kad vide cijenu za malog Buljubasica,ko 10 laganih El Dzabadosao
Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Ponovo ne kapiraš, odnosno kapiraš ali ti se istina ne sviđa.jurisicduska je napisao/la: ↑12 dec 2023, 08:31Napomene radi više smo mi uzeli na golmanu kojim nismo zadovoljni nego vi ukupno. Ali to nije bilo teško jer ste vi uzeli 0.
Vrijedi istaći da smo Mujakića dva puta prodali.
Poređenja radi samo ove sezone smo uzeli ko vi ukupno od 2017. i malo preko.
Sve bi to imalo smisla da se taj novac troši kvalitetno i racionalno a ne na raskide ugovora i preplaćene igrače koji ne igraju. Pa ni to nije dovoljno, nego vlasnik mora da upumpava desetine miliona da pokrije troškove koji su ogromni.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Sta bi sa anketom i glasanjem za forumasa i kantu godine?
-
- Kontakt:
Eto vi ga trošite toliko racionalno da ste skidali katanac nedavno sa kluba. Pusti bogati. Naravno da mi se ne sviđa što plaćamo polovnjake stotinama hiljada i naravno da i ja mislim da se racionalnije mogu trošit sredstva, ali da je crnilo aradit oko 15 miliona u pet godina i nije baš. Nisam ja ni izbliza nekritičan i nerealan prema tome.Virtu4l je napisao/la: ↑12 dec 2023, 09:13Ponovo ne kapiraš, odnosno kapiraš ali ti se istina ne sviđa.jurisicduska je napisao/la: ↑12 dec 2023, 08:31Napomene radi više smo mi uzeli na golmanu kojim nismo zadovoljni nego vi ukupno. Ali to nije bilo teško jer ste vi uzeli 0.
Sve bi to imalo smisla da se taj novac troši kvalitetno i racionalno a ne na raskide ugovora i preplaćene igrače koji ne igraju. Pa ni to nije dovoljno, nego vlasnik mora da upumpava desetine miliona da pokrije troškove koji su ogromni.
Sad umjesto Viverosa i Penerande smo mogli dovesti 2 top igrača, nije se desilo. Viveros će bit otkupljen od kluba u kojem je sad na posudbi i preuzeo je njegova primanja, i kažnjen je 6 mjesečnom platom zbog nepojavljivanja na treninzima i samovolje da napusti klub, to je neki dogovor, tako da ako nam pokriju obeštećenje, mi smo s njim na 0.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
Malo off topica, da razbijemo ovu monotoniju prepucavanja
Turska prva liga, Dal Varešanović protiv Nihada Mujakića i Riada Bajića

Turska prva liga, Dal Varešanović protiv Nihada Mujakića i Riada Bajića

Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926
jurisicduska je napisao/la: ↑12 dec 2023, 08:315 godina SarajevoVirtu4l je napisao/la: ↑12 dec 2023, 08:20Jesmo li se prodali, to ne znam, a ne znaš ni ti. Čak i ako se budemo prodavali nećemo se prodati za jednu marku jer mi od imovine imamo mnogo više od tri veš mašine i pečat, i mnogo smo veći i poznatiji klub, a to ima svoju (ogromnu) cijenu.
Sa druge strane, ono što znam je to da su divovi sa Kobilje Glave u velikim gubicima i da je minus ogroman. Već možemo konstatovati da su iza vlasnika FK Sarajevo dvije neuspješne sezone i da apsolutno ništa nije išlo po planu, a kad ne ide po planu, to onda mnogo košta. Toliko je loše da su Šahinovića prodali ispod svake cijene.
Isto tako je zanimljivo da su dva igrača koja su navijači Sarajeva najviše pljuvali, u klub donijela solidan novac, Varešanović i Šahinović. Obojici su se prizivali mezari, spominjali mrtvi, majke, sestre, tabuti... Toliko i o vama.![]()
Dal Varešanović 1.2 mil eur
Šahinović 500 k eur + procenat
Dizdarević150 k eur
Đokanović 700 k eur
Mujakić 500 k eur
Šabanović 300 k eur
Pidro 300 k eur
Kovačević 300 k eur + najmanje 1 mil eur + 200.000 k eur solidarnost
Kurdić 150 k eur
Rahmanović 375 k eur
Tatar 290 k eur
Mustafić 120 k eur + 30 k eur posudba
Stanojević 200 k eur
Mihojević 350 k eur
Hadžuć 300 k eur
Sadiku 300 k eur
Čataković 120 k eur
6.175 mil eur i potencijanih 1.2 od Kovačevića 7.375 mil eur
5 godina Željezničar:
Sadiković 200 k eur
Hajdarević 50 k eur
Krpić 230 k eur
Rodin 220 k eur
Sipović 100 k eur
Šabanović 450 k eur
Zakarić 150 k eur
Lendirć 300 k eur
Ili ti ga ukupno 1.7 mil eur
Dakle u istom razdoblju Sarajevo će prihodovat od transfera 14.7 miliona KM a Željezničar 3.4 miliona km
Razlika u korist diva s Koševa je preko 10 miliona kmToliko o vama. Tačnije 11.3 ali eto hajd da zaokružimo u vašu korist.
Šahinović je ispod cijene a oni nisu prodali nikog već 3 godinemoro vaditi statistiku posljednjih 5 jer je posljednje 3 ponižavajuće
Napomene radi više smo mi uzeli na golmanu kojim nismo zadovoljni nego vi ukupno. Ali to nije bilo teško jer ste vi uzeli 0.
Hej ali ovo je fascinantno, mi na igračima koje tjeramo i kojima nismo zadovoljni uzmemo više nego neko u zadnjih 18 transfer rokova

