FC Bayern München

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Balon
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Balon » 07 dec 2023, 22:03

Izgleda da su osim nas jos Sevilla i Barcelona bili u utrci za Zaragozu ali propali katalonski klub nije mogao ponuditi vise od 5 miliona.

Nije ni cudo sto smo transfer rijesili za 5 minuta, Bayo je Bayo jbg :salut:

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 07 dec 2023, 23:24

Taj Zaragoza je do prije par mjeseci imao market 1,5 milki i cijenu je nabio u jesenskom dijelu ove sezone, sa dobrom ali ne baš ne znam kakvom statistikom. Postavlja se pitanje: ako ga je Freund tako dugo pratio što ga onda nije potpisao prije negoli je ovaj u petom mjesecu produžio ugovor sa Granadom? Vrijedi li on tih 15 milki je veliko pitanje.
Iz videa se može samo reći da se radi o jako brzom i agilnom igraču i to je zasad to. Što možda nije ni malo, jer vama fali brzine i prodornosti budući često igrate sporovozno i sa puno telefoniranja.

Inače, ne mogu ući u glavu Gnabryja: iduće godine je evropsko, svi bruse formu, a on je nabio kilažu i baš ga briga. Ako si već imao prijelom podlaktice ne moraš se tako oprasit. A čini se da mu se baš i ne žuri sa povratkom u formu, ovakvog kakav je sad ga ne bi ni Mainz uzeo.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 07 dec 2023, 23:27

Pa yebo te dragi dan ti postavljas u 2024. godini pitanje vrijedi li igrac 15 miliona. Da slomi nogu prvi dan i ne zaigra minute za Bayern mozemo ga prodati za iste pare. 0 risk transfer doslovno.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Elber111
Kontakt:

Post Postao/la Elber111 » 08 dec 2023, 00:03

ledar je napisao/la:
07 dec 2023, 23:24
Taj Zaragoza je do prije par mjeseci imao market 1,5 milki i cijenu je nabio u jesenskom dijelu ove sezone, sa dobrom ali ne baš ne znam kakvom statistikom. Postavlja se pitanje: ako ga je Freund tako dugo pratio što ga onda nije potpisao prije negoli je ovaj u petom mjesecu produžio ugovor sa Granadom? Vrijedi li on tih 15 milki je veliko pitanje.
Iz videa se može samo reći da se radi o jako brzom i agilnom igraču i to je zasad to. Što možda nije ni malo, jer vama fali brzine i prodornosti budući često igrate sporovozno i sa puno telefoniranja.

Inače, ne mogu ući u glavu Gnabryja: iduće godine je evropsko, svi bruse formu, a on je nabio kilažu i baš ga briga. Ako si već imao prijelom podlaktice ne moraš se tako oprasit. A čini se da mu se baš i ne žuri sa povratkom u formu, ovakvog kakav je sad ga ne bi ni Mainz uzeo.
Ovaj transfer se mora drugačije gledati.
Ovo je bila sjajna prilika d as eza male pare dovede relativno dobar igrač,mlad sa 22 godine itekako može napredovati,a već posjeduje kvalitet da pomogne timu.
Ja bih rekao d aje tu bukvalno da Ganabrya zamjeni,koji realno ove sezone nije uradio ništa,a prima platu od 20 mil.
Sada ako uzmeš da će ga zamijeniti igrač od 22 godine s adosta potencijala,želje da se dokaže i drastično manjom platom ja bih rekao savršen transfer.
Iz onog što sam vidio momak itekako zna postići gol,predriblati u biti za ove pare kradja.
Očigledno će klub na ljeto pokušati maksimalno ocistiti platni spisak a prvi na redu bi mogao biti Ganabry.
Muller za sada nesigurno hoće li dobiti ugovor jer traži isto što je dobio Nouer a to je opet 20 mil.
I na kraju da dodam izgleda da polako dižemo ruke od Palinhe i okrećemo se Zubimendiju.
Još da nam nadji i desnog beka i priča završena

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 08 dec 2023, 00:28

Zubimendi bi trebao igrati u još jednog koji će uklizavati i razbijati, a ne balerine...

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 08 dec 2023, 00:29

Ne razumijem kako za neprovjerene, da ne kažem anonimne igrače možete da smatrate da su baš oni ti završni šarafi koji su potrebni ekipi.

Mislim treba imati i širinu na klupi i sve, ne može svaki transfer biti 100mil, ali sada misliti da će neki Zaragoza i Zubimenti napraviti razliku i da je to ono što nam treba, u ovom trenutku nije realno.

