Benjamin Tahirović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DamirT
Kontakt:

Re: Benjamin Tahirović

Post Postao/la DamirT » 10 dec 2023, 18:49

Pogotovo Hadziahmetovic :urnebes:

Radije gurati Tahirovica da stice iskustvo, a nije losiji ni od Cimirota ni Hadziahmetovica. Od njega cemo imati koristi, a mlad je. Sta nam to mogu ovi ponuditi? Samo nerviranje i da im psuju sa tribina.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 10 dec 2023, 18:49

Arnelv52 je napisao/la:
10 dec 2023, 16:51
On je još uvijek igrač za klupe u reprezentaciji. Pogotovo sad u dvomeču protiv Ukrajine.
O tvom poznavanju fudbala dovoljno govori činjenica da misliš da protiv Ukrajine igramo dvomeč. :salut:
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 10 dec 2023, 18:59

MoodyHank je napisao/la:
10 dec 2023, 18:49
Arnelv52 je napisao/la:
On je još uvijek igrač za klupe u reprezentaciji. Pogotovo sad u dvomeču protiv Ukrajine.
O tvom poznavanju fudbala dovoljno govori činjenica da misliš da protiv Ukrajine igramo dvomeč. :salut:
Joj. O tvom poznavanju fudbala dovoljno govori činjenica da znaš kako protiv Ukrajine ne igramo dvomeč. Nemoj te dječije fore. Imam ja kilometara. Nego ako hoćeš i imaš reci koju pametnu. Svijet nit počinje, nit završava sa onim šta ti misliš.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 10 dec 2023, 19:02

DamirT je napisao/la:

Radije gurati Tahirovica da stice iskustvo, a nije losiji ni od Cimirota ni Hadziahmetovica. Od njega cemo imati koristi, a mlad je. Sta nam to mogu ovi ponuditi? Samo nerviranje i da im psuju sa tribina.
Tako je
Taha najmladji i igra u najboljem klubu (Ne racunajuci Krunica i Milan)
Najlogicnije njega gurati
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 10 dec 2023, 19:04

Arnelv52 je napisao/la:
10 dec 2023, 18:59
MoodyHank je napisao/la:
Arnelv52 je napisao/la:
Joj. O tvom poznavanju fudbala dovoljno govori činjenica da znaš kako protiv Ukrajine ne igramo dvomeč. Nemoj te dječije fore. Imam ja kilometara. Nego ako hoćeš i imaš reci koju pametnu. Svijet nit počinje, nit završava sa onim šta ti misliš.
Napises ovo, a napisao si da ovi poput Cimija i Amira znaju ostati glavom u utakmici. Nigdje veze

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 10 dec 2023, 19:06

19vendetta87 je napisao/la:
10 dec 2023, 18:45

Bas su glavom ostajali u utakmici protiv Luksemburga i Slovacke, svaka im čast...
DamirT je napisao/la:

Kako god. Preventive radi. Ako u baražu ne bude u prvih 11 ispadnemo, da ne bude kako svi misle da je trebao početi u prvoj postavi. Argument je i to kako smo igrali protiv Luksemburga i Slovačke gdje se nije znalo ko pije, a ko plaća. Baš takva atmosfera nije mjesto gdje mladi igrač može doći do izražaja.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 dec 2023, 19:10

Arnelv52 je napisao/la:
10 dec 2023, 19:06
19vendetta87 je napisao/la:
10 dec 2023, 18:45

Bas su glavom ostajali u utakmici protiv Luksemburga i Slovacke, svaka im čast...
DamirT je napisao/la:

Kako god. Preventive radi. Ako u baražu ne bude u prvih 11 ispadnemo, da ne bude kako svi misle da je trebao početi u prvoj postavi. Argument je i to kako smo igrali protiv Luksemburga i Slovačke gdje se nije znalo ko pije, a ko plaća. Baš takva atmosfera nije mjesto gdje mladi igrač može doći do izražaja.
Pa ne mogu doci ni ovi do izrazaja kad su u dobrom padu forme, pogotovo Hadziahmetovic. Svake sezone sve gori i gori igrac. I onda da na takvom igracu ovisi defanzivni dio veznog reda? Sa njim u prvih 11 gubimo 100%. Jer nema kvalitet za prvih 11, a sigurno nije bolji od Tahirovica.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 10 dec 2023, 19:13

U ovom trenutku ne bi bio u startnih 11, bas zbog manjka iskustva.
Recimo igrao je neku veće protiv Marseja. Ta utakmica nije ni 5% važnosti kao sto ce biti ova protiv Ukrajine. To će mu zapravo biti najvažnija utakmica u karijeri.
Treba njemu jos utakmica i sve zavisi koliko ce igrati do marta. Nadati se da ce i ubuduće biti starter u Ajaxu i da će tako natjerati Savu da starta s njim na poziciji DM-a. Prednost Tahirovica jeste što je on jedini klasicni DM. Hadziahmetovic to igra ali mu fali dosta defanzivnih karakteristika u igri. Cimirot više nije DM nego što jeste, što kroz repku što kroz klubove.
Sinoć je protiv Sparte Tahirovic imao nekoliko vrlo dobrih intervencija defanzivno, izblokiranih suteva, presjecenih lopti nakon opasnih (kontra)napada protivničke ekipe.

