Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- kraljttbvb
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Ne zna ni on nikoga, ali voli da lupa, pa da ispuca dnevnu dozu lupanjaRiziko je napisao/la: ↑09 dec 2023, 14:52Ja stvarno ne znam nikog lično u Banjaluci da gazdi vraća nešto, ali ne kažem da nema toga.numanumaye22 je napisao/la: ↑09 dec 2023, 14:25Bila bi pobuna privatnika, robovlasnika, koji se u nasem drustvu ipak mnogo pitaju. Taj zakon ako ikad i zazivi, davat ce se milja i onda ce radnici vracat 3-4 stoje gazdi u ruke. Pa x firmi danas tako radi, osigura te na minimalac i onda u ruke dobijes ostatak, tj kovertom. To se radi ima 15 godina. Cak i u IT bransi dosta firmi, ako ti je plata 4 milje, osigura te na milju i p'o, ostatak dobijes u ruke jer nece da placaju 7000 KM logicno.
Mi kuci tokom cijele godine jedemo suhovinu.muhamedhulk je napisao/la: ↑09 dec 2023, 21:02De mi recite kako vi zimi kad dodje suhovina? Sudzuk i (krajiski) pastrma.
Ja ne znam stati, imam dvojicu “dobavljaca” provjerenih, domacih i citavu zimu ne fali, samo para treba, kg je 42-45 a sudzuka 30. Papreno ali vrijedi.![]()
Cak i ljeti se nareze uz peksimete ili kad je neka brza vecera.
Nije zdravo puno suhovine jesti, ali kako joj odoliti ako volis dobro pojesti
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- Marsal
- Kontakt:
Kupim godišnje dva komada mesa od po pola kile i to je to. Sudžuku jednom mjesečno otprilike, jedan Semićev kolut.
Volim ali znam koliko je nezdravo pa maks izbjegavam.
Još kad bi isto mogao sa hljebom i slatkišima.
Volim ali znam koliko je nezdravo pa maks izbjegavam.
Još kad bi isto mogao sa hljebom i slatkišima.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Bez suhovine i janjetine mogu vala do kraja zivota, nisam ljubitelj, nikad ne kupujem, sudzuk kupim al ponekad 
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Suhovinu manje više, al' sam se u posljednje vrijeme strašno navukao na čabrenjak.
Čudo.
Čudo.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
- VensanKasel
- Kontakt:
Isto bukvalno , suho jedino kad je u grahu . Čajna Zlatiborac mi je top . Janjetinu ne pamtim kad sam jeo .rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑10 dec 2023, 08:58Bez suhovine i janjetine mogu vala do kraja zivota, nisam ljubitelj, nikad ne kupujem, sudzuk kupim al ponekad![]()
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Hljeb skoro pa ne jedem, malo uz grah i čorbe uglavnom. Što se tiče slatkiša na njima živim.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
-
19vendetta87
- Kontakt:
I ja imam isti problem sa slatkišima i energy drinkovima. Tacno imam nekad osjecaj da ce mi glave doci.
Ali eto, tjesim se da je u redu jer aktivno treniram u gymu
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Tjesit ces se kad ti srce pocne lupati. Niste normalni sta radite.19vendetta87 je napisao/la: ↑10 dec 2023, 11:57I ja imam isti problem sa slatkišima i energy drinkovima. Tacno imam nekad osjecaj da ce mi glave doci.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
-
19vendetta87
- Kontakt:
A dobro sad, ne pijem ja sad ta sranja ko vodu. Popijem jedan dnevno, i to onaj od 250ml, uglavnom prije treninga kao pre-workout.redbull93 je napisao/la: ↑10 dec 2023, 12:00Tjesit ces se kad ti srce pocne lupati. Niste normalni sta radite.19vendetta87 je napisao/la: ↑10 dec 2023, 11:57
I ja imam isti problem sa slatkišima i energy drinkovima. Tacno imam nekad osjecaj da ce mi glave doci.
A vjeruj da znam likove koji popiju po 2-3 na dan i to one od pola litre.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Meni su prije dvije godine naredili da smanjim sve gazirano, ove godine sumnjam da sam više od 5 energya popio, a za gym me ne pitaj. Tu se držim one ne idem u teretanu jedem samo masnu hranu19vendetta87 je napisao/la: ↑10 dec 2023, 11:57I ja imam isti problem sa slatkišima i energy drinkovima. Tacno imam nekad osjecaj da ce mi glave doci.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
Bijeli hljeb uopste nije los po zdravlje u onoj mjeri kako ga se zeli prikazati.
