Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

MoodyHank
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la MoodyHank » 06 dec 2023, 16:06

Stefan Kovač igra u sjajnoj formi za Čukarički. Ako napravi neki inostrani transfer, moglo bi se razmisliti o njemu.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 06 dec 2023, 16:57

Vladan Kovačević zabija van terena kako zabijaju njemu na terenu, već drugo dijete dobio.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 07 dec 2023, 22:24

Robert Ramsak: otac slovenac, mati hrvatica, rodjen u njemackoj za cije mlade repke i igra..ALI hrvati mu vev poslali poziv u mladu repku u nadi da da tako pridobiju sebi...sto neucimo od njih???

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 08 dec 2023, 17:55

Da malo aktualiziramo temu

Dosta dobrih ali nazalost i loših dešavanja na ovu temu u međuvremenu.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 08 dec 2023, 19:17

Sta bi od Krdzalica od nekih partija u Olimpiji do **** rezerve u Lokomotivi :bow: niko nista nije napravio od mladih

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 08 dec 2023, 21:33

Onaj mali Tubic sto se pisalo o njemu zadnjih dana je rijesen i to je neka dobra vijest.

Isto tako neka poludobra vijest je u vezi Hamzica golmana, da je njegov otac i on obecao da Ce igrat za nas A tim ako se bude razvijao dobro a zasad ostaje sa Austrijancima posto Rangnick vec i njega uvrstio u tu skupinu talentovanih na tom nekom spisku.( Nasi selektori ga ignorisali neko vrijeme)

Zadnjih put sam rekao za Beganovica da ga nasi samo trebaju pozvati nema prepreka da igra za nas i to je tako ali jankovic kasni sa pozivom, i nazalost u medjuvremenu javili se Austrijanci i on upao kod rangnicka na taj spisak, i on Ce igrat za Austriju u21 naredni period ako nastavi dobro igrati a poslije vidjet cemo.( To uveliko zavisi i od njihovog razvoja i rezultata reprezentacije).
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 08 dec 2023, 21:41

Imajednabrigada je napisao/la:
08 dec 2023, 21:33
Onaj mali Tubic sto se pisalo o njemu zadnjih dana je rijesen i to je neka dobra vijest.

Isto tako neka poludobra vijest je u vezi Hamzica golmana, da je njegov otac i on obecao da Ce igrat za nas A tim ako se bude razvijao dobro a zasad ostaje sa Austrijancima posto Rangnick vec i njega uvrstio u tu skupinu talentovanih na tom nekom spisku.( Nasi selektori ga ignorisali neko vrijeme)

Zadnjih put sam rekao za Beganovica da ga nasi samo trebaju pozvati nema prepreka da igra za nas i to je tako ali jankovic kasni sa pozivom, i nazalost u medjuvremenu javili se Austrijanci i on upao kod rangnicka na taj spisak, i on Ce igrat za Austriju u21 naredni period ako nastavi dobro igrati a poslije vidjet cemo.( To uveliko zavisi i od njihovog razvoja i rezultata reprezentacije).
To je to yebi ga. Može se razumijeti kad ne možeš dobiti igrača koji je standardan član druge reprezentacije, ali izgubiti Beganovića je majstorluk.
Dečko je imao čiste papire, pasoš i još prošle godine pristao da nastupa za nas, ali nema poziva. Slično je i sa Hamzićem i onda mi počnu hvalit onog Jankovića :roll: On je dobrim dijelom krivac i za dedinog malog.
Ne valjaju nama, valjaju Austriji, Švedskoj.....
Zadnja izmjena: Horoz, dana/u 08 dec 2023, 21:44, ukupno mijenjano 1 put.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 08 dec 2023, 21:44

Sheyi je napisao/la:
08 dec 2023, 19:17
Sta bi od Krdzalica od nekih partija u Olimpiji do **** rezerve u Lokomotivi :bow: niko nista nije napravio od mladih
zato sto je 90% igraca U21 antitalenti (ukljucujuci i nista vise od prosjecnog krdzalica).

ako imadnemo srece mozda od muharemovica, bristrica i sucica sta bude...

ps: ni sakota, ni kahvic, ni karic ni omerovic ni niko od njih ostalih nije veliki talenat, to svi znaju, a ja se nadam da ce me neko od njih demantovati i ipak napraviti neocekivani iskorak. jedan jasic ili jedan huskovic su za sad 3 klase iznad njih kvalitetom!