Ja sam i dalje mišljenja da će ovaj momak uspjeti i redovno igrati u ozbiljnim timovima lige 5.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 10 dec 2023, 21:00

Preventive radi bolje staviti u prvih 11 one koji su nas i srozali svojim partijama posljednjih godina. 😂😂
Eto koliko vi zelite dobro reprezentaciji.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 10 dec 2023, 21:26

hurem je napisao/la:
10 dec 2023, 19:13
Recimo igrao je neku veće protiv Marseja. Ta utakmica nije ni 5% važnosti kao sto ce biti ova protiv Ukrajine. To će mu zapravo biti najvažnija utakmica u karijeri.
Treba njemu jos utakmica i sve zavisi koliko ce igrati do marta. Nadati se da ce i ubuduće biti starter u Ajaxu i da će tako natjerati Savu da starta s njim na poziciji DM-a. Prednost Tahirovica jeste što je on jedini klasicni DM. Hadziahmetovic to igra ali mu fali dosta defanzivnih karakteristika u igri. Cimirot više nije DM nego što jeste, što kroz repku što kroz klubove.
Sinoć je protiv Sparte Tahirovic imao nekoliko vrlo dobrih intervencija defanzivno, izblokiranih suteva, presjecenih lopti nakon opasnih (kontra)napada protivničke ekipe.

Ja sam i dalje mišljenja da će ovaj momak uspjeti i redovno igrati u ozbiljnim timovima lige 5.
A ko bi to u ovom trenutku bio ispred njega ?

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 10 dec 2023, 22:49

jasmin10 je napisao/la:
10 dec 2023, 21:26
hurem je napisao/la:
10 dec 2023, 19:13

A ko bi to u ovom trenutku bio ispred njega ?
Ja samo cekam da neko na ovo pitanje odgovori sa Besic da se izbrisem s foruma.
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 11 dec 2023, 06:44

Realno ako Benjo nastavi ovako, on bi trebao startat. Amir nije pokazao u repki skoro pa ništa, a Cimi neka bude back up.

Anel je svoju prvu tekmu za repku odigro protiv S.Irske i to direktno iz Malmea i odigro je jako dobru utakmicu. U datom momentu Benjo vec ima 6 nastupa i nece doci totalno frišak.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 11 dec 2023, 10:01

Pa do prije 2 sedmice ste ga pljuvali (neki) i selili u PLBiH ili švedsku ligu.
Da se sutra igra utakmica protiv Ukrajine, Tahirovic ne bi bio u startnih 11, u to sam ubijeđen 99%.
Ovo su utakmice gdje je potrebno iskustvo pa makar pričali o Hadziahmetovicu i Cimirotu. Ovakav Tahirovic (20 godina i 15ak čitavih utakmica u karijeri na ozbiljnom nivou) bi pukao pod pritiskom.
Sve dosadašnje utakmice u nizozemskoj ligi i LE se ne mogu ni izbliza mjeriti kao utakmica protiv Ukrajine koja je po važnosti i pritisku miljama ispred.
Zato i kažem da mozda uspije promijeniti razmišljanje Save do marta ako bude starter u Ajaxu i stekne dodatno "iskustvo".
Ako nastavi s ovakvim partijama narednih 3+ mjeseca, prvi bih ga volio vidjeti na terenu. Dovoljno sam puta napisao sta mislim o ovom momku.

Sto se tice priče u vezi s Cimirotom i Hadziahmetovicem...kao sta su uradili?!
Tu priču prenesite na svaku drugu poziciju na terenu...s Krunicem ili bez njega - isto.
S Dzekom ili bez njega - vjerovali ili ne, isto...ili hajd eto, maltene isto.
Jel' bolja odbrana s Ahmedhodzicem i Hadzikadunicem - ma isto kao i prije.
Došao Barisic - isto.
Tabakovic - isto.
Vasilj - isto.
Gazibegovic - isto.
I da ne nabrajam dalje.