Treba u startu naravno razluciti par stvari. Prije svih kvalitet sirovna, u prvom redu psenice. Nasa domaca psenica ne zadovoljava potrebe bh trzista (jer se manje zasije i proizvodi), pa uvozimo iz Madjarske, Srbije i Hrvatske. Ako se tu provode uredne kontrole (sto je svakako upitno), onda je prva prepreka savladana.
Druga stvar priprema, nekakvi aditivi koji mogu poboljsati kvantitet, uticu sigurno na pad kvalitete. Ali i taj (ne)kvalitet nece toliko uticati ako nema nesto "zabranjeno" u sastavu.
Eh sad, najbolji testovi su oni u stvarnom okruzenju, na veci uzorak i koji traju godinama, decenijama itd. Nase (pra)nane, (pra)dede, ocevi i majke su odrasli na domacem bijelom hljebu, koji je bio i ostao neizostavan dio svakodnevne kuhinje. Mnogo njih je dozivilo i prekoracilo 80 godina. Otac u 60im, tuce po tepsije hljeba svako drugi dan, fizicki preaktivan, ima bolje nalaze vec nekakav mlitonja od 30 godina.
A onda i naravno s naucne strane, tacnije u casopisu Cell Metabolism, nutricionisti s izraelskog Weizmann instituta ispitali su pitanje koja je vrsta hljeba zdravija: mlitavi bijeli hljeb iz tvornice ili svjeze peceni hljeb od cjelovitih zitarica od kiselog tijesta. Da bi to otkrili, dali su volonterima da dvi sedmice jedu velike kolicine hljeba: sudionici testa morali su hljebom pokriti oko 25 % dnevnih potreba za kalorijama. Jedna polovina je smjela jesti samo bijeli hljeb iz paketa, dok je druga polovina dobila svjeze peceni hljeb od cjelovitog zrna. Naucnici su svakodnevno mjerili razne zdravstvene parametre: jutarnju razinu secera u krvi, koncentraciju vaznih minerala poput kalcija, željeza i magnezija; takodjer vrijednosti kolesterola, jetre i bubrega. Našli su: nista. "Suprotno našim vlastitim očekivanjima, nije bilo klinički značajnih razlika između učinaka dviju vrsta hljeba", kaže jedan od istraživača.
Izraelski naucnici nisu mogli dati konacan odgovor je li bijeli hljeb dobar ili los s prehrambene perspektive. U drugom dijelu svog eksperimenta, medjutim, otkrili su da je otprilike polovini njihovih ispitanika razina secera u krvi porasla brze kada su jeli bijeli hljeb, dok je druga polovica imala taj ucinak kada su jeli hljeb od cjelovitih žitarica. "Različiti ljudi različito reagiraju na istu hranu", pišu naucnici.
Da sumiramo, umjereno konzumiranje, dnevne aktivnosti te dosta voca, uz genetske predizpozicije i sudbinu (sto bi neki rekli
), nece tek tako ili cak nikako donijeti neke bolescurine.
Treba u startu naravno razluciti par stvari. Prije svih kvalitet sirovna, u prvom redu psenice. Nasa domaca psenica ne zadovoljava potrebe bh trzista (jer se manje zasije i proizvodi), pa uvozimo iz Madjarske, Srbije i Hrvatske. Ako se tu provode uredne kontrole (sto je svakako upitno), onda je prva prepreka savladana.
Druga stvar priprema, nekakvi aditivi koji mogu poboljsati kvantitet, uticu sigurno na pad kvalitete. Ali i taj (ne)kvalitet nece toliko uticati ako nema nesto "zabranjeno" u sastavu.
Eh sad, najbolji testovi su oni u stvarnom okruzenju, na veci uzorak i koji traju godinama, decenijama itd. Nase (pra)nane, (pra)dede, ocevi i majke su odrasli na domacem bijelom hljebu, koji je bio i ostao neizostavan dio svakodnevne kuhinje. Mnogo njih je dozivilo i prekoracilo 80 godina. Otac u 60im, tuce po tepsije hljeba svako drugi dan, fizicki preaktivan, ima bolje nalaze vec nekakav mlitonja od 30 godina.
