraca moze ocjenjivati samo u dobu u kojem su nastupali...
a izbori i proglasenja za najboljeg svih vremena i slicne stvari, su blago receno gluposti...
kolko se ja sjecam za saraf, mislim da je prvi put vidjen kod nekog rusa, ime sam zaboravio, davno je to bilo...
mislim da se patrik cavar ne bi slozio sa postavljanjem limita... ;)
Za "šaraf" sam i napomenuo "na ovim prostorima" i ostajem pri onom što znam.

Za Irfana Smajlagića-Pipeta, hm!
Možda su za tebe "..izbori i proglasenja za najboljeg svih vremena i slicne stvari, su blago receno gluposti....." ali ne zaboravi da se to redovno čini u sportu.
Irfan Smajlagić-Pipe je proglašen najboljim desnim krilom svijeta zvanično od izuzetnih rukometnih znalaca i velikana, trenera, igrača.... Meni to baš nije "bez veze i blesavo".... I maestro Ivano Balić je nedavno proglašen za #1 svih vremena.... :roll:

- Patrik-Pako Čavar! Pa, drugar i njega i njegovu igru odlično poznajem i bio je vrhunsko lijevo krilo, srednji bek i na kraju pivot! Čak mislim da bi i Pako to isto rekao- limit!
Bilo je još izuzetnih krilnih rukometaša - Karšakijevič, Frac, Sigurdson-I, Krečmar, Hajas, Čikalajev, Šarovarov, Ševcov, Roze, Kenjereš, Kokšarov, Anketil, Sovadina, Isaković, Pokrajac, Jelčić, Aco Knežević ..... i svi su oni imali "nešto svoje" - ALI!
Pipe je bio jedinstven i žao mi je što nema 'video-clipova' da svi vi mlađi vidite kakav je to igrač bio i kad bi mogli da pitate jednog od najboljih golmana (kažu svih vremena - doskora branio sa 42 godine starosti!) Andreja Lavrova to bi vam potvrdio, jer je i sam dao 'hrpu' izjava o Pipetu i javno priznavao da je to jedini igrač protiv kojeg mu se ne mili izaći na parket... ili što reće golmandžija i stručnjak Abas Arslanagić - Pipe je imao savršen, nenadmašiv, "timing" kod šutiranja, a cca 40% šuteva je izvodio "iz minusa"! ;)
Bosno moja poharana....

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 15 mar 2011, 21:14

dobro kazes i balic je proglasen najboljim pored karabatica :lol: ...
o ukusima ne treba bas puno raspravljati...
a sto se izbora tice, i pele je najbolji svih vremena... a golf 2 ja najbolji auto na svijetu...
i nisam ja bas tolko mlad da se ne sjecam pipeta iz igrackih dana...

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 15 mar 2011, 21:16

hocel ovi nasi prenosit utakmice??
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

Aikon
Kontakt:

Post Postao/la Aikon » 15 mar 2011, 21:39

večeras naši pobjedili gračanicu...bijo sam na utakmici bezveze ...42:28 za bosnu...

previše golova smo primili..a činilo mi se ko da gledam hrvatska:gračanica :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ..........karačič,mesarič,pažin....hehehehh..al dobro na kraju čestitam bosno;) :lol:

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 15 mar 2011, 23:22

Aikon je napisao/la:večeras naši pobjedili gračanicu...bijo sam na utakmici bezveze ...42:28 za bosnu...

previše golova smo primili..a činilo mi se ko da gledam hrvatska:gračanica :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ..........karačič,mesarič,pažin....hehehehh..al dobro na kraju čestitam bosno;) :lol:
Drugar, ovo je već degutantno ("hrvatska:gračanica") a nimalo ironično.
Ponavljate se, po koji put i zar vam to nije više dodijalo..."naši", "njihovi"..."stranci-polovnjaci"....
Gračanica je rutinski "odrađena" a najefikasniji su bili Kapisoda (8), Vražalić (7) i Mesarić (7)...!!!
Hvala na čestitkama, al' popustite više s tim "porijeklom" igrača, držite se i dalje "maahalskog" mentaliteta tzv. "domaćih-naše djece" i igrajte onako kako igrate.... :roll:

