Ma eno ga pise i na kmeljinoj temi i ovdje, isto krpelj
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Ziljkić, Avramovski, Vrančić i Šahinović bi nas mogli napustiti u ovom prijelaznom roku. Vaše mišljenje?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Samo mi Vrančića žao
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
- HordasOdMalena
- Kontakt:
Dobre pare će se od plata osloboditi.
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."
Eventualno od Ziljkića i Šahinovića, Avramovski istek ugovora a Vrančić pretpostavljam raskid saradnje.
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
sta je tu je
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Evo ukratko moje mišljenje ako navedeni igrači odu.
Ziljkić je totalno pao ali njemu neće biti problem naći klub, ako uzmemo 200-300K od Turaka bit će ok. Dobar igrač koji je bio najvažniji u igri Sarajeva ali je već dugo totalno neupotrebljiv a neki drugi igrači su se nametnuli, već smo bacili oko na 2 krila tako da mislim da je to to.
Avramovski nije loš igrač ali jednostavno nije konstantan, odigra jednu extra i onda 5 čisti prosjek ili čak ispod. Par puta povrijeđen, dugo smo ga čekali i ništa specijalno.
Vrančić je po meni trebao dobiti još jednu šansu i to je vjerovatno jedina stvar u kojoj se ne slažem se našim fantastičnim trenerom. Razumijem da je stariji, da ne trči dovoljno i da nije okretan ali on je suhi kvalitet koji nam je jako potreban i nekad takve igrače ne možeš zamijeniti.
Ne bi on ni meni igrao 90 minuta ali da bukvalno svi ostali imaju prednost čak i sa klupe mi je nejasno. Vjerovatno se ide na to da se ta velika plata usmjeri na nekog mlađeg i dosta borbenijeg igrača, to mi je razumljivo iako mi opet neće biti drago ako bude otišao.
Šahinović je jako loš golman i iskreno jedva čekam da mu vidim leđa, direktno nas je koštao između 7 i 9 bodova što je previše za klub poput Sarajeva, pogotovo za polusezonu.
Ako ga Rakow uzme to će biti odlično iako svi znamo da je to više radi Vladana radi dobrog iskustva, iskoristili su ga + će zaraditi fenomenalnu cifru na njemu.
Nadam se da će otići a njemu sretno u sljedećem klubu, ipak je mlad i ima solidan cv (Sarajevo + Bosna U-21).
Ziljkić je totalno pao ali njemu neće biti problem naći klub, ako uzmemo 200-300K od Turaka bit će ok. Dobar igrač koji je bio najvažniji u igri Sarajeva ali je već dugo totalno neupotrebljiv a neki drugi igrači su se nametnuli, već smo bacili oko na 2 krila tako da mislim da je to to.
Avramovski nije loš igrač ali jednostavno nije konstantan, odigra jednu extra i onda 5 čisti prosjek ili čak ispod. Par puta povrijeđen, dugo smo ga čekali i ništa specijalno.
Vrančić je po meni trebao dobiti još jednu šansu i to je vjerovatno jedina stvar u kojoj se ne slažem se našim fantastičnim trenerom. Razumijem da je stariji, da ne trči dovoljno i da nije okretan ali on je suhi kvalitet koji nam je jako potreban i nekad takve igrače ne možeš zamijeniti.
Ne bi on ni meni igrao 90 minuta ali da bukvalno svi ostali imaju prednost čak i sa klupe mi je nejasno. Vjerovatno se ide na to da se ta velika plata usmjeri na nekog mlađeg i dosta borbenijeg igrača, to mi je razumljivo iako mi opet neće biti drago ako bude otišao.
Šahinović je jako loš golman i iskreno jedva čekam da mu vidim leđa, direktno nas je koštao između 7 i 9 bodova što je previše za klub poput Sarajeva, pogotovo za polusezonu.
Ako ga Rakow uzme to će biti odlično iako svi znamo da je to više radi Vladana radi dobrog iskustva, iskoristili su ga + će zaraditi fenomenalnu cifru na njemu.
Nadam se da će otići a njemu sretno u sljedećem klubu, ipak je mlad i ima solidan cv (Sarajevo + Bosna U-21).
Serbedzic, Balta, Zeljkovic, Ikić
Još im Husrefa i lagano da se prošetaju ligom