Jasna mi je politika da kupiš mladog igrača pa i ako flopuje nije strašno možeš ga prodati, ali istovremeno nije to baš ni put ka stabilnosti, zaluta se onda u toj potrazi, pogotovo što klub kao Bayern često zna da brzo prožvače i ispljune igrača. Pa su tako došli i prošli razni mladi igrači tipa Sanchez, Roca, Sabitzer, Graven, da ne nabrajam sad......onaj Flickov mali portugalac već sam mu i ime zaboravio.

Treba se ganjati mlado, ali se treba i ubosti brzo, treba dobar scouting, nije Bayern razvojna ustanova. A nekad (vidjeli smo to na primjeru Kanea) kvalitet treba jednostavno platit. Sad nikom nije žao što čova ima 30god i što je plaćen 100mil kad je prevaga na terenu iz kola u kolo.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 08 dec 2023, 00:35

To je tačno al' kako igrač od 15 miliona nije garant uspjeha, isto tako ni onaj od 100 nije. On svakako ima veći procenat za uspjeh ali to ništa ne mora da znači. Pogledajte onog Antonija, Sancha u Jedinstvu, masu preplaćenih u CSKA London, Felix u Atleticu, trenutno posudjen Narodnoj Kuhinji i još masu primjera.

Meni je bitnije da se u vezi dovede neka klasa, i mislim da im je to prioritet u narednim rokovima.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Elber111
Kontakt:

Post Postao/la Elber111 » 08 dec 2023, 09:36

Zlaja83 je napisao/la:
08 dec 2023, 00:29
Ne razumijem kako za neprovjerene, da ne kažem anonimne igrače možete da smatrate da su baš oni ti završni šarafi koji su potrebni ekipi.

Mislim treba imati i širinu na klupi i sve, ne može svaki transfer biti 100mil, ali sada misliti da će neki Zaragoza i Zubimenti napraviti razliku i da je to ono što nam treba, u ovom trenutku nije realno.

Jasna mi je politika da kupiš mladog igrača pa i ako flopuje nije strašno možeš ga prodati, ali istovremeno nije to baš ni put ka stabilnosti, zaluta se onda u toj potrazi, pogotovo što klub kao Bayern često zna da brzo prožvače i ispljune igrača. Pa su tako došli i prošli razni mladi igrači tipa Sanchez, Roca, Sabitzer, Graven, da ne nabrajam sad......onaj Flickov mali portugalac već sam mu i ime zaboravio.

Treba se ganjati mlado, ali se treba i ubosti brzo, treba dobar scouting, nije Bayern razvojna ustanova. A nekad (vidjeli smo to na primjeru Kanea) kvalitet treba jednostavno platit. Sad nikom nije žao što čova ima 30god i što je plaćen 100mil kad je prevaga na terenu iz kola u kolo.
Mislim d aje klub napravio grešku kad aje Goretzku,Ganabry i sličnim dao 20 mil plate i sada mora da rješava taj problem.
I taj Zaragoza i možda Zubimendi nisu zvijezde ili ti igrači koji će praviti razliku kao Kejn,ali isto tako klub nemože imati 11 igrača sa platama od 15-25 mil jednostavno neodrživo i finansijski i igrački.
Takvi igrači očekuju da igraju svaku utakmicu samim tim konkurencija u timu nemože postojati.
Dovoljno je pogledati Kimicha čovjek ne želi da odmori ni one manje bitne utakmice,da ne govorim da je manevar kluba smanjen jer jednostavno dovesti novog igrača u već prepun tim zvijezda je jako teško i sa finansijskih i igračkog aspekta.
A jednostavno u ekipi moraju postojati igrači koji će izgarati i ginuti i protiv Mainza i Fraiburga kao i protiv Reala ili Citya.
Taj Zubimendi je na cijeni igrač kojeg prate i Real,Barca i mnogi drugi.
Po meni bi bio dobar transfer jer bi bio neko ko će uzeti tu šesticu ali bi mogao i na klupu kada treba bez dizanja nosa.
S druge strane Palinha za kojeg bi volio da dodje po meni tih75 koliko traži njegov klub je jednostavno previše.
Pa još malo koštao bi na slao i Kejn.
Jednostavno klub mora imati balans onih koji su plaćeni mnogo i onih koji su tu da se dokažu i možda apostanu jedni od tih najplaćenijih.
Možda griješim ali širina se pravi baš sa takvim igračima koji imaju kvalitet ali nisu onaj vrh vrh već imaju potencijal postati.
Da ne govorim d atreba mjesto i za mlade igrače tipa Pavlović,Kratzig itd.
A i dovesti NPR Wirtza za to treba osloboditi prostor i na platama i na terenu.
Mi već imamo tim koji je ako ne najkvalitetniji onda ajedan od tri četri kluba u evropi.
Ko to ima tri štopera takve klase kao mi.
Ili napad vezu našeg kvaliteta,zanemari formu trenutnu.
Upravo nam fali malo širine na klupi da to bude top top.
Oscilacije i forma se tu ne može gledati.