RK Bosna sa Smajlagićem napravi mnogo, mnogo, više sa tim vašim "polovnjacima, 'strancima', itd" nego naša slavna reprezentacija sa našim (da l' baš sve 'naši' ?) 'strašnim' internacionalcima u nikad lakšoj kvalifikacionoj grupi... :evil:
Bosno moja poharana....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 15 mar 2011, 23:38

imeime je napisao/la:dobro kazes i balic je proglasen najboljim pored karabatica :lol: ...
o ukusima ne treba bas puno raspravljati...
a sto se izbora tice, i pele je najbolji svih vremena... a golf 2 ja najbolji auto na svijetu...
i nisam ja bas tolko mlad da se ne sjecam pipeta iz igrackih dana...
U ovom slučaju nije u pitanju nečiji "ukus", nego procjena velikog broja priznatih rukometnih velikana.
Sarkazam po ovom pitanju - izbor najboljih, u svakom sportu - nije nimalo umjesan, pogotovo za nekog ko slovi za rukometnog 'znalca' kao Ti, naprimjer.
Zaista sam sad u dilemi o bilo čijoj, pa i tvojoj, 'stručnosti' i objektivnosti (ukuse zanemari, to je lično) s obzirom da se ismijavaš sa jednim velemajstorom rukometne igre - Ivanom Balićem uz svo poštovanje spram Nikole Karabatića - nikad on neće biti ono što je Ivano, a pogotovo po sportskoj inteligenciji koja je i osnov igračke veličine Ivana Balića, a slično je i sa Pipetom Smajlagićem, pogotovo kad si imao priliku da ga gledaš.... :o
Iznenađujuće od tebe, i tugaljivo....to baš nisam očekivao, al' sve se vremenom pokaže i 'otkrije'...zato mnogi i jesu tamo gdje su... :mrgreen:

Neću više - ma šta ti napisao....
Balić je najbolji, Pipe je najbolji, Pele jeste najbolji, Majkl Đordan je najbolji....
RK Bosna je najbolja, to je istinski sportski "bh-brand" :D

A "Golf 2"! Poređenje baš za primjer - svaka čast, majstore :cry:
Bosno moja poharana....

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 16 mar 2011, 00:10

Trigger je napisao/la:
Aikon je napisao/la:večeras naši pobjedili gračanicu...bijo sam na utakmici bezveze ...42:28 za bosnu...

Drugar, ovo je već degutantno ("hrvatska:gračanica") a nimalo ironično.
Ponavljate se, po koji put i zar vam to nije više dodijalo..."naši", "njihovi"..."stranci-polovnjaci"....
Gračanica je rutinski "odrađena" a najefikasniji su bili Kapisoda (8), Vražalić (7) i Mesarić (7)...!!!
Hvala na čestitkama, al' popustite više s tim "porijeklom" igrača, držite se i dalje "maahalskog" mentaliteta tzv. "domaćih-naše djece" i igrajte onako kako igrate.... :roll:

RK Bosna sa Smajlagićem napravi mnogo, mnogo, više sa tim vašim "polovnjacima, 'strancima', itd" nego naša slavna reprezentacija sa našim (da l' baš sve 'naši' ?) 'strašnim' internacionalcima u nikad lakšoj kvalifikacionoj grupi... :evil:
ma ne treba trošiti vrijeme na ovakve postove ;)

bitno je da je on bijo na utakmici...
FORZA MARŠAL !!!

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 16 mar 2011, 08:01

glasanje je bilo putem interneta... toliko o poznatim i priznatim rukometnim velikanima...
a ja se sa balicem ne ismijavam, nego samo postavljam primjer koliko su izbori smijesni...
e da i ceca kitic ja najbolja svih vremena ;) ...

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 16 mar 2011, 11:31

imeime je napisao/la:glasanje je bilo putem interneta... toliko o poznatim i priznatim rukometnim velikanima...
a ja se sa balicem ne ismijavam, nego samo postavljam primjer koliko su izbori smijesni...
e da i ceca kitic ja najbolja svih vremena ;) ...
Iako rekoh - neću više - evo porekoh :oops:
Ti si stvarno živopisan lik!
Da za Balića i Cecu (koji jesu najbolji) je glasano i preko interneta, ali...
Za Irfana Smajlagića, kao i za Pelea i Majkla Đordana... su glasali priznati rukometni, tj. sportski, velikani - organizatori (i u sami učesnici) EHF, IHF,/ FIFA, / NBA, FIBA..... toliko bi barem trebao znati - poluznanje je gore od neznanja :cry:

PS:
Eh, da je tebe izabralo, u bilo čemu, barem, u MZ (Mjesnoj zajednici) onda bi drugačija "mislio" i pisao... :lol:
Bosno moja poharana....