Jedini Dedic je donio kao neki napredak...ali izbrišite Island i to je vrlo tanko i s njegove strane..
Itd...po logici priče u vezi s Cimirotom i Hadziahmetovicem slobodno treba promijeniti cijeli tim. Zapravo je činjenica da su njih dvojica uvijek bili ponajmanji problem. Igrali su u skladu sa svojim mogućnostima, često na neprirodnim pozicijama.
Oni od kojih se očekivalo da zapnu i donesu kakvu takvu prevagu, bi u pravilu zakazali.

Bez obzira na sve, iskustvo je na prvom mjestu.
Ako Benjo zadrži kontinuitet dobrih igara u klubu do marta onda ce svakako konkurisati za mjesto startera protiv Ukrajine. Do njega je.
Njegova je sreća što su ga povrede saigraca pogurale u prvih 11 Ajaxa jer je bio klupiran. Da nije bilo povreda saigraca on bi danas bio na klupi i drugačiju priču biste pričali. Stoga polahko. Ima jos mnogo vremena do baraza.

Ukrajina je za nas beton u ovom trenutku i svako ko je imalo objektivan će to priznati. Mi se oslanjamo na starce Dzeku i rekreativca Pjanica te golobradog dječaka Tahirovica, dok s dr.strane Ukrajina računa na startere Arsenala, Chelsija, dvojac Girone koji se poigrava s Barcelonom na gostujucem terenu. Pricamo o starterima u Evertonu, Bournemouthu, Benfici, Genoi i kamaru njih u Shaktharu i Dynamo K.
A imaju i boljeg selektora.

Dakle, stroga defanziva protiv Ukrajine. A kada god smo igrali defanzivno, Hadziahmetovic i Cimirot su vrlo dobro igrali. Neka to bude i Tahirovic.
Nadati se da ce biti oslabljeni protiv nas.
Mnogo je tu faktora koji će uticati.

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 11 dec 2023, 10:19

Postedi nas svojih gluposti molim te.
Tahirovic igra prije svega u profesionalnom klubu, jednom od najboljih za mlade igrace, pruza solidne partije i naravno da ce kod svakog normalnog trenera takav igrac imati prednost u odnosu na dva rekreativca koja ne zasluzuju ni poziv.

<3 LiMes <3
Kontakt:

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 11 dec 2023, 11:20

Wanderson je napisao/la:
11 dec 2023, 10:19
Tahirovic igra prije svega u profesionalnom klubu, jednom od najboljih za mlade igrace, pruza solidne partije i naravno da ce kod svakog normalnog trenera takav igrac imati prednost u odnosu na dva rekreativca koja ne zasluzuju ni poziv.
Kako objasniti ovu cinjenicu zajubljenicima raspalog Cimirota i jos raspalijeg Hadziahmetovica, ne traci vrijeme.
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 11 dec 2023, 11:25

<3 LiMes <3 je napisao/la:
11 dec 2023, 11:20
Wanderson je napisao/la:
Kako objasniti ovu cinjenicu zajubljenicima raspalog Cimirota i jos raspalijeg Hadziahmetovica, ne traci vrijeme.
Ja isto tako ne vjerujem sta citam od ozbiljnijih likova, dokle vise Cimirota, Hadziahmetovica i Prcica? :) posebno ova dva su imali sansi ko nikad niko i vazdan duhovi. Kaze problem je Tahirovicu dati sansu, bar rizikujes, a sa ovom dvojicom znas u startu da 100% nece nista uraditi i daj ih opet, iskusni su momci :) :)

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 11 dec 2023, 11:27

Jel moguce da ljudi uopste spominju ime, od kojeg se stomak prevrce.

Ubjedljivo najgora predstava nekog igraca u kvalifikacijama je ovaj Hadzikumsurlic.

Taj kada zakoraca na teren, zagarantovan je debakl.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 11 dec 2023, 11:29

Wanderson je napisao/la:
Ja bi ovu priču čak i shvatio da su njih dvojica pokazali nekad nešto u tim "velikim" utakmicama.

Vezni red protiv S. Irske:

slika

:puke: :puke: :puke:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 11 dec 2023, 11:31

Tahirović i Hamulić dva najsretnija igrača ikad.

Tahirović je u svojoj ekipi treći zadnji vezni i ima tu sreću da se dva zadnja vezna konstantno povređuju.
Isti slučaj i s Hamulićem.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 11 dec 2023, 11:33

Arvid je napisao/la:
11 dec 2023, 11:29
Wanderson je napisao/la:
Ja bi ovu priču čak i shvatio da su njih dvojica pokazali nekad nešto u tim "velikim" utakmicama.

Vezni red protiv S. Irske:

slika

:puke: :puke: :puke:
Pjanic i 2 duha. Ne shvatam likove koji prizivaju ovu dvojicu u barazu protiv Ukrajine...
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: galia95 i 5 gostiju.