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 08 dec 2023, 10:45

Ma slažem se s većinom napisanog, ali kad se čita zadnjih nekoliko postova ispade dovest ćemo Zaragozu i tog Zubimendija, zahvalit se Gnabriju i Mulleru, još gdjegod nać desnog beka i imamo ekipu za najviše domete. A nije to baš tako, sve su to mačci u vreći koji mogu a ne moraju uspjeti. Zato kažem da treba dobar scouting, jer ne smiju sebi dozvoliti neko lutanje i promenadu igrača kroz klub, pogotovo se to odnosi na mlade igrače.

I onda se opet postavlja pitanje, je li bolje dovest tako par mladih, perspektivnih a jeftinijih igrača, ili pljunut lovu za Wirtza, Belinghama, Kanea i sl.

Lenaa
Kontakt:

Post Postao/la Lenaa » 08 dec 2023, 23:13

Kladim se da se rumeni i hoennes zestoko kaju, sto nisu poslali 120mil. i doveli Bellnghama.
Onakav igrac se rijetko radja, i njegova dominacija tek pocinje.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 09 dec 2023, 09:53

Eh, da je sreće bilo. Mada, ja mislim da je on, odnosno njegov agent, mnogo ranije dogovorio sa Realom.

Naravno, to ne abolira djelimičnu nesposobnost naše uprave koja možda nije ni pokušala da nešto tu uradi.

Ali, zamisli u Bayernu dva najbolja igrača Gordi Albiona. Uriniranje po Otoku ravno dvije osvojene LP.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 09 dec 2023, 12:12

Nakon ovolike pauze, danas ako ne bude rapsodija fudbala, biću razočaran

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 09 dec 2023, 12:18

Centre forward je napisao/la:
09 dec 2023, 09:53
Eh, da je sreće bilo. Mada, ja mislim da je on, odnosno njegov agent, mnogo ranije dogovorio sa Realom.
Vjerovatno. Liverpool je isto bio zainteresovan, pa su onda naglo oko februara/marta ohladili, odnosno pustili u eter priču da se povlače, što je vjerovatno značilo da je Real tada završio priču.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 09 dec 2023, 13:39

🚨 EXCLUSIVE News Ronald #Araujo: He‘s the absolute desired transfer target of FC Bayern!

‼️ There was a phone call between Tuchel, Freund and Araujo this Friday 📞

➡️ Tuchel made it clear to him that he wants him urgently, preferably in winter or summer, no matter the cost. Bayern, ready to pay a massive transfer fee!

It will be a difficult mission for Bayern. Now it's up to Araújo. @SkySportDE 🇺🇾
Pletti.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Lenaa
Kontakt:

Post Postao/la Lenaa » 09 dec 2023, 13:46

Iako su ovi iz barce teske neznalice i amateri, prodaja Arauja je gotovo nemoguca misija.
On je glavni igrac tamo.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 09 dec 2023, 14:27

𝗕𝗮𝘆𝗲𝗿𝗻 𝗫𝗜 𝗮𝗴𝗮𝗶𝗻𝘀𝘁 𝗙𝗿𝗮𝗻𝗸𝗳𝘂𝗿𝘁

Neuer © -
Mazraoui, Upamecano, Kim, Davies -
Kimmich, Goretzka -
Coman, Choupo-Moting, Sané -
Kane

Bayern subs:

Ulreich - Guerreiro, Laimer, Krätzig, Pavlović, Gnabry, Müller, Tel, Musiala
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 09 dec 2023, 15:01

S Choupom u prvoj postavi smo ove godine uvijek igrali dobar fudbal

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 09 dec 2023, 15:44

Boze sacuvaj, kao da su prvi put na terenu zajedno.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 09 dec 2023, 15:44

Mazraoui prvo doda liku u noge, pa onda se i ne izvlaci uopste i ljudi daju gol. A bio bi cist ofsajd. Kako glupi i lijeni igraci igraju u Bayernu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 09 dec 2023, 15:46

Prvi dodir Daviesa s loptom, znao sam koliko je sati.

Dva tima koja su ispala od Saarbruckena igraju za čast :lolno:

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Evander i 6 gostiju.