NEMA NAZAD
Koliko onda uzmete na onima kojima ste zadovoljni?

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Jeste malo sutra. Jedino u vašim glavama.

Znaš na koga mi liči vaš klub? Na olinjalog rokera, koji je zapušten, prljav, smrdi, ne kupa se i nosi jednu odjeću i obuću, a album nije snimio već godinama, pa čak niti jednu jedinu pjesmu nije izbacio godinama. A fura se da je najbolji, najveći i najpoznatiji jer je nekad davno ostvario uspjehe.
Morpheus je napisao/la: ↑12 dec 2023, 10:06Jeste malo sutra. Jedino u vašim glavama.Da je ovako kao što kažeš, puno ljudi, kako naših, tako i stranih bi se zainteresovalo da vam pomogne. Nema nigdje nikoga, osim ublehaša razno raznih.
Znaš na koga mi liči vaš klub? Na olinjalog rokera, koji je zapušten, prljav, smrdi, ne kupa se i nosi jednu odjeću i obuću, a album nije snimio već godinama, pa čak niti jednu jedinu pjesmu nije izbacio godinama. A fura se da je najbolji, najveći i najpoznatiji jer je nekad davno ostvario uspjehe.

Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
kmeljo to je moj timAVNOJ je napisao/la: ↑12 dec 2023, 10:17Morpheus je napisao/la: ↑12 dec 2023, 10:06Jeste malo sutra. Jedino u vašim glavama.Da je ovako kao što kažeš, puno ljudi, kako naših, tako i stranih bi se zainteresovalo da vam pomogne. Nema nigdje nikoga, osim ublehaša razno raznih.
![]()

Ja volim volim volim samo tebe...
BŽKŠ
BŽKŠ
Bitno je da smo mi u minusu ogromnom, ima Virto pouzdane informacijejurisicduska je napisao/la: ↑12 dec 2023, 08:315 godina SarajevoVirtu4l je napisao/la: ↑12 dec 2023, 08:20Jesmo li se prodali, to ne znam, a ne znaš ni ti. Čak i ako se budemo prodavali nećemo se prodati za jednu marku jer mi od imovine imamo mnogo više od tri veš mašine i pečat, i mnogo smo veći i poznatiji klub, a to ima svoju (ogromnu) cijenu.
Sa druge strane, ono što znam je to da su divovi sa Kobilje Glave u velikim gubicima i da je minus ogroman. Već možemo konstatovati da su iza vlasnika FK Sarajevo dvije neuspješne sezone i da apsolutno ništa nije išlo po planu, a kad ne ide po planu, to onda mnogo košta. Toliko je loše da su Šahinovića prodali ispod svake cijene.
Isto tako je zanimljivo da su dva igrača koja su navijači Sarajeva najviše pljuvali, u klub donijela solidan novac, Varešanović i Šahinović. Obojici su se prizivali mezari, spominjali mrtvi, majke, sestre, tabuti... Toliko i o vama.![]()
Dal Varešanović 1.2 mil eur
Šahinović 500 k eur + procenat
Dizdarević150 k eur
Đokanović 700 k eur
Mujakić 500 k eur
Šabanović 300 k eur
Pidro 300 k eur
Kovačević 300 k eur + najmanje 1 mil eur + 200.000 k eur solidarnost
Kurdić 150 k eur
Rahmanović 375 k eur
Tatar 290 k eur
Mustafić 120 k eur + 30 k eur posudba
Stanojević 200 k eur
Mihojević 350 k eur
Hadžuć 300 k eur
Sadiku 300 k eur
Čataković 120 k eur
6.175 mil eur i potencijanih 1.2 od Kovačevića 7.375 mil eur
5 godina Željezničar:
Sadiković 200 k eur
Hajdarević 50 k eur
Krpić 230 k eur
Rodin 220 k eur
Sipović 100 k eur
Šabanović 450 k eur
Zakarić 150 k eur
Lendirć 300 k eur
Ili ti ga ukupno 1.7 mil eur
Dakle u istom razdoblju Sarajevo će prihodovat od transfera 14.7 miliona KM a Željezničar 3.4 miliona km
Razlika u korist diva s Koševa je preko 10 miliona kmToliko o vama. Tačnije 11.3 ali eto hajd da zaokružimo u vašu korist.
Šahinović je ispod cijene a oni nisu prodali nikog već 3 godinemoro vaditi statistiku posljednjih 5 jer je posljednje 3 ponižavajuće
Napomene radi više smo mi uzeli na golmanu kojim nismo zadovoljni nego vi ukupno. Ali to nije bilo teško jer ste vi uzeli 0.