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 08 dec 2023, 21:55

Za Krdžalića se u Olimpiji vidjelo da nema potencijal i pisali smo o tome. Ima potez i na to je prolazio.
Sučić također teško da će se izboriti za prvih 11 Dinama, jer realno nije potencijal za taj nivo. Iako se najiskrenije nadam da griješim.
Britrić je napadač koji ne daje golove, i to uopšte. Ako ima kvalitet i potencijal koji se čeka ok, ali može tako još malo. Neka ga sele na drugu poziciju.
Šakota ima fizičke predispozicije i moguće da proradi malo kasnije, s obzirom da je proizvod bhpl. Omeragić teško može dalje od Osijeka.

Husković je izgubio je mjesto u prvih 11 Austrije i ne djeluje dobro. Jašić se polako vraća poslije krize i nadam se da će realizovati potencijal.
I dalje najveće potencijalno pojačanje je Omeragić i treba ići po njega, al teško ako je Miske digo nos i uvrijedio se.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 08 dec 2023, 22:00

Kako je već napisano, Omeragić ne može igrati za BiH.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 08 dec 2023, 22:05

Vucevich je napisao/la:
08 dec 2023, 22:00
zar nije 4 takmičarske tekme da mora odigrati?

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 08 dec 2023, 22:19

Da i ja sam ga prvi hvalio i nije on los ali problem je sto on testira patriotizam i strpljivost kod tih momaka kao pravi patriota za BIH Ce cekati svoj red. Ali mora shvatiti da su to jos neafirmisani momci i nemaju vremena za iscekivanje, traze svoje mjesto pod nogometnim nebom da bi uspjeli svaki nastup im je bitan. Trazio je njega jankovic poslije ali Austrijanci bili brži.

Ali mozda i bolje ovako, da Austrijanci pokusaju napravit od njih igrace imaju bolje trenere i uslove a kod nas mladje kategorije i onako kanta za nabijanje ovdje mogu samo naucit luzerski mentalitet nista vise - naravno ukoliko poslije budu od rijeci i ispune obecanje da Ce za nas A tim igrati.
Ono sto mi nije jasno na pitanje o Jasicu izbjegava se odgovor, mijenja tema kao cekajuu se i asistencije, jos nista ne znam osim da je zadnji put bio predao nepotpunu dokumentaciju i nesto falilo zato se oduljilo.

I onog malog Edin Avdić isto iz hofenhajma sam spomenuo , gledat ima minutazu cini se standardan pa nadam se da Ce ovi nasi i njega kontaktirati.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 08 dec 2023, 22:23

08 dec 2023, 22:19
Da i ja sam ga prvi hvalio i nije on los ali problem je sto on testira patriotizam i strpljivost kod tih momaka kao pravi patriota za BIH Ce cekati svoj red. Ali mora shvatiti da su to jos neafirmisani momci i nemaju vremena za iscekivanje, traze svoje mjesto pod nogometnim nebom da bi uspjeli svaki nastup im je bitan. Trazio je njega jankovic poslije ali Austrijanci bili brži.

Ali mozda i bolje ovako, da Austrijanci pokusaju napravit od njih igrace imaju bolje trenere i uslove a kod nas mladje kategorije i onako kanta za nabijanje ovdje mogu samo naucit luzerski mentalitet nista vise - naravno ukoliko poslije budu od rijeci i ispune obecanje da Ce za nas A tim igrati.
Ono sto mi nije jasno na pitanje o Jasicu izbjegava se odgovor, mijenja tema kao cekajuu se i asistencije, jos nista ne znam osim da je zadnji put bio predao nepotpunu dokumentaciju i nesto falilo zato se oduljilo.

I onog malog Edin Avdić isto iz hofenhajma sam spomenuo , gledat ima minutazu cini se standardan pa nadam se da Ce ovi nasi i njega kontaktirati.
To je i meni sumnjivo, na TM su mu skinuli bh zastavu.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 08 dec 2023, 22:36

Sad sam bas provjerio ima nasa zastava i to samo nasa bar kod mene je tako😁. Mislim ipak da tu nece biti nekih neljudskih radnji kao da Bajrektarevicem jer Adis je cvrst karakter i hrabar od malena mu zelja da istrci na bilino polje ali krcato kao nekad.
Mada kada vidim do ceg smo se srozali i sta se radi sa reprezentacijom zadnje vrijeme donekle i razumijem te momke.

Inace, ako neko sazna za neke djecake od 14 na gore godina neka napise ovdje na temu potencijalnih uvijek se nesto moze uciniti ili bar preporuciti ali da ima dobru statistiku jer nema smisla spomenut nekog a on igra neku 3.ligu zabio 2 gola.😁

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 08 dec 2023, 22:39

08 dec 2023, 22:36
Sad sam bas provjerio ima nasa zastava i to samo nasa bar kod mene je tako😁. Mislim ipak da tu nece biti nekih neljudskih radnji kao da Bajrektarevicem jer Adis je cvrst karakter i hrabar od malena mu zelja da istrci na bilino polje ali krcato kao nekad.
Mada kada vidim do ceg smo se srozali i sta se radi sa reprezentacijom zadnje vrijeme donekle i razumijem te momke.