A onda i naravno s naucne strane, tacnije u casopisu Cell Metabolism, nutricionisti s izraelskog Weizmann instituta ispitali su pitanje koja je vrsta hljeba zdravija: mlitavi bijeli hljeb iz tvornice ili svjeze peceni hljeb od cjelovitih zitarica od kiselog tijesta. Da bi to otkrili, dali su volonterima da dvi sedmice jedu velike kolicine hljeba: sudionici testa morali su hljebom pokriti oko 25 % dnevnih potreba za kalorijama. Jedna polovina je smjela jesti samo bijeli hljeb iz paketa, dok je druga polovina dobila svjeze peceni hljeb od cjelovitog zrna. Naucnici su svakodnevno mjerili razne zdravstvene parametre: jutarnju razinu secera u krvi, koncentraciju vaznih minerala poput kalcija, željeza i magnezija; takodjer vrijednosti kolesterola, jetre i bubrega. Našli su: nista. "Suprotno našim vlastitim očekivanjima, nije bilo klinički značajnih razlika između učinaka dviju vrsta hljeba", kaže jedan od istraživača.
Izraelski naucnici nisu mogli dati konacan odgovor je li bijeli hljeb dobar ili los s prehrambene perspektive. U drugom dijelu svog eksperimenta, medjutim, otkrili su da je otprilike polovini njihovih ispitanika razina secera u krvi porasla brze kada su jeli bijeli hljeb, dok je druga polovica imala taj ucinak kada su jeli hljeb od cjelovitih žitarica. "Različiti ljudi različito reagiraju na istu hranu", pišu naucnici.
Da sumiramo, umjereno konzumiranje, dnevne aktivnosti te dosta voca, uz genetske predizpozicije i sudbinu (sto bi neki rekli
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- feniksptica
- Kontakt:
Bez svega mogu al energy redovno. I to onaj 0.5l
Tacno sebe gledam uskoro s problemima s srcem.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Baci to smece, brate. Samo vodafeniksptica je napisao/la: ↑10 dec 2023, 12:46Bez svega mogu al energy redovno. I to onaj 0.5l
Ide svaki dan po dva clanka o Modricu i Livakovicu
Ja ih znam koji zive na tome, to je bolest. Isto ih dosta poznajem koji nargile puse nenormalno, po 5-6 dnevno najmanje. Ja ne znam cemu se ti ljudi nadaju kada dodju do nekih godina, ja jadan kolu i gazirano necu da pijem, gledam nesto da se cuvam.19vendetta87 je napisao/la: ↑10 dec 2023, 12:06A dobro sad, ne pijem ja sad ta sranja ko vodu. Popijem jedan dnevno, i to onaj od 250ml, uglavnom prije treninga kao pre-workout.redbull93 je napisao/la: ↑10 dec 2023, 12:00Tjesit ces se kad ti srce pocne lupati. Niste normalni sta radite.19vendetta87 je napisao/la: ↑10 dec 2023, 11:57
A vjeruj da znam likove koji popiju po 2-3 na dan i to one od pola litre.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
- feniksptica
- Kontakt:
Otkako je frajku u 33 god spucalo zdravo srce a nije silazio s bicikla i samo zdrava hrana ne yebem to previse. Dokle izguram izguram al onako kako hocu i volim
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Jebte ti k'o da si rodjen u Parizurio_Ferdy88 je napisao/la: ↑10 dec 2023, 08:58Bez suhovine i janjetine mogu vala do kraja zivota, nisam ljubitelj, nikad ne kupujem, sudzuk kupim al ponekad![]()
Sudzuka kupovna je dobra, dok domaca zavisno kako potrefis, obicno se mrvi, dok suho meso je bolje domace, kupovno preslano u dosta navrata
A, sto pada...
Prava zimska idila.
Kod mene lagano ode kila suhog i po jedno po kile kulena i sudžuke mjesečno. Mada sam se zadnjih godina više prešaltao na sušenu ćuretinu (imam iz domaće proizvodnje).. baš beton stvar.
Malo pojačani treninzi da se ne gojim ko debil preko zime i to je to. Nek sam ja sit i sretan, a biće vremena za ozbiljnije dumanje o zdravlju.. valjda.
Malo pojačani treninzi da se ne gojim ko debil preko zime i to je to. Nek sam ja sit i sretan, a biće vremena za ozbiljnije dumanje o zdravlju.. valjda.
The saddest thing in life is wasted talent.
Trenutno korisnika/ca: kraljttbvb i 37 gostiju.