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 16 mar 2011, 16:56

jbg, ti si uvijek u pravu...
vjerovatno se sjecas ovog covjeka, i sta kaze za izbore najboljeg...

http://www.balkan-handball.com/evropa/p ... ih-vremena

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 16 mar 2011, 17:19

imeime je napisao/la:jbg, ti si uvijek u pravu...
vjerovatno se sjecas ovog covjeka, i sta kaze za izbore najboljeg...

http://www.balkan-handball.com/evropa/p ... ih-vremena

I ?
Čovjek je upravo rekao ono što ti negiraš ili nas dvojica nikako da 'isto' pročitamo!?
Naravno da se sjećam sjajnog, od njegovog pojavljivanja u svjetskom rukometu, Vislandera koji je u tom izboru izabran za najboljeg igrača XX stoljeća kad i Pipe Smajlagić za desno krilo.
Igrom slučaja poznajem i autora intervjua i dao sam mu "zamjerku" što je Vislandera predstavio kao 'pivota', jer je Magnus počeo i najduže igrao na poozicijama lijevog i srednjeg beka, a pivota je igrao na kraju karijere!
I da ovo završimo - konačno - terminolški nije isto "najbolji stoljeća" i "najbolji svih vremena"... :roll:

PS:
I vjeruj, ja ne pretendujem da sam uvijek u pravu - samo vodim polemiku, iznosim svoje mišljenje i vrlo često činjenice, argumente...bez da ikom 'ugađam' ili namećem svoje stavove i mišljenja.
Bosno moja poharana....

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 16 mar 2011, 17:49

samo je bitno ono sto on kaze za izbore najboljeg....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 16 mar 2011, 18:15

imeime je napisao/la:samo je bitno ono sto on kaze za izbore najboljeg....
I opet - to je samo njegovo mišljenje (pa neka je i meritoran, ali to je lično) i kako reće za Balića..."narod voli (zaljubljuje se u), umjetnike" 8-)
Umjetnici su vazda ostajali zapamćeni...u svemu.

Sarajevo je imalo svog rukometnog umjetnika Rešada Šarenkapu, izvanrednog pivota, u vremenu davnom....
Za mene lično je najbolji rukometaš kojeg sam gledao Jerolim Karadža (pivot RK Borac-BL) danas prof.dr. sci u Zagrebu i moje ubjeđenje je da bi on i danas mogao 'onom svojom' igrom biti najbolji pivot - imao je i konstituciju ali je bio "inteligencija" u svakom pogledu, i u napadu i u odbrani - jednostavno: umjetnik... Jedini je u to vrijeme bio priznat kao najbolji igrač (pivot) u svijetu iz tadašnje države SFRJ....

Sad stvarno više neću - 'spamujemo' temu RK Bosna, mada ima dodinih tačaka i sa RK Bosna - Pipe :D
Bosno moja poharana....

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 19 mar 2011, 19:23

bivsi trener bosne cvijic nanio prvi poraz gorenju...bravo...

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 20 mar 2011, 00:12

Bez pritiska do iznenađenja
Izabranici trenera Zorana Dokića u Sarajevo putuju u znatno jačem sastavu u odnosu na prvi dio sezone...... 'Bosna jeste favorit, ali meč je takmičarski i sve je moguće' - rekao je trener Dobojlija, Zoran Dokić.
Nije baš uvijek sve moguće...pogotovo kad igraš protiv šampiona! :)

Bosna – Sloga = 36:25

Igor Karačić, Faruk Vražalić i Petar Kapisoda po 6 komada....

PS:
Bravo za Cvijiča....
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 20 mar 2011, 00:52, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno moja poharana....

H1N1
Kontakt:

Post Postao/la H1N1 » 20 mar 2011, 00:51

Trigger je napisao/la:
Izabranici trenera Zorana Dokića u Sarajevo putuju u znatno jačem sastavu u odnosu na prvi dio sezone...... 'Bosna jeste favorit, ali meč je takmičarski i sve je moguće' - rekao je trener Dobojlija, Zoran Dokić.

PS:
Cvijič je "pekao zanat" u Bosni....
Ma sta drugo reci osim ocekivano lagana pobjeda Bosne. A ne znam ko je izjavio da je Sloga jaca u odnosi na prvi dio sezone!? Klub su napustili Buljugija, Andrijasevic i Radic a na polusezoni je doslo samo jedno pojacanje iz Crne Gore.A koliko ja znam dvojica igraca ne treniraju vec duze vrijeme(Ristic i Stankovic).