I bitno je da smo mi popljuvali Dal-a i Sahinovica a oni igraca koji ih odrzava u zivotu evo 20 godina (Dzeku) nazivali evo Virto ce nam reci kakvim sve imenima. Mani se bolan vise nas, nisam vidio lika koji je opsjednutiji nama i komentarisanjem nas.
Oj Željovci, šta dobijate od arapa sad kad ste ugovor potpisali?
Pohvatao sam pripreme u Barseloni i da će oni finansirati stručni štab.
I da je ugovor na godinu i pol.
Pohvatao sam pripreme u Barseloni i da će oni finansirati stručni štab.
I da je ugovor na godinu i pol.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
-
- Kontakt:
Ne znam je li iko slao...
- luckystrike
- Kontakt:
ovog valjda voditelja je bilo mučno gledati i kad je Husref bio gost, a ovo se sigurno ne isplati gledati
Od svih igraca sto ste prodali jedino od Dala i cetalja malog ima nesto
Opet kad ispadnete od Milsami ako izborite Europu uopste Hamburg ce se zaputati moj zuka gdje su ti tvoji talenti
Najbolji vam igraci godinama unazad Tuzlaci
Od Ahmetovica do danas Hasica i Buljubasica
Opet kad ispadnete od Milsami ako izborite Europu uopste Hamburg ce se zaputati moj zuka gdje su ti tvoji talenti
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Najgore je kad fukara tuđe pare broji.Virtu4l je napisao/la: ↑12 dec 2023, 07:51I sve to ti bude dovoljno da nekako pokriješ samo dva promašaja, Viverosa i Penarandu. Pet godina mukotrpnog rada, prvo u akademiji, pa onda u prvom timu, da bi to za pet minuta pojele južnoameričke prevare.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑12 dec 2023, 02:24Zamisli za dama uzmes 1.3 za Sahu 650k i za Kovu min 750k haha i onda pocnu ovdje filozofi da pricaju.
Nikako da shvatite da vama to više ništa ne znači, da prodate igrača za milion, dva, tri, jer su gubici ogromni.
Ono gleda komšiji u avliju, a igrači im za peza nemaju.
Golem li si dužniče sa Grbavice.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
NoDi80 je napisao/la: ↑12 dec 2023, 11:25Od svih igraca sto ste prodali jedino od Dala i cetalja malog ima nesto
FK Željezničar i Medeama SC postaju zvanični klupski partneri
Fudbalski klub Željezničar i fudbalski klub Medeama iz Gane postali su zvanični klupski partneri, gradeći saradnju između Gane i Bosne i Hercegovine, dvije jake baze talentovanih igrača.
Predsjednik FK Željezničar, Samir Cerić, ističe:
– Uzbuđeni smo i ponosni što najavljujemo početak saradnje sa SC Medeama u godini kada je SC Medeama ozbiljan kandidat za osvajanje Premier lige Gane, a također u godini koja obilježava i 100. godišnjicu našeg Kluba. Ulazak u ovu vrstu odnosa u doba velikog rasta afričkog fudbala u cijelom svijetu predstavlja neku vrstu prekretnice za naš Klub, ali također nudi sjajnu priliku za izgradnju mosta između Gane i BiH, kao i Afrike i Balkana, što može dramatično povećati šanse za uspjeh oba kluba i oboje nas odlično pozicionirati na međunarodnoj sceni. Obje su zemlje veliki izvor talenata i vjerujem da ćemo puno naučiti jedni od drugih tokom ove saradnje i otvoriti jedni drugima mogućnosti koje inače ne bismo mogli sami da učinimo. Međunarodna strategija kluba temeljni je stub naših planova rasta i uspjeha, a ovo partnerstvo otvara FK Željezničar upliv u fudbalske zajednice, izdiže dodatno imidž našeg kluba u Gani i Africi i među Afričkom i Ganskom dijasporom u regiji Balkana, kao i u Evropi i Londonu, koje su ekonomski i finansijski veoma utjecajni. Ovakvi potezi također dižu globalni rejting Želje i višestruko povećavaju šanse pronalaženja globalnih sponzora koji u nama počinju da prepoznaju globalni brend, a ne lokalni fudbalski klub.
Ide to Kosoric u Ganu?

Blago vama na vašem blagostanju dabogda ovako bilo godinamaNoDi80 je napisao/la: ↑12 dec 2023, 11:25Od svih igraca sto ste prodali jedino od Dala i cetalja malog ima nesto