Nema tu šta puno da se razmišlja konačno imamo trenera u kojeg imamo puno povjerenje i podršku tako da ako su to njegove zamisli ok, meni Avramovskog nekako žao jer ga je Varešanović uništio.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
-
- Kontakt:
A reci nam ti, koji su to podaci relevantni za njegovu poziciju ? Da ima 15+ golova na kraju sezone ?Bosniacum Lilium je napisao/la: ↑11 dec 2023, 11:41Pretrcani kilometri i borbenost. Ovo ko uslovi za rad u Bosni. Nudimo platu i prijavu radnikaGalileoGalilei je napisao/la: ↑11 dec 2023, 10:35Ti sinko veze nemaš s fudbalom. Napisao si takve gluposti da zaslužuješ da ti se obriše post.Bosniacum Lilium je napisao/la: ↑11 dec 2023, 10:26Da da. Posebno mu hvala na očišćenoj lopti protiv Borca u Banja Luci. Ne mogu reći da je bio katastrofalan, ali ovo meni nije nivo za FKS. Ista situacija kao sa Rustemovicem.
Sreća pa se narod više ništa ne pita i već se ugovara pravi vezni igrač. Kažem opet puna podrška Rožmanu za sve što radi. Ali mislim da je fulio što se tiče Julardzije. Možda se zbog toga dovodi još jedan vezni, a možda ne. Moje mišljenje, ali vidjet ćemo poslije pauze, možda se preporodi. Možda promijeni kopačke. Mekan je jako. Pa on nema žutog kartona koliko mi se čini. U ovoj ligi ima puno boljih veznjaka od njega.
Izbaci Julardžiju iz prve postave, pa da vidim kako bi iznio loptu na protivničku polovinu, ko bi prišao da je preuzme kad nam protivnik izađe na presing, ko bi razigravao itd. Da ne govorim o njegovim pretrčanim kilometrima i borbenosti.
Zamjeraš mu loše ispucavanje u Banja Luci?![]()
![]()
Nisi se recimo prvog gola protiv Tuzle Cityja, kad je nakon njegovog sjajnog pasa pogodio Čataković.
Pogotovo ti je relevantan podatak da nema žutog kartona, jer to je veoma bitno. Iniesta kroz karijeru nije žestokog faula napravio, a kamoli nekih važnijih kartona dobio, pa je bio jedan od najboljih na svojoj poziciji.
Mani se gluposti.![]()
Dobro. Ti navijaj za Edina, niko ti ne brani
Avramovski je sam sebe uništio, imao je on i dovoljno prilika da se pokaže.AVNOJ je napisao/la: ↑11 dec 2023, 17:13Serbedzic, Balta, Zeljkovic, Ikić
Još im Husrefa i lagano da se prošetaju ligom![]()
Nema tu šta puno da se razmišlja konačno imamo trenera u kojeg imamo puno povjerenje i podršku tako da ako su to njegove zamisli ok, meni Avramovskog nekako žao jer ga je Varešanović uništio.
Imam neki osjećaj da i Zeljković ide. Što se ostalih tiče, neću suzu pustit' ni za jednim, jedino mislim da zdrav Vrančić može bit koristan bar poluvrijeme il' pola sata protiv ekipa koje igraju dupli blok, valjda Rožman zna bolje. Biće zanimljivo gledati koliko juniora će ići na pripreme s prvim timom i koliko će šanse dobiti. Trebaju nam bar 2 vezna ako se ne računa na Avrama, Vrančića i Zeljkovića i možda nekog od juniora ko se najbolje pokaže. Onaj Muharemović iz Juventusa bi nam valjao zbog U21 pravila mada nisam siguran da bi ga pustili jer je najkonstantniji štoper u Juventusu B ove sezone.
- BordoBBoja
- Kontakt:
Otkud ti to da zeljkovic ide?hazarder je napisao/la: ↑11 dec 2023, 17:23Imam neki osjećaj da i Zeljković ide. Što se ostalih tiče, neću suzu pustit' ni za jednim, jedino mislim da zdrav Vrančić može bit koristan bar poluvrijeme il' pola sata protiv ekipa koje igraju dupli blok, valjda Rožman zna bolje. Biće zanimljivo gledati koliko juniora će ići na pripreme s prvim timom i koliko će šanse dobiti. Trebaju nam bar 2 vezna ako se ne računa na Avrama, Vrančića i Zeljkovića i možda nekog od juniora ko se najbolje pokaže. Onaj Muharemović iz Juventusa bi nam valjao zbog U21 pravila mada nisam siguran da bi ga pustili jer je najkonstantniji štoper u Juventusu B ove sezone.
Momak je bas konstantan u prvih 11
- PeppermintSA
- Kontakt:
Ziljkića smo trebali prodati ljetos kad je imao brdo ponuda. Avram nije onaj nivo koji nama treba - nekonstantan, često povrijeđen, a preskup da bi bio igrač koji ulazi svake treće tekme dvadesetak minuta. Vrančić takođe. Realno, igrač je s preozbiljnim CV-em, ali izuzev toga gotovo ništa nije pokazao. Da se ne preziva Vrančić i da je došao iz Surdulice ili Osijeka, svi bi ga tjerali. Prosto kad imaš igrača s tim CV-em kojeg plaćaš koliko ga plaćaš, očekuje se da to bude lik koji će ti rješavati utakmice, imati 6-8 golova po sezoni i 10-ak asistencija. Preusmjeriti te pare na kvalitetna pojačanja, i to ne na 4 pojačanja, već na 2 ili max 3. Da znaš šta si kupio i da ti ona prave razliku.
Izvini, ali ne pričaj gluposti.PeppermintSA je napisao/la: ↑11 dec 2023, 17:44Ziljkića smo trebali prodati ljetos kad je imao brdo ponuda. Avram nije onaj nivo koji nama treba - nekonstantan, često povrijeđen, a preskup da bi bio igrač koji ulazi svake treće tekme dvadesetak minuta. Vrančić takođe. Realno, igrač je s preozbiljnim CV-em, ali izuzev toga gotovo ništa nije pokazao. Da se ne preziva Vrančić i da je došao iz Surdulice ili Osijeka, svi bi ga tjerali. Prosto kad imaš igrača s tim CV-em kojeg plaćaš koliko ga plaćaš, očekuje se da to bude lik koji će ti rješavati utakmice, imati 6-8 golova po sezoni i 10-ak asistencija. Preusmjeriti te pare na kvalitetna pojačanja, i to ne na 4 pojačanja, već na 2 ili max 3. Da znaš šta si kupio i da ti ona prave razliku.

