Što se Šturma tiče, sigurno bi ga vezao do ljeta 2025, sa opcijom produženja do kraja 2026. Na kraju ugovora bi već imao 32 godine i vjerovatno bi dao dosta. Fizički je dobro pripremljen, solidno igra i odbranu i napad, fino se kreće i već je skupio nekoliko asistencija. Ne znam šta više od lijevog beka možemo očekivati...
Što se tiče ostalih igrača kojim ističe ugovor, Denu bi ostavio definitivno. On me podsjeća na Udonisa Haslema u Miami Heat-u. Ne mora nikako ulaziti, ali neka ga uz ekipu jer zna šta ovaj klub predstavlja. Jedno mjesto u rosteru koje popuni ne predstavlja veliki problem. Pravi je vojnik i treba ga pomalo involvirati u rad omladinske škole, kako bi mogao raditi sa novim nadama. Od ostalih, sve zavisi od Klafurićeve koncepcije. Spreman Emir Halilović uvijek može dati kvalitetnih 20 minuta. Njegovo iskustvo je nekada neophodno kada se treba zatvoriti utakmica. Što se tiče Džafića, Hasanovića i Domića, ne znam koliko oni mogu više pružiti ovakvom Veležu. Džafić samo uzima mjesto Puci, Halilagiću ili Kuki, a uvijek bih volio vidjeti jednog od njih na terenu prije nego Džafića. Hasanović nakon dvije preteške povrede sigurno nije isti igrač, ni psihički ni fizički, dok je Domić bio upitan i kada je redovnije igrao, a ne sada kada je zakovan za klupu.
Ako Klaf dovede 4 pojačanja, uz ovih 7-8 malaca, imamo sasvim respektabilan tim koji sigurno može do kraja nastaviti borbu za drugo mjesto.
City of sunshine... MUSVDG
Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar
Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan
F1 driver: Juan Pablo Montoya