FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
22%
2. Borbu za Evropu
78
50%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
11%

Ukupno glasova: 157

Virtu4l
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Virtu4l » 11 dec 2023, 14:05

Virtu4l je napisao/la:
01 maj 2023, 12:54
Recimo ova saradnja sa Romeom Jozakom bi mogla biti nešto najbolje što nam se desilo u posljednjih deset godina. Taj čovjek ima u malom prstu sve što nama nedostaje. Ima moćan savez iza sebe, ima ogroman budžet i iskustvo kakvo ima malo ko u Evropi, ne samo kod nas. Učio je od najboljeg, bio mu desna ruka godinama, napravio na desetine igrača i prodao ih za cifre o kojima mi ne možemo ni sanjati.

Ne sumnjam da će ljudi koji vode klub uprskati i tu saradnju.
Prije pola godine sam priželjkivao ovaj scenario i eto, ispostavilo se da se prepoznala prilika i da se Romeo Jozak maksimalno iskoristio. Mislim da je i on mnogo toga stavio na kocku ovom saradnjom i da će dati sve od sebe da uspijemo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 11 dec 2023, 14:07

Virtu4l je napisao/la:
11 dec 2023, 14:05
Virtu4l je napisao/la:
01 maj 2023, 12:54
Recimo ova saradnja sa Romeom Jozakom bi mogla biti nešto najbolje što nam se desilo u posljednjih deset godina. Taj čovjek ima u malom prstu sve što nama nedostaje. Ima moćan savez iza sebe, ima ogroman budžet i iskustvo kakvo ima malo ko u Evropi, ne samo kod nas. Učio je od najboljeg, bio mu desna ruka godinama, napravio na desetine igrača i prodao ih za cifre o kojima mi ne možemo ni sanjati.

Ne sumnjam da će ljudi koji vode klub uprskati i tu saradnju.
Prije pola godine sam priželjkivao ovaj scenario i eto, ispostavilo se da se prepoznala prilika i da se Romeo Jozak maksimalno iskoristio. Mislim da je i on mnogo toga stavio na kocku ovom saradnjom i da će dati sve od sebe da uspijemo.

Sjecam se na telegramu kad si najvaljivao
Virto babo
Treba te staviti na neku poziciju u klubu
Generalno tvoje info su uvijek od velike koristi
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 11 dec 2023, 14:14

19vendetta87 je napisao/la:
11 dec 2023, 13:29
Hocemo li mi dobiti kakve love za pojacanja ili sluzimo samo kao poligon za testiranje mladih igraca iz Arabije? Nama treba par provjernih i kvalitetnih igraca, ta ocekivanja od jeftinih igraca da ce biti kvalitet su nas doveli do 3 boda od zone ispadanja
Pa zna se koliko max stranaca moze biti u rosteru, a saudijci su stranci. Valjda im je u interesu da se ti saudijci razvijaju uz neke klsne igrace :mrgreen: Uz ove trenutne mogu nauciti samo slaufe cuclati i mahalati.
Pročepit će negdje.

desnibocni
Kontakt:

Post Postao/la desnibocni » 11 dec 2023, 14:15

Neće ovo na dobro.
...moja ljubav za sva vremena... FKŽ

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 11 dec 2023, 14:25

Virtu4l je napisao/la:
11 dec 2023, 13:38
Počelo je, sad je sve do nas.

Ovaj program traje minimalno do 2034. godine i produženje saradnje zavisi isključivo od nas. Ukoliko ne budemo imali svoje Ibrakoviće i Selimoviće kojima je jedini cilj bio da se ugrađuju na svakoj fakturi onda bi moglo izaći na dobro.

Saudijci veoma dobro znaju kakva nam je krvna slika, sa koliko para raspolažemo i ono najvažnije - koliko smo dužni. Oni ni u ludilu ne bi ulazili u saradnju sa nama da ne vide veliki prostor za napredak i da nam nema spasa kako se već godinu dana provlači.

Nisu oni budale koje se razbacuju novcem tako da svako ko očekuje da će nam neko pokloniti milione, grdno se vara. Sve ćemo morati zaslužiti, svaki fening, a nagrada može biti ogromna.

Najvažnije je da su oni odradili svoj due diligence i da su dobili zeleno svjetlo da mogu sarađivati sa nama, to je dobro i po nas jer nam to govori da situacija nije ni blizu strašna koliko nam se servira.
Jarane ti ili si glup ko qurac, ili si bezobrazan ko tri qurca, ali prije da je ovo drugo. Pa gdje na ovom dunjaluku ima ovakav slucaj saradnje, u Juventusu jel'? Gdje ima jos primjer da klub ne smije smijeniti trenera?! Sta je sa OP, pokenjam se i na jabera i na ibn tabn kozoyeba

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 11 dec 2023, 14:37

Nit smrdi nit mirise za sada. Mada nije da imamo kamaru ljudi koji se otimaju da pomognu Zelji.
Te pare koje se ustede od plata strucnom stabu i od priprema valjda se mogu proslijediti na kojeg dobrog igraca.
Neka neko i od nasih uci od tog movog strucnog staba, jel kondicioni bjese sto je radio sa Carlom.
Valjda nece ni oni bacat i vrijeme i koliko toliko para da im nije bas stalo nikako da uspije projekat.
Do nasih je, neka iskoriste ovo maksimallno pa cemo vidjet
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

nofearhz
Kontakt:

Post Postao/la nofearhz » 11 dec 2023, 14:41

Izvinjavam se na upadu ali pazite kako se ponasate ovi se mogu prekinut saradnju sad pa sad. Podrzite ideju ljudi ce vas financirat i imate mogucnost da budete evropski klub za koju godinu.