PS
Mozes li mi reci ko se po igri istakao u ekipi Sloge ? :)

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 20 mar 2011, 01:09

H1N1 je napisao/la:
Trigger je napisao/la:

Ma sta drugo reci osim ocekivano lagana pobjeda Bosne. A ne znam ko je izjavio da je Sloga jaca u odnosi na prvi dio sezone!? Klub su napustili Buljugija, Andrijasevic i Radic a na polusezoni je doslo samo jedno pojacanje iz Crne Gore.A koliko ja znam dvojica igraca ne treniraju vec duze vrijeme(Ristic i Stankovic).

PS
Mozes li mi reci ko se po igri istakao u ekipi Sloge ? :)
Drugar, izjavu je dao trener Zoran Dokić vidi gornji citat!?
Što se tiče utakmice ništa posebno, a Sloga mnogo lošija nego protiv Borca...
Meni se svidio borbeni Manjić (6), pa i Pavlov (4), a Dokić-sin (7) kao i uvijek previše solira - kod njega je ona klasična: "okolo pa do mene..". Šabanović, po običaju.... +/- , ostalo - slabo brate, skroz slabo, a krenuše u nastavku prvenstva dobro. Koji to "sindrom" muči Slogu nikako da skontam, mada slutim!?
Pozz
Bosno moja poharana....

H1N1
Kontakt:

Post Postao/la H1N1 » 20 mar 2011, 02:01

Trigger je napisao/la:Ma sta drugo reci osim ocekivano lagana pobjeda Bosne. A ne znam ko je izjavio da je Sloga jaca u odnosi na prvi dio sezone!? Klub su napustili Buljugija, Andrijasevic i Radic a na polusezoni je doslo samo jedno pojacanje iz Crne Gore.A koliko ja znam dvojica igraca ne treniraju vec duze vrijeme(Ristic i Stankovic).

PS
Mozes li mi reci ko se po igri istakao u ekipi Sloge ?

Drugar, izjavu je dao trener Zoran Dokić vidi gornji citat!?
Što se tiče utakmice ništa posebno, a Sloga mnogo lošija nego protiv Borca...
Meni se svidio borbeni Manjić (6), pa i Pavlov (4), a Dokić-sin (7) kao i uvijek previše solira - kod njega je ona klasična: "okolo pa do mene..". Šabanović, po običaju.... +/- , ostalo - slabo brate, skroz slabo, a krenuše u nastavku prvenstva dobro. Koji to "sindrom" muči Slogu nikako da skontam, mada slutim!?
Pozz
Manjic je prvi dio sezone skroz lose odigrao.Ali u drugoj polusezoni igra sve bolje i bolje.Mislim da je i Gradačcu dao negdje 6-7 golova.Protiv Visocke Bosne je bio dobar.Pavlov je nakon "odlaska" Buljugije jedino krilo lijevo krilo u ekipi.Ima dosta iskustva, igrao je Ligu sampiona dok je bio igrac Crvene Zvezde.A sta reci za Dokica.Po meni jedini kvalitetan bek u Slogi.Cesto solira, ali ta soliranja su se dosta puta znala isplatiti.

A sta muci Slogu to niko ne moze da odgonetne. :shock: Igraci su nezadovoljni jer su od avgusta dobili samo dvije plate od cega je jedna bila uz odredjene odbitke, pa je vjerovatno i to jedan od razloga za lose rezultate(mada i to nije neko opravdanje). :? Koliko znam ciljalo se na regionalnu ligu ali je poraz na startu prvenstva od Borca umanjio ambicije.Poslije je uslijedila prodaja bodova kuci protiv relativno dosta slabijih ekipa(Konjuh, Gracanica).Sto je najbitnije sacuvan je kostur ekipe od prosle sezone s tim da je doslo par "pojacanja" od kojih taj epitet jedino po meni mogu opravdati Mandaric i Pavlov.Ostala pojacanja nisu ostavila poseban utisak.
Pored lose finansijske situacije jedini razlog losih igara koga vidim jeste i ta losa selekcija igraca na bekovskim pozicijama.
Nadam se barem plasmanu na zavrsnicu KUP-a BiH koji bi barem donekle popravio dojam o ovoj sezoni :)

Pozz :)

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.