Inace, ako neko sazna za neke djecake od 14 na gore godina neka napise ovdje na temu potencijalnih uvijek se nesto moze uciniti ili bar preporuciti ali da ima dobru statistiku jer nema smisla spomenut nekog a on igra neku 3.ligu zabio 2 gola.😁
Mislim sa sam neki dan gledao i da nije bilo, hajde dobro je, al se bašodužilo i to što šute je sumnjivo.
Oni su u stanju sve zayebat što mogu.
Nego je li ti znaš ima li Omeragoć pravo igrati za nas ili ne? Bilo je da ima

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 08 dec 2023, 22:44

Ja sam njemu vratio zastavu. sistem je tu imao gresku.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 08 dec 2023, 22:47

Horoz je napisao/la:
08 dec 2023, 22:05
Vucevich je napisao/la:
Nije, uslovi u njegovom slučaju (jer ima jedan nastup u Ligi Nacija, odigrao je 6 minuta) su:
c) the player:

i) was fielded in a match in an official competition at “A”
international level in any kind of football for his current
association;

ii) at the time of being fielded for his first match in an official
competition (at any level) in any kind of football for his current
association, he held the nationality of the association which
he wishes to represent;

iii) at the time of being fielded for his last match in an official
competition in any kind of football for his current association,
he had not turned 21 years old;

iv) was fielded in no more than three matches at “A” international
level in any kind of football for his current association, whether
in an official competition or non-official competition:

v) at least three years have passed since being fielded for his last
match at “A” international level in any kind of football for his
current association, whether in an official competition or nonofficial competition; and

vi) has never participated in any kind of football at “A”
international level in the final tournament of the FIFA World
Cup or a final tournament of a confederation competition.
Pod iv), "non-official" znači prijateljske utakmice.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 08 dec 2023, 22:56

Vucevich je napisao/la:
08 dec 2023, 22:47
Horoz je napisao/la:
08 dec 2023, 22:05
Vucevich je napisao/la:
Nije, uslovi u njegovom slučaju (jer ima jedan nastup u Ligi Nacija, odigrao je 6 minuta) su:
c) the player:

i) was fielded in a match in an official competition at “A”
international level in any kind of football for his current
association;

ii) at the time of being fielded for his first match in an official
competition (at any level) in any kind of football for his current
association, he held the nationality of the association which
he wishes to represent;

iii) at the time of being fielded for his last match in an official
competition in any kind of football for his current association,
he had not turned 21 years old;

iv) was fielded in no more than three matches at “A” international
level in any kind of football for his current association, whether
in an official competition or non-official competition:

v) at least three years have passed since being fielded for his last
match at “A” international level in any kind of football for his
current association, whether in an official competition or nonofficial competition; and

vi) has never participated in any kind of football at “A”
international level in the final tournament of the FIFA World
Cup or a final tournament of a confederation competition.
Pod iv), "non-official" znači prijateljske utakmice.
Ok, mislio sam da je više

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 08 dec 2023, 22:56

Horoz je napisao/la:
08 dec 2023, 22:39
08 dec 2023, 22:36

Mislim sa sam neki dan gledao i da nije bilo, hajde dobro je, al se bašodužilo i to što šute je sumnjivo.
Oni su u stanju sve zayebat što mogu.
Nego je li ti znaš ima li Omeragoć pravo igrati za nas ili ne? Bilo je da ima
Igraju se malo nasim emocijama, ali zukanovic je tu da to regulise, sta bi mi da nije zukana :mrgreen:

mislim da ne moze bez obzira jer vec ima 21 god i igra za u21 njihovu mislim da i s te strane ne moze jer mislim da on nema nas pasos a ima 21 bez obzira i na ovo sta je vucevich naveo.

Mada evo sad ga bas gledam zao mi ga, predobar i presiguran igrac, steta sto ga nismo uzeli odnosno sto ga onaj Sarajlija kako mu tepaju ovi nasi podanicki mediji ,,..pozvao samo da me bi zaigrao za nas.

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 08 dec 2023, 23:37

Krajiski pacenik ne propusta priliku da i na temi za potencijalne igrace iskaze komplekse prema glavnom gradu :rol:
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, InatSilniBosanski i 8 gostiju.