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 11 dec 2023, 14:51

MojaMalenkost je napisao/la:
11 dec 2023, 14:14
19vendetta87 je napisao/la:
11 dec 2023, 13:29
Hocemo li mi dobiti kakve love za pojacanja ili sluzimo samo kao poligon za testiranje mladih igraca iz Arabije? Nama treba par provjernih i kvalitetnih igraca, ta ocekivanja od jeftinih igraca da ce biti kvalitet su nas doveli do 3 boda od zone ispadanja
Pa zna se koliko max stranaca moze biti u rosteru, a saudijci su stranci. Valjda im je u interesu da se ti saudijci razvijaju uz neke klsne igrace :mrgreen: Uz ove trenutne mogu nauciti samo slaufe cuclati i mahalati.
Njima je bitnije da im se ovaj trener razvija,zato vjerujem da će mu dovesti još jednog vrhunskog pomoćnog trenera i naravno igrače/pozicije koje on bude tražio.
Sa obzirom da vjerovatno klub napuštaju Amoah i Alysson odmah si oslobodio 2 mjesta za strance.
Igrači sa ex-yu prostora više nisu stranci tako da treba očekivati igrače iz regiona gdje bi ovaj direktor trebao odigrati važnu ulogu.
I da dođe još jedan Saudijac,neka ga,ne mora značiti da će igrati,pogotovo ako nije kvalitet,nije ni trener baš budala da ide sebi u kontru.
Mislim da će oni sve uraditi da treneru stvore preduslov da se dokaže.
Još ako sa sponzorom upali,bili bi na konju.
Brohra ribo se...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 dec 2023, 14:53

perodeformero je napisao/la:
11 dec 2023, 14:25
Jarane ti ili si glup ko qurac, ili si bezobrazan ko tri qurca, ali prije da je ovo drugo. Pa gdje na ovom dunjaluku ima ovakav slucaj saradnje, u Juventusu jel'? Gdje ima jos primjer da klub ne smije smijeniti trenera?! Sta je sa OP, pokenjam se i na jabera i na ibn tabn kozoyeba
Znam da je teško, ali polako, preboljećeš. :zviz:
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 dec 2023, 14:55

nofearhz je napisao/la:
11 dec 2023, 14:41
Izvinjavam se na upadu ali pazite kako se ponasate ovi se mogu prekinut saradnju sad pa sad. Podrzite ideju ljudi ce vas financirat i imate mogucnost da budete evropski klub za koju godinu.
Moram priznati da si odlično informisan, kako o FKS tako i o FKŽ. :salut:
Voli te tvoje Sarajevo.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 11 dec 2023, 15:15

NoDi80 je napisao/la:
11 dec 2023, 13:46
invincible1921 je napisao/la:
11 dec 2023, 13:40
Virtu4l je napisao/la:

Ovaj program traje minimalno do 2034. godine i produženje saradnje zavisi isključivo od nas. Ukoliko ne budemo imali svoje Ibrakoviće i Selimoviće kojima je jedini cilj bio da se ugrađuju na svakoj fakturi onda bi moglo izaći na dobro.

Saudijci veoma dobro znaju kakva nam je krvna slika, sa koliko para raspolažemo i ono najvažnije - koliko smo dužni. Oni ni u ludilu ne bi ulazili u saradnju sa nama da ne vide veliki prostor za napredak i da nam nema spasa kako se već godinu dana provlači.

Nisu oni budale koje se razbacuju novcem tako da svako ko očekuje da će nam neko pokloniti milione, grdno se vara. Sve ćemo morati zaslužiti, svaki fening, a nagrada može biti ogromna.

Najvažnije je da su oni odradili svoj due diligence i da su dobili zeleno svjetlo da mogu sarađivati sa nama, to je dobro i po nas jer nam to govori da situacija nije ni blizu strašna koliko nam se servira.
Al bitna opaska...da sve ovo propadne njima to nista ne znaci, a mi smo izgleda sve odigrali na ovi ruku, a karte nisu neke
Normalno nasi vode klub brate, a ne njihovi
Prepisi njima klub vidio bi kako bi se brinuli
Nisam na to ciljao, al kad spomenu...Pa vala mozda i bolje da ga oni vode tako bi im bilo stalo do necege..vako mogu sutra se pokupit i otic i ostavit te na cjedilu...