Da se Oliveira preziva Oliverić, da je bijelac i da je došao iz Rudeša ne bi se ovako puno hvalio. To ti je ta logika.

- PeppermintSA
- Kontakt:
upravo se hvali jer je došao iz Engleske, budući da smo nacija kompleksaša. Navedi mi jednu utakmicu u kojoj je izdomirao. Dakle, dovedeš igrača koji je donedavno igrao Premier i Bundesligu da ti igra bh. ligu. Sve ispod brdo golova, asistencija, držanja cijelog veznog reda itd. je klasični promašaj. Ono što je frajer pokazao je u pet deka sa malim Buljubašićem.Morpheus je napisao/la: ↑11 dec 2023, 17:52Izvini, ali ne pričaj gluposti.PeppermintSA je napisao/la: ↑11 dec 2023, 17:44Ziljkića smo trebali prodati ljetos kad je imao brdo ponuda. Avram nije onaj nivo koji nama treba - nekonstantan, često povrijeđen, a preskup da bi bio igrač koji ulazi svake treće tekme dvadesetak minuta. Vrančić takođe. Realno, igrač je s preozbiljnim CV-em, ali izuzev toga gotovo ništa nije pokazao. Da se ne preziva Vrančić i da je došao iz Surdulice ili Osijeka, svi bi ga tjerali. Prosto kad imaš igrača s tim CV-em kojeg plaćaš koliko ga plaćaš, očekuje se da to bude lik koji će ti rješavati utakmice, imati 6-8 golova po sezoni i 10-ak asistencija. Preusmjeriti te pare na kvalitetna pojačanja, i to ne na 4 pojačanja, već na 2 ili max 3. Da znaš šta si kupio i da ti ona prave razliku.![]()
Možeš misliti hvali se igrač koji je do jučer dobro igrao u Engleskoj i to u dvije najjače lige.
Da se Oliveira preziva Oliverić, da je bijelac i da je došao iz Rudeša ne bi se ovako puno hvalio. To ti je ta logika.![]()
Zadnja izmjena: PeppermintSA, dana/u 11 dec 2023, 18:03, ukupno mijenjano 1 put.
Jel možda neko zna pravo stanje povrede od Penerande da nisu ove šuplje sa kafe.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
I'm a man

Ako znaš onu foru

L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
Zeljkovic je zahvalan i polivalentan igrac, ja bi ga ostavio. Mario ako ode, to je veliki kiks, i ogrijesiti cemo se od njega itekako. On moze jos dobro pruziti ruke
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Sretno Muhamede
Milion + smo uzeli i procenat od sljedeće prodaje
Milion + smo uzeli i procenat od sljedeće prodaje