Mada nez...nadam se sve najbolje da ce ispast, ali sam skeptican bas bas jer ovo mi mirse na tesku ublehastinu...al eto vrijeme ce pokazati
=\_1921_/=

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 11 dec 2023, 15:38

Jozak nam zavrsio rezervu Dinama na krilu a pijačari doveli kapitena juniora Dinama :lolno: :lolno:
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

istokzeljo
Kontakt:

Post Postao/la istokzeljo » 11 dec 2023, 15:48

Koliko ovdje ima bolesnih ljudi, majko mila. Ne valja Mulalić treba smijeniti. Dođe Bašić sad ne valja on bolji Mulalić. Dođe Arap ne valja bolji Bašić. Da Bog sačuva. Nadam se da će Željo jednog dana biti toliko jak i pametan da će ignorisati sve ove mahalske priče. Od takvih navijača više štete nego koristi.
Sretno Željo.

Veeemooo
Kontakt:

Post Postao/la Veeemooo » 11 dec 2023, 16:21

Izvinite na upadu, ali meni evo kao posmatracu tj navijacu vaseg rivala (Veleza) ovo sve sto se desava oko Zelje i sto bi se moglo desiti ne izgleda uopste lose i mislim da se imate cemu nadati. Stvarno bi volio da Zeljo opet stane na noge bez obzira na navijacki rivalitet mislim da Zeljo zasluzuje da je uvijek u vrhu. Pogotovo nakon ovog teskog perioda iskreno po meni ste pokazali da niste rezultat navijaci i da vas ne dovlaci na tribine to koliko ima vas klub para i kakvog ste igraca doveli taj prelazni rok ( za razliku od nekih, a znat cete vi dobro kojih). Tako da sretno vam u nastavku i izvinite jos jednom na upadu.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 11 dec 2023, 16:21

Zakazali insajderi na ovom forumu..

Tamo vec znaju za koje timove igraju nova "pojacanja"..

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 11 dec 2023, 16:23

Veeemooo je napisao/la:
11 dec 2023, 16:21
Izvinite na upadu, ali meni evo kao posmatracu tj navijacu vaseg rivala (Veleza) ovo sve sto se desava oko Zelje i sto bi se moglo desiti ne izgleda uopste lose i mislim da se imate cemu nadati. Stvarno bi volio da Zeljo opet stane na noge bez obzira na navijacki rivalitet mislim da Zeljo zasluzuje da je uvijek u vrhu. Pogotovo nakon ovog teskog perioda iskreno po meni ste pokazali da niste rezultat navijaci i da vas ne dovlaci na tribine to koliko ima vas klub para i kakvog ste igraca doveli taj prelazni rok ( za razliku od nekih, a znat cete vi dobro kojih). Tako da sretno vam u nastavku i izvinite jos jednom na upadu.
Takodjer sve najbolje!
Evropu ste zasluzili ove godine po prikazanom.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 11 dec 2023, 16:24

zeljovolimte je napisao/la:

Nema vise potrebe da se ovdje dijele info, potvrdit će ti pojedini forumaši kad smo mi znali za buduća pojacanja
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 11 dec 2023, 16:27

zeljovolimte je napisao/la:

Dobar znak ozbiljnosti kluba
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 11 dec 2023, 16:33

invincible1921 je napisao/la:
11 dec 2023, 13:40
Virtu4l je napisao/la:

Al bitna opaska...da sve ovo propadne njima to nista ne znaci, a mi smo izgleda sve odigrali na ovi ruku, a karte nisu neke
Evo izbij arape iz price, dje smo ? Ekipa katastrofa. Kako to rijesiti ?

Potencijalni investitor nema veze sa ovom pricom.

Fakat ne vidim problem, ovo nije nekakav fond ili menadzerska agencija ovo je projekat kraljevine SA. Sve je do nas, budel ko sjebo to smo mi milion %

1921ljoze
Kontakt:

Post Postao/la 1921ljoze » 11 dec 2023, 16:44

Ma ovo moze biti dobro
Placaju pripreme,bice sigurno igraca a sto se tice trenera pa doveli bi nekog sto se stalno vrti po nasoj ligi i tako u krug (pola njih je kupilo licence)...
Ovaj covjek se barem skolovao i sigurno da ima veliku zelju da uspij...
Bojim se da je evropa daleko jer su bas previse bodova proslu da su uzeli tipa jednu kuci i barem 4 boda u gostima bila bi druga prica.
..

Sto se tice uprave ja bi volio da urade kao sto je Edis radio ona pitanja svakih 3 do 6 mj i da se objavi dug javno
Ako smo to radili 2022 kad je bio 9 mil pa opet 2023 kad je bio 4.2 mil onda treba opet,da se objavi sta je sa parama od Amira,ja bi to vise volio jer navijaci su zasluzili to....volio bi da se radi jug ali radije bi volio da napravimo akciju i da otplatimo sav dug vec jednom(sve je moguce sjetimo se istoka,stolica)
Clanske kartice tu klub mora krenuti jako ako smo 2022 u onom hajpu imali 12.500
A prosle godine 6.500 pa je to zbog evrope otislo na 8000
Svaki navijac mora biti svjestan da je to obaveza daj da to prekucamo
Nadam se da uprava cita ovo i da ce kampanja i marketing za clanske bas biti udaran....
Na hajr braco 💙💪

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Paromlinac i 41 gost.